En sådan dag

Kan inget annat än skratta åt Challe's beteende idag :). Allt gick så bra i början av longeringen han trava på i ett bra tempo även i galoppen och han lyssnade mycket bra. Sen när vi skulle trava över bommarna och det gick mycket bra, han var lite osäker i vänster varvet men gick bra till slut efter lite övertalning :).
Sen helt plötsligt får han ett spel och börjar galoppera som en tok och i te ville han lyssna. Det blev till en dragkamp och jag fick kämpa med att hålla mig för skratt, Jag såg hur han bara fick ett glädjeryck :).
Eftersom han inte brukar göra så här och att man tydligt såg att han fbara var lycklig så fick han hållas idag :).
 
Wilma ma fick komma ner och mest jogga idag bara för att hon skulle få röra på sig idag, något som hon var mindre glad över att få göra. Även hon fick gå över några bommar, lät även höja den sista så hon skulle få göra ett litet hopp. Men nu är det så att tant-Wilma är en van hoppare och hon hoppar  minsan inte några fjutt hinder på 30 cm, nä så fjuttiga är inte ens värda att knappt lyfta fötterna på....även om man snubblar över det :).
Den tanten är bra snurriga bland :).
 
 

Planering var det ja

Idag ska jag hinna med båda mina hästar. Challe ska få trava över bommar, mest för att han ska få göra något annat än att bara rida runt i paddocken. Sen har vi då Wilma och kanske men bara kanske blir det en kort uteritt med henne, har inte riktigt bestämt mig kan bli att vi provar på bommar igen :).

Den har kommit

Jag har haft det väldigt lätt med Challe sedan jag börja rida honom, han har lyssnat, väntat på vad han ska göra här näst & han har gått på i ett bra tempo...tills nu.
Den senaste veckan har han extremt jobbig att rida och jag får skänka på rätt bra, han lyssnar inte alls lika bra som innan utan har blivit mer nongalant. Kan vara så att solen gör sitt just nu och kanske att han blivit lite uttråkad. Så ska tänka ut lite mer hur jag ska lägga upp veckans planering. Denna veckan blir lite spontan.
 
Idag hämtade jag ut mitt paket..eller påse var det ju :). Den passade perfekt, lagom tjock och riktigt mysig att ha på sig :). Lagom tröja att ha på sig nu på kvällarna :). Mitt allra första Kingsland plagg :).
 
 

Vad tusan hände

Jag hade ju tänkt att jag skulle ha tidit Challe nu för det skulle ju inte bli så varmt, me jag tror vädergudarna ändrade sig för det är galet varmt. 
Har suttit lite i solen tils Olle sa att han ville gå på en långpromenad i skogen :). Så därifrån kom jag precis hem i från och jag hade fel skor på mig, men Olle är nöj även om han är trött :). 
 

En igår en idag

Challe fick vila igår. Idag ska första galoppen sättas här hemma...det är vad jag hade Planerat iallafall :). Idag får istället Wilma vila.
Ska ta och vila lite sen måste jag till jobbet och ordna lite grejer som har med mitt klämda finger.

Fort fort

Klockan går snabbt idag. Har ridit Wilma nu på morgonen och hade idag på henne gramanen vilket gjorde henne mer avslappnad. hade lagt fram några bommar som jag hade tänkt vi skulle träna mer över idag, hon lyssnade mycket bra efter bommarna och gick i bra Tempo åt det hållet jag bad henne om. Men hon blev bara mer och mer uppspelt så till slut så fick vi lägga den övningen åt sidan för hon började bli lite blockerad och lyssnade sämre. Vi avslutade med lite galopp idag, även här gick det lite fort i början men i stället för att ta ich bråka med henne i munnen försökte jag sitta tungt i sadeln, efter 1-2 varv tyckte hon att det blev rätt jobbigt :).
Ska hoppa in i duschen snabbt nu, ska hämta mamma på jobbet för vi båda ska till tandläkaren/ tandhygienisten idag....jippie....eller något åt det hållet ;).

Envisna tanter

Ja jag är faktiskt väldigt nöjd med Wilma idag eftersom hon inte ridits i paddocken sen...i höstas och jag kan inte kräva att hon ska orka gå i form och att hon inte ska vara lite motsträvig som idag. Men sen finns det stunder då hon blir nonchalant och det är inte okej och hennes matte blir lite arg på henne och det är alldeles fruktansvärt och då ska jag lyssna ännu mindre. Försöker när hon inte har fått upp styrkan att böra upp sig att prata mycket med henne med mycket lugn röst, så som jag gör när jag longeras henne och då slappnar hon av lite mera. det är dags att kolla tänderna på henne igen och denna gången tänker jag låta tandläkar-Benny titta på henne, det blev så bra förra gången vi var hos honom. Är Wilma fortfarande lite hård i munnen efter det då blir det att ringa knäckarna-Linda, för då har Wilma en låsning i Atlaskotan igen. Men det är tur att min bästa ponny är så arbetsvillig som hon är när hon egentligen tycker det är enormt jobbigt. Wild Wilma gör alltid sitt bästa, tur att hon fört över det på Challe :).
                                           
 
 
 
 

Om några dagar

 
 
 
 
Efter många om och men så fick jag ett mail om min tröja jag hade beställt...den var slutsåld. Blev lite sur på detta stället så gick vidare och titta och hittade en färgglad fleecetröja från  Kingsland OCH den var på rea 😉. Så om några dagar är den hemma hos mig :).
Tröjan hittade jag på Charlie's häst &hund
 

