Två ridna en skadad

Två hästar ridna, en får vänta tills i morgon och en skadad. Mony fick låna Alli idag då Mac någon gång mellan igår morse till idag gjort ilöa sitt högra "fram knä", som nu är stort som en grapefrukt. Jag är till 99% säker på att någon av mina ( Wilma och Challe) är boven till hans skadad då han har ett sår på insidan. Vi vet att (typ) att det inte hänt idag ändå då såret fått en fin skorpa. Han haltar inte, ingen feber, reagerar något när man klämmer men han äter och är pigg. Vi får se vad Leena bestämmer sig för att göra under helgen.
I morgon efter jobbet hoppas jag på att hålla min plan att Challe ( istället för idag) ska longeras med gummisnodd och Wilma ska få gå i backen för att få arbeta lite ryggmuskler. För ska jag vara ärlig så skäms jag lite på hur hon ser ut just nu, hon ser ut som en riktgt gammal ponny...äldre än vad hon är så det måste bli ändring. Tänkte höra och jag hoppas att Ellen vill hoppa henne, hon får även ta med henne till en manege om hon så vill. Måste lägga upp en bra plan för Wilma tills jag klarar av att rida ordentligt då jag mest har problem mes min ljumske.

Tidiga mornar

Har varit vaken sedan klockan 05 som jag alltid brukar vara tisdag,onsdag och torsdag för att hinna släppa ut hästarna innan jobbet. Förkylning nummer 2 är jag inne på men en lite lindrigare än förra veckan, trodde tidigare i morse att jag höll på att få migrän men det verkar som att det bara är spänningar från allt hostande :). Idag ska Ellen rida Wilma så tänkte att jag skulle longera Challe lite medan de andra är borta så slipper han bara stå i hagen och vara ledsen :). Förresten så var det första morgonen som jag har fått skrapa rutorna på bilen och önskat att jag tagit på mig mössa och vantar istället för att bara dra tröjluvan över huvudet :). Mot jobbet om en stund ☺️.

Det blir inte som man tänkt sig

Jag tror knappt att det är sant, jag har åkt på en ny förkylning. Skulle nu varit hos sjukgymnasten för behandling nummer 2 men att vakna med en ömm kropp så kände jag inte för att gå till en sjukgymnast. Jag tänkte baka lite muffins då det är schemamöte på jobbet idag men vi får se om jag orkar. Sen har jag planerat att göra samma sak med longeringen med Challe idag som jag gjorde ned Wilma igår men det får vi också se hur det blir, känner inte riktigt att det är jätteviktigt att han får arbeta då han växt lite ojämnt det senaste. Det återstår att se vad som händer :).

Jobbigt men lycklig

Känner mig så nöjd med dagens slut, Wilma blev longerad med gummisnodd som jag satte fast i sadelgjorden på vadera sida. Satte den först mellan frambenen men Wilma som redan är lite låg släpade nästan mulen i backen så ändrade ganska snabbt till sidorna. Hon tyckte faktiskt det var lite roligt att arbeta men lite jobbigt var det också. När Wilma blir trött i longering ( vilket sker väldigt sällan) då börjar hon markera, kan se på henne hur hon tänker, " det är så jobbigt men gör jag så här så slutar hon nog". Fast nu har ju hennes matte genomskådat detta sen länge :). Wilma har nog aldrig ( vad jag kommer ihåg) blivit svettig under en 10-15 minuters longering men idag var en sådan dag :). Men hon var lycklig efteråt....min lilla tant :).

Vem behöver sömn

Sömn, sömn det är något jag skulle vilja ha idag. I en vecka har jag haft förkylningen ch igår trodde jag att det var sista dagen, men så fel man kan ha. Jag har hostat hela natten och knappt fått en blund. Igår red Ellen Wilma och idag ska jag longera henne lite lätt innan alla ska få komma in för natten :). Challe växer just nu väldigt ojämnt så han får vara tills han jämnat ut sig mera. Sen skulle jag gärna vilja prova Jenny's sadel på honom och hoppas på att den passar honom :). Nä nu måste jag byta om och ta mig till jobbet.

