Onsdag

Andra dagen på jobbet efter 3 månaders sjukskrivning. Fruktansvärt trött blev jag idag, så trött att jag höll på att somna hemma hos en vårdtagare. Var väldigt glad när klockan slog 11 och jag kunde promenera hem, hämta bilen för att åka upp till mina föräldrar.
Efter lite mat i magen tog jag med Olle och körde till stallet, det var nämligen dags för Challe att få på sig nya skor. Ja skor har han inte haft på 3 månader så gissa om han tyckte att det var skönt :). Dock ville han absolut kolla när Hovslagaren skulle fixa till skon bakom honom, vilket gjorde att han (Challe) nästan välte hovis verktygslåda.
Skona är iallafall på och han fick jogga lite lätt i paddocken en kortstund efteråt. I morgon ska vi skritta ut tillsammans med Leena och Alli. Hoppas jag är piggare efter jobbet bara 😂.

Jag lever

Jag överlevde min första dag på jobbet och jag är helt död. 4 timmars jobb efter 3 månaders ledighet är som 8 timmars en vanlig arbetsdag. Ska bli så skönt att lägga sig och få sova till 8 i morgon:).
Ska ringa Hovslagaren i morgon så Challe kan få på sig nya dojor så han kan börja komma igång med träningen :). Ja självklart börjas det med att skritta i iallafall denna veckan, gissa om Challe kommer bli lycklig :). Sen måste jag fixa till hans man, ni skulle se hur den ser ut 😂.
Nä sömn behövs nu. Natti natt natt !!

Söndag

Vilken otroligt rolig dag jag haft idag. I förrgår höjde jag handen att jag kunde hjälpa till på en pay and jump som våran klubb anordnade idag. Blev så glad över att få sitta och ta emot betalningen, vi hade dock inte räknat med att det skulle bli minusgrader under natten så det var galet kallt :). Men efter en stor kopp te så var min kropp återupplivad igen och jag kunde sitta och titta på alla ekipage :). Måste erkänna att jag blir sugen på att vara med någon gång på Wilma :). 

Imorgon står det jobb på förmiddagschemat :). Äntligen, tänk att man kan säga så..att man faktiskt hellre åker och jobbat än att vara hemma och göra vad man vill :).
Tror jag kommer vara såå trött i morgon vid lunch så det är tur att jag planerar på att gå till och från jobbet :).
Lite kvällsmat nu och sen får jag vänta till iallafall 21:30 innan jag går och lägger mig.


Vad gjorde jag!!

Det blir aldrig som man planerat, så idag var det den dagen jag provade Challe's nya träns. Det satt som en smäck men jag ska bara byta pannband :).
Efter detta så tänkte jag att nu ska manen snyggas till. Varför gjorde jag det, varför 😩.
Eftersom Challe har mittbena så klipper jag på båda sidorna. Höger sida blev så bra och fin. Sen på vänster sida tyckte han att det var dags att röra på sig. Det vlev så ojämt och kort så nu är det bara tiden ha sin gång så den kan växa ut igen.
Ååå jag skäms så, tur att jag inte ska ut med honom för han ser för jävlig ut och då menar jag för jävlig. Ser ut som om någon unge på 6 år klippt...nä de hade gjort det snyggare.
Ska ta bild i morgon så ska ni få se. Jag ska INTE bli frisör iallafall och det är ju tur det.

Ny utrustning

Igår tog jag med mig Olle in till My One då Challe's nya träns hade kommit :).
Så idag ska jag åka och prova det på honom. Hoppas verkligen detta passar, det är inte lätt att ha en häst som har mitten storlekar. 
Tror jag ska passa på att snygga till ungdomen lite idag också...om jag inte ångrat mig & skjuter upp det till i morgon :).


Jag blir så lycklig

Sitter här mitt i natten och kan inte sova. Har börjat räkna ner mina sista dagar som heltids sjukskriven :). Bara 5 dagar kvar sen börjar resan till mina vanliga ekonomi. För det är det som varit värst dessa 3 månader att inte ha några pengar mer än till räkningar 😳. Inte har jag fått eller kunnat rida heller på hela sommaren, den bästa tiden att ha häst. Men på måndag får Challe på sig skor och ska sättas igång efter sin långa sommarvila Och den vilan har inte varit populär från hans sida kan jag lova. Även om jag helst skulle vilja börja med att bara skritta ut på honom så måste jag trots allt börja med att longera honom lite för att få ur all energi i hans kropp. Tänker inte ha några inspänningstyglar eller något sådant utan bara så han mer eller mindre får springa fritt. Känner på mig att han kommer bli såå lycklig :). Jag har till och med struntar i att klippa hans man så den måste snyggas till en del :). 
Wilma kommer gå lycklig ( enligt henne) i hagen en månad till innan hon får skor..om inget ändras så också hon får skor nu. 
Kan man undvika sjukskrivning så är mitt tips att göra det. Visst det är lockande att vara hemma när man är trött efter jobbet men det är inte värt den väldigt mindre inkomst man får vill jag lova. Jag tänker inte vara sjukskriven något mer nu, tycker jag fått min del de 3 senaste åren.
Jag är så lycklig att få sätta mig i sadeln igen, drömde till och med om att jag satt på Wilma under en skrittrunda och att hennes sadel passa nu efter att jag bytte järn 😍.
Nu ska jag börja min träning inför mitt mål jag har för nästa år.


