Tisdag

En väldigt jobbig dag på jobbet idag. Jag hatar att jobba på tisdagar, jag är inte människa på hela dagen. Idag var kag så trött att jag hade en jobbig och irriterande huvudvärk.
Iallafall så efter jobbet åkte jag till stallet för att röra på Challe i lite jogg.
Hur glad blir man när man tittar ner på hovarna och ser att en sko fattas....efter bara en vecka med nya skor?
Som tur är så är våran hovslagare så kanon att han kommer med en gång och slår på en ny sko.
Sa åt Challe att hålla alla skor på till efter den 18/9 😉.

En vecka, EN vecka

Det slog mig idag att det bara är en vecka kvar tills tävlingen i Gäsene för mig och Challe...och sen bara en vecka till klubbtävlingen i Borås 😳. Vart tog den tiden vägen?

Fredag

Att jag aldrig lär mig tecken på att jag håller på att bli sjuk. Mitt minne det senaste hat varit så där och bara där är det ett tecken på att något är på gång. Sen så har min näsa och tår varit iskalla och det är ett ännu större tecken på att sjukan står vid dörren.
Så i morse när jag vakna så hade febern kommit, jag var varm och frös om vart annat. Vid halv 1 kom jag på att Hovslagaren skulle komma så jag bulta på mig varma kläder och tog mig till stallet.
Helt slut efter att ha hämtat Wilma i hagen och Hovslagaren var på andra hoven, så hör jag " du hon hade en hovböld som du misstänkte".
Jummla häst som inte visar någonting, ingen hälta, ingen värme, ingen ökad puls och ingen feber. Det enda hon visade var att hon stod på tån. Wilma är lite farlig då hon sällan visar hur hon egentligen mår, så då måste man vara noga med att gå på magkänslan och hellre kolla upp en gång för mycket än att inte göra något alls.

Hon tyckte iallafall det var skönt att trycket släppte.
Nu ligger jag helt utslagen i soffan och orkar knappt hålla ögonen öppna, jag som älskar solen får panik ute. Antingen så fryser man eller så svettas man ihjäl.

Nä nu måste jag vila lite.
Bara två veckor kvar tills jag och Challe är tillbaka i Gäsene 😉.

Pay and jump i Gäsene

Igår var det då dags för det stora avslutet i hoppningen för Challe. Han och Elin var anmälda till Gäsene ryttarna på en pay and ju p och skulle starta en klass i 50 cm.
Challe tyckte dock att det var lite lite små läskigt så det blev väldigt hackigt, men vi var nöjda för att vara första starten. Vi anmälde därför honom i en start i 60 cm också där han hoppa hela banan utan några problem. Fick många positiva kommentarer att hans andra runda såg riktigt bra ut. Men sådan är Challe han behöver en uppvärmnings runda för att sedan gå som han aldrig gjort något annat.

Underbara hästar

Hovslagaren kom idag för att kolla om min misstanke om hovböld på Wilma stämde. Som tur var hade jag fel och troligen hade hon vrickat till sig i lördags under dagen. Jag pysslade om henne och longera henne lite lätt, nu använde hon bakbenen som hon brukar 💕.

Sen var det Challe's tur att röra på sig. Denna underbara lilla häst, äntligen börjar det hände grejjer mes honom. Idag var en sådan riktigt bra dag för honom, jag fylldes bara av sådana glädje i kroppen. Valde att tömmlongera honom och som han gick, så avslappnat, luftigt och framåt. Jag stod i mitten och bara gapa av förvåning, vad har hänt med min lilla kille? Han går från klarhet till klarhet och mina tankar på att kanske sälja honom har bara blåst iväg för nu äntligen börjar jag känna ett samspel med honom.

Söndag

Ett snabbt inlägg innan det är dags att sova. Idag fick båda hästarna vara för jag var så enormt trött efter jobbet så lät mig själv få en vilodag med bara gymträning, något som jag slarvat med det sista.

