På resande fot

Idag har jag varit iväg sen klockan 07 i morse. Först rehab i ca 45 minuter, sen hem och byta om för idag skulle jag och mamma ta oss en sväng till Helsingör. Vi blev där dock inte så länge då jag blev lite åksjuk på båten 😳.
Så vid 20:05 var vi hemma i Ekedalen igen. Olle blev väldigt besviken på att vi inte hade köpt något godis till honom, men glad över att vi valde att komma tillbaka hen igen :).
Ska skriva ner lite om sjulgymnastbesöket i Göteborg igår också men inte idag, jag tänker slänga av mig kläderna för att gå och lägga mig :).

Jag blev eld och lågor

Fick hem "Grannliv" i brevlådan idag och tänkte slängt den med en gång. Men något gjorde att jag ville bläddra lite först. Mitt i en bläddring såg jag en av mina idoler.. PETHER MARKNE. Jag gillar hans tänk och hur han är som tränare. Jag var och såg honom när han och hans man Per var i Tosseryd och höll träningar. Trotts alla människor runt omkring så satt jag och var koncentrerad hela tiden...båda dagarna. Han påminde lite om min ridlärare jag hade på ridskolan :).
Iallafall jag han knappt läsa 5 rader innan jag läste orden " vem som helst kan komma hit och träna så länge man har en seriös inställning". Jag blev eld och lågor och vill ha det som ett slags mål att få åka upp till Pether's och Per's gård för en 2 dagars träning med Challe, gärna nästa år :). Sen om min klubb får ner honom hit igen så vill jag gärna vara med...fast kanske inte hoppning :). 


30 år!! Vad hände

Jaha 30...30år. Hur gick detta till egentligen? Har aldrig haft någon större åldersnoja men igår kväll när det slog mig att idag så fyller jag 30 då kom paniken. Jag fick sådan panik så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen, jag fick svårt att andas och tryck över bröstet. Men tycker att det försvann rätt fort ändå och sen var det lugnt. 
Har fått många grattis hälsningar på Facebook och via sms, kan erkänna att läsa grattis hälsningarna när jag hade vaknat kändes inte så jätteroligt. Men men skam den som ger sig smilet kom sakta men säkert fram under förmiddagen :). 
Jag fira denna dagen genom att gå till optikern för att kolla synen och beställa nya glasögon :).

Åkte sedan direkt och köpte lite Lidl-fika till mig och Leena. Där satt jag i någon timme eller två och prata en massa skit som vanligt 😉.
Ikväll blir det tårta här hemma med mamma, pappa och mormor och utbyte av presenter då jag blev en 25 års present till mamma för 30 år sedan :).

Är helt slut nu så tänker göra som Olle och lägga mig i soffan och vila :).

Skönt med lite svalka

Jag tror knappt att jag säger detta men vad skönt med en svaldag Och att det till och med regnar lite granna. Jag tror man kan säga som så att jag måste vara rätt nöjd med sommaren då :).
Vad ska man hitta på idag då tro? Finns säkert massa saker att göra, kan bli en tur mot stallet och gå en kort promenad där med Olle...men kag får se. Känner mig rätt så lat idag också efter att knappt sovit någonting...på grund utav Olle faktiskt :). Kan hundar gå i sömnen? Jag tror att Olle gör det ibland och speciellt i natt. 04:30 fick jag somna för då var han färdig med allt som han höll på med i natt 😴.
Tror jag ska lägga mig och vila någon timme här nu trots allt.

En dag kan ändras så snabbt

Min tant fick sig en riktig genomgång med borstar, frisering och genomgång av leder, ben och tänder💕. Kan säga som så att hon var mer än nöjd efter att ha fått lite egentid :). Som jag sagt tidigare så är hon glad är jag glad. 
Sen till hennes"lille" son. Jag blev väldigt orolig när jag först inte hitta honom i hagen där han gick själv medan hans bror var ute och motionera. Men tillslut så såg jag en svans röra på sig längst ner i hagen. 
Challe och jag har väldigt bra kontakt med varandra. När han hade tittat fram och jag bara vände om och gick så följde han efter. Jag ökade stegen lite granna och han lika så. Han stanna när jag stanna och fortsätte sedan med mig till hagens öppning. 
Jag borstade av honom och tog bort så gott jag kunde alla flugägg han hade fått på mage och ben. Kommer åka dit med en ryktsten eller något annat hjälpmedel för att få bort alltihop. Jag är så glad att Challe  tycker om att kela och mysa så mycket som han faktiskt gör :). En dålig dag kan ändras så fort 💕💕.