Alla tankar i luften idag

Ja vad ska man säga, ja helst inget alls eftersom halsen känns jättesvullen och ingen hör knappt vad jag säger utan att jag måste höja rösten. Pappa blev förvånad att jag jobba men vad tusan vem har råd att vara hemma liksom. 
Jag är så galet sugen på att longera Wilma men jag får kanske hålla mig tills på måndag ändå. Såg igår att hon har dåligt med ryggmuskler så att införskaffa ( eller om tomten kommer), ett longeringsset. Sen funderar jag faktist på om jag kanske ska låta Wilma tränas lite i paddocken ändå, Ellen som rider Wilma kanske vill hoppa lite med henne eftersom matte själv har blivit en sådan mes. Ja jag får se hur jag gör, ett sådant set ska det iallafall bli sen kanske det blir lite träning till våren, ja jag får se hur jag gör.

Vadå tyst

Ringer mamma och hon säger åt mig hålla tyst för min röst blir bara värre om jag pratar. Men vad tusan jag bor ju själv så jag har varit tyst hela dagen och den har bara blivit värre för tusan ☺️. Hade någon som kännt mig ringt hade personen trott att den ringt fel ha ha ha.
Idag blev Wilma ompysslad och hon tyckte det var helt underbart, så mycket att hon kom på att hon faktiskt är en sur-kärring i mellanåt så hon grina lite då och då. Hon är bra rolig denna söta lilla dam och hon är bra rolig när hon visar så tydligt vad hon tycker så man kan bara skratta åt henne...vilket gör henne ännu mera sur ha ha ha. 

Nä nu....

Nä nu jävlar är mina tankar just nu. Ringer pappa för att kolla så hag inte brusar upp mig i onödan...vilket jag inte gjorde. Så om man tror att man kan lura mig så pass så tror man fel. Men nu måste jag vänta genom heela helgen innan jag kan ringa och bita mig i tungan och vara så lugn som möjligt.

Ja men självklart

Klockan 20:10 igår så gick jag och la mig och vakna inte fören kl 06:10 i morse, då är man ju inte riktigt frisk eller? Har en ledig dag och självklart är jag sjuk, eller jag har varit förkyld hela veckan. Men jag tror att det hela ska vara bort eller iallafall mycket bättre i morgon :). Hoppas på att må lite bättre om någon timme så jag kan åka bort till stallet och pyssla om mor och son lite :). Men först måste jag lägga mig och vila lite.

En lycklig dam

Medan jag var på jobbet så fixade hyresvärden med nya fönster i min lägenhet. Vilken skillnad på ljud utifrån nu när man har 3glas fönster :). Wilma fick nytt spån i boxen idag så tror hon kommer ha det riktigt mysigt och gosigt i natt :), Wilma och Challe får ju inte ridas på några dagar nu när de är avmaskade, men att bli ompysslade är inte otillåtet. Så det är något som båda ska få bli i morgon & det är något som jag vet att Wilma uppskattar väldigt mycket. Hon blir lika glad över det som att få komma ut och springa i skogen och att se sin älskling lycklig är det bästa för själen 😊.

Vem tusan behöver andas

Idag så fick våra pållar avmaskning något som inte var särskillt populärt av tre hästar 😉. Kan ju säga då att Wilma alltid sköter sig bäst och vet att det bara är att gilla läget :). Challe och Alli bråkade mest och Mac han bara slänga lite med huvudet. Ja så det blir att ta det lugnt för dessa 4 nu i några dagar i paddocken. Leena berätta att Wilma är så lycklig när hon får komma med ut och springa i skogen tillsammans med Alli och Mac och självklart så ska hon gå först för att ligga bakom de andra två slashasarna går ju absolut inte :). Jag själv har blivit brakförkyld, men jag var faktiskt med på utvecklingsdagen trotts att jag knappt kunde andas och höften värkte ( Dick inte lika mycket som igår ). Så trött som en gnu så tänkte jag snart hoppa i säng och läsa lite. I morgon medan jag är och jobbar så ska hyresvärden sätta in de nya fönstrena som äntligen har kommit, sen tackar inte jag nej till att de börjar med min lägenhet ☺️.

