Bita ihop , det är svårt

Vi hästmänniskor är lite skadade, för varje avåkning förlorar vi en hjärncell :). Ni har jag inte ont och vill bara hoppa upp och börja träna Challe och börja sätta igång Wilma... Kan det bero på att jag inte får rida ännu än? Att det är ett big no no för att inte skada det som är ordnat i höften. Jag försöker tänka i små steg nu, att inte tänka att om 8 veckor. 
Challe ska bli inhoppad i år och har tänkt ta och höra med Henrik Tapper om hjälp. Finns säkert andra men jag och Henrik går bra ihop och jag gillar hans tänk. Men jag måste fråga om han kan tänka sig att rida Challe istället för mig, håller verkligen tummarna :). 
Kan också meddela att Challe som nu har semester inte uppskattar det särskillt mycket 😉.


Enough

Idag hade kroppen fått nog, nu ville den vila. Eftersom jag mer eller mindre är inaktiv på dagarna så ger det följden av att jag inte är trött på kvällen/natten. Så nu i 2,5 vecka har jag vart vaken till 05, somnat till i två timmar och sen varit vaken hela dagen för jag trott att jag då till kvällen ska bli trött och somna. 
Så har jag hållit på men idag så var jag bara tvungen att vila, även om klockan var 17. 
Nu är jag redo att lägga mig för natten :).

Vilken veterinär??

Har säkert skrivit ner denna fundering tidigare men kan inte låta bli. 
Det här med veterinärer, det finns massor att välja på nu för tiden men hur ska man kunna sålla bort de mindre bra? Hur ska man veta vilka är värda pengarna? Vilka vet vad de pratar om?
Det är svårt det där för de ska faktiskt bedöma ens käraste ägodel. För oss hästmänniskor har många sin egen uppfattning om vem/ vilka som är topp 3 i sin region. Men beror inte det lite vad saken gäller? Tar man hästen till samma veterinär för allt? För så gör ju inte vi, alla har sina specialitéer även inom ett visst ämne. Så borde det ju även vara för veterinärer, eller har jag fel?
Så vem ska man lyssna på, sin egna magkänsla eller alla andra? Väljer man det sistnämnda så får man miljoner olika svar och man måste då ändå gå på sin magkänsla, så varför inte göra det med en gång?


Byta järn är lätt...yeah right

Jaha då fick man slita f*n idag. Igår blev det inköp av ett bredare järn i Wilma's sadel, för det ska ju vara så enkelt att byta. Yeah right!!! Jag var nära att slänga skruvmejseln åt fanderns flera gånger, det var två skruvar där och kardborre där. Sen två skruva till och så kardborre igen och dra isär lite där, så nu hade man fått UT järnet och det nya skulle nu i. Samma helvete fast bakåt vänt, det jävligaste var att få ihop det jag hade varit tvungen att dra ut tidigare. Efter ett tag så var sadeln komplett igen och skulle provas igen på Wilma....fortfarande för hög i manken 😡. Men efter att ha lämnat tillbaka mejseln och andats typ 100 andetag så tänkte jag att jag måste faktiskt prova att sitta i den också för att se om den sjunker ner något. Tror jag ska till lite hjälp i detta när Wilma fått nya dojor :). 


 

Tankarna snurrar

Jag har vart lite stressad över hur jag ska göra med Challe nu när jag varken får eller kan rida. Vem ska rida honom? Vem kan rida honom? Men efter att frågat runt lite så ska han få gå i hagen tills jag fått klartecken från läkare och sjukgymnaster. Så skona åker av honom  och Wilma får nya så vi kan mjukstarta, Wilma ska även få besök av Linda som ska knoda igenom henne. För jag tror att problemet sitter i en för smal sadel och som tur är kan jag byta järn i min sadel. Så nu blir det Linda och ett bredare järn i sadeln  och så ska jag hålla tummarna för att det är där problemet sitter och att min magkänsla är rätt 😊.

Fingrarna i kors

Var hos sjukgymnasten i Göteborg i förrgår för en check. Skulle få ett nytt program då jag blivit såpass bättre, ska sätta mig motionscykeln i 5 minuter ( inga problem tänker jag). Jo tjena, jag var helt slut efter bara 1,5 minut, att jag sen skulle få göra nya övningar med lite motstånd i form av gummiband gjorde att det kändes som att jag varit med på ett spinningpass på 60 min. 
Kroppen ville göra som innan operationen, alltså belasta snett och knappt använda vänsterbenet. Inte för att det gör ont längre utan för att det är så den har lärt sig. Så nu blir det att bryta det mönstret och lära om kroppen. En helt slut Emelie skulle sedan promenera ( med kryckor) tillbaka till bilen som stod vid Liseberg 😳. 
Vill jag kunna börja jobba efter 30/8 så måste jag nu vara stenhård med mitt träningsprogram för ha med kryckorna när jag ska gå lite längre för att höften/ benet blir trött går ju bara inte. Jag håller mina tummar så hårt att detta ska gå.

Livet i kustenLivet är hårt här nere i kusten idag. Solen steker en rejält idag och alla utom jag hoppade i havet 😛. Tänkte åka ner ikväll och ta ett kvällsdopp, sen om jag gör det eller ångrar mig återstår att se :)
Hoppas det blir lika skönt i morgon också 😍.

