Bläää

Idag är en extremt dålig pissdag så ingen ridning idag. Har gått med min TENS hela dagen på jobbet för att jag ens skulle kunna röra mig mer eller mindre normalt. Har varit i stallet och bara fixat för mina båda fisar inför natten och nu ska jag in till stan och gå på bio med Natta :).

Så skönt

Skulle jobbat kväll men det blev en dagstur, vilket inte jag blev ledsen över :). Slutade idag klockan 15 och fick med mig Leena på en ridtur för att kolla om det var en älg jag och Wilma såg igår. Och mycket riktigt det var en älg men den levde inte, så vi fick rida iväg till dem som vi visste ägde marken och som också var jägare så de kunde ta hand om djuret. Jag satt idag på Challe som inte ridits på 1 vecka...så länge får han inte stå igen då han var på helspänn hela vägen bort från stallet och för att sedan vara mentalt trött på hemvägen. När jag kom hem ringde jag Jenny som det var ett tag sedan jag prata med då mycket annat kommit ivägen. Men det var riktigt skönt att prata med någon som förstår hur man mår och mentalt går igenom. Även vilka problem man stöter på gällande pappersarbetet. En känner att man klagar mycket i mellanåt men det är under de perioderna som det tär psykiskt på en. Det är svårt att förklara men som Jenny och jag håller med om båda två är att de dåliga dagarna så mår man mycket bättre av att få sitta upp på hästryggen... Även om det gör för jävla ont. Svårt att få någon att förstå på riktigt hur det faktiskt är.

Spänning var det här

Eftet några timmar i Knalleland där jag köpte mig ett par SUPERBRA varma ridvantar från Rokel, värt varenda liten krona som de kosta :). Jag kom till stallet och bara bytte om för att hämta Wilma. På med sadel och träns och mot Getakärret ( en liten väg mot skogen ), vi börjar trava men bara efter några meter fick vi tvärnita. Det var skymning skulle jag nog säga så det var lite svårt att se riktigt, men en liten bit framför ligger vad jag tror är en älg mitt i vägen. Den rörde sig inte så vi gick lite lite närmre, men den rörde sig fortfarande inte men nu blev till och med jag lite skakis medan Wilma inte reagera alls. Men vi vände och tog en galopp vilket tanten tyckte var enormt roligt och förstod inte vad jag var så orolig för, hon har ju sprungit fort tidigare 😉. Eftersom jag är osäker på att det var en älg så ska jag ta med Wilma dit i morgon förmiddag också ☺️.

Tur att minnet kommer tillbaka

Ja ibland är det riktigt tur att ens minne kommer tillbaka till en. Planerad tidigare idag att ta ib. hö i morgon när Leena kommer hem från jobbet, det vill säga vid 14 tiden. Frid och fröjd men så kommer jag på hemma att jag faktiskt ska vara på möte 13:30 i stan och slutar inte fören vid 15:30. Så jag vet vad jag ska göra i morgon förmiddag :). Men är någon också ledig och har kraft och ork så får denna personen gärna hjälpa mig att ta in hö :). Planen var även att rida Challe, det får troligen bli efter mötet och då i paddocken. På fredag innan jobbet blir också lite roligheter men berättar inget fören allt är klart.

Helt jävla underbart

Leena, Mony och jag var ute på en så rolig ridtur idag, damerna var taggade och gick och tackatade hela vägen hem. Wilma hade först tänkt hoppa över en gran som var ca 1 m hög och laddade men lyssnade som tur var tillslut på mig och stannade :). Det var långa galoppsträckor i skog och mark ja helt fantastiskt rolig runda :). De där jägarna måste undrat vad vi höll på med när vi gasa upp för backen där granen sedan låg 😂. N
ästa gång jag kan följa med så ska Challe få följa med :).

Allt är en teater

Wilma kan stå och sura och grina hur mycket hon vill men lura mig kan hon inte. För hon är den lyckligaste lilla ponnyn som finns och speciellt bär hon får följa med ut och springa det fortaste hon kan...ja så fort som jag tillåter. Alltid med öronen spetsade framåt och pigga steg framåt. Så det där hon sysslar med i stallet det är bara teater, inte konstigt att Challe blivit en sådan drama Queen 😉.

Snart så

Näst sista dagen på det långa passet denna veckan och idag ska jag och Wilma ut och galoppera i snön innan det blir för mörkt :). Men har inte riktigt bestämt mig ännu vart vi ska rida men i skogen blir iallafall inte, bäst att ta med sig en hovkrats ifall hon får för höga styltor under hovarna :).