Challe igår hade ätit springa-fort gräs i hagen, nä men han hade väll träningsvärk så ville inte sammarbeta alls igår. Trots detta tyckte jag att han gick helt okek dock en växel för fort.
Wilma tyckte jag gick konstigt vid tömmlongeringen så tog in henne. Där ville hon inte gå runt vänster bak och när hon stod stilla så satte hon vänster bak på tå.
Kändes ingen puls eller svullnad och feber hade hon inte. Men jag misstänker att hon kan ha en hovböld på G, så nu kommer Hovslagaren ut och tittar på henne. Damen har nämligen lätt att få bärrandsröta under sommaren då hon till 99% väljer att stå utanför vindskyddet där det blir lerigt och äckligt.
Håller tummarna att det inte är något annat, annars så får jag reda på det i slutet av september då vi ska till Husaby hästklinik och göra en liten check på henne.

Natti natt natt

Underbara Challe

Challe är en sådan fantastisk häst, han blir bara bättre och bättre. Han blir bara starkare och starkare för varje pass så nu är jag så taggad att komma ut och förhoppningsvis visa domarna vi ridit för hur han utvecklats.
Nu fokuserar jag på den pay and jump son Elin och Challe ska göra på torsdagkväll och sedan ändra fokus på våran tävlan i Gäsene två veckor efter.
Nu ska jag hålla tummarna för Peder Fredricsson och All In som är i en OS omhoppning.

Nu är vi på G

Nu är jag och Challe på G. Anmäld till en klubbdressyr i Boråsridhus i mitten av September. Förra gången vi red där så gick det inte så jättebra då Challe inte visste vad han skulle titta på. Sen var han ju spänd som en fiolsträng hela programmet...så allt kan ju bara bli bättre 😊.

Men först ska vi göra en liten start i Gäsene 9 dagar före 😊. Jag har verkligen en sådan bra känsla med Challe nu så jag hoppas det håller i sig i båda starterna. Challe kommer undra vad tusan vi håller på med då han nästa torsdag ( på min födelsedag) ska göra sin första start i hoppning. Håll alla tummar för oss nu dessa datum 😊.

Underbara söndag!

Wilma är lite påverkad av allt regn som kommit det senaste och var därför lite trött idag.
Men vilja det har hon så hon kämpade på ändå.

Challe å Challe han går så fantastiskt bra att jag idag anmälde oss till en pay and ride i Gäsene om några veckor 😊.
Får snart skärpa till mig och börja åka ut på lite riktiga tävlingar med honom.

Lördag hela dagen

Jag är så trött nu. Jag har varit iväg på hästloppis, somnat i soffan hos mina föräldrar för att sedan gymma i en timme och åka direkt till stallet och träna Challe.

Challe går så himla bra just nu så jag bara längtar till att få träna för Jenny snart igen. Det känns som att allt börjar falla på plats för oss nu. Jag måste bara ut på en tävling innan vintern kommer och se om det även känns bra på banan 😊.

Nä nu måste jag lägga mig och sova om jag ska orka rida i morgon igen 😜

Torsdagkväll

Jag lyckades bli både varm och något bättre så jag kunde ta mig hem själv 😊.
Åkte hem och sov några timma till innan jag åkte till stallet. Solen lyste och man kunde faktiskt känna lite värme, jag gick och hämta Challe i hagen och gick ut i paddocken och ställde ut koner i hörnerna och på mitten av banan. Trodde jag skulle utmana honom lite men icke. Han tittade inte ens på dem. Idag fokusera vi på traven och oj så bra han gick idag. Vi värmde upp med att göra volter vid varje kon, detta fick Challe att använda huvudet och fokusera riktigt bra. Sen över gick jag till att göra övergångar från trav-skritt och från skritt-trav vid varannan kon. Denna övning tyckte han var liite jobbig i början men blev bättre och bättre ganska så fort, så efter ca 30-45 minuters träning var jag nöjd för dagen och Challe också 😊.
I morgon tänkte jag prova att göra övergångar från trav-galopp, hoppas på uppehållsväder bara.

Efteråt så fick Wilma följa med tant Alli med ut på en lagom lång skrittrunda. Supertrevligt tyckte Wilma som kommit i bättre form och vill hellre springa än skritta. Så i morgon blir det jogg och några övergångar i paddocken även här beroende på vädret. Allt för att min lilla tant ska få en så bra vinter som möjligt.