Utvecklingsdag

Då var det dags för utvecklingsdag på jobbet och självklart regnar det eftersom vi ska vara ute. Men stämmer prognosen på mobilen ska det hålla upp medan vi är på Almenäs iallafall :). Hoppad bara inte vi ska göra massa sådant som inte jag kan vara med på bara. Sen efter jobbet måste spån köpas och Wilma ska longeras, hade det gått hade jag helst ridit ut på henne men jag får vänta iallafall 1-2 veckor till. Något som är positivt idag är att den fruktansvärda smärtan jag hade igår har lagt sig och jag har sovit riktigt gott i natt, även om jag vaknat 2 gånger. Nä nu ska jag fixa lite här för måste tillbaka till stallet för att släppa upp dem till hagen innan jag ska plocka upp folk som ska åka med :).

Vissa dagar

Ja som sagt en skitdag har det varit idag så det var helt underbart att komma hem för att först ta en skollhet dusch och sen lägga sig i soffan. Jag gjorde bara en raggar mockning hos Challe idag så måste åka och köpa strö i morgon för hälften måste säkert slängas ut eftersom han är den pisse-nisse som han är =). I morgon på jobbet är det utvecklingsdag på schemat och just idag känns det så där, men det är väll då det brukar bli som roligast eller :)? Nä nu ska jag se klart på tv sen måste jag hå och lägga mig, för jag har planerat att få mer sömn i natt.

Skitdag

Idag har varit en riktig skitdag. Dåligt med sömn under natten och höften från helvetet har besökt mig sen igår kväll. Hade gärna varit hemma idag för att få ligga ner, humöret hat varit väldigt långt ner i botten idag. Hade helst inte åkt till stallet idag ens, vill bara hem och lägga mig och få i mig mina underbara tabletter. 
Jävla skitdag

Dagen är över

Då har även denna dagen snart gått och mitt besök hos sjukgymnasten gick bra. Han kunde dock inte göra allt som kanske skulle behövts då det gjorde för ont. Så det blev lite knäckande ovanför ländryggen och så fick jag laserbehandling i ljumsken, höften och skinkan. Jag ska även inte ta några längre promenader utan ska helst i sådanafall simma eller cykla om jag vill röra mig mer än vad jag gör på jobbet. Sen skulle jag ha lite koll på mina toavanor då jag ibland har lite svårt att göra det jag ska. Sen det sista att jag får räkna med att ha ont 1 månad till iallafall.

Sjukgymnast

Om någon timme har jag tid hos min sjukgymnast egentligen var den tiden bokad för något annat men nu får det bli för min lilla höft :). Läkaren från sjukhuset hade skickat med en remiss till sjukgymnasten på vårdcentralen men varför ska jag gå till en ny när jag redan har en som känner mig? Då kan lika väl han ge mig ett program om det behövs för att träna upp höften. Har sovit riktigt riktigt gott i natt också, något som jag inte gjort på minst 2 veckor, tror nog att det är en av den bästa känslan som finns att valna upp på morgonen och känna sig utvilad. Nu måste jag äta och se. Åka och släppa upp hästarna till hagen :).

Allt måste ordnas

Om ca 10 månader fyller jag 30 ( usch hemska tanke), jag har mer eller mindre planerat firandet av denna dag i snart 4 år. Men för bara några veckor sedan sket sig typ allt jag hade planerat, så i natt låg jag rabbla, gick igenom och planera om allt sammans. Jag har gått och planerat om lite smått i huvudet på jobbet mellan vårdtagarna. Så nu blev jag tvungen att iallafall skriva ner gästlistan ( jädrans vad många vi blir om alla kommer ) och självklart kolla upp andra lokaler än den jag hade tänkt. Lite ser jag fram emot detta firande men samtidigt får jag lite åldersnoja. Nä nu måste jag se till att komma i säng för jag har fullt upp i morgon 😉.