VARNING Klagomur!!!

Det onda har lagt sig på en ny nivå den senaste veckan, vilket har resulterat i mindre och mindre sömn och för en stund blev jag rädd för att jag fått en propp. Men svullnad, värmeökning och värre smärta kan man ha ändå 😅. Jag har iallafall sjukt jävla ont nu att jag till och med går omkring med lite högre puls. Men jag ser till att sitta ner och vila så ofta jag kan, jag undviker att gå upp för flera trappor utan tar hissen om det är möjligt. Hade jag haft rätt tejp så skulle jag sova med min TENS hela natten också. Ja jag är inte jätteuppåt i humöret just nu så räkna med lite humörsvängningar ett tag nu. I morgon ska jag iallafall boka ny tid hos sjukgymnasten då jag blev tvungen att avboka förra veckans tid, sen är det bara att räkna ner dagarna till 9 februari då jag åter igen ska träffa min läkare på ortopeden. Kan säga så här för de som tänker tanken för det vet jag att det finns några där ute, hade jag bara fjompat mig med vad gäller ridskadan och att det bara är jag som är mesig så kan ni tro det. Hade det varit så, så hade ALDRIG de på ortopeden bett mig boka återbesökstider var 4-5 vecka för det är ju inte så att de inte har något att göra på ortopeden. Tänkte bara hjälpa er att tänka lite klart.

Hur är det egentlige

Hade som plan att fota för bloggen ikväll....men mobilen hade tyvärr dött. Wilma fick sin tur i paddocken och kände att när jag ändå är igång varför inte ta Challe också, så det gjorde jag. Wilma älskar att rida i snön och sprang som en liten toka runt runt mig...sa jag att jag longerade henne :)? Jag funderar dock om Wilma verkligen markerar lite i höger fram eller inte 😒. Tycker jag ser det varje gång jag longerar men märker inget när jag rider, märkte inte ens något när vi var hos Carlebäck och hoppa. Svårt att säga nu också då hon får styltor som kommer och går. Mmm får fundera lite och kolla henne snart igen. Challe hade nog träningsvärk från i förrgår fortfarande :), han var inte särskillt pigg och skulle inte busa över huvudtaget ikväll :). I morgon är planen att Challe får vila och Wilma och jag ska rida lillla-rundan när jag kommer från jobbet :).

Ändrade planer och promenader

Lovade Wilma en tur idag... Men det blev ändrade planer. Så i morgon finns inga ursäkter då får det bli lite ridning i paddocken :). Nu i eftermiddag så följde jag, mamma och hundarna Olle och hans systerdotter Dora med många andra hundar på en promenad på Hulta. Båda hundarna var duktiga men Dora som ibte träffat så många andra hundar skötte sig så bra, hon kommer få följa med oss fler gånger när hon fått en egen sele och slipper låba sin mormors halsband som är lite för stort för henne :).

Världens bästa

Idag blev jag så himla lycklig när jag longerade Challe. Första varvet var det bara okontrollerat men andra och tredje...ja vad ska jag säga, han är världensbästa och hoppas att det börjar gå åt rätt håll :). Snart känner jag att jag kan hoppa upp på honom och börja rida lite :). Världens bästa är han 😍.

Veliga Vera

Resan är bestämd, datum är typ bestämt och hotell... Ja det är väll också typ bestämt :). Vart vi ska åka jag och Natta? Barcelona såklart :).
Idag orkade jag inte göra mer än stallet så i morgon ska Wilma få komma ut på en liten travrunda och det kommer nog göra henne glad :). Challe får vänta tills på fredag... Eller kanske lördag har inte riktigt bestämt mig än hur jahaja göra. Nu får det bli sängen så man orkar med dagen i morgon :).

Så många man kan vara

Det är mitten av januari ( jag ser det mer som slutet) och jag har redan börjat planera inför firandet som ska äga rum i början av september :). Pratade lite med min mamma och när jag läste upp inbjudningslistan märkte vi att släkten är ganska så stor. Men vi ska sätta oss ner kanske redan i helgen så kan jag snart börja göra inbjudningskorten :).
Idag så fick Wilma komma ut på en skrittrunda i skogen där hon även fick lite styrketräning också, lagom trött var hon när vi kom tillbaka och fick faktiskt lite massage som hon tycker så mycket om. Challe fick som vanligt longeras med gummisnodden och idag var han inte lika pigg som tidigare så jag tror nog att jag kanske kan sitta upp på honom till helgen :).