Bästa killen

Är så stolt över min lille-kille som idag gjorde debuten av en längre skrittur på vägen tillsammans med Alli som var ett stort stöd åt båda killarna idag. Jag hade förväntat mig att Challe skulle hoppa till vid varje buske som kom längs vägen, blev till och ned lite osäker ber det kom en bil bakom honom, men som körde sakta sakta förbi. Det var inte fören när bilen hafe kört förbi som han reagerade lite grann. 
Båda killarna reagerade på samma saker... Alltså på nästan ingenting. Det enda som Challe mötte på sin väg och inte Mac var två hästar som kom från andra hållet. han spände sig inte en enda gång förutom när dessa red förbi oss ( med Alli i mellan), det var så spännande att det fanns fler hästar på vägen så han visste knappt vart han skulle ta vägen. Jag har tur som har en 3 åring som är lite spattig i bland men som ändå lyssnar enormt bra och det har jag Peter Ljungberg att tacka för. 
Ja jag måste säga att båda var duktiga och jag är enormt stolt över min kille med lite nerver :).
Challe och jag påväg hem 

Det här med planering

Ja ridningen igår...den blev inte av då jag växte fast i Leena och Bill's utemöbler och kom inte loss fören efter 22 på kvällen :). Så idag blir det skärpning, tänkte passa på att ta gårdagens plan idag i stället med Wilma. Har tänkt att försöka en gång i veckan lägga bomövningar så hon får arbeta sin rygg mer. Challe ska ridas idag lite och lägger upp det som jag gjort den hör veckan att försöka hitta alla knappar och förstå hur han fungerar. 
Nu ska jag gå hem från jobbet och byta kläder :).

En varm dag

Toppen väder idag och dagen är planerad som så att Challe får gå på linan idag, kanske att han ska få trava över någon bom så det blir lite arbete för honom :). Sen så är det ju även Wilmas tur att få röra lite på sig idag och jag tror nog att det även blir lite lina och bommar för henne också så hon får jobba lite med ryggen :).

Pether och Per

Ja så var den sista dagen av 2 gjorde med träningar för både  Pether Markne Per Sandgaard. Jag hade tänkt att jag skulle åkt och tittat på träningar som Per hade men kände att jag kunde få mycket bra idéer på hur jag kan träna med Wilma hemma gällande hoppningen. Fick många bra idéer och nu måste jag bara skissa ner det så jag inte glömmer bort allt :). Måste säga att jag gillar Pether' s sätt hurdan tränar och vad han fokuserar på, som jag skrev lite om igår att han fokuserar på att hösten ska vara avslappnad och lyhörd på ryttaren innan man ens börjar rida emot bommar. Mycket tempoväxlingar i uppvärmningen och jag måste säga att även hästarna tyckte det var en skön uppvärmning...iallafall de jag såg på :).
 
Idag blev det mycket mera hoppning över hinder och var jag trött efter markarbetet igår på läktaren så kan jag säga att jag var helt slut så jag orkade bara titta på en grupp på eftermiddagen. Jag fick till och med höra av en kvinna som satt jämte mig att hon satt och tittade på mig emellanåt, hon berätta för mig att jag såg väldigt bekymrad ut och satt och gunga med hela överkroppen och riktigt red med alla 5 ekipagen :). Det såg nig väldigt roligt ut. Så jag har bestämt att nästa gång så ska jag vara med på Wilma, Challe får vänta iallafall 1 år innan han får följa med på träningar.
 Bild från gårdagen

LYCKA

Är man inte hästägare förstår man inte glädjen i när ens kompis visar att den inte längre har ont och har slutat halta :). Masserade Wilma genom att stryka händerna med lite tryck. När jag kom till vänsterbaksida så sänkte Wilma huvudet och bara andades ut, som om han sa " ååå precis där, såå skönt". Vid sådana tillfällen så fylls hela kroppen med lycka :). Måste även tillägga att jag travade med henne från hagen till stallet och det var då jag märkte av att hon gick rent igen och med öronen framåt :). Min lilla bäbis-tant :).
Nanja och jag vi är kompisar :)

Dagen som gått

Idag har dagen sett ut så här att jag först var på en utbildning för jobbet till kl 11, sen åkte jag hem och försökte få lite värme i kroppen vilket sen slutade med att jag somna i sängen. Olle fick gå ut och sen åkte jag ut till Tosseryd för att se på en gruppen som träna för Pehter Markne idag, kommer skriva lite senare om det i kväll. Och nu är jag hemma och känner att jag inte alls mår så bra och har därför beslutat att Challe får stå idag och så rider jag honom i morgon istället. Wilma ska som planerat få lite massage av mig idag för det tror jag hon behöver och förhoppningsvis är merkeringen bara en sträckning. Vi hörs senare i kväll då :). Take Care