Bara en tanke

En tanke bara!
Att skaffa sig en häst/ponny med finare stamm och vara väldigt självsäker, lite stroppig och är väldigt noga med att tala om hur fin stamm ens nya häst har och att det är det första man talar om även om man aldrig frågat. 
Men jag har funderat och undrat lite på VARFÖR det är så viktigt med att hästen har en fin stamm om man ska ha hästen  till skogsridning och endast skogsridning? Om man skaffar sig en fin stammad häst ska man då inte se till att använda den till något mer speciellt så som avel eller tävling? Varför skaffa bara för att skogsridning, hade den inte kunnat användas till något mer " betydande" eller " viktigare". 
Bara en tanke!!'

Nu är det över

Då var denna lördagskvällen över och jag ska strax krypa till kojs. Otur har jag också då en Tim Burton film som är så jäkla bra Dark Shadows visas på tv ikväll och självklart ska jag jobba en helg då den visas 😞. Innan det så var det premiär på så mycket bättre och måste tyvärr säga att jag inte sett fram emot detta år. Känns som om de mest folkära artisterna börjar ta slut, om de ens vill ställa upp på programet. Nä jag tror det bästa tog slut förra året då det var det bästa sen första programmet visades på tv4.

Inte som jag tänkt mig

Då var premiär turen gjord och jag får nog vänta med att rida ännu några veckor. Kunde inte riktigt slappna av då jag hade känningar i ljumsken hela tiden och blev det något extra hopp så nöp det till. Så även om jag vill så får jag vara förnuftig och lyssna på kroppen. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Morgondagens bravader

Jag har varit trött och lite påverkad av tabletten jag tog i natt hela dagen idag. Vid 14 tiden blev jag tvungen att lägga mig och vila och vakna inte fören vid 16 tiden. Men vad gör det för nu är jag nästan lika trött som jag var vid 14 men det blir nog en tablett innan läggdags då jag har sådan värk efter det lilla bilkörandet jag gjort idag. I morgon efter jobbet är det tänkt att jag ska prova att rida igen, Leena och Alli ska följa med och jag ska faktiskt ta och rida Challe som är lugnare än sin mamma.., tro det eller ej :). Det jag är mest osäker på är hur det ska gå att komma av men det löser sig i morgon och Challe kommer vara jätteglad att få komma ut igen efter 2 veckor. Sen har jag tänkt att longera Wilma efteråt så även tanten blir nöjd :).

Vilken tur att han ringde

Vilken jäkla tur att pappa ringde vid halv 10 så han väckte mig. Ska bli så jäkla Skönt att börja jobba igen så det går att somna alla nätter på veckan och inte bara vissa. Kl 03 i natt valde jag att ta en tablett dels för att höften värkte lite och för att jag skulle få hjälp med att somna någon gång. Så i morgon bitti så är jag åter på plats på jobbet och det ska bli så jäkla skönt.

Överstigen handling?

Många fler än jag har säkert sett klippet på Ben Maher under horse of the year show där han går omkull. På videon ser man Ben som börjar hoppa hinder efter hinder och när ekipaget kommer till hinder 6b så stannar hästen och Ben tar tag i tyglarna och hästen backar. Och vad som sen händer är att Ben tar ännu en gång tag i tyglarna och hästen backar så pass att den sätter sig på rumpan och trillar åt sidan. Det är väldigt svårt att se exakt vad som händer men så här såg det ut. En undersökning startades pga händelsen men lades sedan ner och ingen böter eller annan "bestraffning" fick han. FEI. Bad istället Ben om ursäkt och Ben har i sin tur skrivit en kommentar på Facebook om händelsen. Ser man kommentarerna underklippet så är det delade meningar om vad som var rätt och vad som var fel och om vad som skulle gjorts.
Det är som sagt väldigt svårt för oss som bara kan se den mindre bra filmen som visas och döma efter det. Men man kan ju tycka att det blev ett tygeltag för mycket, eller vad tycker ni?

