Lördag eftermiddag

Tur det finns bra program på tv när det regnar :).

Förresten ibland är det INTE roligt att vara hästägare, tror inte det finns någon som tycker det alltid är roligt....eller?

Lördag

Jag tog mig till jobbet idag och än så länge känns det bra :).
Slutar kö 14 idag så det blir direkt till stallet efter jobbet. Blir dock ingen ridning men förhoppningsvis lite longering av Wilma. Jag kommer på mig själv att sitta och tänka i bilen : " hoppas jag inte ha någon kräkdag på tävlingsdagen"
, för så det är så läget ser ut, jag vet aldrig när kräkandet kommer eller vilken dag.

Nä pausen är över och jag ska jobba vidare :).

Lördag

Jag tog mig till jobbet idag och än så länge känns det bra :).
Slutar kö 14 idag så det blir direkt till stallet efter jobbet. Blir dock ingen ridning men förhoppningsvis lite longering av Wilma. Jag kommer på mig själv att sitta och tänka i bilen : " hoppas jag inte ha någon kräkdag på tävlingsdagen"
, för så det är så läget ser ut, jag vet aldrig när kräkandet kommer eller vilken dag.

Nä pausen är över och jag ska jobba vidare :).

Sara Algotsson

Såg precis Sara Algotsson rida sin ritt i dressyren. Tyckte med mina amatör ögon att det såg ganska bra ut, synd bara med ryggningen som tog lite lång tid.
Hon ligger just nu på en första plats... Eller så var det att hela laget låg först, men iallafall så hoppas vi på att morgondagen och dagen där på går lika bra :).
 
 
 
 

Orken vart har den rymt någonstans?

Ja vart tog orken vägen någonstans?
Har endast åkt till vårdcentralen och hämtat den andra bilnyckeln hos verkstaden och nu är jag heelt slut. Men tänkte ta mig till stallet och försöka göra någonting idag iallafall.
Jobb blir det i morgon ändå, tröstar mig med att jag slutar vid 14 :).

ÄNTLIGEN

Ja äntligen måste jag säga. I tisdags kände jag bara för att bli skjuten, då kändes det som om jag aldrig skulle bli frisk.
I morgon ska jag försöka mig på att longera Wilma ( om inte Jenny kommer och känner på henne), Challe har jag ingen ork till just nu så han får vara tills krafterna är helt tillbaka.
Men idag har jag kunnat äta lite mat och dricka mycket mer vatten, en kaka har aldrig varit så god som idag :).

Mer uppdatering kommer i morgon :).

Akuten

Det blev akuten igår kväll för min del. Fick inte behålla någonting och när det väl hade börjat så fortsatte det bara.
Ingen verkar veta vad felet är heller, hoppas på att de sista proverna visar vad felet är med magen.
Så jag är hemma från jobbet igen, det blir inte mycket till lön nästa månad.

Just nu känner jag bara för att gråta då jag inte orkar med detta längre.
Hoppas på att må bättre i morgon.

Tisdag förmiddag

Sitter och har paus på jobbet. Kroppen har känningar efter passet på gymmet igår, tur att jag slutar tidigt idag då :).
Direkt efter jobbet så ska jag åka till stallet och rida Wilma, just nu hade jag helst åkt hem och lagt mig :).

Lågt och högt men ingen ork

Sov hos mina föräldrar i natt, min bror åkte upp till Axvall igår så fick sova i hans säng. Han har sin säng precis in till väggen, vilket inte jag har hos mig. Så i morse när klockan ringde smällde jag i huvudet i väggen rätt så rejält så nu går jag omkring med en snygg bula i pannan :). Men vakna det gjorde jag iallafall.

Nä det blev ingen ridning igår. Det märks när man har dåligt blodvärde hur lite man orkar. Jag låg mest i soffan igår sen efter födelsedags firandet, orkade inte ens laga mat men hade tur så mamma och pappa kom med en kebabsallad åt mig :).

Idag är det jobb fram till 15. Sen en snabbis till stallet och göra höpåsar. Sen hem och byta om för att träna lite bodyattack. Så idag ingen ridning, tror det blir lite för mycket för kroppen.