Inte så konstigt

Nu har jag ätit, ridit Challe,gjort stallet och hämtat mamma. Och även om jag vilade så var kah fortfarande trött, har frusit som attan idag så jag passade på att kolla febern när jag var hos mina föräldrar. Inte konstigt att man frös när man har 38 grader. Men det blev en ridtur ändå på Challe. Leena och jag bestämde oss för att skritta en kort bit på vägen innan vi fortsatte i paddocken, det gick mycket bättre än vad jag hade väntat mig :). Guck bra även i paddocken, men är lite osäker om sadeln passar för dåligt eller om gjorden är för stor för den glider från sida till sida lite grann. Efteråt tog jag ner Wilma för att kolla om hon fortfarande markera....vilket hon gjorde. Men hon markerar så lite så det är svårt att se vart hon har ont. Leena tror hon sträckt sig när alla hästarna brallan i paddocken. Jag börjar ju fundera på hur länge jag ska låta henne hå innan jag får åka med henne?! I morgon ska jag ta och massera henne lite lätt, så hoppas jag att det hjälper henne att bli bättre, min lille tant.
Dagens kickoff nu då. Tycker dom sagt att det var riktigt intressant och lärorikt. Idag började han med att alla i gruppen fick jobba med grundridningen med mycket tempoväxlingar i både trav och galopp. Det blev inte mycket hoppning idag, man kan väll säga att det mest blev markarbete men mycket intressant. Hörde Pehter kommentera mycket om sådant som Peter Ljungberg tala om för Leena och mig, så som att inte klämma med benen och handen ska fram och inte i magen/ på låren. Och självklart ska jag in och titta i morgon också och då blir det lite mer hoppande om jag förstod Pether rätt :).

Oh my goood

Herregud det känns som om jag satt med på varje häst nu på förmiddagen, jag är helt slut. Ska få i mig lite mat sen MÅSTE jag vila, orkar nästan inte hålla upp ögonlocken längre :). Men det var fantastiskt roligt att sitta och lyssna på Pehter, hade jag vetat vad de hade gjort idag så hade jag kunnat varit med på hoppningen också med Wilma :). Berättar mer senare men nu måste jag äta och sen vila.

Idag är det dags....

Och jag och Wilma är inte med. Det är dagen D för kickoffen med träningar för Peter och Per, jag och Wilma hade fått en plats...om hon nu inte hade markerat härom dagen. Men men är det inte meningen så är det inte meningen...denna gången. Som tur är då kommer Peter fler gånger och ska hålla i träningar :). Ska snart åka dit för att kolla på förmiddags passen :). Den där kakan som jag skulle ha med...ja den kan ju dra dit pepparn växer, den blev så misslyckad och självklart när jag ska ta med den. Så ingen kaka idag från mig. Nu ska jag byta om och åka iväg... Olle får stanna hemma :).

Piggelin-mannen

Det jag inte fick igår fick jag idag av Challe :), Han var pigga piggelin :). Märkte dock att i morgon blir det att byta sadelgjord för han är ju inte särskilt fet lilla Challe :)
Kommer inte våga galoppera fören jag inte riskerar att åka runt med sadeln :).

KAOS...eller något

Idag kommer jag ha fullt upp. Jag ska först ner till källaren och lägga in lite tvätt, vid 13:30 ska jag vara inne i stan för att äta lunch med Natta innan det så ska jag ge hästarna lunch och förhoppningsvis mocka. Efter lunchen blir det en ridtur på Challe och så ska jag pyssla om Wilma. Sen efter att ha hämtat mamma på jobbet så ska jag baka till kickoffen som börjar i morgon. Ja vila får jag göra ikväll någon gång :). Take Care

Vi går mot ljusare tider

Det är inte lätt att vara liten och varit i värme hela dagen för att sen bli riden....även om det blåste :). Men det gick ändå bra och märkte Ännu mera idag att jag måste länga mina stigläder för kom inte riktigt åt Challe på rätt sätt och det blev några missförstånd. Men jag är väldigt nöjd med dagen ändå.
Sen var det då Wilma's tur. Började longera henne och tyckte hon var lite trög, men det har ju som sagt varit varmt idag så det var väll inte så konstigt tyckte jag. Men när vi bytte varv så märkte jag att hon markera lite lite så det blev att avbryta och gå in i stallet med henne igen. Alla hästarna har ju hoppat och skuttat efter att killarna kom hem så hon har väll troligen sträckt sig, men ska longera och kolla henne i morgob igen och om det är okej då så blir dagens plan fram flyttad till i morgon.

4 timmar räcker

Jag har nu jobbat 4 timmar och fingret från h*lvetet med värk är här, men jag ska ändå rida Challe och Wilma idag :). Med Challe blir det ju ändå bara 10-15 minuters ridning och med Wilma har jag tänkt att rida lång och låg form och endast trav...vissa skulle nog säga joggning, nu när jag tänker efter :). Blir möjligen några bommar men fortfarande en låg form, nu när Challe är hemma så ser jag ännu mera att Wilma har dåligt med ryggmuskler vilket gör mig lite stressad. Jag önskar att musklerna bara kunde poffa fram nu när hon rids regelbundet.

Vilket tålamod?

För mer än 1 månad sedan beställde jag en tröja som jag tidigare hade nämnt här, efter två för frågningar om hur lång tid det ska ta och när jag får min tröja levererad har jag inte fått ett enda svar. Nu tänker jag inte nämna vilken sida detta var men tycker det är så tråkigt och irriterande att man inte ens ska få ett svar. Jag tänkte först att jag kanske inte hade skickat iväg min beställning men så var ju inte fallet. Hur länge ska man vänta? Ska jag säga till dem att de inte behöver skicka den för jag har tröttnat på att vänta? Vart går ens tålamod och rättigheter som kund, kan jag som kund vägra ta emot den även om den är 2 månader sen? Jag tycker som så att är just den produkt jag beställt är slut så tycker jag att det inte är allt för jobbigt att meddela kunden detta att det kommer dröja lite innan denna får sin vara. Det hade jag köpt men att jag nu ska sitta och undra när min tröja kommer, det gör mig lite sur.