Ett rent helvete

Klockan är nu 04:16 och jag har fått sova ca 1,5 timme pga nya hugg vid vänster höft/rygg. Ligger just nu i Antons soffa och kan knappt röra mig. Invirad i en filt och ett täcke för att hålla allt varmt men inte hjälper det. Önskar just nu att jag var hemma så jag hade kunnat ta en starkare tablett och fått lite sömn. Är bara 2 timmar kvar tills Anton ska upp, måste säga till att han får köra F till fritids.
Sen får jag ringa mina föräldrar runt halv 8 och be dem hämta mig för köra bil går absolut inte..,jag kan inte ens ta mig till bilen.
Jag bara älskar vad allt med muskler,leder och nerver heter just nu.
Ska försöka få liite mera sömn nu.

Dessa bakslag

Igår vaknade jag med småhugg i vänster skinka, sådana hugg att benet viker sig lite lätt. Dessa kommer ibland men brukar försvinna ganska snabbt. Det gjorde dem även denna gången, jag gick och pilla i stallet, jag sprang hit och dit och jag till och med hoppa igår som ni såg.
Sen på kvällen fick jag ett stort sug på Cola så reste mig från soffan. Då kom huggen tillbaka men 4 dubbelt så starka. När de gör så ont så svär man ( iallafall jag ) rätt högt och man vågar knappt andas för man väntar på nästa hugg.
Huggen kommer med täta mellanrum och tillslut gör det så ont att man inte ens kan nudda golvet med tån.
Jag kom iallafall till affären och svor hela vägen in till drickorna och längre kom jag inte. Jag kunde inte längre stödja riktigt på benet, jag fick ringa mina föräldrar så de fick hämta mig och bilen. Jag lyckades ta mig till kassan och betala och ta mig ut till bilen. Sitta kunde jag inte göra för nu var jag så ömm att ingenting fick röra mig.

När mina föräldrar kom så fick jag med hjälp med handtaget i dörröppningen lyfta in mig i bilen och sen sitta lätt framåt lutad. Mamma fick gå in med mina varor för jag kunde ju självklart inte vara själv hemma när jag inte kunde röra mig utan att skrika högt.

Så igår blev det en natt på föräldrarnas soffa med en del värktabletter så jag skulle få någon sömn överhuvudtaget.

Så idag har jag legat i denna soffa större delen av dagen och bara sovit för jag vakna ganska många gånger under natten.
Nu är min plan för morgon dagen att ta mig ner till träningslokalen och göra det jag kan och sen till stallet för att rensa i hästgrejer som jag inte längre använder. På lördag är det bakluckeloppis i Sandared och jag hoppas på att sälja någonting iallafall 😊.

Idag hände det

Dagen var här, dagen som jag bitter ljuvt längtat efter. Jag har hoppat Challe, dock bara 30-40 cm högt men jag har hoppat honom. Det blev endast ett stopp men fick till slut över honom.
Han skötte sig riktigt bra idag och tur var väll det för annars hade jag tagit honom till veterinären.

Sen var det dags för Wilma som till en början inte var med på att det var hoppa hon skulle göra.
Men efter missförståndet så flöt det på riktigt bra och vi hoppade till och med en liten bana. Wilma tyckte det var så roligt och hade velat göra mera än vad hon egentligen orkade idag. Men jag tror att hon ska få följa med flera gånger.
Härligt att se att hon har glädjen och orken i kroppen, vi måste bara få fram den där orken liite mera bara.

Dålig lördag

Dagar som dessa önskar jag att vi hade haft en manege i närheten. Så på grund utav allt regn blev det ingen ridning idag. Jag hoppas att för Wilmas skull inte detta påverkar morgondagen, jag är så oerhört spänd på att få hoppa igen. Den där skräcken jag haft tidigare är nästan helt borta och har förvandlats till pirrande i hela magen, jag är taggad till tusen. Den känslan har jag inte haft sedan....ja sen Chiquita levde och det är ju över 10 år sedan 😊.