Veckans händelser

Måndag: vila
Tisdag: paddocken
Onsdag: paddocken/longering
Torsdag:uteritt (ensam)
Fredag:uteritt/paddock (beroende på hur hon sköter sig under veckan)

Lördag: vila
Söndag: uteritt/paddock

Ska bli intressant hur bra jag följer denna planering i veckan :).

EM och 28 år

Sitter just nu och tittar på de sista ekipagen i dagens dressyr. Ger en enorm motivation själv att se andra tävla. Sen jag som är lite gröngöling i dressyr tävlingar sitter och kollar hur de rider vägar, hörnen m.m.
Idag är även min födelsedag ( hemskt), hela 28 år och närmare mig mer och mer 30. Fick idag ett par ridhandskar utav mamma då de jag har gjort sitt. Har ridit utan tidigare och fått dubbla blåsor mellan fingrarna, så de ska jag prova idag på dagens pass.
Har bestämt mig för att köpa både padd och järn denna månaden, är lite därför jag rider med mycket barbacka just nu. Vill inte att Wilma ska gå problem med en sadel som trycker igen.

Slänga i mig lite mat sen mot stallet.

Funderande

Nytt pass i paddocken även denna gången barbacka. Hon går mycket bättre än innan behandlingen hon fick av Linda, men något jag funderar på vad jag ska göra något åt är det här att jag har inget stöd alls i vänster sida och i höger har jag nästan allting.
Vad ska jag göra för att få mer i vänster sida?

Knäskada

Det enda jag gjort idag är att ha varit och tittat på ett hus som jag var intresserad att hyra och sen kollat lite möbler på bosättnings piraten.
Efter detta har jag bara legat still då jag gjort något med mitt vänster knä som sen varit riktigt svullet.

I morgon är det tänkt att jag ska träna med Wilma igen innan jobbet :)

Kondition

Vet inte om jag ska säga att jag är missnöjd eller besviken på dagens pass med Wilma. Tycker hon böjer för mycket i vänster varv och så fort jag tar för mycket i yttertygeln så bryter hon oftast av.
I höger varv går hon bra att ställs utan några problem i skritt och lite sämre i traven. I galoppen kan hon vara ställd en liten stund tills hon rätar ut sig igen. Kräver jag lite av henne då så bryter hon av och bara springer.
Jag försöker sitta och hålla emot och forma henne med innerben, men jag får nästan kramp.
Jag tror nog att hon behöver få upp flåset och få bättre kondition.

Får nog säga att jag är allra mest besviken för dagens träning.

Jag är redo

Nu är jag alldeles strax redo för ett pass i paddocken :). Hovis är bokad i morgon vid halv 4.
Ja just nu ser allting väldigt ljust ut tycker jag :).

Hovis

Ett pass i paddocken i eftermiddag är det på schemat idag. Tänkte rida några delar i programmet som vi tävlar i den 14/9 i brämhult.

Ska ringa Hovslagaren idag som fick ställa in besöket för Challe igår. Hovis hade försökt att få tag på Challe själv i hagen, men Challe som är lite ängslig och inte riktigt litar på vem som helst i början, han vägrade följa med hovis som blev lite irriterad. Vi i stallet kunde bara skratta åt historien :).

Träning

Trodde jag skulle dö under träningen, men nu mår jag såå bra.
Det kommer bli ett sådant pass nästa måndag också :).
Sådan här känsla kan man också ha efter ett bra träningspass för Emma också :).
Undra vad man ska äta nu då :)?.

Det bara öser

Regnet verkligen öser nu, tur att man hann sätta sig i bilen med lite frukt som mellanmål.
Idag ska Challe få manikyr. Han fick inte det i fredags då jag vill vara med när hovarna fixas på honom.
Efter att han är klar så bär det av in till stan för jag har bokat ett pass som heter bodyattack. Det ska visst vara jättejobbigt, så ikväll kommer jag vara död eftersom jag sovit så dåligt i natt + att jag höll på att försova mig till jobbet i morse. Är så trött idag att jag inte klarar av att dölja det.

Nä nu ska jag jobba vidare så jag kommer hem idag :).