Down down down

Man måste inte alltid vara på topp, vara glad och jättepositiv. Man måste få ha sina down perioder men också att man ska få ur sig det utan att någon ska "klaga" på en. Varför ska det vara så mycket hysch hysch om hur man mår? Vi är alla olika och går igenom olika jobbiga saker i livet, även om något bara är en simpel sak för en själv kan vara ett helvete för någon annan. Jag har det senaste haft en sådan down period gällande min skada ( eller vad det nu är), jag har tyckt/tycker att ingenting händer fast än jag gör mina övningar som jag fått från sjukgymnasten. Det hat snart gått 4 månader sedan olyckan och hag hade inte förväntat mig att fortfarande ha så ont som jag faktiskt har. MEN jag går inte runt och klagar utan går och jobbar när jag ska jobba och vad gäller hästarna så får jag känna vad jag klarar av just den dagen. Vissa dagar går det att rida för då gör det inte så fasligt ont medan andra dagar så får det räcka med att longera, men jag testar mig även fram vad jag kan göra. Som för någon vecka sedan när Wilma och jag var och hoppa, det där med att hoppa får vänta men hur hade jag vetat det om jag inte testat? Jag känner som så just nu att ingen kan komma och säga hur eller vad jag ska känna gällande detta, man kommer faktiskt till en punkt längs rehaben då man vill skita i allt och nästan acceptera att så här kommer det att vara. Det är tufft psykiskt vissa perioder men som sagt det är inget jag går och klagar dagarna igenom, så låt mig få ut all den negativa energin här, passar det inte så blunda och låt bli att läsa!!!!

Sooo happy

Jag kan inte annat än vara nöjd idag. Var väldigt väldigt i morse ( berodde nog på vädret) men vid 10:30 kom jag igång och börja tvätta, städa badrummet och efter en stund åkte jag till stallet. Mockade först så hästarna fick äta klart sin lunch för Challe och Wilma skulle motioneras ☺️. Challe var så duktig och har bättrat sig på bara någon vecka och blivit av med mycket energi. Wilma fick bara några minuters tömkörning då jag inte riktigt pallade med att springa med idag ha ha ha, men hon var riktigt nöjd och gick faktiskt riktigt bra..om ni frågar mig 😉. Så i morgon innan jobbet tar vi och fortsätter så är vi alla 3 nöjda.

Ström i kroppen...love it

Hemkommen från sjukgymnasten och fick med mig en TENS vilket är helt j*vla underbart, så nu ligger jag här och får härlig ström in i kroppen 😊. Tänk om jag hade sagt att jag vill börja hoppträna ha ha ha. Nä det får nog vänta lite det är ju bättre att lugna sig lite så jag snabbare kan bli bra igen. Om någon timme ska jag till stallet och longera Challe och fixa stallet innan jag och Leena ska åka till Anna och Peter, det var länge sedan vi var där nu :).

Suget är tillbaka

Ni vet de där dagarna då man vill att klockan ska bli tillräckligt så man kan få gå och lägga sig, men just den dagen står klockan nästan hely stilla?! En sådan dag har jag idag, det är till och med så att jag funderar på att lägga mig om knappt 10 minuter, då är man nog lite trött tror jag 😉. Idag efter jobbet blev det att fixa stallet lite extra snabbt då Leena och jag skulle bort till Carlebäck och titta på terrängträningen som de hade i ridhuset, ja vi var nästan lika trötta som ryttarna för vi hjälpte till med att hoppa även om vi var på läktaren :). Jag har fått tillbaka suget att hoppa igen och tänker försöka mig på några språng snart, ja när underlaget tillåter :). Nä om man skulle förbereda sig för den underbara sömnen som väntar.

Måndag hela dagen

Stallet tog lite längre tid än vad jag hade tänkt så har inte hunnit vila innan jobbet idag. Det positiva är ju att jag med stor sannolikhet kommer att somna när jag kommer hem ikväll :). Klockan 08 var jag i stallet och hade börjat mocka då jag hade tänkt rida Wilma före Challe. Klocka. Tickade dock på rätt fort idag så Challe får vänta tills i morgon efter jobbet. Wilma var lycklig över att få följa med ut idag med Alli som sällskap...även om Alli och Leena var lite långsama idag tycker Wilma 😉. Alli fick vid ett tillfälle trava före oss och det var sååå fruktansvärt för Wilma ville trava på men det var ett stort berg framför henne, som tur var hittade vi ett sidospår där Wilma trava fort förbi 😄. Hon är ju egentligen en travhäst...även om det inte syns på utsida 😉.

