Bra eller dåligt

Den senaste tiden har jag börjat märka vad jag fortfarande kan äta och inte. Ägg är helt uteslutet, västebottenpaj ALDRIG mer och nu det senaste te'. Tog lite te'när jag kom hem från jobbet och nu ligger jag och mår mindre bra. Vill bara sova så jag får lite sömn och ork till att jobba i morgon.

En gammal tant på promenad ❤️

#Wilma #häst #promenadisolen #måndag #gammaltant

För mycket stress

Idag blev det för mycket stress innan jobbet.. Som i och för sig inte är fören om 1 timme. Stress mår min kropp verkligen inte bra av och mitt huvud lägger helt av. Men jag har hunnit tvätta två maskiner, varit på Eko och köpt strö, varit ute på promenad med Wilma, gjort stallet, Leenas hundar har varit ute och nu har jag fått i mig lite mat. Sjukt trött och hade gärna gått och lagt mig men jag får väll vänta till 22 i kväll :). Meningen var att Challe också skulle fått komma ut på en mindre promenad men den får jag ta i morgon om han inte följer med ut :).

What a day what a day

Ja idag bar det då iväg till Jönköping och Charlies tillsammans med Jenny. Tycker jag gjorde ett litet fynd enligt mig själv och det var en sadelpadd. Min hade krympt som tidigare passade bra, men hade inte en aning om att de kunde krympa om man var ute i regn :). Så nu köpte jag en lite större så mina hästar slipper ha ett tryck på ryggen :). Challe fick en ny grimma som jag hoppas på att han kan låta bli att göra sönder och jag fick ett par Kingsland strumpor 😍.
Påvägen hem stannade vi på djur och natur så jag kunde köpa foder till Challe och Wilma för nu var jag verkligen tvungen att hitta ett foder. Så det blev foder från Hippo så nu hoppas jag på att mina två blir nöjda, ja Wilma blir nöjd bara hon får mat 😉. Den gröna är till Challe och den blå är till Wilma.
Har varit igång hela dagen för efter Jönköping vankades det 80 års kalas för mormor så nu är jag riktigt trött, tur att jag och mamma ska till Ullared i morgon 😉.

Fredag

Igår kände jag mig mycket nöjd jag åkte direkt till stallet efter jobbet och började med att ta ut Wilma ut i skogen, gissa om hon var lycklig över att galoppera i skogen :). Sen var det bara att byta häst så jag tog ut Challe för att rida honom i paddocken då Leena inte kunde följa med ut. Challe var inte lika lycklig som sin mamma då han också ville ut i skogen och prova sina nya dojor 😉.
I morgon bitti/förmiddag ska jag hämta upp sjuklingen Jenny som har ett nyopererat knä och åka till Charlies stora rea. Jag har aldrig varit där tidigare så det ska bli väldigt spännande om jag hittar något, annars får jag vänta till Stockholm som är om bara 2 månader 😍.

Mot bättre tider

Äntligen känner jag mig bättre, lite trött men känner mig inte sjuk längre :). Så i morgon kväll blir det jobb igen och så tänkte jag ta ut Wilma på en galopptur i skogen :). Sen om det finns tid så blir det longering för Challe :). Vi har tills idag haft våra damer och herrar ute på natten men att det nu är frost på morgonen så får vi helt enkelt inse att den tiden är över för detta året :).

Väntan är över

Idag fick jag det brev jag väntat på, om 3 veckor blir det en magnetröntgen (MR) för att se hur min galla och gallvägar ser ut. Jag trodde att jag skulle få vänta flera veckor till men efter bara 1 vecka fick jag en tid.

Nya dojjor

Hemma från jobbet men mina pållar var i stort behov av nya skor, så drog på mig massa kläder + en tjockare jacka och hämtade dem i hagen. Hade svårt att andas hela tiden och jag brukar troligen få förkylningsastma, tur då att bror och mamma har inhalatorer 😊. Wilma var super nöjd och njöt under putsningen av fötterna och var sedan ritigt hungrig och kom nästan åt det hö som fanns i stallet, så nära men så långt borta. Mindre glad blev hon då täcket åkte på igen, jag visste att det skulle bli sämre väder i natt och då får hon inte gå utan täcke. Challe hade troligen inte kommit på att han fått på sig skor bak så han gick som om han tyckte det gjorde ont att gå på grusvägen...lilla lilla Challe 😉.
En annan sak jag är riktigt taggad för är att jag och bästa Jenny ska åka till Stockholm Horseshow i slutet av november..ja vi har prata om det iallafall och jag har sett till att vara ledig hela den helgen om vi nu får för oss att vara lika galna denna gången och åka över dagen....prova inte det ha ha ha. Men jag hade tyckt det hade varit så roligt och att denna gången kunna shoppa massa och denna gången mest till Challe 😊. Så nu hoppas jag verkligen att vi kommer iväg 😍.

