Länge sedan

Ja nu var det lite väl länge sedan jag skrev något här. Ja som ni vet debuterade jag och Challe i dressyren förra helgen och gjorde enligt mig ett helt okej ifrån oss. Vi fick 56% (58% enligt en annan 😉), så om vi startar så här bra så vem vet hur bra det kan bli :). Dagen innan tävlingen så var En tjej som heter Emma ute och fotografer Wilma och Challe & idag fick jag tillgång till alla bilder för att välja ut 10. Tänkte först " hur svårt kan det vara", men nu vet jag inte hur jag ska kunna välja 😳. Men jag kommer nog tillslut kunna hitta några extra extra speciella. Min tanke till sommaren är att hon ska få komma ut och fota igen när de har tappat sin vinterpäls :).

Dagen är över

Då var denna tävlingsdag över. Vi åkte därifrån med 56% och en rosett, så kan inte säga annat än att jag är nöjd med dagen. 

Challe trippade på alla fyra tårna när vi klev in på uppvärmningen men tröttnade ganska snabbt, så pass att jag fick skänkla på rätt ordentligt i galoppen. Väl på banan så var kortsidan där sargen var väldigt läskig så kan inte påstå att han gick bäst där, men vi har fått något att öva på :). Vi fick till och med in lite Piaff i programmet...ja meningen var att han skulle göra halt men kunde inte riktigt stå stilla :). 


Så där har vi ännu en grej att öva på. Men på det stora hela så är jag nöjd med våran första start tillsammans :).I morgon är det tävling igen, fast då ska jag vara hästskötare åt Jenny :).Dagen D i morgon

Idag har mina små fisar varit fotomodeller :). Ska bli väldigt spännande att se fotona som Emma tig tidigare ikväll på Wilma och Challe :). Sen som jag hade bestämt red jag Challe, jag tror kag kom åt med hälen lite väl långt bak (eller så var han bara sur), så han sköt mig ur sadeln och framåt på halsen, vilket resulterade i en irriterad och smått arg Emelie på ryggen. Men som alltid efter flera varv i galopp så taggade han ner och kunde trava avslappnat och lyssna på mig. Han sluta springa i från skänkeln och gick helt okej, jag var nöjd och valde att avsluta där med att trava av honom i låg form. I morgon är det första tävlingen för min och Challe's del, jag hoppas verkligen att han sköter sig i morgon och att några varv i galopp räcker så vi kan rida ett helt okej program och iallafall få 50% :).

Grrr

Träningen för Jenny i tisdags gick faktiskt riktigt bra...när Challe hade valt att lugna ner sig :). Igår valde jag att skritta ut med honom då han var så trött dagen innan. Idag skulle vi fortsätta från i tisdags, jag övade nog mer andning på mig själv än fick Challe att gå lika bra idag. Sen brukar det inte hjälpa med att det blåser för då blir han extra taggad. Aja men jag tappa inte humöret mer än de gånger då han lätta fram och jag fick använda skänkeln lite extra. Challe vill inte riktigt vänta på mig utan vill bara springa på och speciellt när det blir jobbigt. Jag hade som plan i morgon som är dagen innan tävling att jag skulle tömmlongerat. Men efter dagen så känner jag att jag måste rida ett pass i morgon, behöver inte vara tufft pass men bara tömkörning räcker inte för då kommer han vara fruktansvärd på lördag.

Vad har jag gjort

Gud hjälpe mig vad har jag gjort, vad har jag gett mig in på i morgon egentligen 😳. Nä så illa är det inte, det är bara Jenny som ska komma och träna mig och Challe bara 😜. Men jag vet att det blir en hård hård dag i morgon. Tror dock att Challe kommer få det tuffare hi hi hi.

Måndag

En timme kvar tills jag ska vara hos tandläkaren 😳. Jag har på förmiddagen hunnit med att köra iväg några schabrak som ska tvättas, jag har mockat och handlat lite lunch. Idag blev det fläsk, brunabönor och avokado. Efter tandläkaren tänkte jag ta mig ut till Tosseryd för att hitta en klubbjacka :). Ja så ska Challe få gå lite bomträning i paddocken 😉.

