Stängsel bygge

Leena i stallet ville ha hjälp med att laga staketet då hennes unghäst bestämt sig för att gå igenom.
När vi hade lagat det så bestämde han sig för att hå igenom en gång till, måttligt glada fick vi nu stänga in alla 4 i en liten hage medan vi fick flytta ut några stolpar. Har nu kommit hem för att ladda batterierna igen med lite mat. För efter 2 timmar är vi ännu inte klara. Ska snart tillbaka för att göra det sista, hoppas att det ösregnar igen bara :).

Låst vänstersida

Wilma gick helt okej idag. Red med gramanen och då gick det lite lättare att ställa henne åt höger, men hon bet ändå tag lite. Så tror nog att hon har någon låsning i vänster sida. Efter passet och Wilma var tillbaka i hagen så ringde jag Linda som brukar komma och ge Wilma massage bland annat så nästa måndag kommer hon till Wilma .

Eftersom träningen drog ut lite på tiden så får Challe vänta till i morgon istället :).

Jag hoppas verkligen att vi tränar för Emma om 2 år också så Challe kan ta över från Wilma med träningar :). Tror det kan vara bra för Challe :). Håller bara tummarna att Emma vill fortsätta komma hit :).

Ponnyakuten

Kollar på repriserna av ponnyakuten som går på lördagar. Jag funderar varje gång hur dessa unga människor kan vara så smarta och ha det tänket som de faktiskt har. Jag kan inte minnas att jag tänkte på det sättet när jag var i deras ålder.
Är det så att de yngre är lite mer  mogna nu för tiden eller hade jag bara lite otur när jag tänkte :D?
 
 
 

träningsdag

Japp idag så blir det träning i paddocken med både Wilma och Challe.
Wilma ska få träna på det vi gjorde med Emma. hoppas på att hon har släppt i högersidan och slutat bita tag i bettet. Är väldigt viktigt nu innan hopp clear rounden  att hon går mer i paddocken så hon inte börjar bita tag i bettet inne på banan.
 
Challe ska jag longera lite idag och även fortsätta med att be honom gå undan för tryck som han har lite svårt för.
 
 

Velig om träning

Planen idag var att jag skulle upp och rida tidigt. Men kände när klockan ringde att kroppen var lite trött och behövde vila mer för att orka med att jobba ikväll. Så Wilma fick faktiskt vara idag. I morgon är en ledig dag och och då blir det träning i paddocken. Ska göra lite av det jag fick göra för Emma igår.
Nästa träning för Emma är den 14-15 september. Hade ju som plan att vara med båda dagarna men eftersom vi ska tävla den 14 så har jag nu lite svårt att bestämma mig. Tävlar två klasser, så om jag ska vara med den 15 vet jag inte om det blir för jobbigt, eller är jag bara löjlig nu :)?
Ska nog ta och rådfråga med både Jenny och Emma om detta.

Träning

Idag var inte jag och Wilma kompisar på träningen. Tror nog att vi båda hade en dålig dag och de dagarna är inte bra att träna på. Hoppas på att kunna träna båda dagarna nästa gång.
Ryggen gjorde väldigt ont efter träningen idag också, så pass att jag nästan inte tog mig ur bilen när jag kom hem.
Aja det blir bättre till i morgon och då blir det bara lite joggning i paddocken :).

Träningsdag

Då var det dags för träning för Emma igen :). hoppas jag kommer kunna jobba senare idag för det är ju ingen vanlig träning som gör hemma, detta är mycket tuffare, men också mycket roligare. Är dock inte lika säker på Wilma tycker detsamma :).
Skriver mer senare och berättar om hur träningen gick :).

tidig tur

Jag ställde klockan på 08:00 för att hinna med att rida ut på Wilma idag. eftersom det redan var ganska varmt vid 9 i morse så blev det en barbacka tur med mycket skritt och någon galopp. Blev lite arg på henne idag då vid galoppen så vägrade hon stanna, bara lyfte upp huvudet och fortsatte spring ( utan att öka måste jag säga) spelade ingen roll vad jag gjorde så fick ta tag i ena tygeln och bara vända runt henne. Kunde inte då vända och rida hem utan att få en galopp där hon faktiskt stannade när jag ville. Efter ånga om och men så lyssnade hon bättre, det blev inte perfekt men mycket bättre. Nu känner jag att det blir fler sådan turer och jag får väll också träna på mitt temperament som kan skjuta i höjden ibland :).
 