Dopning

Dopning förekommer i alla idrotter ...tyvärr måste jag säga. Men det är skillnad när det gäller dopning i t.ex simning än i den idrott där det förekommer djur. Att dopa sig själv och ta det beslutet att fuska sig till en framgång är självklart idiotiskt, men något som gör mig så förbannad är när ett djurs ägare tar det beslutet att dopa sitt djur.
Djuret har inte valt att ta detta preparat för att bli starka/snabbare m.m.
Är inte hästen inte tillräckligt bra för den nivå den tävlas på så ska den antagligen inte vara på den nivån.

Personer som Väljer att använda sig av otillåtna medel ska bli avstängda på livstid, de ska aldrig aldrig få komma tillbaka och tävla.

2 timmar i naturen

Det tog hela 2 timmar i morse när vi var ute i skogen. Vi måste haft riktigt roligt eftersom vi inte tyckte vi var ute så länge.
Damerna tyckte dock att de fick springa för lite och stod på stället och galoppera, jag och Leena kunde dock bara skratta åt dem båda :).

Nu ska jag åka och handla lite åt mina sjuka föräldrar så de får något gott att dricka och äta :).

Morn morn

Det blir en tidig tur idag tillsammans med Leena och Alli. Blir mest skritt men mera styrketräning för hästarna där vi ska rida.

God morgon :)

För mjuk

Det är nästan att Wilma blev lite för mjuk efter behandlingen förra veckan :). Märkte väldigt snabbt att jag inte kunde rida på samma sätt som jag gjorde före behandlingen :). Nu behöver jag knappt ta i henne, i galoppen i vänster varv biter hon fortfarande i lite men beror nog på lite dålig kondis. Men iallafall i vänster galopp gå hon lite väl kort och tar jag det minsta för mycket i höger tygel så bryter hon av till trav. Funderar på om jag ska åka och köpa ett dressyr spö i morgon.

Märker även att jag sitter inte riktigt bra i den sadeln jag köpte förra året när jag tränar dressyr. Jag köpte mig en Wintec Care allround och den funkar jättebra när vi rider ut och hoppar, men i dressyr nää inte lika bra. Det stör mig oerhört men det får gå tills jag har pengar till en dressyr sadel också :).

Mot dagens slut.

Ibland önska jag att man hade ett jobb utan helg.
Snart stämplar man ut från jobbet och stämplar in i stallet, idag står Wilma på tur med ett pass i paddocken :).

Fullt upp

Idag har jag verkligen legat i, Allting har gått i ett.
Efter skogspromenaden tog jag en snabb dusch innan stallet, meningslöst då det var lite kvalmigt. Iallfall så valde jag att arbeta med Challe idag i stället, ville inte hafsa igenom ett pass så det bara bli halvdant.
Challe sköter sig bara bättre och bättre, kanske börjar lägga undan trotset för ett tag nu :).
Efter stallet åkte jag och hämta mamma på jobbet och körde hem henne, sen snabbt ombyte till gymkläder för att sedan inne i stan träna lite step/styrka. Har länge vetat detta men blev mer verkligt nu att jag är fruuuktansvärt svag i mina armar, orkar ingenting....tycker jag.
Nästa vecka blir det 2-3 andra pass, det är bra med varierande träning även om man är svag i vissa delar :).


God natt

Hjärnblödning

Jag trodde jag skulle explodera på vårdcentralen i förmiddags. Vårdcentralen där jag bor är ett släkte för sig själv. Där får man mer eller mindre tala om vad de ska göra och ge förslag på vad det kan vara.
Den värsta frågan som jag tycker man kan få som patient är " vad tror DU att det är?".
Jag hade väll inte kommit dit om jag vetat vad problemet är...eller? Jävla idioter.
Jag tog med mig Olle efter detta underbara besök ut till skogen i Olofstorp. Där kunde jag lugna ner mig och bli riktigt sugen på pizza :).

Nu står Wilma på tur innan jag ska hämta mamma och sen åka till gymet.

Gymet är viktigt även för oss som har hårt stallarbete. Ska skriva mer om det senare.


God morgon!

God morgon!
Idag ska Wilma gå ett pass i paddocken så gott det går iallafall eftersom det står 5 pall med strö där bak :)
Men först ska jag på besök hos vårdcentralen igen för att träffa en annan läkare.
Allra sist har jag tänkt åka ut till skogen med Olle. Olle är min lille hund och han älskar att vara i skogen, synd att han får bommull i öronen och inte kan vara lös. Sen börjar ju jakt säsongen idag också så då får inga hundar vara lösa i skogen.