Lite så där

Vet inte vad som hänt men jag har haft ont i ljumske och lår i snart 3 dagar. Tur att jag har kvar lite starkare tabletter som jag kan ta på kvällen om jag vill. Just nu känns det normala livet väldigt långt borta, för tanken på att börja jobba om 4-5 veckor känns nästan omöjligt för tillfället. Humöret känns så där, är väldigt lätt irriterad därför kändes gårdagen väldigt läglig :).

Glömska

Jag kommer knappt ihåg vad jag skriver här eftersom det går några dagar i mellan. Men i måndags så kom Hovslagaren och tog av både Wilma och Challe skorna, varför sätta på nya skor när de inte ska ut på några grusvägar och att de kan gå utan i hagen utan några problem? Wilma tyckte det var skönt iallafall och Challe sket i vilket :). 
Läkaren sa i måndags också att ingen ridning på 4-6 månader, så om 2-4möbadet får jag sätta mig i sadeln igen. Först tänkte jag "ska jag vänta 6 månader? Nä skulle inte tro det", men så har jag tänkt efter lite och pratat med lite olika personer. Alla säger " ta det lugnt och tänk efter, lyssna på kroppen". Detta har inte bara varit diskutioner om ridningen utan om att börja jobba, det är ju självklart att om jag inte klarar av att gå 1 km utan kryckor och knappt 2 km MED kryckor hur ska jag då kunna/orka rida och ännu mera klara av mitt jobb?
Så kanske att jag får bita ihop och inte ha för bråttom till något som kan förvärra, så blir det jobb i oktober eller blir jag tvungen att vänta? Ja det får de närmsta veckorna utvisa.

Läkarbesöket

Då var återbesöket hos läkaren i Göteborg gjord. Jobba? Ehm nä det ska jag absolut inte göra just nu så sjukskrivningen blev förlängd till slutet av september. Ridningen då.."nu får du ta och lugna ner dig lite", om jag ska citera läkaren igår. Rehaben tar 4-6 månader och lika länge ska jag vänta med att börja rida. Kommer detta gå tro? Jag tror nog att jag kan hålla mig 5 veckor till och sen tänker jag iallafall sitta och skritta. Jag behöver inte träna eller något krävande men att sitta och bara åka med tycker jag att jag kan få göra.
Ja ja nu har jag legat i soffan i 2 timmar så äta frukost och sen måste jag hitta på något så jag inte börjar klättra på väggarna :).

Panik panik

Nu får till och med jag panik. Kommer tillbaka med Leenas ena hund som jag hade med mig på hundpromenad idag med sällskap av de massa hundar. 

 ilket fall som helst så säger Leena som tagit ner damerna till sommarhagen igen  att Wilma håller på att tappa en sko, men även en bit av hoven håller även på att fastna. Så jag ner i hagen och kollar, när jag kommer upp igen så ringer jag Hovslagaren med en gång som kommer i morgon för att dra av skorna på både Wilma och Challe.. Ska bli så skönt att få det gjort. Sen är det säkert så att jag tycker det ser jättehemskt ut och så är det ingenting 😊.     

Lördag

Jaha då har man kollat på dressyren i Aschen, kan inte påstå att man blir mindre sugen på att börja rida och framför allt börja tävla :).
Ropade ett stort NEEJ!! När Patrik Kittel's häst fick problem med tunga över bettet. Sen när det var dags för Tinne så höll jag andan under hela programet, så en svensk till start i morgon och självklart kommer jag sitta och titta :). Jag är ju till 99,9% säker på vem segraren kommer vara men i denna sporten kan allt hända :).
Sen gjorde jag något mindre bra idag och tog en långpromenad med Olle vid lunch. I en runda där vatten brukar finnas på flera ställen fanns det bara ett där Olle kunde dricka. Jag var trött, Olle var trött och det kändes som om jag hade kissat på mig ... Så varm och svettig var jag. Olle har sen vi kom tillbaka mer eller mindre vilat hela dagen :).  