Då var det bokat

Jaha då var det dags för det inplanerade ingreppet i höften. Jag har börjat fundera nu på varför jag inte fått göra detta tidigare? Kanske att man hade hittat felet tidigare så både läkare och jag sluppit alla onödig tid på att fundera. Ja så tänker jag just nu iallafall för jag tror att detta ingreppet är avgörande om problemet är i höftleden eller en nerv som kommer i klämm pga svullnad. Ingreppet som ska göras är att en ortopedläkare ska injesera lokalbedövning in i höftleden och efter några minuter så kommer han att göra en ny undersökning där han vänder och vrider mitt vänster ben. Har jag då fortfarande ont så är problemet i höften och om inte så är det en nerv. Ja eller om det var tvärtom jag kommer inte riktigt ihåg, mer än att något av det är det 😊. Jag är både nervös och samtidigt ser jag fram emot att få komma dit och få detta gjort, för nu vill jag ha ett svar. För det är även så här att om smärtan beror på höftleden så måste de öppna upp och kolla efter vad/vart problemet är. För det är då något som inte syns på någon röntgen. Jag har iallafall tagit ledigt från jobbet den dagen då jag inte vet hur jag kommer vara efter ingreppet, även om jag inte blir sövd, så därför följer mamma med som chaufför :).

Jaha...lördag då

Starta dagen med ett pass på jobbet och var det som vanligt direkt till stallet. Efter lite pill i hämtade jag ner det första offret även känd som Wilma :). Hon tyckte jag gav henne en plågsam träning idag genom att låta henne öva på övergångar ( Wilmas svaga länk). Tycker vi gjorde ett helt okej pass men inte vårat bästa, men i morgon kör vi lite jogging och låg form :). Sen var det nästa offer...Challe!! En erfarenhet rikare blev jag också idag då jag lite tappa tålamodet på Challe som slutat kunna stå still i en halt. Jag öva och öva men han bara gick från sida till sida och backade, grrrr vad arg jag blev. Men trotts att jag bara spände mig för att inte släppa ut irritationen så räckte det för att Challe skulle få spel och skulle ta en lång stund innan han hade lugnat ner sig. Jag ska inte tappa humöret utan andas och räkna till tio hädan efter, jag hoppas inte domaren hör mig säga woah för det är det enda som får Challe att fatta att han ska stå still...ja än så länge :).

Nu jävlar

Idag är jag riktigt peppad inför nästa vecka då det är min och Challe's första tävling ihop :). Jag har även ikväll fått tummen ur och tagit kontakt med Svenljunga sadelmakeri för jag behöver verkligen en sadel som passar Challe. För att han och Wilma ska kunna ha samma sadel går bara inte, de har inte ens samma kroppstyp :). Träningen idag med Challe gick bra när han väl lugnat ner sig och gick framåt och slutade veva med huvudet.

En dag och allt händer

En ledig dag och allt händer såklart. Först upp och ta ut hästarna ( tur att det var fint väder idag), sen vid 10 var jag och fick min tankvajer eller vad det heter bytt. Sen tillbaka till stallet för att mocka och fixa. Jag lurade ner alla hästar som stod längst upp i hagen så jag kunde tömmlongera Wilma. Idag var hon riktigt trött då vi även travade över bommar och galopperade över några andra. Ja och sen var det hem och äta lunch. Jag somna i soffan och vakna vid 4 tiden och mådde lite sådär. Men kö 17:45 skulle jag och Olle befinna oss i Fristad där agility stod på schemat. Olle var äldst av oss alla deltager, men han var den piggaste och busigaste 😉. Trotts detta så fick han mycket beröm pga av sin kvickhet och energi som troligen är bra i denna sport ☺️. Vi hade riktigt roligt iallafall och nu är det snart dags för sängen då jag är supertrött, i morgon tänker jag INTE vakna vid 05:00.

Tisdag

Riktigt skitväder idag, men ändå har jag tömmkört Challe och putsat Hans och Wilmas ena träns:). Idag var det som om Challe förstod vad det var han skulle göra under tömkörningen och sprang på i så mjukt och behagligt tempo. Varken för fort eller för långsamt. Så eftet ca 10 minuter var jag nöjd med honom. I morgon är det Wilmas tur som bara älskar tömkörning :).Hoppas det inte är allt för dåligt väder bara 😳.Nä nu måste jag ta hand om mitt berg med disk som av någon konstig anledning inte diskar sig själva.

