För mycket vatten

Stolt över mig själv även om jag under ridpasset märkte att det ändå var en dum ide. Trots att det börja regna endel igår så sadlade jag Challe och tog ut honom till paddocken. 
Här märkte jag att som sin mamma går det inte rida ett normalt pass när det regna liite för mycket. Han blir spännd och ogillar när regnet kommer i ansiktet på honom, tror han har lite svårt att koncentrera sig. Det är inte lätt när hästen skakar på huvudet hit och dit när han samtidigt försöker lyssna på mig. Så nästa gång det blir så mycket regn så tänker jag nöja mig med att pyssla om honom, varför finns det inget ridhus ned ridavstånd för?

Onsdag

Just nu sitter jag och har lunchrast på utbildningsdag 2, idag blev jag lagom mätt i magen i gemfört med igår. Sitter och planerar i huvudet för eftermiddagen hur jag ska lägga upp för stallet och Challe. Jag hoppas riktigt mycket på att det inte ska komma någon nederbörd för i sådanafall tänkte jag försöka tömmlongera honom. 
Nä nu var rasten slut och dags att koncentrera sig det sista på utbildningen.

Vad har hänt?

Jag vet inte vad som hänt med Challe, om poletten har trillat ner, att han mognat eller att fodret jag bytt till har gjort underverk? Han som så länge har hållit på att bråka mesta delen av ridpasset och nu går han riktigt bra från start. Nu kan jag till och med skritta fram honom helt avslappnat utan att han ska små trava hela tiden. Att han går bra två dagar i rad det har aldrig hänt tidigare. Jag hoppas verkligen att detta hållet i sig så jag kan lägga mer fokus på att vänja honom vid dressyrstaket . 

Vilken supereftermiddag

Jag har världens bästa häst idag. 
Soligt och fint idag så jag skynda dig mig att mocka och fixa i stallet innan jag   hämtade in Challe. Fixade i ordning honom och tog ut honom i paddocken.
Min tanke var att vi skulle jogga eller försöka att jogga. Challe som i vanliga fall brukar vara jättespänd i början och bara springer som en tok, gick idag så avslappnat och fint nästan med en gång. Så efter 20 minuter kände jag mig nöjd och avslutade. Det kändes som att han börjat förstå vad han ska göra vid jogging 😀.


Jag hann med en liten promenad med Wilma efteråt. Kände att Wilma tänkte så här: " ja gå på promenad tycker jag om att göra, men måste vi göra det precis vid kvällsmaten?".

Mycket nöjd med denna eftermiddagen.

Solig promenad och en parkeringsbot

Jag är så trött på detta mellan väder som är just nu. Paddocken är hal så där kan man inte rida, det är för varmt och för lite snö för att kunna rida i sommarhagen. Så med Challe blir det mycket promenader och med Wilma går det att rida korta turer just nu.

Så idag blev det bara en promenad i solen med Challe. 
Sen har jag fått avanmäla mig till "tävlingen" i Ulricehamn för vad satt på min vindrutetorkare i morse om inte en parkeringsbot 😡. 
700 spänn för att parkerat någon meter för nära busshållplatsen, ja så att en sådan rolig morgon hade jag idag.

Äckliga väder

Jag är så trött på detta väder, men eftersom det är slaskigt och äckligt ser jag detta lite som ett ljus i den snöiga tunneln. 
Har man inte tillgång till ett ridhus och paddocken är hal på sina ställen, ställen som man inte set pga all snö så känner jag mig väldigt begränsad gällande ridningen med Challe.
I morgon får det bli ännu en promenad skulle jag tro om jag inte vågar ta mig en jogging i paddocken med honom. 
Wilma har verkligen hamnat allra sist och går mest i hagen, jag hoppas på att jag skärper till mig väldigt snart och börjar rida korta små turer på henne även de dagar jag jobbat.
Nä jag måste säga att jag skäms, men trots att Wilma är av den sorten som vill ha uppmärksamhet och trivs med galoppturer i skogen så måste jag säga att hon ser ut att vara en mycket lycklig dam på 19 år. 


En vecka senare

En hel vecka har gått sedan starten i Borås. Vädret och underlaget har varit riktigt dåligt så Challe har fått gå i hagen. Men idag tog jag mig i kragen och joggade Challe, ja eller det blev så mot slutet då han som vanligt ska springa som en tok i början. Men efter två rejäla halkningar som nästan slutade  med att Challe satte sig ner ( och blev lite stressad av) så gick han i behagligt tempo. 
Förresten så är vi anmälda till en pay and ride i Ulricehamn om några veckor så snön får gärna försvinna nu tack.