Och nu då?

Klockan är inte ens 11 och jag har hunnit med läkarbesök och motionerat båda hästarna, vad ska jag göra nu?
Joo jag tänker vila lite i soffan innan jag börjar pilla här hemma.

Challe gick riktigt bra, han går mycket bättre om jag börjar med galoppen och det märks att han börjar orka bära upp sig bättre. I morgon tänker jag bara skritta ut på honom en kort bit så han orkar med träningen på söndag.

Wilma fick bli longerad med gummisnodd idag och även här ser jag hur starkare och piggare hon börjar bli. Kan inte bli annat än glad när jag ser detta, att hon i galoppen i paddocken bjuder mer och visar att hon vill framåt. I morgon ska hon få joggas lite lätt bara så även hon orkar med några skutt hos Elin på söndag.

Fredag

God morgon!
Idag är jag vaken lite extra tidigt för jag ska snart göra mig i ordning för att ta mig till Ulricehamn, idag är det dags för röntgen av ryggen.
Direkt efter så ska jag åka till stallet för att motionera båda hästarna. Hade tänkt att jag skulle träna någon av övningarna på gymet också men vi får se hur jag gör och hur trött kroppen är efter stallet.?

Regnet har bara öst ner

Idag har jag inte ens varit i stallet. Regnet har öst ner att jag knappt kunnat se handen framför mig. Tur att jag hade planerat in en "gå i hagen" dag för de fyrbenta.
Nä så idag har jag och F varit hos mina föräldrar, handlat och nu så har vi bakat sockerkaka 😊

Någon frivillig?

Jag vet inte ännu hur jag ska lösa detta,men på söndag när vi klämde in en extra träningsdag för Challe hos Elin så bestämdes ikväll att Wilma ska följa med. Bara några gymnastik hopp ska hon få göra, frågan är bara hur jag ska få med henne 😅.
Någon som vill skritta Wilma åt mig på söndag förmiddag?

En dam med raket

Wilma börjar komma i form och det märkte även Lena av idag som red henne.

Challe blev lite stressad över att mamma helt plötsligt började försvinna i både och trav och galopp.

Wilma är en tant med raket i rumpan igen och börjar till och med höja upp sitt huvud oc arbeta mer med sin bakdel, vilket gör mig såå glad.

Bad day

Idag var ingen bra dag för Challe. Han var inte sugen på hoppandet idag och var motsträvig hela träningen. Det var så illa att Elin till och med gjorde en avåkning, som tur var så stod Challe nästan helt stilla när hon nådde backen.

Eftersom han var så spänd och motsträvig idag så bestämde jag och Elin att vi tar en extra träning denna veckan och hoppa nästa veckas.

Men jag måste säga att det var inget fel på Challe utan han var "bara" ponny-tjurig. Så jag som skulle hoppat jag också valde att vänta tills på söndag då han förhoppningsvis är på bättre humör 😊.

Vilken super dag

Idag var båda hästarna så fantastiska. På Wilman kunde jag bara sitta och le för även om hon var tung i kroppen så ville hon hela tiden framåt. Så nu är det bestämt att hon ska gå två gånger i veckan i paddocken.

Challe blev jag så positivt överraskad av. Efter att jag skrittat fram honom ordentligt så började jag med galoppen med en gång. Det dröjde inte länge fören han gick avslappnad och fint.
Lite kämpigare var det med traven men efter 20 minuter vad jag nöjd med honom och avslutade för dagen.

I morgon ska det tränas med Elin och till och med jag ska sätta mig upp och prova hoppa 😳, inte alls nervös inte alls.

Måndag morgon

God morgon!
Sitter och har precis ätit lite frukost ( blir säkert en till om en stund ). Idag ska både Wilma och Challe röra på sig. Challe ska iallafall gå i paddocken och joggas och Wilma ska nog få träna över lite bommar.

Med Wilma har jag tänkt att bara träna mellan 20-30 minuter utan större krav.

Challe ja han får ju helst gå 45 minuter utan en massa bråk, vi får se hur det blir med den biten 😉.