Jobb ikväll och i morgon förmiddag träning för Emma Ahlberg :).
 
 
 

Ridstövlar

Vill ha men vet inte vilka?
Vill invenstera i ett par ridstövlar, helst för tävling. Men vilka och vart ska man kolla efter ett par stövlar som är sköna och bekväma? 
 
Någon som har tips på butiker eller hemsidor?

ränsning i stallet

Igår var det så kvalmigt att det inte blev någon ridning, istället tog jag mig ann min låda och gadderob. Jag har inte hittat någonting...iallafall inte det jag velat ha. Så nu tröttnade jag och rev upp allting i min låda där jag hade täcken, schabrak/vojlockar, skydd, putsgrejer m.m och i gadderoben hade jag ridskor och ridkläder/jackor.
Lådan var värst, allt låg huller om buller, schabraken/vojlockarna låg underst ( idiotiskt ), och jag hitta inte underläggen när jag lindar någonstanns. så jag slet ut allt ihop och bestämde att i lådan skulle täckerna ligga för de tar så mycket plats ( även om jag inte har fler än 2 regntäcken, 1 vinter och 4-5 fleecetäcken). Jag kom på när jag höll på att vika...eller försökte vika regn/vintertäckerna att jag kan inte vika dem snyggt. jag höll nog på i5-10 min/täcke och jag slet nästan bort mitt hår. Hur tusan viken man de lite tjockare täckerna snyggt? Är ju ännu värre under höst/vinter tiden när man hönger dem utanför boxen, det ser ju för jäkligt ut när jag gör det.
Ja ja skönt att det blev ordning i den lådan iallafall och att jag nu slipper slita upp allting för att bara byta schabrak.
 
Schabraken/vojlockarna, transportskydden tillsammans med ridkläderna och skorna hamna i gadderoben. Jag kommer säkert ändra om där lite igen, blev inte riktigt nöjd men det får duga tillsvidare :).
Men något åpossitivt med att ränsa så här att man blir överraskad vad man hittar, saker ma inte minns att man hade :). Jag hittade två regnkappor som fortfarande låg i sin förpackning och det bästa var en rabbatkupong från en affär jag köper mitt spån och den går ut den sista denna månaden så tror nog att det var meningen att jag skulle riva upp allting :).
 
Ja ibland kan det vara riktigt roligt att städa :)
 

Paddar

Jag fick byta sadel till Wilma förra året då hon ändrat sig i kroppen och den förra inte längre låg bra. Inte så konstigt efter två dräktigheter och så gör nog åldern lite också. Jag köpte då en Wintec, jag blev då rekommenderad att skaffa ett bredare järn och lägga under en pad så hon hade chans att bredda sig genom att kunna bygga muskler igen. Jag har ännu inte kommit iväg och ordna dessa två saker. lite slarv, lite lathet och lite glömska. har nu suttit och även varit inne i affärer och kollat på padar och det finns ju en del olika varianter att välja på. Vad för pad är bäst egentligen eller spelar det någon roll vad man har?
Det finns ju teddypad i olika slag sen finns det ju även sådan här gelepadar att lägga under. Ja vilken ska man lägga sina pengar på egentligen. Tycker detta är svårt och vad ska man tänka på eller behöver man tänka på något alls?
Ja vi får se vad jag kommer fram till :).

Lång dag

Blev en styrker runda idag med Wilma. Hon var lite het på gröten idag så var lite arg på henne i mellan åt.
Efter ridturen målade jag det sista i stallet, nu blir det inget mer målande på år :)

Borås tidning

Glöm inte läsa om min kompis Jenny (jmdressyr.se ) i Borås tidning idag :).

För varmt, för trött

Det har varit så varmt i helgen att jag inte haft någon energi alls efter jobbet. Meningen var att jag skulle tagit en Kvällstur idag men orkade knappt hålla upp ögonen, har fått kämpa med att inte gå och lägga mig för tidigt. Imorgon är det ett måste att rida, får se hur varmt det är under dagen för antingen blir det paddocken eller en skogstur igen.