Vilken dag

06:45 bestämde jag mig för att gå till jobbet, har legat i sängen och sovit i ca 2 timmar eftet att jag kommit hem. Måste skaffa en termometer men kan till 90% säga att jag nu har ganska hög feber.
 
Nog om det, Jag är även idag mycket nöjd över mitt beslut gällande Wilma känns
dock kiligt att inte tävla mer på henne men jag har mycket hellre henne till hon blir över 20 än att pressa henne att göra något som hon inte längre tycker är roligt. Nä nu ska jag ta bilen till affären och köpa lite god frukost att ha till i morgon.

Ett stort beslut

Jag tror jag håller på att bli redigt sjuk :(.
Vilket fall som helst så blev det löshoppning idag för 3 av hästarna, killarna ÄLSKAR att löshoppa och de är riktigt duktiga. Challe tyckte dock att uppvärmnings höjden var löjligt låg och visade det genom att trava över det ☺️. Så då blev det att höja och då var han nöjd. Även Mac visade sig vara mer nöjd med den högre höjden ( 65 cm) och hoppade bättre på det. Wilma fick bara hoppa 4-5 språng då hon verkade lite trött efter gårdagen. Jag bestämde även efter att ha släppt ner Wilma i hagen att hon har gjort sitt i paddocken vad gäller träning och tävling. Jag har haft en magkänsla ett tag om att Wilma inte tyckte det är lika roligt längre och man märker och känner stor skillnad på henne när man rider ut hur lycklig hon är och på. Medan när vi rider i paddocken så får jag helt plötsligt skänkla på väldigt mycket och kan knappt hålla uppe henne i galopp. Det är inget fel på henne eftersom hon mer än gärna galopperar på med öronen framåt när vi är ute. Så därför bestämde jag att det är Challe som får ta över träningen i paddocken från och med nu, sen tror jag också att Wilma hänger med längre om jag låter henne slippa paddocken. Jag måste även tänka på att hon är 17 ( snart 18 ) och hon har sin bronkit, alltså inte kärnfrisk. Så idag går Wilma i pension från träning och tävlingar & Challe ska förberedas för en framtid på tävlingsbanan. Men detta känns faktist riktigt bra och som det bästa beslut för henne :).
 

Underbar avslutning

Från jobbet direkt till stallet och Wilma och kag fick sällskap av Leena och Alli :). Och jag blir glad varje gång vi rider ut numera då Wilma kan galoppera i ett lugnt tempo och om hon springer på så går hon tillbaka så fort jag ber henne 😍. 
 

Skärpning skärpning

Nu ikväll blev jag ritigt arg på mig själv, jag har inte ridit Wilma ordentligt även om hon behöver det. Så Wilma har börjat bli lite rund och grinig då hon fått för lite uppnärksamhet och motion. Så från och med i morgon ska Wilma bli motionerad varje dag, det är ju inte heller bra för hennes bronkit att vara i dålig form. Så nu är det skärpning skärpning och inga ursäkter...ja så länge jag inte är riktigt sjuk. Bara att hon får komma ut på en skrittrunda så är det toppen.Challe  ska bara gå 2 dagar i veckan ja möjligen 3 men inte mera. Så kommer ni på mig att jag kommer med en dålig bortförklaring skäll på mig.
Sen i måndags så har våra damer och herrar gått ute på natten, mot Wilmas vilja har hon och Alli fått på sig regntäcken för att ha under natten. Alli har inget emot det men Wilma hade heldy sluppit, vågar inte riktigt låta henne gå utan.

DRAMA QUEENS

Idag var en jobbig dag på jobbet och det pga mitt knä. Det gjorde ont att gå och köra bil och självklart fick mitt knä jobba hårt idag med både mycket knäböj och styrka för att skjuta på. Så det blev ingen ridning idag men Challe ( som det är så synd om enligt honom själv) fick bli longerad i hela 10 min, förstår ni vad han fick kämpa 😉. Wilma var svältfödd (  om ni fråga henne) hon kunde nämligen inte ta upp huvudet ur höbingen när Leena la i hö...fast hon blev tvungen när locket skulle stängas. Det är verkligen synd om mina stackars hästar som inte får mat men ändå måste kämpa i 10 minuter...DRAMA QUEENS 😉.
 
Eftet stallet åkte jag hem till mina föräldrar och visa mitt knä för mamma som sa att jag slagit i...ja något och att det då blir som en benhinne inflammation....såklart. Så istället för mitt knäskydd som inte var bra så linda mamma knät och visade mig för femtioelfte gången hur jag ska linda ett knä ☺️.
 

