Söndag

Challe gick riktigt bra idag, detta betyder nu att det kommer gå åt skogen i morgon 😊. Han är dock inget stort fan av gramanen, han har inte riktigt kopplat att man ska fortsätta framåt  även om man tar i tygeln och lite lite i gramanen. Då menar jag ytterst lite i gramanen. 
Men jag är såå glad över att han vill arbeta och väntar på nästa grej/uppgift. 
Har säkert glömt att berätta att vi den 28/2 ska till Borås ridhus ska på våran andra klubbtävling, ser verkligen fram emot den dagen något så enormt. Så nu blir det mycket skriverier om våran plan till denna start ☺️.

Vadå bitter?

Skitväder!! Det är vad jag har att säga om denna dagen. Inte kunde jag rida idag för regnet stod som spön i backen. Som tur är ( om man ska tro metrologerna) så ska det bli bättre väder i morgon och på söndag så då hoppas jag på att få trava Challe och skritta ut en sväng med Wilma.
Med min tur så regnar det säkert på måndag då jag är ledig och kommer troligen inte få rida då heller.
Bitter? Nej nej jag är bara trött efter jobbet.

God natt !!!

Bajs bajs bajs

YES! Inget regn ska komma på heela dagen. Så idag blir degen heldag i stallet. Wilma ska få komma ut allra först så är hon glad för denna dagen ☺️.
Sen skulle nu se våran paddock. Vi har låtit hästarna gå i paddocken nu under vintern. Eftersom paddocken är bakom stallet och de kan gå upp till hagen om de vill och när det är så lerigt i hagen tyckte vi att de kunde få äta i paddocken och själva välja om de vill gå upp i hagen. Detta har resulterat i tusentals bajshögar i paddocken som nu måstes plocka upp 😩. Det kommer nog ta 1-2 timmar att få upp alltihop.

Onsdag

Dagen har försvunnit snabbt idag. Min plan var att promenera Wilma och Challe men för dey första så var det ett riktigt pissväder så varken jag eller hästarna var särskillt sugna. Challe fick iallafall på sig skor idag och självklart var han jobbig emot Hovslagaren idag. Challe har kommit in i en "sto-period" just nu a.k.a drama Queen. Han är sjukt jobbig och temperament som ett sto, så ens tålamod provas verkligen kan jag lova.
Wilma och Challe fick även nytt foder idag som jag hoppas ska bli super bra för dem båda. Att ge en 19 åring och en 5 åring samma foder känns inte helt rätt. 
Så nu äntligen fick jag tummen ur.
Nu på kvällen åkte jag och handlade lite mat och styrde sedan bilen mot Sandhult och Jenny för att hämta  ett schabrak. Hade jag haft råd så skulle jag kunna shoppa massa ( typ allt) av hennes grejer som hon rensar ut.

Nu ska jag hålla tummarna för något bättre väder i morgon och sedan byta lakan i sängen.

Blank och fin


Idag känner jag mig redig som putsat sadeln blank och fin ☺️.

Tisdag

Det var tur att jag valde att rida Challe igår för idag kan vi åka skridskor i paddocken. Får börja fundera på hur jag ska kunna hålla igång Challe tills paddocken är fri från is eller tills det kommer mera snö. Promenader är nig tyvärr det enda som kommer att gå, men har vi tur går det att gå i några backar i närheten.
Nä nu är det dags att byta om och åka sedan åka till jobbet ☺️.

Måndag

Jag känner mig så peppad och motiverad vad gäller ridningen. Allt tack vare att jag skrev några rader med Jenny igår kväll. Det är skönt att ha någon som är nära med lite samma problem, som kan förstå en när man har sina dippar.
Så idag efter jobbet fixade jag i stallet innan jag tog in alla hästarna och gjorde i ordning Challe för ett pass i paddocken. Han var inte särskillt motiverad som jag var men efter lite motarbetar så gick han helt okej. 


Avslappnad och lugn i båda varven så där var jag nöjd och avslutade för idag. Det är inte lätt med en unghäst som egentligen behöver galoppera av sig först innan man kan börja koncentrera sig på traven. Men det gick tillslut och jag kände mig nöjd.
När jag var färdig och skulle Linda av så märkte jag konstiga märken på höger bakhov, troligen blåmärken får jag hoppas.


I morgon får han en vilodag men jag får en putsdag i stället. Jag hatar verkligen att putsa alla grejer, det är såå tråkigt. Finns det någon som tycker det är roligt?

Blåmärken?


Vad sjutton är detta för något?
Kan han bara ha slagit i sig tro?

Söndag

Kommer inte ihåg när jag skrev ett inlägg senast. Legat jätteförkyld hela veckan och har knappt kommit ihåg vilken dag det varit. 
I morgon är det dags att återgå till jobbet, hoppas verkligen att jag får ett lätt schema.
Eftersom jag varit sjuk och bara orkar mocka ( knappt det) och gått korta promenader med Olle så har Challe och Wilma fått stå.
Wilma ska få promenera kommande vecka och Challe ska få longeras lite lätt pga vädret och det dåliga underlaget. Eftersom det är plusgrader nu så kan jag inte rida i sommarhagen längre. Så blir lugn ridning i paddocken och några promenader som kommer ligga på schemat för Challe.
Han fick ikväll springa av sig lite energi på lina i paddocken vilket behövdes för han visste inte om han skulle trava eller galoppera.