Kvällstur i skogen

Det blev en tur på 1,5 timme i skogen tillsammans med Alli och Leena. Har ganska nyligen bytt till ett baby pelhambett på Wilma när vi rider ut & tycker att det fingerar bättre och bättre. Även om hon fortfarande kan bli lite stark. Det var väldigt skönt att sätta sig i sadeln då jag haft väldigt ont i ryggen idag. Tycker det känns lite tråkigt då jag precis kommit tillbaka från en sjukskrivning pga ryggont. Men tänkte köpa skoinlägg då jag går mycket inåt med fötterna, fram för allt höger fot. Hoppas på att det ska hjälpa, annars vet jag inte vad som är nästa steg. Har även en funderat på att gå till min naprapat som jag tidigare gått till. Har nu gått till en sjukgymnast på gymet. Har även här lite funderingar, vill ju helst inte byta jobb och ännu mindre bli långtidssjukskriven.

Hemma i stallet igen så bytte vi hage och jag fick då chansen att arbeta lite med Challe. Han var lite motig men gav sig ändå ganska lätt och jag var nöjd med honom för idag.

Så gick det

Ja så här gick det med mina planer, de sprack ganska så snabbt. Nu är det nästan klarblå himmel och riktigt varmt så blir ingen uteritt fören runt halv 7 ikväll.

Uteritt en molnig dag

Är en mulen dag idag så idag blir det uteritt som står på schemat. Träningen med Wilma går mycket bra, undra om det beror på hennes ålder att hon blivit lättare i träningen eller att vi fått så bra Hjälp av Emma? Kanske kan det vars både och.
Nästa vecka är det nämligen dags för träningen för Emma igen, vilket jag ser fram emot. Tror dock inte att Wilma är lika pigg på det ;).
Sen är det ju bara en vecka kvar till hoppningen i Ulricehamn :).

Challe ska idag få lite träningen igen i paddocken. Jag undrar hur länge hans trotts ska hålla på. Det är inte så jätteroligt att stå allra längst bort i en paddock och han inte vill flytta sig en millimeter. Har fått tips av en som sysslar med mycket horseman ship, men tycker inte riktigt att det fungerar på Challe. Börjar fundera på om jag ska be henne komma hit upp och visa vad jag ska göra när han "krånglar".

Ja vi får se vad jag hittar på. Återkommer med hur det gick senare ikväll.

Hoppdag

Hade en väldigt lycklig ponny när jag red hemmåt tidigare ikväll :). Hoppningen gick bra, jag var inte nervös en enda gång och Wilma hoppa riktigt fint.
Nu är jag riktigt säker på att clear rounden kommer gå fin fint :).

Tiden rinner iväg

All den tid man hade under semestern finns konstigt nog inte nu när man börjat jobba igen :).
Tiden har bara runnit iväg och speciellt igår. Hade tänkt träna med Wilma efter jobbet men den planen har jag fått ändra till idag istället.

Ska göra frukost och ta mig till jobbet snart, så jag återkommer ikväll igen vad som hänt i stallet :).

Hoppångest

Har varit så trött och sliten idag, har inte orkar göra många knop.

Har lite lite ångest över hopp clear rounden som börjar närma sig med blixtfart. Men jag har gett mig tusan på att vi ska ta oss runt banan ( på 50cm) och åka hem glada och hela :).

En varm lördag

Har varit så fruktansvärt varmt idag så jag till och med började fundera på om det gick att rida idag utan att det blir för sent. målandet tog dock lite längre tid än vad vi trodde,så passet som var tänkt idag blev fram flyttat till i morgon i stället :).

Vi har idag snart målat klart hela stalltaket, fast i veckan sen så måste vi ju måla det en gång till men kommer nog inte bli lika jobbigt.

Challe har blivit accepterad i flocken igen ( kanske redan skrivit det), Alli som är ledaren i flocken hade i annat fall blivit instängd i en lite mindre hage tillsammans ned bara Challe.

Tävling

Dags för tävling igen.
 
den 7 Augusti debuterar vi i en hopp clear round i Ulricehamn, detta är jag väldigt nervös över då jag sist gjorde illa mig ganska ordentligt. Men man måste ju utsätta sig för att komma över det. Wilma kan hoppa och jag också men mina nerver är inte lika pigga :).
 
den 14 september blir det dressyr.
Då blir det en klubbtävling i Brämhult och där ställer vi upp i LC:1 och LB:1.
 
den 13 Oktober står även där dressyr på schemat och vi kommer rida samma program som i september.
tänkte att man då kan se om vi har förbättrat oss sen förra gången :).
 
ser verkligen fram emot detta och hoppas på att jag inte jobbar då bara...tur man lägger sitt egna schema ;).
 