Förbaskade knä

Jag har knappt sovit något i natt och snart ska jag upp och jobba 😞. Allting var bra igår med ridturen och den mysiga grillningen i Hofsnäs, sen kom jag tillbaka till stallet för att lägga på Wilma täcke som gått ute i natt och se till att de hade hö och vatten. Vattnet ja, det som vi pumpar upp med hjälp av en gammal pump. Den pumpen lyckades jag dra till på insidan av mitt höger knä så pass att jag fick hoppa upp till stallet på ett ben. Jag lyckades ta mig hem iallafall och såg sen att knät hade svullnat och räta ut det gick inte fullt ut. Detta knä har värkt hela natten och väckt mig så fort jag försökt räta ut det. Jag ser verkligen fram emot att jobba udag.... Eller kanske inte.
 

Ensam i sin värld

Idag fick Challe vara kvar i paddocken medan jag och Wilma följde med Mac och Alli. Eilma skulle som vanligt gå först och ökade mer än gärna om Mac försökte gå om ☺️. Wilma skötte sig super ute idag och för första gången på länge kändes hon glad och lyssnade på mig till iallafall 99% ☺️. Challe var väll inte den lyckligaste han hade hunnit bajsa 10 gånger medan vi var borta och var väldigt glad över att se oss igen. Nu sitter jag i Hofsnäs och passar grillen som jag och kusinen ska ha, tur att det inte regnar för då hade jag frusit ihjäl här nere vid vattnet :). 
 

Wild horses

#Crazy horses #hästflock #Wilma #Challe #Alighieri #Mac #sommarhagen #lycka #glädjesprång #unghästar

Ändring ändring

Planen med Challe blev ändrad och i morgon skulle jag följt med Jenny och hälsat på hennes lilla Fonzie ( stava jag rätt nu?). Men eftersom det är stora grejer på gång i Flyinge så får vi flytta fram det till fredag nästa vecka. Jag har nu jobbat min 3:dje och sista kväll för denna veckan  och tittar på lite Poirot ❤️. 

Den lilla stackaren

 
Idag blev Challe enormt trött kan jag lova. Blev en långtur med Mac och Alli, början gick bra men tillslut blev det lite för mycket intryck för den lille stackaren 😊. Men jag blev jätteglad bör jag kände att Challe är mycket lätt att korta upp i galoppen , fick orka han inte galoppera så länge så blev några inslag av trav 😊. I morgon är det Wilmas tur att komma ut och sen får vi se om jag hinner med att longera Challe innan det är dags för kvällsjobb #1 för denna veckan.

För tidig uppstigning

Idag tyckte troligen både Wilma och Challe att jag var hel knasig då jag kom till stallet lite efter 04:00 i morse för att släppa ut alla. Wilma och Challe låg fortfarande ner och blundade, Challe tog en djup suck oc reste på sig medan Wilma absolut inte tänkte gå upp fören hon kände för det. Så efter att jag kom ner från hagen så välkomnades man med ett litet muttrande från Wilma som nu äntligen hade bestämt sig för att stiga upp. 
 

Måndag

Jag är så otroligt dålig på att ta bilder numera, har inget nytt att lägga upp på bloggen.
iallafall så bestämde jag mig efter ett möte på jobbet att idag skulle kag och Wilma ta en uteritt...även om den bara blev liten. Wilma som verkar lite trött på paddocken trodde även idag att det skulle bli ett pass där även idag. Hon blev nog så chockad av att komma ut att det gick riktigt segt i början...i skritten. Men galopp är ändå galopp så jädrar i min lilla låda vad hon bet tag i bettet och bara sprang så hon nästan inte fick luft. Jag måste därför komma iväg till kusinen och hämta hem mitt hackamore igen. Så hela denna veckans ridning kommer bli uteritt med Wilma. Challe skaföttes följa med Mac och Alli i morgon eftermiddag på en uteritt sen på onsdag kommer det troligen bli longering, han ska ju snart åka iväg en månad så lite kondis måste upp :).

Min häst är tvåkönad

Jag har en väldigt unik unghäst, den enda i världen. Jag har kommit på att Challe är tvåkönad, hur jag kom på det? Jo eftersom hans kiss luktar lika starkt som ett brunstigt sto. Nä skämt och sido men hans kiss luktar något otroligt mycket, trodde inte en valacks kunde lukta så starkt. I veckan har Challe blivit riden 1gång och longerad 3, senast var idag så i morgon får han vila. Att rida är inga problem för där blir han aldrig trött, men longeringen gör att han nästan ser dubbelt...typ. Nä men han blir mycket mera trött och otroligt svettig, varför vet jag inte. 
Wilma fick även hon arbeta idag en mycket rolig träning om ni frågar henne. Jag hade lagt ut galoppbommar som gjorde att tanten kvicknade till :). Tror vi red högst 20 minuter efterso. Hon gick så bra 😍. 
 

Sadlar vilket helvete

Det här med sadel till Challe, jag tror jag blir tokig. Både Wilma's och den jag lånat bara åker framåt och Challe är inte positiv till detta. Sen vet jag inte riktigt om han är j*vligt trotsig just nu. Öronen är slickat bakåt i galoppen och lyssnar inte särskillt mycket på vad jag ber honom om. Bildligt talat så står jag nu och slår huvudet mot väggen.