Det här går ju bra


Här ligger man nu i mörkret och försöker somna i stugan som är hyrd i Kärradal. Trött var man men somna går inte 😳. 
I morgon tänker jag knappt lämna byggnaden utan tänker bara sola ( ja det ska bli sol i morgon) och läsa min bok 😊. 
Good night good night

Möte bokat

På lördag förmiddag ska jag iväg en snabbis på ett besök som har med Planen med Wilma som kanske händer nästa år :). 
Velar lite hit och dit hur jag ska göra och om jag ska våga.

Bara dåligt väder

Märks att det är dåligt väder för det värker i höften lite extra idag. Men vad gör det när jag förhoppningsvis kan tabort stygnen i morgon :). Detta plåster jag har nu kliar så hemskt nu och hade jag bara kunnat klia utanpå lite granna hade jag varit nöjd, men det går inte eftersom det är för tjockt 😩.
Challe får ha sin semester nu till nästa vecka då jag kommer hem igen från kusten. Då blir det longering till en början sen får vi se vad sjukgymnasten säger på måndag :).

Onsdags regn

Regn regn regn har det varit idag, ja bortsett från en liten stund då Hovslagaren var här och slog på Wilmas tappsko. Sen tog jag ut henne i paddocken så hon fick trava några varv. Hon ser ut att vara tjock men känner man på magen så är hullet på henne väldigt bra. Så därför tror jag att det är lite luft i magen som kommer försvinna när jag kan rida igen :). När jag kan köra min bil igen så tänkte jag åka med Wilma till veterinären för att göra en hälsocheck på henne. 
Har lite planer för henne också men inte fören nästa år, men tänker fundera lite till innan jag bestämmer mig.


Dumt beslut

Idag fick killarna komma hem till våra damer efter nästan 1 månad iväg i egen hage. Det är en lång bit mellan vårat stall och där killarna gick, nu i efterhand känner jag att det var ett dumt beslut att gå hem med honom. Jag skulle inte gjort det överhuvudtaget för nu har jag ont så jag mår illa 😳. Så nu tänker jag bara göra det jag måste idag och sen får vi se vad jag gör i morgon 😉. 
Ja just det sa jag att Wilma fick sig ett bad när jag ändå hade henne uppe i stallet :). Min tanke var att longera henne men eftersom hon hade tappat e. Baksko så fick det bli ett bad i stället 😉. Kan säga så här att jag var inte populär idag, mer än när hon fick gå ner i hagen igen.
Men tanter behöver också bada, Challe ska få sig ett bad här i veckan också hade jag tänkt.

Semesterfas

Jag har verkligen gått in in i semester stadie nu. Jag är helt förslappad och idag tog mig till stallet tack vare att pappa har en bil med automat :). Kom till iallafall till stallet och där satt jag i 5 timmar för att sedan åka hem 😊. Ja jag satt ju självklart med Leena och hennes barnbarn och pratade och skojade såklart ha ha.
Jag längtar som bara den till på fredag då jag förhoppningsvis kan ta bort mina stygn och kan slippa detta kliande plåster. Då kan jag även slippa duscha med gladpack runt halva låret :).
Challe tror jag trivs med lite semester, de ska få komma hem nästa vecka och då kan jag låta longera honom lite i paddocken :).

Det är Torsdag

Varmt och skönt ute idag också :). Ska vänta till 13 innan jag går ner och sätter mig på uteplatsen idag. Det är torsdag och det betyder torsdagskväll inne i stan och idag står Hasse Andersson på scenen :). Tänkte jag skulle hinna ta mig till banken idag också och ordna med lite grejer som är bra att ha :).
Hoppas på att någon kan följa med mig till stan idag bara för då är min dag gjord, bara så jag får komma ut och se något annat. 
I morgon ska jag på återbesök hos läkaren i Göteborg och bilen kommer och hämtar mig vid 06:15 😳. Jag kommer vara sååå trött i morgon, sen kommer jag nog få åka igenom halva Göteborg.

TÄVLING TÄVLING!!!!!


Ett litet tips till den som gillar kvalité. Jenny har nu på sin blogg en tävling där du kan designa och vinna ditt egna schabrak/vojlock från Mia's Schabrak. 
Gå in på JMDressyr.se för att läsa mera och delta i tävlingen 😉. ( skulle länkat om jag kommit ihåg hur man gjorde)

Hemska natt

En god nattsömn var det ja, inte särskillt god. Jag har mått så dåligt i natt och även nu på förmiddagen. Har ringt en massa samtal som måste ordnas så fort som möjligt så jag ska slippa problem i slutet av månaden.
Jag fick gå till affären igen för att köpa ett frimärke och posta ett brev till försäkringskassan. Jag har suttit ute på uteplatsen som finns här en stund och läst lite för sitta inne gör mig tokig.
Jag hoppas att jag slipper illamåendet i natt och även i morgon.
Nu ska jag sätta mig ich designa ett schabrak som man kan vinna på Jenny's blogg ( JMDressyr.se)