Chansen har kommit till mig

Det finns något som jag de senaste åren velat göra och nu kan min chans ha kommit och det är redan om några veckor. Jag har inte bestämt mig ännu om hur jag ska göra men jag är riktigt sugen och fingrarna riktigt kliar och nästan tackar ja. Ska fundera några dagar och ska efter det ta ett beslut...kan vara så att jag får ett tillfälle igen om jag har tur 😊.

Det skulle behövas


Jag satt och skrev ner allt jag skulle behöva men inte riktigt har en plan på när det ska inhandlas. Ser ni att de tre första punkterna jag skrev ner hade med hästarna att göra :). Nu är listan inte i vilken ordning det ska köpas men skulle tro att soffan kommer att vara den första att strykas :). 

Detta vägunderlag

För mig känns det som måndag idag, men kom just på att det bara är söndag...inte konstigt att jag inte fått någon post :). Varit lite små trött så här på eftermiddagen och då är det tur att jag har mina pållar att åka till så jag inte åker hem och lägger mig :). Challe fick idag bara longeras mellan 5-10 minuter då det är lite lite dåligt väglag, men jag är nöjd och allra mest att Challe idag kunde skritta i början utan att börja springa som en virvelvind :). I morgon ska jag börja rida Wilma vid 8 tiden för att hinna med hennes son innan klockan slår 12 :). För som vanligt är det dags att arbeta på kvällen...eller jag börjar 14:30 😉. Jag hoppas Challe går att rida utan att man riskerar att åka av :), funderar på om jag kanske skulle anmäla mig till träningen för Emma som kommer i slutet av januari...mmm jag får suga på den lite. Jag kan varmt rekommendera att rida för Emma om man gillar en tränare som ger en feedback hela tiden och man lär sig så fantastiskt mycket bara på 1 lektion. Så letar man efter en bra tränare så åk och träna för Emma :).

Lördag

Idag är det lördag och jag har jobbat, en snabb tur till stallet och sedan kalas för "lilla" kusinbarnet som inte är så lite längre :). I morgon är det dags för jobb igen och efteråt så är jag taggad till tänderna då jag ska göra ett nytt försök att rida Challe. Fast denna gången tänker jag longera honom innan jag sitter upp för att ligga på backen tänker jag inte göra...hade varit komiskt att berätta detta den 9 februari. Ja ja nu ska jag se klart Gnomeo och Julia innan " det störta äventyret" börjar.

Allt eller inget

1 ledig dag. 1 ledig dag där allt ska hinnas med. Först på morgonens schema var ett inbokat och planerat återbesök hos ortopeden, där vi diskutera lite om vad som ska göras här näst. Måste säga att jag är mycket nöjd med min läkare som troligen sliter bort sitt hår. Iallafall Olle skulle ut för att gå på toaletten för han total vägrade att gå utt när det både blåste och regnade i morse. Vi tog sedan lite egentid tillsammans och somna i soffan tills brollan ( min bror) kom hem vid lite efter lunch :). Wilma fick sig lite motion idag också, tur att jag valde henne då Challe troligen hade mer varit i luften än på marken. Till och med Wilma som annars aldrig gör något sparkade bakut några gånger och sprang som en tok, men tanten som nu blivit 18 år var väldigt lycklig ❤️.

2015

Årets första dag och jag börja det helt okej :). Börja dagen med att arbeta och det är ju lite mindre roligt att skriva om :). Jag åkte som vanligt efter jobbet till stallet där jag först mockade de lite småskitiga boxarna. Efteråt kämpade jag mig nästan längst upp i hagen i mörkret för att hämta ner Challe, det var dags för lite arbete. Jag har kommit fram till att just nu är det bättre att vi hoppar över skritten i början för att i stället gå på traven med en gång. Ja det är ju ingen lugn trav utan på gränsen till galopp, han orkar dock inte springa så särskillt länge :). I morgon beroende på mitt morgon besök och vädret så är min plan att rida ut tillsammans med Leena och Alli en kort tur så han kan få han kan få galoppera av sig :). Någon gång borde vi få bukt på all denna lagrade energi som bor i hans lilla kropp :).