Piggare på att skriva

Nu känner jag för att skriva lite mer om gårdagen och kanske lite mer mina tankar till detta. Nu när man har facit i handen så hade man ju önskat att läkarna tagit beslutet om en remis till Göteborg för länge sedan. Jag hade då sluppit all denna smärta, dåliga sömnen och tappat så mycket muskelmassa i vänsterbenet. Jag hade sluppit alla toppar och dalar i humöret som i och för sig beror på den dåliga sömnen. Men vad tusan ingen kunde ju veta att en sådan simpel sak var det som gjorde så förbannat ont. Vi pratar om bara några millimeter som de fräste bort, att så lite kan göra en sådan stor betydelse.
Nu i 4 veckor så står rehabträning på mitt schema, känns som att jag knappt hinner avslutat ett pass innan det är dags att köra igen. Jag är mer stel i höger sidan (som är det friska benet), än vad jag är i det sjuka benet. Jag kan nu med nästan inga problem böja benet mot magen och ner igen, lika lätt är det dock inte åt sidan men det kommer. Jag som i vanliga fall inte har några problem att slappa i soffan har idag blivit väldigt lätt rastlös, jag hade velat gå ut på en promenad om det inte hade gått så långsamt och att jag ganska fort blir enormt trött i mina ben ( undra varför?).
Men nu så ska jag se klart matchen som går på tv och så får jag hoppas på en god nattsömn 😊.

Dagen efter

Dagen efter operationen och jag har mått så där idag faktiskt. Jag har mått illa och haft ont så jag tror inte jag kommer kunna sova lika gott i natt. Alllt var iallafall helt men de fick ta och fräsa bort en bit benpålagring som petade ut någon bit och klämde på brosket i höftleden. Så nu är det sjukskrivning fram till iallafall 30/8. Har jag tur så kan jag rida om 6 veckor...ja det var iallafall sjukgymnasten tyckte att jag skulle vänta.

Sista dagen innan dagen D

Sista dagen på ett tag som jag kan rida och vi tog oss runt samma runda som i Torsdags :). Jag kan säga så här att Challe tycker det är sååå tråkigt att bara skritta, han är som sin mor och vill helst springa hela tiden och allra helst först :).
Det är något jag ska fråga läkaren först i morgon " när kan jag börja rida igen". För läser jag i papprena jag fått så står det 3-4 månader....Ehm skulle inte tro det. Så jag hoppas på att få höra i slutet av veckan 😊, ja det blir säkert att bara få skritta ut. Annars får jag väll gå bort med honom till stallet så jag kan longera honom i paddocken.

De senaste dagarna

I förr går så hade jag och min tant ( Wilma) våran premiärtur efter en månads vila och återhämtning efter hältan och muggen som nu är helt borta. Det märks att hon tappar kondis lite fortare än tidigare för det var lite jobbigt att både gå upp för en backe och lite i skogen 😍.
Men hon är den bästa i hela världen min lilla tant, men jag får nytt hopp om att hon iallafall kommer få fylla 20 😊.

Igår så blev det en lång tur med killarna, vilket gjorde Challe enormt glad. De har lärt sig att efter att vi ridit genom bäcken så väntar en lång galoppsträcka, så gissa om att vi hade två stycken supertaggade killar innan vi lät dem springa av sig lite :). 
I morgon så blir det bara en skrittur och på söndag samma runda som igår för vi blev så nyfikna på hur lång den var :). 

Aja nu är det bara 3 dagar kvar tills det är dags för ingreppet i höften, jag är så spännd och förväntasfull på vad de hittar ( om de hittar något) och om de då kan få bort problemet så jag slipper mer sjukskrivning och självklart slipper denna smärta.

Nu kan det vända

Snart en vecka sedan jag skrev 😳. Det som hänt den veckan är läkarbesöket på OrthoCenter där det bestämdes att det måste självklart bli en operation, inget snack om saken. Vi måste ta reda på vad smärtan kommer ifrån, troligen är det en broskskada i leden som jag tror de i sådana fall kommer rensa bort runt.
Då om snart (från och med måndag) 1vecka blir det operation och jag kommer inte börja jobba fören början av Augusti. 
Efter att ha bara jobbat 50% så har jag inte haft lika ont vilket har gjort att jag klarat av att rida Challe nästan varje dag denna veckan 😊. Igår var han väldigt lugn och lite sitt vanliga jag och jag tror att detta beror på att han fått komma ut och galoppera av sig all energi, han klarar inte av att inte röra på sig för då blir han jättejobbig att rida. Inte så konstigt egentligen för även om Wilma lugnat ner sig så var hon också sådan även när hon var 11 😊.
Jag hoppas att operationen gör så att jag kan använda mitt ben iallafall mer än vad jag kan nu, så jag kan träna rätt. Mitt mål för nästa år är att kunna rida i div 3 laget med Challe. Så i år ska jag fokusera på att bli så bra som möjligt i höften så jag kan genomföra mitt mål :). För att nå det målet så måste vi träna, träna, träna. För jag vet att vi kan :).