Dagen D är över

Då var äntligen denna dagen över. Jag kom hem vid 17:15-17:30 så jag har varit borta hela dagen och är nu så fruktansvärt trött så ögonen värker, jag önskar att klockan kunde bli 21 så det kan bli okej för att gå och lägga sig. Mamma hade visst varit mer spännd över idag än vad jag varit för jag har inte varit nervös alls för idag :). Som de gånger innan så somna jag till en liten stund i maskinen som blåste kall luft så det var tur jag fick filtar på mig annars hade jag inte stått ut :). Innan jag fick komma in skulle de sätta nål på mig där jag skulle få lite kontastvätska under röntgen, men eftersom de stack mig 3 gånger förra veckan hade de denna gången svårt att hitta en ven som inte stack iväg så blev stucken 3 gånger även denna veckan :). Måste ta hand om min disk nu så kag slipper göra det i morgon bitti :).

2 timmar kvar

Om två timmar så åker jag och mamma mot Varberg. Jag hoppas att det är lite bättre väder där nere än vad det är här eller att det är upprhåll iallafall ☺️. Har fastat sen 1 timme tillbaka då jag varken får äta eller dricka något 4 timmar innan röntgen och nu ligger jag i sängen och funderar på om jag kanske ska gå upp pch åka till stallet och fixa klart så jag slipper det sen :). Hade varit skönt att ha disken undan röjd också så det blir roligare att komma hem sen :).

I morgon är det äntligen dax

Så efter år och månader av väntan att någon vill utreda mitt magonda så är det äntligen dags att göra en MR ( magnetröntgen) nere i Varberg i morgon :). Tur att mamma fick ledgt så hon kan följa med mig då jag är lite rädd att värken kommer göra lite extra ont efter den långa bilfärden. Jag planerar att till och med ta med kryckorna eftersom jag inte vill ta någon medicin så jag blir trött och somnar ☺️.
Passade på idag att gå till frisören som bara är några meter från där jag bor och passade även på att köpa det bästa schampot :). Tänk hur fräsch och bättre man mår efter ett besök hos frisören, vem tusan behöver kuratorer och psykologer när man har sin frisör att gå till speciellt om man kommer så bra överrens 😀? I'm just saying.

Måndag kväll

Challe kände sig riktigt snygg i sina benlindor jag hade köpt åt honom :). Jag lät honom till och med longeras med lindorna och han riktigt började sträcka ut sina frambenen lite lite extra, hade han bara varit mer fokuserad på mig än löshoppnings banan som fortfarande var uppe så hade han nog visat upp sig lite mera :). I morgon ska Wilma bli riden av Ellen igen och troligen bli riktigt lycklig :) , hoppas jag kommer ihåg att ta med mig lite morötter så hon får något gott till sitt hö eftersom inte ännu får äta något kraftfoder. Leena vill inte titta på Wilma då den som älskar kraftfoder mest inte får äta det, Leena tycker så synd om henne och vill därför inte titta på henne ☺️.

Måndag förmiddag

Äntligen, äntligen kom mitt efterlängtade paket och fort gick det också. Mitt paket postades redan samma dag som jag beställde det. Jag beställde nya fina benlindor till Challe och de är hans allra första benlindor och de kommer från ANKY 😍. Hade jag haft en dressyrsadel hade jag beställt ett matchande schabrak också :). Jag gjorde min beställning på www.seahorse.nu.