Burr Burr

Brr vad kallt det blev fort då. Dags att ta fram höst jackorna och köpa nya varma skor tror jag allt.
Wilma har redan fått på sig regntäcke till och med. Jag hoppas att de kan gå ute september ut iallafall, det vore det bästa för hennes andning.

Nu ska jag äta klart frukosten sen ska jag se om jag får igång mina element för det är rätt så kallt här nu :).

Utbrytar kungen

Mac hade tagit sig ut ur hagen. Så nu blev det att dela av sommarhagen och ta ner alla igen. Självklart skulle inte detta gå smärtfritt heller. Alli skulle inte bli infångad, Wilma som är som en skugga efter henne sprang efter... Tills jag sa hennes namn bestämt då stannade hon och titta på en precis som om hon sa "förlåt, det var dumt gjort".
Challe var den enda idag som var redig :).

Det rullar på

Det sista på listan är jag framme till och det är att motionera båda hästarna. Tror dock att det bara blir Wilma idag. Har en tjej som ska komma och hämta ett bogskydd hon köpt av mig och hon kommer mellan 18-19 ikväll. Jag som ville vara duktig och tvätta detta bogskydd vill i sin tur inte torka. Får lite smått panik, tycker det är pinsamt att lämna något blött/fuktigt till någon. Men håller tummarna för att det torkar nu när jag hängt på en krok över elementet :).

Samtal

Ja då prata med vårdcentralen idag också för att få en ny tid till en annan läkare. Får tyvärr ringa på fredag igen för att få en akuttid som det heter.
Två dagar kan jag nog stå ut med :).

Idag har jag mycket planerar, får se hur mycket av det som jag håller :).
Har tänkt att städa, tvätta, ska på schema möte på jobbet vid 14 och båda hästarna ska gå idag hade jag tänkt.

Får se ikväll hur mycket jag följet detta schema :).

Byte

Idag blev det byte av hage då vårat Höselag inte hade kommit. Vi hann precis flytta dem allihopa innan det började regna och åska igen, vilket jag var väldigt glad över :)

Inne i en svacka

Jag är inne i en väldig svacka just nu. Han jobba till halv 10 sen fick jag åka hem.
Hade lite ont i magen i morse men det kan man ju ha. Sen när jag stod hos en vårdtagare och gjorde frukost fick jag springa till dennas badrum för att kräkas. Mådde bra sen och kände mig inte som att jag hade magsjuka, men åkte ändå hem för att vara säker på att inte smitta de andra.

Jag undrar när jag ska komma ur denna sjukdoms svackan.

Hur hade ni gjort

Jag och en kompis diskutera vad vi hade gjort om vi hade blivit tvungna att tabort våra hästar.
Hade vi låtit hästen efter avlivningen låtit hästen brännas med flera andra hästar eller hade vi velat något annat?

Min kompis tänker låta sina åka till Kolmården och bli mat.
Jag hade dock inte klarat av den tanken så hellre att mina bränns tillsammans med andra hästar. Hade jag haft råd hade jag velat ha de i en ask hemskickad till mig.

Vad hade ni gjort?

Hur går det till?

Klar blå himmel och ändå regnar det, hur går det till egentligen?

Måndag förmiddag

Sovit två timmar och är helt slut. Nu ångrar jag att jag inte ordnat med en tv i sovrummet.
Såg när jag vakna att jag fått en kompis, men som ska släppas ut för jag vill inte ha den här :).

Upp och laga lunch.

Förklaring

38 graders feber förklara min trötthet igår, idag likadant. Nu blir det att bara vila så mycket som möjligt eftersom jag ska jobba 14:30-22 ikväll. Är besviken att jag inte orkar ta mig till stallet och rida idag.
Hoppas att dagens vila gör att febern går ner och att jag kan träna i morgon :).

Challe,Mac och Wilma

Sjukling efter regn

Rida i ösregn är inte det roligaste. Jag trotsade mig själv och tog mig som ni läst ut. Brukar ALDRIG rida när det är sådant väder som det varit idag, lite dugg regn går bra.
Jag är nu heelt slut och känner mig faktiskt lite sjuk. Ska försöka vila lite och hoppas på att må lite bättre.