Varning för gnäll

Hela helgen har jag varit förkyld men tagit mig till jobbet och bara längtat på att dagen skulle ta slut. Trodde att idag skulle jag må bättre men för det första så var natten ett helvete, dagen idag är då inte bättre. Min näsa värker och jag får bara gå och snyta mig, jag är helt orkeslös och matlust har jag ingen heller. Fast en isglass hade suttit fint.
Olle tycker jag är tråkig som inte leker något ned honom, han tycker jag bara ligger och sover.
Hade tänkt att jag skulle longerat Challe och skrittat Wilma men orkar inte ens ta mig till stallet. Jag brukar kunna tvinga mig till stallet men idag går inte ens det.
Kan detta vara en släng av influensa? Ja jag vet inte mer än att frisk är jag inte.
Hoppas på att jag mår bättre i morgon iallafall.

Over and out 

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Igår gick Challe otroligt bra och självklart får man inte njuta mer än 24 timmar för idag var han väldigt trotsig och jobbig, men han skärpte till sig och gick sedan helt okej.
Tror han har lite träningsvärk så i morgon får han vila och på fredag ska jag longera honom lite om det går i paddocken.

Kanske blev Challe sur över att han blev vald sist då hans mamma fick komma ut på en 10 minuters promenad i sommarhagen.
Jag hade som plan att endast låta henne skritta i sommarhagen. Men att ha en superpigg 19 årig tant och få denna att bara skritta är inte det lättaste kan jag lova.
Fick låta henne trava en kort bit där hon själv märkte att det var riktigt jobbigt. Tänk själv att springa i lite djupare snö när du inte rört på dig på flera månader ☺️. Ja ja hon var nöjd med det lilla hon fick och även jag var glad över att känna att hon är pigg och allert. Hon är inte färdig i livet än.Tisdag

Trött trött var jag idag efter jobbet, tänkte endast göra stallet sen åka hem. Men på något sätt så piggnade jag till och bestämde mig för att motionera Challe i hagen, han tyckte jag var galen.
När vi gick genom ingången till hagen fick Challe syn på en svart gestalt i hagen, detta var hans egna skugga 😂.
Han gick fantastiskt bra då jag travade en liten stund för att sedan galoppera fram och tillbaka. Lugnt och försiktigt galoppera han, ja han försökte ju öka några gånger men lyssnade bra på när jag slöt handen lite extra runt tygeln och lugnade ner sig.

I morgon ska jag och Wilma ut på promenad och kanske kanske trava lite granna. Hoppas på en glad och pigg Wilma och gärna lite svår att hålla , är hon slö och inte bjuder framåt då ringer jag veterinären ☺️.


Vinterproblem

Ett problem vi som inte har ridhus åker på varje år under vintern är vart man ska rida och hålla igång hästen. Våran paddock är isig och går därför inte rida i så därför har jag ridit i sommarhagen, men där är det mörkt när jag slutat jobba. Men idag när jag tände lampan i paddocken så märkte jag att ljuset sträckte sig ner till hagen så jag kan faktiskt rida även efter jobbet ☺️.
Eftersom jag var så enormt trött idag och  sovit stora delen av dagen så ska Challe få gå ett lättare pass i morgon. Wilma ska jag börja göra upp en plan för också har bara inte bestämt hur den ska se ut än bara.


Jobbigt i snön

Har man inga skor på sig så får det bli ridning i sommarhagen. Det tyckte jag var roligt till en början tills jag kom på att det var riktigt jobbigt att springa i snön. Speciellt när man inte fick bestämma farten själv.
Konstigt nog hann matte bli lite irriterad på mig några gånger när jag drog upp henne ur sadeln. Hon får ju skylla sig själv om hon envisas med att hålla kvar i tyglarna tycker jag.
I morgon skulle vi visst göra samma sak vilket jag inte ser fram emot, för nu har jag sådan träningsvärk i mina små skinkor och jag vet att det inte är bättre i morgon.


Xoxo 
Challe

2016

Ett nytt år och ännu en chans.
Jag har funderat lite de senaste dagarna på vad jag vill ändra på detta året. Jag fick då en bra känsla när tanken fastna på att jag ska göra det jag vill göra. Inte göra det som andra tycker att jag ska göra och då tänker jag allra mest på vad gäller hästarna. 
Så nu har jag bestämt mig för att berätta vad mitt stora mål har varit, jag och Challe ska åka upp till Pether Markne i några dagar för träning och miljöombyte. Ja visst kan det komma en möjlighet här nere men jag känner även att jag vill komma iväg långt bort och bara gör något för mig och Challe. Att göra något som ger mig energi och kanske lite mer självförtroende , men även ny motivation. Jag har varit i kontakt med Pether och fått tummarna upp att få komma upp när jag känner mig redo.
Jag har tidigare varit lite rädd för vad andra ska tycka och tänka om detta eftersom det är rätt många mil att åka, men så kom då denna känslan att " men va fan, detta vill JAG göra och detta får mig motiverad och må bra så varför ska jag inte göra detta och ta chansen?!".


Så i år ska jag göra det jag vill göra och bry mig mindre om vad andra ska tycka tro!!!