Söndag kväll

Igår fick killarna göra det dem tycker är roligast i världen, löshoppa. Mac han taggade till redan när han kom ner från hagen och såg hindret som var framme. Jag önska att vi kunde haft två hinder men eftetsom paddocken är något kortare än vad den ska vara så det blir för tajt med plats :). Jag börjar mer och mer tro att jag fött upp en hopphäst. När Challe fått lite bättre teknik så tror jag han kan bli riktigt bra, skoja i stallet idag att han är framtida Grand Prix häst :). Han har precis som sin mamma inga problem med höjden eller längden på hindret. Tog lite kort som kommer upp under veckan. Idag bar första dagen på 1 vecka som jag körde bil sen olyckan och det gick ju bra. Mamma följde med till knalleland för att hjälpa mig lyfta in 2 stycken ströbalar eftersom jag fortfarande hade lite känningar. Men jag kände mig bra och av rena vanan lyfter jag in den första balen, inga problem. Sen ska andra in och när jag lyft upp denna 25 kg bal så börjar jag glida med greppet och av vana så lyfter jag upp vänster ben ocj trycker till med höften och får in den i bagaget. Av denna vana gör att jag får som knivar in i höften och ljumsken. Jag som gått utan kryckor i 2 dagar fick nu ta till hjälp av en krycka när jag kom hem för att inte få ont i ländryggen. Så i natt kommer jag sova på min medicin för annars kommer jag vakna så fort jag ska vända på mig. Ja så nu får vi se hur det känns i morgon :).

Fredagkväll

I morgon blir en rolig dag för pojkarna :). I morgon blir det löshoppning och tänkte låna min pappa's kamera så vi kan få lite finare och bättre bilder än när vi tar med mobilerna så i morgon måste killarna snyggas till lite extra 😉. Jag måste verkligen prova Jenny's "gammla" dressyrsadel på Challe snart för jag hittar så många snygga dressyrschabrak som skulle passa Challe 😍.

Fredag hela dagen

Idag får Wilma vara så får hon bli longerad i morgon igen för på Söndag kommer Ellen och rider ihop med Leena och sin syster Mony som rider Mac. Wilma hade bajsat en massa och druckit upp hela sin vattenhink, kan inte ga annat än att jag är glad idag :). På Måndag kommer jag få ett paket som är till Challe och jag ser fram emot att få prova det jag beställt på honom då han aldrig haft något sådant på sig 😊. Men kommer inte berätta fören på måndag vad det är för något. Nu måste jag vila lite igen för det har jag ite gjort ordentligt idag än.

Biverkningar

Sen olyckan i söndags har jag fått en stark smärtlindrande medicin som jag märkt här hemma som jag för tillfället behöver när jag får outhärdligt ont. Denna medicin tar jag 1-2 gånger/dag och har sedan dess märkt lite annorlunda saker med mig. Den ena är att jag vaknar flera gånger under natten men somnar lika snabbt igen, jag blir lätt uttorkad så dricker massa vatten sen den jag tycker är allra värst och som jag trodde berodde på en annan sak är all jäkla klåda. Nu i natt fick jag nig och var tvungen att kolla upp biverkningar på FASS' hemsida. Och självklart så alla dessa annorlunda sakerna som jag märkt är biverkningar av tabletten och värst är klådan, så i morgon måste jag antingen ringa vårdcentralen eller komma till ett apotek och fråga om jag kan göra något åt klådan för den drivet en till vansinne, speciellt om man vaknar pga av den. Nu ska jah försöka sova igen. Natti natt natt