Förresten, försökte filma lite tidigare vid löshoppningen, men blev inte bra så får göra ett bättre försök nästa gång :).

Ombytta roller

Idag var det ombyttaroller hos Challe och Wilma.
Är otroligt nöjd med Challe idag som gjorde allt jag bad honom om. han gick inte på mig eller knödde ( luta sig )emot mig. Han backa när jag sa backa, stanna när jag stanna, kom när jag bad honom. Avslutade med löshoppning där han gjorde bra ifrån sig. Det är bara massa plus poäng till honom idag.
 
Sen hade vi då Wilma. ja vart ska man börja.? Blev riktigt trött och sur på henne idag. Allt detta kom på vägen hem de sista 100 meterna. Hon kan ju absolut inte gå varken bakom eller jämte Alli för då stressar hon upp sig. Vill inte att hon på hemvägen går och taktar, men det tänkte hon göra heela vägen hem. Då tyckte jag att vi kunde rida sidvägsrörelser en bit för det brukar lugna ner henne. Wilma ställer sig då rätt över vägen och spelar verkligen dum och "fattar" ingenting vad jag mena. Börja om och då börjar hon backa, börjar om igen och så ställer hon sig över vägen. Några steg klarar hon att gå åt sidan och så var det till det hon gjorde tidigare. Efter en stund ville hon inte vara med längre och ville bara springa efter Alli, hon får syn på ett träd med grenar som sticker ut. Hon tar chansen och drar igenom grenarna så hon får mig ur balans. Då blev jag redigt förbannad på henne och tar tag i vänster tygel riktigt kort och så fick hon böja halsen och gå runt till det att hon stannar. Ja hon höll ju på ett tag där och snurra och snurra, hon gav sig till slut.
Vi kommer till stallet och får lite foder. Jag brukar bara stänga boxdörren utan att låsa den helt, det finns bara en liten liten glipa, då Wilma aldrig går ut. Står i sadelkammaren då jag hör en häst gå i stallgången. Vem är det inte då om inte Wilma som får syn på mig och verkligen visar att hon gjort något fel och bara springer ut ur stallet. Jag efter och stoppar henne från att springa ner till hagen, varpå Wilma vänder snabbt och springer in i boxen igen och står där och ser oskyldig ut.
Leena i stallet fråga mig vad det varit med Wilma idag och den frågan hann jag ställa mig flera gånger under ritten. Så i morgon även om det regnar så blir det en dag i paddocken.
 
Tur att Challe skötte sig i alla fall :)

Laddad till tänderna

Yes idag gäller det, ja eller så känns det iallafall :). Ser fram emot träningen med Challe idag, han kommer få gå först, sen hoppas jag att Wilma har blivit bättre efter sin sträckning så vi kan ta och rida ut.

Nu blir det frukost och sen stallet. Kommer mera skriverier senare :)

sökande efter hjälp

Har suttit och letat och letat efter tips och råd om att få ens häst att visa respekt och sluta vara så dominant eller hitta någon som kan hjälpa en innan det går för långt och blir svårare att ordna upp.
Hittar faktiskt ingenting eller så söker jag heeelt fel. I morgon är det påt igen så man får slut på dessa dumheter. 

presentation

Om på att jag har faktiskt inte riktigt presenterat varken mig eller mina två ponny/hästar. Så därför kommer en här :).
 
JAG:
Jag heter Emelie är 28 år ( tro det eller ej),  jag bor lite utanför Borås bara 10 min från mitt jobb inom hemtjänsten. Har ridit ja så länge jag kan minnas, men börja på "riktigt" när jag var 6 då jag sattes på ridskola. Jag red i Ulricehamn i flera år fram till jag var runt 16 då jag hade tappat intresset för att rida på ridskola. Jag hade då haft min första egna häst Golden Chiquita sedan jag var 13. Jag redan från början hoppning och var riktigt modig av mig. Jag blev aldrig rädd utan blev bara arg och bestämde mig för att komma över varje hinder. Men en dag på en hopp clear round ( på en derby bana) så vägrade Chiquita på en bank och jag landa riktigt illa så de fick bära av mig från banan. Sen den dagen har jag tappat självförtroendet i hoppningen, jag vill inte trilla av.
Min vän Jenny var den som lärde mig gilla...eller rättare sagt ÄLSKA dressyr och hon har hjälpt oss båda att fortsätta framåt, vilket jag är tacksam över :).
 