Första dagen hemma

Idag hände det, idag blev första turen i paddocken med Challe. Som tur var så passade Wilmas sadel honom helt okej, något som jag måste hitta är ett eget träns till honom, fick göra några fler hål på Wilmas gamla gamla träns, pannbandet satt okej men skulle vilja ha något större på honom. Det blev iallafall bara skritt idag vilket Challe tyckte var jättetråkigt och försökte med några travsprång :). Men i morgon eftermiddag  så blir det att trava och rida som jag gjort tidigare, hoppas på att fingret inte gör för ont i morgon bara. 

Det svänger fort

Det svänger fort i flocken. I förmiddags så var Challe inte en värd ett ruttet öre för varken Alli eller Wilma. Nu på eftermiddagen så får jag ett sms av Leena som säger att Alli och Wilma visar upp sig för Challe och han tackar väll inte nej till den uppmärksamheten. Dock så är det så att damerna vill att han ska betäcka dem båda och när jag kom till stallet för en stund sedan så är just Challe beredd att hoppa upp. Fick skynda mig ut med pisken för att sära på dem, det var lugnt ett tag men fick skynda mig ut igen.
Jag undrar jag om han vet vad han egentligen ska göra men vi är mest rädda för att han ska slå sönder damernas rygga nu när han har skor på sig. Stackars Mac då fick ta över rollen som mindre värd för det var inte honom de vill ha nu.

Det händer grejer

Nu på morgonen fick våra pojkar skor på framhovarna och självklart så försökte Challe testa Hovslagaren hur mycket han gick med på vad Challe hitta på och om han kom undan med det :). Slutade med att han fick överläppen nypt medan sista skon sattes på.
Han hade tidigare fått ett rejält nyp av Alli på ryggen men bara så pälsen försvunnit.
Även om han har denna dumma grej att ta sig till ( stegringen) så är det så roligt och skönt att han är hemma igen :).
Längtar att få sätta mig på honom i morgon även om det bara blir att skritta. Brorsan är tuff som min mamma och Wilma....ja hon är som en skugga efter Alli, ja hon är ju inte så tuff som hon vill verka vara ;).
Mitt finger ja det är inte lika svullet och blått som tidigare. Försöker böja och räta ut det men det gör för jäkla ont så pulsen går upp lite granna, men vi får väll se hur det blir :).

Lycklig

Kan man bli mer glad när man ser på mötstickan att Challe är 1,50 cm hög :). Min lille kille har blivit så stor :).


Shit happends

Det blev en jobbig natt och dagen idag har varit lite småkämpig den också. Jag var som sagt på akuten igår efter att ha klämt mitt finger i bildörren på jobbet. Bildörren gick helt i lås och mitt finger satt het enkelt fast, men efter en liten stund så fick jag upp dörren och mycket skrik, svordomar och tårar så lyckades jag fortsätta jobba....även om jag höll på att svimma först. Det blev bara att byts kläder hemma för att sen åka in till akuten. Inget var brutet iallafall men lite känselbortfall. 
Idag så hämta vi hem killarna och efter lite protester från båda så ficl vi hem dem välbehållna :). De fick komma in och varva ner lite och snart ska jag tillbaka för att avmaska alla fyra och även för att mäta hur mycket killarna har växt efter dessa 3 månader :).
Fingret värker, jag är trött och frusen men ser framemot söndag då jag ska rida Challe här hemma för första gången.
 

Akuten

Här sitter jag och väntar på mitt röntgensvar och doktorn, undra hur många timmar det tar. 
 

Det blåser i Sverige idag

Planen för idag var att Josse som möjligen ska hjälpa mig rida Wilma ibland skulle komma och provrida Wilma för att se om de kom överrens. Men det blev lite förhinder så hon kunde tyvärr inte komma idag, men det gjorde ingenting för då tänkte jag att Wilma och jag kunde rida över lite bommar idag....trodde jag ja. Jag trodde jag skulle flyga bort när jag kom till stallet, försökte rädda Leena´s parasoll men det gick så där, jag släppte ut hennes hundar så det fick göra sitt. Jag passade på att busa mycket med tant Nanja som är en 9 årig Golden Retriver och hon och jag har alltid varit riktiga kompisar, jag tror hon tycker det är bra att hennes lekkompis kommer ibland :).
Ja som ni nu förstår så blev det då ingen ridning idag, jag gjorde istället i ordning Challe´s box eftersom han och Mac kommer hem i morgon eftermiddag =). Sen dagens skratt blev när jag gav två förväntasfulla damer sin lunch som då bestod av helt vanligt hö, alltså inget höselage. det tog nog inte längre än 2 minuter innan jag såg att de gick därifrån ENORMT besvikna :). Jag kunde inget annat än skratta åt dem, kunde riktigt se hur de tänkt " sikken skit-mat vi får nu förtiden". Ska bli riktigt roligt att se hur framförallt Wilma kommer reagera på att Challe kommer hem i morgon. Förra sommaren när killarna hade varit på eget sommarbete och kom hem igen så var Alli inte särkillt snäll emot Challe, det tog nästan en vecka innan hon slutade jaga honom och Wilma den snälla mamman som hon är följde efter och gjorde som Alli. Då var det riktigt synd om Challe, jag hoppas att han tuffat till sig lite grannan nu efter de här 3 månaderna som han varit borta med sin bror.
 