Tänka långsiktigt

Förra veckan tog hårdare på mig ämnad jag trott. Är helt slut i kroppen just nu så idag tror jag att jag låter bli att rida någon av hästarna. De får båda vara idag så tar jag dem efter det underbara tandläkarbesöket jag har i morgon 😳.
Jag hade kunnat pressa kroppen idag men vad blir resultatet av det? Troligen blir jag ännu tröttare längre fram och då orkar jag kanske inte rida på flera dagar. Ibland måste man tänka långsiktigt.

Söndag

Trött efter i förrgår så att gå till jobbet idag var lite kämpigt men det gick :). Efter att ha slutat vid 15 åkte jag direkt till stallet oc hämtade Wilma i hagen. Upptäckte idag att rida henne utan nosremm gör jag inte någon mer gång kan jag lova. Hade nästan hela henne i handen under mesta delen av passet i paddocken, trotts det så måste jag säga att vi fick godkänt idag. Började fundera på om jag skulle be Jenny komma ut och träna mig gärna med både Wilma och Challe. Vi får se vad hon säger om det :).
Challe tog jag bara en kort promenad med, tur var väll det för nu red Mony och Leena iväg och precis då började det regna :). Då står jag hellre och mockar än att rida ut i regn :). Börjar även nu fundera på kommande vecka, hur ska jag lägga upp den?

Ett måste detta år

Wilma fick vara även idag, orkade bara rida Challe idag. Något som jag absolut måste skaffa gärna de närmsta månaderna är en sadel som passar Challe. Jag kan inte sitta ner ordentligt i traven och knappt i galoppen heller när jag har Wilmas sadel på honom. Tänk er att man ska träna och fokusera på att hästen lyssnar och gör det man ber den om, men det du i stället fokuserar på är att sitta kvar i sadeln som du studsar upp och ner i och lite hit och dit. Du klämmer med benen och då ökar din häst och då blir det att irritationen kommer från dig fast hästen gör precis det du ber den om....att öka och springa fortare. Så jag tror faktiskt att jag åker ner i mitten av maj till Falkenberg med Challe och tänker då hitta en bra dressyrsadel åt honom, en sadel som passar honom och som inte hindrar honom att röra sig fritt i bogpartiet. Trots dessa problem jag hade idag så gick han faktiskt riktigt bra när jag red igenom programmet och han fattade rätt galopp varje gång 😍. Så framsteg har vi gjort iallafall.

Idag händer det

Efter en ganska jobbig dag och natt med värk lite var stanns så fick jag ned lite hjälp några timmars sömn. Eftersom hela dagen bara rann iväg igår också så fick hästarna vara och jag sköt fram det till idag. Wilma är oplanerat vad jag ska hitta på åt henne, kanske en liten skrittur. Challe tänkte jag som igår rida igenom programmet och även öva mycket galoppfattningar (,speciellt i höger varv). Så nu upp och äta frukost och så vidare till stallet :).

Fredag morgon

Dagens plan idag är att rida igenom programmet med Challe idag. Efter att ha sett Mony och Mac ride det så fint igår så vill ( kan) inte jag vara sämre :). Wilma har jag inte bestämt vad jag ska hitta på men det löser sig under dagen :). Nä nu ska jag vila lite innan jag ska till stallet.

Det går så bra

YES jag gjorde det. Båda mina pållar motionerades idag och den som var mest nöjd var Wilma. Jag tömmkörde båda två och Wilma visste jag älskar att träna på detta sättet :). Challe blev jag riktigt imponerad av då han tidigare tyckt att det är lite läskigt men idag arbeta han riktigt bra. Så det ska jag nog försöka göra en gång i veckan :). Ja klart Wilma också ska få göra det en gång i veckan då hon är så otroligt avslappnad :). Vi får se hur dagen blir i morgon efter jobbet då jag hade lite annat planerat :).

Torsdags-trött

Så trött, jag är så trött idag att jag bara vill hem och sova. Men därför gör man så att pka till stallet med en gång istället för att först åka hem. Min plan idag är "bara" longer både Wilma och Challe idag, sen om det blir båda eller om bara en longeras och den andre rids det återstår att se :). Nu börjar utbildningen igen så bäst stt spetsa öronen 😉.