Den för tur med sig

Vilken dag vilken dag, inte för att jag gjort så mycket :). Jag åkte upp till mina föräldrar efter jobbet idag för jag tänkte dammsuga min bil, när jag städade ur den så hittar jag en svart tofs. Denna tofs visste jag tillhörde Jenny ( när nu den hamna där vet jag ej) satte den runt handleden för att inte tappa bort den och fortsätter med mitt städ av bilen. På eftermiddagen/kvällen är det dags att ta en ridtur tillsammans med Leena och Mony, idag var det dags för Alli att följa med. Jag sätter upp håret i en knut med hjälp av tofsen jag tidigare hade hittat i bilen och ridturen börjar sedan efter lite borstning och sadling. Jag tror ta mig tusan att den för tur med sig den där tofsen, Challe skötte sig näst in till felfritt idag, vilket jag talar om för Jenny senare på kvällen som varit på lagtävling och både vunnit dagens tävling och hamnat på en andra plats totalt med laget :). Jenny bara skrattar när jag berättar min lilla historia, så den tofsen får stanna ett tag hos mig , jag behöver lite flyt nu några veckor :). Nu ska jag försöka ta mig till sängen så jag kan får sova några timmar till innan jag måste upp för att ringa vårdcentralen :(.

Söndag

Idag kommer bli en intressant riddag, tanten Alli ska med på uteritten mest för att killarna ska sköta sig helt felfritt den rundan. Jag vill inte vars med om några stegringar idag från Challe's sida, skulle vara såå skönt att bara kunna koncentrera sig på att han ska bjuda framåt i avslappnad form och inte springa omkring och tölta. Det är inte dåligt av en quarterkorsning att kunna tölta 😉. Nä nu ska jag vila lite i soffan innan resten av fönstrena ska putsas.

4 årstrots

Just nu ( sen igår) är jag bara irriterad på Challe som är så otroligt jobbig. Han bara trotsar och trotsar genom att vägra gå framåt och om jag då är på honom så ställer han sig på bakbenen, ja även om det inte är mycket. Igår så blev jag så förbannad på honom att jag (efter att han stegrat sig en 5:e gång) bonka till honom i huvudet så gott det gick. Kan säga att han inte brydde sig så mycket om detta så slutade ned att jag i ren ilska hoppade av honom och "drog" honom framåt. Han var hur nöjd som helst medan min puls var sky hög.
Idag bestämde jag mig för att inte brusa upp utan när han börja krångla så hoppade jag av ledde honom en bit och hoppade sedan upp igen. Jag vet att det inte är så man ska göra men med honom så blir det sju gånger värre att sitta på medan han reser sig. Det var dock vid ett tillfälle där vi skulle gå som vi aldrig tidigare gjort som jag satt kvar, men höll mig lugn och skänkla på som vanligt. Trotts att han lättade lite så märkte han nog att det inte var någon ide utan tillslut gick med på vad jag ville.
Efter den händelsen så gick det faktiskt riktigt bra hemåt så var riktigt nöjd med ridturen idag :). 
Jag har skrivit det tidigare och gör det även idag....jag hoppas verkligen att Jenny kan komma och rida honom i paddocken nästa vecka för jag tror han behöver det.

Och här sitter jag


Och här sitter jag och väntar på hovslagaren medan killarna står och jäser i solen :)

Jag blir så trött

Jaha då var det fredag igen då :).
Jag har nu på morgonen varit och kollat några födelsemärken på ryggen, hade två stycken jag ska ha lite koll på eller tabort. Men det var ingen panik med det idag som tur var :).
Challe har tappat den andra framskon så Hovslagaren kommer ut idag igen. Jag är så trött på dessa tappskor att han gärna kan få på sig skor med sidokappor, tycker till och med att det börjar bli pinsamt att ringa Hovslagaren.
Men i sena eftermiddagen/ kvällen så ska det bli en uteritt då killarna fått flytta till en egen hage längre bort på vägen då Challe blivit kär på nytt i Alli som brunstar. Den där damen kan verkligen locka fram saker i hästarna. Challe som aldrig varit hingstig av sig inte ens när kulorna fanns kvar, medan hans bror var väldigt kär hela den sommaren som var innan kulorna rykte på de båda. Igår blev till och med Wilma sur på Challe som pötte ner honom från Alli. Klart man inte ska ha det problemfritt jämt.

Då var beslutet taget

Bestämde mig för att stryka mig från tävlingen i Tämta efter att ha funderat lite igår kväll. För det första vet jag inte hur lång tid det kommer att ta hos läkaren, sen för det andra så kommer jag nog både vars trött och ha riktigt ont efter både undersökning och bilkörandet till och från Göteborg. Jag är lite nervös att köra dit själv men tacka vet jag Gps i mobilen :). I morgon vankas en uteritt tillsammans med Leena och Alli, det blir nog ingen lång tur så blir alldeles lagom :). Eftersom det inte blir tävling på Onsdag och Jenny ska låta Goodie få lite vila hoppas jag att hon vill komma och rida Challe någon/några gånger, han skulle behöva en liten dos av henne 😉.