 
 
 
 
 

Träning i paddocken

låg nästan hela dagen i solen idag. För varmt för att göra någonting idag, iallafall då solen stod som högst :).

En svettig Wilma efter ett pass i paddocken ikväll:).

Varm dag

Idag är det varmt ute så hästarna får vänta till lite senare i eftermiddag. Nu när det är varmt ska lilla Olle ( hunden) få bada i sjön med sina kompisar från stallet :).

En lyckad dag

 Idag var det då målning och motion av båda hästarna.
Vad gäller målningen ja vad ska man säga om..kan väll inte säga att varken jag eller Leena tycker det är så där jätteroligt. känns precis som att man står på samma ställe och aldrig kommer framåt. jag hoppas att vi blir klara denna veckan men jag får väll säkert måla nästa vecka också när jag kan, då jag börjar jobba på måndag igen.
 
Sen var det ju Wilma och Challe.
Wilma blev longerad idag och tycker att hon jobba på bra, bättre än vad hon brukar då hon runt och ofta bara lallar och busar :). funderar på att skaffa mig ett longeringsset som jag även kan ha till Challe. Ja vi får se vad jag kommer fram till :).
 
Hade först tänkt ta Challe i morgon då vi inte kommer kunna måla i morgon. Men eftersom Challe är lite utstött i flocken sen han och hans halvbror Mac kom tillbaka och stod alldeles ensam och titta efter de andra när de sprang iväg så knep det lite i hjärtat så gav honom lite uppmärksamhet idag också.
Till en början tyckte Challe att det var riktigt trevligt med uppmärksamhet, men när jag pressade honom för länge med att behöva gå undan för tryck så ville han inte längre vara med. Troligen tyckte han att jag höll på för länge,  vilket inte jag tycker :). Ja ja han har gjort framsteg i sitt trotts i alla fall och det tycker jag känns mycket bra.
Jag stod även jämte honom och småhoppa för att vänja honom när det är dags för inridning :).

Äntligen

Idag kom den, min sadelgjord. Har fått byta två gånger innan jag hitta rätt storlek. Wilma ser inte stor ut men hon måste ha 120 i sin sadelgjord ändå :).

Regnig dag

Ja idag blir det träning här hemma, det tråkiga är att det regna.
Ska även fortsätta måla om taket i stallet, eller vi ska väll iallafall fortsätta där vi avsluta igår.
Åter kommer senare hur dagen gått med allt stalljobb :).

Inget varmt välkomande

Wilma och Alli (macs mamma) var inte snälla när killarna kom tillbaka från betet. Blev väldigt mycket jagande och tuggande i luften :).
I morgon står ett lättare pass på schemat för Wilma och ska försöka med lite longering med Challe också. Vi ska även fortsätta måla taket inne i stallet , vilket är mindre roligt.

Trotsig 2 åring

Idag så ska vi ta hem killarna från deras bete, ska bli väldigt skönt för Challe har kommit in i något 2 års trots och behöver arbetas lite extra med.
Wilma ska idag få komma ut på en lugn skogsrunda...om hon nu kan ta det lugnt vill säga :).

Hård träningsdag

Oj oj vet inte det är Wilma eller jag som har värst träningsvärk :).
Kan säga att jag har värst blåsor iallafall :).
Nöjd med dagens träning iallafall, hon går väldigt bra för att inte ha tränat på några veckor.
Wilma visade att tanter också kan ;).

Träninngsdag

Då var det dags, träning för Emma. Just nu känner jag mig inte alls peppad då jag knappt sovit någonting i natt.
Hade tänkt att jag skulle ta mig en fajt med med min 2 åring Challe innan träningen, men nu får det kanske bli efter så jag slipper känna mig pressad.

Nä lite frukost kanske man skulle få i sig så man piggnar till lite :).

träning inför comebacken på banan

I morgon är det dags för träning för Emma igen för mig och Wilma. Jag ser nog mer fram emot träningen än vad Wilma gör skulle jag tro :).
Vi behöver komma igång med våran träning ordentligt igen, speciellt då vi ska ut på hoppbanan sen...ja det är väll andra gången under de åren jag haft henne, hoppas bara mina nerver håller för att hoppa 50 cm :).
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.