Down, down,down

Har inte haft någon större lust att skriva här det senaste. Har haft eller kanske mer har en "down" period just nu ( även om det inte syns), jag tror dock att det beror på ridningen. Svårt för de som inte sysslar med hästar att förstå att man kan bli nedstämd av att inte få rida. Det är så nära den 28:de nu så att det känns så långt borta, jag har nämligen bestämt att den veckan jag börjar jobba tänker jag sätta mig i sadeln igen. Jag längtar att få träna Challe men just nu längtar jag allra mest att få sitta på Wilma's rygg för att bara åka med. Eftersom Wilma blivit rund om magen så har jag stenkoll på henne och hennes ben och hovar. Jag vill inte riskera att hon blir sjuk bara för att jag inte kunnat rida.
Sen har jag ju min stora morot som äger rum i vår och den tänker jag på varje dag.


Visst är det härligt

Om någon timme kommer hovis som ska putsa till Wilmas hovar lite 😊. De ska i och för sig få på sig skor om några veckor men är rädd att hennes fötter ska trasa sönder.
Visst är det skönt med kall och friskluft men med det kommer även förkylningar och annat. 
Jag har sedan igår mått lite halv kasst, inte kännt mig sjuk men varit rätt trött och kännt att jag har något i kroppen. Så alvedon och en bok i soffan gäller efter stallet 😊.

Rehabens dag

Det gick från sommar till höst över en natt. Men rätt härligt med den friska luften som faktiskt är ute nu. Idag är det tisdag och min nya träningsdag hos sjukgymnasten, även idag så får jag akupunktur efter träningen. Otroligt skönt att slippa spända och värkande muskler i lår,höft och skinka. 
Det känns så bra att jag funderar på att bara går dit för att få akupunktur och träna hemma för så bra känner jag att jag faktiskt blivit. Jag svankar inte lika mycket längre som jag gjorde tidigare pga alla tappade muskler. 
Nu räknar jag ner dagarna till att få börja jobba igen, sen får vi se om det blir 100% eller 50% som jag får börja med.
Ska bli så skönt att få återgå till en fullön :).
Nu en promenad med Olle sen vidare till just rehaben!!!


Hemmaträning

Är som sagt fortfarande sjukskriven och rehabar så gott jag kan. MEN jag är trött på att inte orka särskilt mycket, har ingen kondition alls, ja okej den har blivit lite bättre men vill skynda på lite. Så förutom träningen hos sjukgymnasten och promenader med Olle är jag med på utmaningar på FB med plankan och squats.
Att köra samma träning om och om igen är både tråkigt och kanske tillslut mindre effektivt sen så behöver jag få upp muskulaturen i magen, låren och rumpa så då är detta bra träningar....ja tycker jag och det är lätt att göra hemma :). Funderar även på att börja göra tåhävningar på en trappa för att behålla balansen som jag har men även träna upp benstyrka.
För att kunna börja rida i slutet av september som jag har planer på så behövs mer magmuskler så jag inte sitter som en påse potatis. Ååå så bra detta inlägge blev ha ha ha.

Från 13 till 16

Händer inte så mycket om dagarn för att kunna skriva inlägg varje dag. Igår var dock en händelserik dag kan jag lova, iallafall mellan 13-16 :).
Först vid 13 så var jag hos sjukgymnasten och gick igenom bitar i mitt träningsprogram då jag fått en ny att gå till då min förra slutat. Är lite skeptisk till den nya men får ge det några gånger så får vi se.
Jag fick iallafall även akupunktur då det hjälpt mina spända muskler jag fått i lår och skinka.
Kom hem runt 14 tiden och tänkt börja med lunchen då Leena ringde och berätta att Mac stod på gårdsplanen när hon kom hem från jobbet. Killarna går/gick en bra bit bortanför stallet så det var bara att hoppa in i bilen igen för att åka till stallet och plocka upp Leena. Jag vet inte om Challe är snäll eller bara korkad då han stanna kvar i en hage där tråden var borta på ett ställe 😊!? Mitt i hagen stod han och vilade men var egentligen upprörd över att bli lämnad ensam. Halvvägs hem gick han och trippa hit och dit och var mer eller mindre rädd för varje lite löv som rörde på sig.
Väl hemma och i hagen hade damerna och Mac gått i väg. Challe sprang och ropade och letade efter dem men inget svar, de gick inte ens och mötte honom...schysta kompisar han har.
De gick i ett hörn i hagen och låtsades om att de inte hört någonting, stackars Challe.
Iallfalla nu var han också hemma och jag och Olle hade en tid hos veterinären och passa, så hem och hämta Olle och iväg in till stan för en liten vaccination....inte uppskattat av honom kan jag lova.
Passade även på att åka till My One för att hämta min hjälm som hade kommit :).
Nu var klockan 16 och jag hade ännu inte hunnit äta något mera än frukost och en banan på hela dagen.
Blev lite pannkakor på kvällen vilket var behövligt :).
Tur att inte alla dagar är så här.