Hurra hurra

Idag är ingen vanlig dag för idag är det självaste Challe's 4 årsdag ❤️.
Han fick några goda morötter, ja som han blev tvungen att dela med sin mamma som tycker mycket om goda saker 😉. Igår fick jag en läkartid i Göteborg och självklart är det den 16, samma dag som den tänkta tävlingen i Tämta är. Nu går jag då och funderar på om jag ska stryka mig eller inte. Det kommer ju faktiskt fler tävlingar som vi kan vara med på, sen så vill jag ju gå till botten med problemet är med höften/ljumsken. Just nu så lutar det åt att stryka mig men ska fundera till i morgon 😊.

Som en ledig dag

Känns som att jag är ledig idag fast egentligen börjar jag jobba vid 17 idag :). Så nu har jag ätit en lugn frukost och om någon timme tänkte jag ta mig till stallet och träna Challe och ta en lite. Promenad med Wilma som egentligen trivs mycket bra i hagen just nu 😉.

Nu får det räcka

Då har även Challe fått på sig en tappsko, jag hoppas verkligen att alla skor sitter fast nu, jag får nog låta bli att rida på blöta ställen när vi rider ut :).
Wilma blev glad att han kom tillbaka till hagen iallafall :). Hon försöker trava lite men nä det är skönare att promenera :).
Nu ska här städas i lägenheten innan promenaden i la stada vankas 😉.

Fokus på träning

I morgon får Challe på sig sin framsko igen och då ska det bli träning i paddocken. Har som plan att öva på övergångar och volter 15 m i galoppen då han har lite jobbigt med dessa. 
Hoppas min höft är lika taggad som jag är bara 😉.

Inget är med mig

Jag är i ett otursflyt just nu. Först Wilma som blev blockhalt som sedan tappade en framsko, men som hon fick på idag. Red ute på Challe tillsammans med Mac allt gick super hela vägen...tills vi hade kommit över bäcken och galopperat upp för den lååånga backen. Då hade han lyckats få av sig en framsko så nu får Hovslagaren (snäll som han är) komma ut i morgon igen. Vad kommer härnäst tro?

Dagen D är snart här

Ja men då vart det bestämt från och med på måndag är jag sjukskriven till 50%. Helst ville jag som sagt inte varit sjukskriven alls men men jag får följa Jenny's råd att lyssna på kroppen. Min kroppa har sakta men säkert börjat säga "hallå hallå jag börjar ta stryk och orkar inte så mycket mer", så då får jag väll göra som den säger. Men vem vet jag kanske klarar av att jobba 75% men vi får börja i någon ände :).

Hur ska det sluta, hur ska det bli

Det blev inte som jag ville allra helst på jobbet så då fick plan b skrida i verk. Men även om jag var 100% säker innan så börjar jag hela. Tankar som att kan du inte bita ihop lite till, bara lite till. Men samtidigt kommer det min Sjukgymnast sa till mig " det skulle vara bra för din kropp att iallafall bli 50% sjukskriven",varför ska pengarna alltid styra för?!. Men jag måste bestämma mig ganska snart men ...ja vi får se. Jag hoppas blåsten ger med sig nu dessa dagar så jag kan kunna träna ordentligt för Tämta börjar närma sig, sen hade jag tänkt att skritta ut på Wilma. Kan säga som så att den damen är fylld med enormt mycket energi 😜.

Åt rätt håll...äntligen

Vilket skitväder det varit idag då. Challe var en piggelin idag och som tur var lånade jag Leenas dressyrsadel så jag satt mycket bättre idag :). Efter denna veckan kommer vi nog få bukt på galoppen i högervarv, han vill väldigt gärna gena och trycka på lite extra i hörnena bland annat. Men jag är glad över att han fått lite fart igen så våra snettigenom blev helt okej :). Är galet trött nu och behöver vila lite så ska vända mig om i soffan och vila någon timme :).

Måndagsplaner

I morgon blir en spännande dag, kommer vänta på ett samtal från chefen om hur de närmsta månaderna på jobbet kommer bli för min del. Jag hoppas verkligen inte att hon glömmer att ringa bara 😳. 
I morgon ska jag även hinna med att rida Challe på förmiddagen, planen var att jag skulle ridit honom idag/igår men höften... Ja vad ska man säga. Motivationen och viljan finns där men de dagar när det gör så ont att paniken inte är långt borta då fixar jag inte att sitta i en sadel. Jag hoppas att jag inte får flera sådana dagar fören efter den 16 för jag måste få igång Challe igen, eller igång och igång jag måste få ur honom den där matkoman som han är i just nu :).


Planerar även att åka ut till Tosseryd för att hämta mina klubbkläder 😊. 
Kanske att jag passar på att hälsa på mina kusiner som bor i Fristad också om de är hemma och orkar :). Den ena har ju en liten 1 månaders knorta hemma som är så söt så söt.