 
Wild Wilma:
Wilma är född 97 och är importerad från England. Jag vet inte mer än att förra ägaren köpte henne av en hästhandlare. Wilma är en pigg dam i sina bästa dagar. Ute vill hon att det ska gå fort, ju fortare desto bättre, sen att hon inte kan andas spelar ingen roll. Hon skulle kunna springa tills hon stupa. Wilma har en enorm vilja och gör så gott hon kan. 2009 fick jag reda på vid ett veterinärbesök att hon hade kronisk bronkit. Men inte stoppar det henne heller, hon mår bäst av att hålla igång så mycket som möjligt. trodde en vinter att jag skulle få ta bort henne då hon var trött, seg och väldigt tjurig, något som inte är i vanliga fall. Men så ca 6 månade senare fick Wilma sin första behandling då hon bland annat fick akupunktur. När vintern senare kom så la vi i stallet märke till att Wilma inte längre hostade, hon såg även mycket piggare och gladare ut...även om hon är lite små tjurig på vintern :).
 
 
Mr Champagne "Challe" Deducton:
Challe är Efter den meriterade Quarter hingsten Mr Gentle Deduction, även kallad Jac.
Sen den dagen Challe ploppa ut ( 2011 ) så har han varit en ängslig och osäker liten ponny. Nu har han hunnit bli 2 år...tänk vad det har gått fort, så har inte så mycket förändrats mer än att han blivit mycket större och större kommer han nog bli, större än vad jag hade trott :). Mer om Challe kommer ni kunna läsa här då han fortsätter utvecklas, nästa år är det dags för inridning och det ska bli såå spännande att se hur det kommer gå :).
 

överbeskyddande?

Titta även idag på repriser av Ponnyakuten, där det bland annat handla om ett lastnings problem. ägaren till denna ponnyn hade lindat benen vilket Tobbe till slut då inte hästen ville gå på, att gå och ta av lindorna. Han sa det att han inte gillar att ha skydd på hästarna vid lastning då hästarna inte lär sig att går den på så gör det ont, utan kan stå och slå och slå sig på t.ex. mellanväggen utan att märka av det.
Då börja jag fundera på om vi har blivit lite för överbeskyddande genom att skydda våra hästar på olika sätt?
det är ju inte så att hästen dör av att skrapa upp sig, men vissa hästar är ju lite känsligare mot att få en sårskada.
Ja vad ska man tro har man blivit för löjlig det här med skydd?

ALDRIG igen...eller kanske

Ska nog sluta skriva vad jag har tänkt att göra med hästarna här , för varje gång (nästan) så händer det något som gör att planerna går i krasch :).

Fixare

Finns det någon duktig människa som man kan vända sig till för att snygga till sin blogg sida :)?

Fingrarna i kors

Håller tummarna för att Wilmas sträckning är bättre idag. Annars blir det ett "tuffare" pass för Challe...beror lite på hur mycket han har tänkt att bråka idag :)

Ändrade planer....igen

Ja inget blir som man tänkt sig. Idag stod ju uteritt på schemat, men när jag kommer fram berättar L att Wilma haltade när hon tog ner henne till hagen. Kände på Wilma och hon hade dratt till sig lite vid leden efter busigheterna i hagen med de andra igår. Så fick snällt låta Wilma gå i hagen och så får jag titta till henne i morgon igen.
Challe var väldigt nyfiken på vad jag höll på med och ville komma fram och kika. Hälsa snabbt på honom och sen ignorera jag hon bara.... Ja bortsett från att jag bad honom flytta sig bakåt när jag bad honom. Han har ingen respekt alls för mig. Undra vad jag ska göra för att få honom att respektera mig.?

https://cdn3.cdnme.se/4196683/7-3/pic_520547f4e087c3212fdecdd9.jpg" class="image">