Challe har de sista två veckorna visat vem han är här hemma, bland annat så stegrade han sig emot Anna då han inte ville gå i lera och Anna försökte tvinga honon vilekt då resulterade i stegringen, men det hände bara en gång =). Han har annars lagt av med den biten och det beror nog mycket på Peter skulle jag tro, för mot Peter gör han ingenting längre. Om han försöker med Peter så räcker det med att han säger till på skarpen en enda gång så slutar han :). Ska bli så roligt att få rida Challe här hemma och se om han fortfarande sköter sig här hemma lika bra som där borta :).
Nu ska jag få i mig min kaloridrink innan jag börjar jobbet och sen en dusch =).
Take Care
 

Små ändringar

Nu har jag kännt mig underbart glad efter en ridtur med Wilma hela två dagar och det beror mest på att jag har tänkt mer på hur jag rider henne ute. Jag har mer och mer lagt märke till att jag nästan med en gång blir hård i handen, vilket gör att Wilma drar emot och blir hård i mun. Men nu när jag "checkar av" Wilma med jämna mellanrum och pratar med henne då har jag märkt att hon slappnar av mera och är mer lyhörd och vi har slutat bråka och tjafsa med varandra. Detta gör mig så glad att känna hur Wilma påverkas positivt på mina ändringar i min ridning :).

Denna motgången

 
En motgång jag tycker är enormt jobbig just nu är något som jag sett fram emot så länge men så blev det inte av. Tosseryds ryttarförening ska ha sin kickoff nästa vecka och  har de sett till att Peter Markne och Per Sandgaard kommer och självklart är det något man inte vill missa, men nu blev det så att jag endast är reserv eftersom jag inte kun at betala in medlemsavgiften tidigare och vilka hoppat av en sådan här möjlighet? Nä så jag får sitta på läktaren och bara lyssna och hoppad på att man får en ny chans lite längre fram. Men måste erkänna att jag blir lite ledsen så fort det står något om dagarna på Tosseryds sida på FB. det var väll helt enkelt inte min tur denna gången utan den kommer säkert lite senare.
                                             
 

Denna motgången

 
En motgång jag tycker är enormt jobbig just nu är något som jag sett fram emot så länge men så blev det inte av. Tosseryds ryttarförening ska ha sin kickoff nästa vecka och  har de sett till att Peter Markne och Per Sandgaard kommer och självklart är det något man inte vill missa, men nu blev det så att jag endast är reserv eftersom jag inte kun at betala in medlemsavgiften tidigare och vilka hoppat av en sådan här möjlighet? Nä så jag får sitta på läktaren och bara lyssna och hoppad på att man får en ny chans lite längre fram. Men måste erkänna att jag blir lite ledsen så fort det står något om dagarna på Tosseryds sida på FB. det var väll helt enkelt inte min tur denna gången utan den kommer säkert lite senare.
                                             
 

Vi har både upp och nergångar

Det är tisdag och självklart har jag kollat på ryttareliten även denna veckan. blev lite ledsen och nästan lite tårögd att det sista avsnittet redan var här, för mig har detta programmet get mig väldigt mycket. Jag har blivit mer peppad till att vilja träna och komma ut på fler tävlingar i år, för jag kan ofta känna att det inte är några viktiga tävlingar jag åker på eftersom det oftast inte är mer än några klubbtävlingar. Men att höra dessa elitryttare ha nästan samma problem, att vara för tuffa emot sig själva, men ändå känna hoppet och våga ta det lugnt och ha is i magen. Det får en sådan som mig som inte ha en jättedyr häst som är värd flera hundra tusen eller mer ( för andra) att även jag kan ta det lugnt och våga ha is i magen och att man faktiskt har uppgångar och nedgångar. Att ibland så fungerar ingenting och man blir frustrerad och sen vid nästa tävling så faller allting på plats. Vi har alla något att träna på och vi blir aldrig fulllärda. Det är tur att dessa fantastiska elitryttare ställer upp på sådana här program att vi unga som gamla kan känna att vi har samma problem som de allra bästa.
 
Något annat som inte har med ridsporten göra på samma sätt. Det visas även ett annat tvprogram som har med sport att göra, där gammla elitidrottare tävlar om att bli mästarnas mästare. i Söndagens program sa en av deltagarna att efter att ha varit riktigt riktigt sjuk och inte hade kunnat träna på en lång tid kände hon hur mycket hon älskade sin sport och hur mycket hon verkligen ville tillbaka och sattsa på just boxningen. Och även här om inte jag är en elitryttare så har jag kännt nu under min sjukskrivning och även en tid innan då jag inte orkade rida Wilma, jag kände hur mycket jag älskar ridsporten och bara tanken på att inte orka rida mer gjorde mig ledsen och tårögd. Nu när jag orkar mera känner jag ännu mera hur mycket jag vill hålla på med mina hästar...även om de inte är några hundra tusen kronors hästar.
 

Kan något ha hänt?

Vet inte om det hänt något i kroppen medan jag varit sjukskriven för jag har skakningar i armarna och då speciellt i höger. Jag skakar så mycket så man kan se det lång väg och speciellt om jag håller i något. Ska jag sitta och pilla med mobilen måste jag hålla med båda händerna för annars är jag rädd för att jag ska tappa den. Det är inte bara irriterande utan faktiskt lite jobbigt, jobbigt att inte kunna hålla något stilla, försvinner inte detta så får jag nog gå och kolla så det inte är någon nerv som kommit i klämm.
I allafall så idag blir det en ridtur, trodde aldrig att vädret skulle bli så fint son det faktiskt blev nu vid middag. I morse var det kallt, blåsigt och regnig och helt plötsligt så tittar solen fram. Det kan inte bli mycket bättre ridväder än så här :). Nu ska jag ta och dammsuga innan jag åker till stallet.