Lite lat

Ja både Wilma och Challe gick allra allra högst upp i hagen, vilket innefattar en lång och brant backe. Så ingen ridning idag blev. Så i morgon får jag inte vara lat utan är de längst upp så får jag knata upp och hämta den som är närmast :). Nu ska jag ha det stora nöjet och dammsuga så jag slipper slå ihjäl mig i köket där jag troligen tappar ut lite socker på golvet 😳.

Är det så konstigt?

Efter första dagen på en fackligutbildning så åkte jag direkt till stallet, hämtade Wilma för stt träna i paddocken. Hon var fortfarande pigg och riktigt arbetsvillig trotts att ho tyckte det var riktigt jobbigt idag. Idag träna vi på övergångar, den värsta av träningar om ni frågar Wilma. Hon har mycket lättare från skritt till trav och från trav till skritt, även om hon streta i mot en del i början. Men sen när det var dags för från trav till galopp och vise versa så blev det riktigt jobbigt :). Jag tror mjölksyran spruta i hennes ben men en kämpe som hon är så bet hon ihop och jobba riktigt riktigt bra. Är så stolt över henne :). I morgon ska hon få gå på linan och bara joggas lite. Challe däremot..... Idag kände jag bara för stt strypa honom. Men så får jag andas och tänka på att han är 4 och har lite problem att tänka ibland. Vi får se hur benet är i morgon men annars kan jag inte låta bli att rida honom i morgon igen. Jag hade velat galoppera ganska snabbt idag men när han bara springer med huvudet högt upp och vägra lyssna på piloten där uppe så gick den planen heeeelt i kras idag. Mitt största "problem" just nu är att han helt plötsligt inte vill fatta höger galopp och när han väl gjort det så vill han springa inåt hela tiden. När jag då styr ut honom blir han grinig och ska hoppa som ett förbannat rådjur på alla fyra. Så är det konstigt att jag ville strypa honom idag?

Glädje i stallet

Igår hann jag med att rida både Wilma och Challe, eller jag longerade en mycket pigg Challe :). Wilma gick otroligt bra, hon var avslappnad och pigg hela passet. Hon var mindre road av att ruda i paddocken i höstas så igår var första gången på flera månader som vi tränade ett pass där. Tanken med träningen igår var att hon skulle gå låg och avslappnad i ett bra tempo vilket gick över förväntan. Kan säga att jag jade sådant lyckorus så jag knappt kunde sova på kvällen sen :). Idag var det bara Wilma som fick komma it då tiden rann iväg lite. Även om vi bara var ute och skritta så blev den lilla damen lite svettig :). Fast det kan ju bero på att vi gick i backar, på kalhygge och lite andra marker ;). Men lika glad var hon ändå och kag hoppas på att ett pass i paddocken i morgon är lika rolig och positiv med båda mina pållar :).

Låt bli min choklad

Inte en siffra rätt idag. Ingen av hästarna blev ridna idag *suck*. Ja så i morgon efter jobbet ska jag lämna grejer till en vän och sedan direkt till stallet för att mocka, fixa och rida Wilma sen longering för Challes del. Leena planerar att göra choklad gömmor i stallet åt mig då jag idag tappade humöret helt på grund av väldigt mycket trötthet och kurrande mage :). Så Mony hittar du choklad i stallet så låt det ligga 😉.

Dagens plan

Nu tänker jag lägga upp min dag så här att Wilma ska få ridas i paddocken idag på förmiddagen och Challe på eftermiddagen. I mellan passen ska jag hinna byta däck på bilen och möjligen åka och tvätta den. Sen hade jag även tänkt åka in och gå runt byttorpssjön med Olle men det får jag vänta och se lite hur det blir. Men nu måste jag först sova någon timme till ☺️.

Mycket att jobba med

Jobb jobb jobb var det idag, sen bara snabbt hem och bytte om innan jag åkte till stallet. Mockade och fixade sen hämtade jag ner Challe för att träna lite i paddocken. Tycker att vi mot slutet gick riktigt bra, men jag har lagt till med en konstig grej och jag tycker verkligen synd om mina hästar. I höger galoppen så hänger jag mig inåt i sadeln när jag rider...fast jag trodde att det var Challe som galopperade snävt. Så nu har jag något att jobba riktigt mycket med. Efter stallet åkte jag till mina föräldrar och hämtade Olle för att avsluta dagen med promenad i Borås med våra kompisar "Hundliv i Borås".