Ändrade planer....igen

Ja inget blir som man tänkt sig. Idag stod ju uteritt på schemat, men när jag kommer fram berättar L att Wilma haltade när hon tog ner henne till hagen. Kände på Wilma och hon hade dratt till sig lite vid leden efter busigheterna i hagen med de andra igår. Så fick snällt låta Wilma gå i hagen och så får jag titta till henne i morgon igen.
Challe var väldigt nyfiken på vad jag höll på med och ville komma fram och kika. Hälsa snabbt på honom och sen ignorera jag hon bara.... Ja bortsett från att jag bad honom flytta sig bakåt när jag bad honom. Han har ingen respekt alls för mig. Undra vad jag ska göra för att få honom att respektera mig.?

alla samma intresse

Har funderat lite på oss hästmänniskor..ja till och med hundmänniskor. Har man häst har man troligen också hund. Vi är ett släkte för oss själva, vi är väldigt speciella. Vi tycker alla att just vi har rätt och alla andra tänker heelt fel. även om man säger att man struntar i andra hur de sköter sina djur så måste vi ändå lägga oss i även om vi inte säger det direkt till personen.
Vi kan hamna i sådan dispyter med varandra att vänner kan bli ovänner, vi kan gå så långt  och såra varandra väldigt mycket. Vi kan gå väldigt långt med skitsnack som egentligen inte stämmer bara för att man hört ett ryckte eller tyckts sig uppleva just en sak, ja att man missuppfattat det hela. i stället för att fråga ägaren hur det egentligen ligger till så förs denna osanning vidare och blir bra större och större och blir bra mer och mer osann. det behövs inte mycket som är fel, det kan räcka med att man har fel märke på sadel, kläder, utrustning m.m. eller att man kan ha "fel" veterinär eller tränar för fel person. Varför är vi så elaka emot varandra när vi alla har ett och samma intresse? varför hjälper vi inte varandra i stället för vi sitter alla på olika kunskaper och upplevelser?  Ingen och då menar jag INGEN kan säga att man inte snackar skit eller lyssnar på skvaller för det gör vi alla.
 
 

Fegis

Fega ur rejält.Fick panik när jag börja tänka på att vi skulle gå omkull eller att jag skulle krascha in i hindret. Får nu ta tag i detta ordentligt nu.

Idag har vi lastat ströt som kom till stallet idag :). Känns oerhört skönt att slippa tänka på att köpa strö på ett bra tag :). Nu är det bara hö för vintern som fattas.

Wilma och Challe har idag fått vila idag. Blir i stället en uteritt imorgon kväll med Leena och Alli.

Nä detta blev ett väldigt tråkigt inlägg idag, det blir förhoppningsvis roligare läsning i morgon :).

Inställt

Det har blivit ändrade planer för dagen. Ingen tävling i Ulricehamn ikväll för min och Wilmas del. Varför? Nä jag tog det beslutet att vänta tills en tävling som är på en vanlig ridbana i stället för på gräs som det är ikväll.

Blir att lasta ströbalar upp till loftet i stället :).

Dagen före D

Dagen före hopptävlingen och jag är hemma och är sjuk. Men jag struntar i om jag är sjuk eller inte i morgon för tävla det ska jag. Tur att det bara är en klass :).

Dålig dag

Efter gårdagen så är det till 90% bestämt vem som ska rida in Challe nästa år.
Igår skulle vi löshoppa men det sluta bara med att vi longera. Ville värma upp honom lite innan med longering men eftersom han krångla var det det enda vi gjorde igår. Han gav sig inte och jag gav mig inte, han tyckte vi var klara och jag började tappa tålamodet. Men det slutade bra då han tillslut kunde gå runt och inte slänga sig åt sidan.

Han var väldigt billig igår :).

Behandling

Ja då har Wilma fått sin behandling. Hon hade en låsning i atlaskotan och en liten låsning i ländryggen. Med det ordnat så hoppas jag att det märks skillnad i ridningen :).
Det är så roligt att se på Wilma under behandlingen då hon tycker att det är det bästa som finns. Hon står nästan och sover.
Linda som gjorde behandlingen sa att hon tycker det är roligt att behandla Wilma då hon är så tydlig med att visa vad hon inte tycker om, sen sa hon även att Wilma är väldigt mycket sto :).

Ja det är ju som jag säger: Wilma är ponny och hon är sto, då är det bara att räkna ut hur hon är :).

Hoppas vi har iallafall 5 år kvar ihop :).