Nä nä inte idag

Rida var det ja, nä inte idag. Jag tänket bara ta med mig Olle till stallet, mocka och ge mat för att sedan gå en liten promenad med Olle och sen åka hem :(. Jo och så ska jag självklart ta med lite kakor till Leena som mamma bakade nya härom dagen :). Wilma gick ju ganska hårt igår så att hon får vila idag gör inget :). Take Care

Så gott

Sovit jättegott i natt så nu kommer jag orka jobba några timmar och sen rida en liten tur :). Vi hörs senare för nu ska jag ta och äta frukost :).

Sådan där dagar

Idag har varit en mindre rolig dag innan stallet för mig. Jag kände med en gång när jag vakna att kroppen var lite tung och jag hade nära till gråt. På jobbet håller jag alltid skenet uppe men när man kommer hem så kommer allt det man tryckt undan tidigare, det kommer tillbaka som en bomb och det blir ännu tyngre än vad det var på morgonen. Det är tur när det blir så här att man har stallet och hästarna att åka till, även om man kan bli lite osams i mellanåt så är det det bästa man kan ha :)

Vi har våra stunder

Jag och Wilma har våra bråkdagar och idag blev det en sådan dag...efter ridturen som även den var spännande. Vi hade tänkt att ruda en runda som i slutet innebär mycket benlyft i skogen, men det hade hunnit hända en hel del den vi red där sist. De hade fällt många träd som nu låg i vägen för oss men det stoppade inte oss, vi trodde ju att det var bättre längre fram. Ju längre in vi kom desto mera träd låg i vägen, här tyckte Wilma att det var ett ypperligt tillfälle att öva sin hopptecknik ( det var hon ensam om att tycka). Jag flög hit och dit i sadeln tills jag till slut bestämde mig för att hoppa av och leda henne den sista biten. Damerna var redigt trött vilket inte var konstigt men de ville ändå hemskt gärna springa hem som om de inte hade gjort något annat :). Ibland undrar man vad som försegår i deras huvuden :). Jag trodde nu att Wilma hade skrapat upp benen, trots alla skydd hon hade på sig, men inte en skråma kom vi hem med. Wilma skötte sig riktigt bra under ridturen idag, sen kom vi hem och där började det :). Allt gick bra i början med att stå i stallgången utan någonting eftersom Alli blev inlåst i sin box, men sen när hon blev ut släppt så ville självklart Wilma följa med och även om jag stod iväg och sa åt henne att stanna så tryckte hon bara mig framför sig tills jag tillslut flytta på mig ( arg som ett bi) och Wilma hoppa ut i paddocken. Jag ut efter och mota bort henne från höt som låg ute, vilket gjorde Wilma redigt sur och trodde hon var tuffare än sin matte :). Jag gick tillslut tag på Wilmas pannlugg och ledde in henne i stallgången igen och gjorde klart det jag tidigare höll på med :). Vissa dagar blir man bara galen på henne.
Efteråt åkte vi ut till killarna för att lämna kraftfoder till Mac och när vi närmade oss hagarna såg vi att Challe fått reda på att lera ska vara nyttigt ;).

Hemkomst och valpar

Om en vecka kommer min numera stora kille hem :). Ska bli så spännande att rida honom SJÄLV utan att Peter tittar på och hjälper mig :). Har som plan att försöka åka med Challe med transport ganska ofta och rida på olika ställen. 

Fick en kommentar om att jag inte berättat om valparna :). De är så små och söta de små korvarna. Självklart har jag som favorit den lilla killen i kullen & som sin morbror Olle kom han först och sen sina tre systrar och han är minst i storlek :).

Ska ta fler bilder när de blivit lite större :).

Näst sista turen

Så det kan bli

Jag fick lite tvättat och undanröjt lite papper innan jag snabbt fick åka hem till mina föräldrar och laga lite mat för Leena i stallet ringde och sa att vi skulle ut till killarna idag vid den vanliga tiden. När vi kom fram och jag gick in till Challe märkte jag att han hade växt väldigt mycket och han hade jämnat ut sig i ryggen :). Så nästa vecka när killarna kommer hem blir det att mäta dem, något som jag är väldigt spänd på är han ponny fortfarande eller är han häst :).
Ridningen gick bra och som vanligt fikade vi och prata lite efteråt. Väl hemma blev det att mocka och fixa som vanligt och Leena som var så trött gick in för att vila och jag tog sedan in damerna. Alli hade dock lite bråttom att komma in att hon nästan sprang ner mig, så fick ropa till lite granna. Stackars lilla hästarna som aldrig får mat ;).

fullt upp idag

Idag står städning och tvätt på mitt schema, jag ahde så mycket tvätt att jag inte kunde stänga locket på min tvättkorg och då var det ett tag sedan man vara nere i tvättstugan. I vanliga fall brukar en-två maskiner räcka men idag blir det mellan tre och fyra stycken, tur att det mesta kan torktumlas. en sådan där självgående dammsugare hade inte varit dumt kan jag lova, Olle hade troligen blivit tokig. vi får se om jag hinner med att rida idag för idag ska jag ÄNTLIGEN få åka och handla lite mat, det var till och med roligt att betala räkningar och vem tycker att det är roligt egentligen :)? Ja det är ju ganska fullt upp idag och så måste jag ju åka och titta på de nyfödda bäbisarna som äntligen kom i morse =). Olle´s syster valde äntligen att klämma ut de små valparna och nu är jag nyfiken hur de ser ut, vilka kön det är och hur många de är, jag undrar om jag/vi hade rätt om att det var fyra stycken i hennes lilla mage :). Nä nu ska jag börja damma och dammsuga innan klockan blir för mycket.