God morgon god morgon

Då var det dags för rehabträning igen. Men nu kommer jag nog vara klar efter bara 30 minuter. Mitt första program är inte särskillt långt, frågan är bara vart jag lagt det. Jag har säkert lagt det på "ett bra ställe", I värsta fall får min sjukgymnast visa mig andra övningar. 
Tänkte ta mig till pållarna under dagen också sen kom jag på att jag skulle köra Leena till stan och även hämta henne på kvällen också 😜.
    

Problemet löst...för tillfället

Ja då har jag pratat lite med sjukgymnasten i Göteborg om varför jag helt plötsligt fått ont. Jag kommer ihåg lite vagt efter operationen att det sades något om bakslag...eller vad säger man? Ja iallafall så är det var som hänt nu och jag ska återgå till mitt första träningsprogram i ca 2 veckor eller tills jag känner att det blivit bättre. Kan säga så här att jag inte saknat den molande värken särskillt mycket. Jag som hade tänkt börja jobba i september men är lite osäker på om läkaren och Sjukgymnasterna går med på det. Sen får jag kanske tygla mig själv lite och tänka på framtiden och inte bara nu. För jag vill inte göra om operationen igen.

Vad har jag gjort

Den 13 Augusti och jag har ont idag. Jag hade i och för sig ont redan igår men trodde att det skulle vara bättre idag. Väntar på att Sjukgymnasten ska ringa så jag kan få hjälp med vad jag ska göra, om jag ska träna över huvudtaget nu. Jag undrar vad jag gjort för att jag ska få ont igen, blir lite nervös måste jag säga. Börja jobba i september? Nää jag får acceptera minst 1 månad till hemma iallafall.
Tänkte försöka få tag på Hovslagaren så han kan ta av Challe skorna som håller på att trilla av.
Känner inte riktigt att sätta på nya skor som slits när jag inte kan rida honom ändå. Han har blivit väldigt kelsjuk nu när han fått semester över sommaren, han är nästan lika klängig som sin bror :). 

Allt eller inget

Idag har jag varit igång hela dagen. Först upp tidigt för att åka till sjukgymnasten och lite rehabträning som skulle vara 45 minuter. Men eftersom det lades på 4 extra övningar så blev jag där ca 1,5 timme. Men jag kan säga så här att jag har en riktigt bra balans och det får jag nog tacka ridningen för :). 
Efter detta så åkte jag till mina föräldrar för att njuta i solen några timmar innan jag drog mig till stallet för att fylla på hö, vatten och mocka skjulet. Ja med hjälp av Leena också såklart 😉. 
Innan stallet gick jag emot alla sjukgymnaster lite granna, jag tog cykeln och drog iväg på en liten "runda" på ca 1 km raksträcka med några få små små backar. Var helt slut i benen så man märker hur mycket man tappar på 9 månader. Så nu har jag gjort upp en plan hur jag ska få tillbaka allt och sen får vi se hur det känns.

Sjukgymnast och bilvård

Då var det den 3/8 och om lite mer än 30 minuter ska jag vara hos sjukgymnasten. Denna gången slipper jag ta mig till Göteborg denna gången :). Sen så ska jag ta mig i kragen och göra iordning min bil utvändigt, jag vågade inte åka och tvätta bilen i vintras och nu har jag fått en del att tabort med både tvätt, avfettning och vaxning. Hoppas jag kan hålla humöret uppe :). 

Helt underbar dag

Idag har varit en sådan fantastiskt rolig dag. Jag följde med Jenny på tävling i Jönköping. Jag bara älskar att vara hästskötare för henne, vi har så roligt ihop när vi är iväg och så älskar jag verkligen hennes häst "Goodie". Jag vet inte vad det är men jag blir bara så glad av hans närvaro, sen är han väldigt charmig den gubben :). 


Får jag inte tävla själv så ställer jag mer än gärna upp och hjälper Jenny och Goodie. Sen är det väldigt nyttigt att se ryttare i högre klasser hur de rider fram och hur de rider vägarna i programmet. Jag har lärt mig kanske mer genom agerande av hästskötare än när jag själv varit ute, jag har faktiskt själv blivit bättre och på så sätt fått bättre resultat.