Kingsland

Jag bara ÄLSKAR Kingsland. Jag brukar sitta och titta om något fint finns vilket det gör väldigt ofta. Men jag har aldrig vågat att klicka på den där knappen som gör att man får hem ett plagg :). Satt nu och titta lite och det fanns ju en Piké, en fleecetröja och en möjligen två jackor. Men våga även inte denna gången trycka på knappen :).
Kingsland gör mycket och nästan allting så snyggt, ja det är inte mycket som inte faller en i smaken i alla fall :). Men en dag ska jag äga i alla fall ETT plagg från Kingsland :).
 
 
 
 
 

Utbrytarkungen

Ja då var han ute ur hagen igen. Tur att båda mina är så dumma att de inte förstår hur man tar sig ut. Så idag fick vi åka iväg och köpa lite höselag (stavning?). Jag körde transporten och allt gick bra tills jag blev tvungen att backa. Nu pratar jag om att backa rakt bakåt. Jag är heelt värdelös på att backa rakt bak. Men jag kom upp till stallet och skulle ställa tillbaka transporten igen. Allt gick bra tills jag blev tvungen att backa rakt igen. Jag som har lite hett temperament höll på att slita loss ratten. Men efter att ha gått ut bilen och andats tre djupa andetag så stod den där den skulle. Fick beröm av stallägaren att jag backa så bra, jag ska bara inte vrida på ratten så mycket :).

löshoppning

Har funderat på detta länge och inorgon tror jag att jag kommer göra det..jag ska presentera Challe för hinder.
Det är vad jag har förstått inte för tidigt nästan lite sent för den presentationen :).
Det kommer bli på kvällen då det skulle bli så fasligt varmt.
 
Wilma ska imorgon få komma ut på en skogstur, antingen med Leena och Alli eller bara hon och jag. Blir det bara vi två så blir det utan sadel. Tycker det är ganska viktigt att ibland rida utan sadel. även om det så bara är i paddocken vid träning eller en skogstur. Sen förstår jag ju om man har en häst som kan hitta på lite bus ute så kanske man helst inte sätter sig utan en sadel :).
Jag tror att även om man gör så sadeln blir lite bredare så hästen har chans att bredda sig och bygga muskler vid ryggen så är det även viktigt och även skönt för hästen att får röra sig utan något mer än ryttaren på ryggen under en dags ridning.
Jag försöker att rida barbacka en gång i veckan om inte så blir det longering med enbart en gjord eller helt fritt. Tror även att när man rider ut för att gå i backar och köra lite styrke träning med dem ute så är det nog skönare träning utan sadel än med en sadel.
Eller vad tror ni?

Starkast i världen

Måste säga att min lilla Wilma är en riktig kämpe. Hon gör alltid sitt bästa det man ber henne om. Låg och tänkte på gårdagen, hur dålig dag hon faktiskt hade. Men ändå så kämpade hon på. Hon är helt fantastisk min lilla Wilma.

2 augusti

Ingen ridning idag. Vakna med extrem magont och ligger nu under täcket i soffan och funderar på vad jag vill äta till frukost, som jag ännu inte fått i mig.
Hoppas på att det släpper innan jag ska jobba, annars blir det en plågsam kväll.

Ångest ångest ÅNGEST

Jag har sådan ångest nu inför onsdag då jag kom på att clear rounden är. Har så ont i magen nu och vill bara kräkas.
Just nu känns det som om det ute blir någon träning för Emma nästa söndag.

Idag hoppade jag lite med Wilma. Hade dels satt upp en oxer men vågade inte hoppa. Satt bara och stirra på det. Vet egentligen inte vad problemet är för jag vet att hon klarar det och vi har hoppat oxrar tidigare. Rädslan att trilla av är nog större när jag hoppar oxrar. För nu hoppar jag rättuppstående utan problem.

Får ta tag i detta problem ordentligt och börja rida för en instruktör.

Oplanenerad hästdag

Eftersom hela dagen igår gick åt att görs i ordning hagen blev det ingen ridning. Har lite svårt att bestämma mig för om jag ska rida ut eller om jag ska träna i paddocken idag. Kanske bara blir longering med Wilma och träning över några bommar och så lite mer träning med Challe i stället.
Hmm ja detta tåls att tänka på.