Yes jag gjorde det

Jag tog mig ut i kylan nu på eftermiddagen jag frös till och med innan jag ens hade hämtat Wilma i hagen. Men det blev en mycket kort tur med 80% skritt och resten trav och galopp.
Alli blev inte glad och Wilma var glad över att snabbt få komma tillbaka till stallet så hon kunde få lite mat. Bara så ni vet så är det väldigt synd om henne som aldrig får någon mat...väldigt synd om henne, iallafall om ni frågar Wilma ;). Nu ska jag försöka tina upp och få i mig lite mat.

Mentaländring

 
 
Jag kunde inte låta bli att små le lite granna nu när jag kolla på gårdagens avsnitt av ryttareliten som jag missade pga kvällsjobb.
Jag upptäckte inte förens igår eller rättaresagt idag att det problemet och det kravet som Charlotte Haid Bondergaard har/hade på sig själv är faktiskt väldigt likt det jag har, även om vi absolut inte är på samma nivå. Jag vill vara bäst, jag vill vinna varje gång jag ställer upp och jag är väldigt fokuserad på hur de andra presterar mer än vad jag och Wilma presterar på banan. Jag tänker varje gång jag åker till en tävling och varje gång jag tider in att jag ska vinna detta och inget annat är bra. Men att se när Charlotte får hjälp på den mentalabiten och vilken skillnad det gjorde på hennes prestationer och hur det faktiskt på något sätt påverkade Triviant's prestation också, det tyckte jag var helt fantastiskt. Så även om många många har sagt samma saker till mig ganska länge så tänker jag NU försöka ändra på min mentala bit och fokusera mer på vad jag gör och göra det som blir bäst för mig och Wilma på banan :).
 
 

Jädrans

Min plan var att vara med på en pay and jump den 2 Maj som visade sig vara en fredag kl 10.....en fredag som jag jobbar. Känns för jäkla tråkigt att jag inte kommer kunna vara med på något jag sett fram emot i flera månader. Jag måste snabbt hitta ett nytt mål att sikta emot om det inte löser sig med denna dag. 
 

Bra beslut

Jag är så glad idag att jag tog beslutet igår att låta longera Wilma nu när det regnar så mycket. Så om det inte blir något uppehåll idag så blir detta Wilmas vilodag. 
Vi går ju också och väntar på att valparna ska komma ut, i förrgår så trodde vi att de skulle komma för hon var väldigt annorlunda. Men det var som om hon tänkte " ha ha gick ni på den", för inga valpar kom. Men inom det närmsta kommer de komma då hennes kropp har förändrats, hon är inte längre jämntjock och magen har sjunkit ner. Sen är vi nyfikna på hur många hon har i magen, jag tror på 4 stycken så vi får se om jag har rätt :). 
Olle, Daisy och Olga

Snart hemma :)


Om 1 vecka kommer han hem :)

Såå duktig

Känner mig så duktig idag. Jag jobba först mellan 7-11 sen gick jag hem och åt lite mat för att sen vid 17 gå på ett pass på gymet här i dalsjöfors :). Åkte efter ett grymt jobbigt pass direkt till stallet och mockade och avslutade med en lätt longering för Wilma.
 
Det märks att det är fällningsperiod för Wilma som har lite av den här ponnypälsen, hade stora tussar utav päls under magen som bara var att dra bort :). Wilma var måttligt glad men jag kände mig enormt nöjd :).
 
 
Take Care

Pass för dagen

Kl 17 så är det dags för mitt första pass på flera månader, fast idag är det på gymet bara några metet från min lägenhet :). Sen har jag tänkt medan mamma är på sitt pass som är efter mig att åka till stallet för att mocka och pyssla, sen funderar jag också på att möjligen longera Wilma så länge det inte öser ner regn :). Är väldigt sugen på att köra Wilma till Sandhult så Jenny kan rida henne lite för Wilma brukar vara så bra dagen efter att hon ridit henne. Men jag får väll vänta iallafall till nästa vecka :). Sen har jag en fundering att åka in och låta Wilma springa på galoppbanan men det får vi se när det blir.
 

Det är på gång

Om inte valparna kommer i natt så är de ute i världen tidigt på morgonen eller på förmiddagen, men det är ju vad jag tror :).
Jan också meddela att Wilma var enormt nöjd med att bara få gå i hagen idag och må bra :) och det tycker jag faktiskt hon var värd efter denna veckans arbete :).
 

Söndag Helgadagen

Ingen ridning för mig idag, Olga som är min hunds syster verkade vilja valpa så Leena ville inte lämna henne. Dock verkade det som falsklarm men blev ingen ridning ändå. Jag följde med mina föräldrar ner till träningslokalen för att upptäcka hur klen jag blivit och nu är jag jättetrött och orkar inte gör mycket. Ska sätta mig och äta snart och sen ta mig till stallet för att göra det mysigt och trevligt för Wilma i natt :). Tror att hon trotts allt uppskattar lite ledighet både idag och i morgon :). 
Ska fundera lite över hur jag ska lägga upp kommande veckas ridning och träning med Wilma om jag kanske kan lägga in en cavaletti men vi får se hur jag gör :).
 
 
Take Care
 

Lördagsnöje

Attans vad kallt det varit idag. Är glad över att jag tog på mig mina fodrade ridbyxor och två tröjor under en lite tjockare jacka och även om jag tog på mig mina vinterstrumpor så blev jag tvungen att hoppa av i slutet av ridturen för att värma upp mina stackars små tår :).
Blev lite galopp idag men för det mesta så blev det skritt både upp och ner för backar, enligt Wilma så var det rena tortyren :).
Märkte även att jag måste inhandla ett bar boots till henne som hon ska ha på bakhovarna för helt plötsligt så är hon inte försiktig och river upp sig på benen. Sen ser det ju självklart värre ut på ett vittben.
Men men det gör inte att morgondagens ridtur ställs in, tror dock att Wilma gärna  mycket hellre stannat kvar i hagen :).Take Care

Hon har talang

Kan inget annat än tro att min gamla tant har illallafall liiiite talang för en piaff :). Det blev dessa fantastiska steg väldigt mycket idag, även om det blev en del backande idag så vart det mycket bättre än igår :).
I morgon blir det en längre tur med Leena och Alli och då kommer det nog bli lite mer galopp och trav tror faktiskt Wilma behöver bli av med ännu mera energi som bara ligger och bubblar i hennes lilla kropp :). 
 
Veckan har snart gått och jag har jobbat färdigt för denna gång, det har blivit två dagar jobbande på jobbet och en dag blev set utbildning och samma sak blir det i nästa vecka :). Det ska bli otroligt skönt att få komma igång och jobba fullt snart igen så att allt blir som det var tidigare...fast utan all stress förstås :).
Nu blir det thaimat innan lets dance börjar :).
 
 
 
Take Care

Challe och jag

Nu är det dags

Mamma och pappa gick ner och träna sin kroppar och jag som en överraskning gräddade pannkakor :), mamma tyckte jag skulle göra det varje gång de är nere och tränar. 
Ska komma igång med träningen igen efter sjukskrivningen för nu börjar jag få redigt ont i min rygg och speciellt när jag börjat rida på riktigt igen, saknar också att träna bodypump men det får vänta tills i maj.
 
 

Explosion av energi

Inte fullt så bra dag idag och jag försvann från min plan för denna veckan. Det blev mycket galopp idag med Wilma, hon var så uppe i varv idag och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen så det blev en hel del krumbukter, små stegringar. Hon kunde varken trava eller galoppera lugnt idag och eftersom jag inte ville sluta med traven och galoppen när hon bara rusa så blev det några vändor nere på vägen tills hon kunde ha en jämntakt i båda gångarterna.


Wilma var trött och jag var trött och bestämde nu eller egentligen ganska med en gång när vi kom till stallet igen att i morgon och hela helgen. Nu när det blev mer galopp än vad jag hade tänkt denna veckan, men vad gör man när man har en ponny som nästa exploderar av energi, det måste bara ut på något sätt.Jag har världens bästa medelålders tant

Japp det är så det känns efter dagens korta tur idag med Wilma. Hon skritta på bra även upp för backarna, hon började dock bråka och tjafsa en del då hon tyckte att jag hade haft lite kortare tyglar för länge och tyckte att vi skulle börja trava. Wilma börjar försöka rycka tyglarna ur händerna på mig, när inte det gick så börja hon backa och när jag då började backa henne och inte tvärtom så blev hon grinig och börja hoppa fram på frambenen och bak på bakbenen. Hon blir lite trotsig ibland trots sina 17 år och ibland blir jag faktist lite sur och ibland arg på henne när hon gör så här. Men till slut så kunde vi fortsätta skritta framåt några meter innan jag lät henne trava framåt i bra tempo endast några meter innan jag sakta av till skritt där hon gick några meter innan vi trava en kort bit igen. Jag lät henne skritta på halvlånga tyglar igen en lite längre bit innan jag tog en något längre men lugn galopp innan dagens ridtur var över och jag kunde inte sluta le när vi skritta hem till stallet igen :). Jag har världens bästa medelålders tant....även om hon är en riktig liten j*vel ibland :).
 
 
 

Lugnt var det här

Wilma hade väldigt svårt att skritta lugnt idag, blev även lite inslag av piaff

Lycklig över en tröja

Finns det något värre än att ha riktigt ont i halsen så man knappt kan svälja? Just nu bävar jag för att värma dagens lunch och framförallt att behöva äta den, hade varit bättre med en soppa idag. Aja får försöka att äta och sen köra sakta till stallet med pappas bil för jag ska ta mig tusan rida idag. Leena och jag hade ändå bara tänkt ta den korta rundan som tar mindre än 45 min :). Wilma fick veckans vila igår, kan dock bli en vila till om det skulle hända något speciellt. 
Idag gjorde jag något jag velat göra såå länge men började med något mer försiktigt eller vad man ska säga. Jag satte mig och kolla på lite olika sidor på ridkläder och bestämde mig att köpa en fleecetröja av märket Kingsland som inte kosta många kronor. Tänk att jag kan bli så glad över en liten fleecetröja :). Så nästa köp blir en väst så jag slipper ha en jacka när solen är framme nu under våren och bli galet varm. Ja som sagt jag är lycklig över denna fleecetröja :).