En riktig kämpe

Min älskade älskade tant på 17 år vilken kämpe hon är. Nu är jag glad över att hon är en sådan häst som kämpar till det sista andetaget :). Nu var det ju inte riktigt så dramatiskt men när jag igår longera henne innan veterinären kom så sa jag till henne " nu får du se till att kämpa, för du kan väll bli äldre än 17 år". När Wilma då tittade på mig så såg jag riktigt vad hon tänkte, " ja ja jag ska inte ge upp, jag ska kämpa". Hon var helt slut när allt det onda i magen släppt, hon hade bajsat minst 2 gånger men hade inte druckit. Men de få timmarna hon hade gått i paddocken hade hon druckit en hel hink, ätit upp all hö och bajsat 2 gånger. Hon var dock lite dålig i magen men det var inte konstigt då hon fått i sig ca 2 liter olja igår :). Hoppas på mer bajs i boxen i morgon och att hon iallafall druckit halva hinken vatten inne :). Nu har jag börjat planera Wilma lite mera och kanske kommer ha lite mer fokus än vad jag haft tidigare. Jag förstår nu att Wilma måste röra på sig iallafall 4 gånger i veckan även om det bara är att skritta ut och så ska hon ha mer stråfoder. Jag är lite osäker på hur hästar kan få gaskolik men jag tror att det är så att de äter fort och på så vis får i sig mycket luft. Wilma äter bara sitt kraftfoder fort medan hon äter hö lugnt. Hoppas på att hon aldrig får kolik igen även om jag vet att de lätt kan få det när de väl fått det en gång.

God morgon torsdag

God morgon! Jag har nog legat på helspänn hela natten för jag är heelt slut. Nu är jag och pappa påväg in till sjukhuset där han ska på återbesök och sen ska vi vidare till Wilma så jag kan longera henne och sen ge henne det sista av sin mat. På en hel vecka ska hon vara utan sitt älskade kraftfoder också ☺️. Jag hör av mig senare under dagen.

Veterinär på plats

Vilken händelserik vecka och det är bara onsdag. Runt halv 6 tiden ringer Leena att det är något med Wilma, " nog att Wilma kan vara sur men nu är det något annat, hon låg ner i hagen och när hon kom ner till paddocken ville hon lägga sig ner igen". Jag ringer pappa som kommer och hämtar mig så jag kom till stallet. Leena är ute och går med Wilma för hon ville lägga sig ner igen. Wilmas mage är tyst, spänd och hon vill inte att man tar på henne. Jag ringer veterinären som skulle komma så fort som möjligt. Leena och jag har ögonen på Wilma så hon inte ska lägga sig ner och ser till att hålla henne i rörelse med jämna mellanrum.
När veterinären kommer så lyssnar hon på henne och ger henne sedan kramplösande medicin och sen får Leena longera Wilma som ganska snabbt reagerar positivt men är fortfarande inte bra, veterinären kände i tarmarna om det fanns någon avföring men icke.
Tarmljuden hade blivit något bättre men inte tillräckligt så veterinären tar beslutet att slanga Wilma först med bara vatten och sedan en blandning av vatten och olja. Detta gjorde susen för efter detta så har rapar Wilma 3 gånger rätt i Leenas ansikte och veterinären hör att tarmljuden nu hade kommit igång ordentligt, även jag och Leena kunde stå jämte och höra hur tarmarna var igång. Så innan jag åkte hem igen så fick jag longera Wilma en sista gång och all mat var ute ur boxen. Sen i morgon bitti så får Wilma äta frukost i paddocken men bara lite grann, sen kommer jag att komma och longera henne lite och efter det så får hon det sista av höt.
Så här såg Wilma ut när jag lämna henne för natten ❤️

Alla underbara

Jag har världens bästa familj och vänner. Pappa hjälper ( trots att han själv operera sig förra veckan) mig genom att köra till affären, banken och lite andra ställen, mamma ringer och hör hur det är minst 2 gånger/ dag , min bror tycker det är jobbigt när syrran är dålig och måste ligga inne men han ställer upp ändå ❤️, min moster har hjälpt mig lösa det här med försäkringen som krånglat lite men som till slut löst sig och sist men inte minst Leena som hjälpt mig med stallet ❤️. Sen är jag evigt tacksam att Mony's lillasyster ville rida Wilma 2 gånger i veckan i 3 veckor, Challe ska få löshoppa i veckan för det klarar jag av :). Vad skulle en hästtjej göra utan alla underbara människor som hon har runt omkring sig? Nä nu måste jag ringa Folksam igen och ordna det sista med olycksfalls försäkringen :).

Onsdag och det ser ljust ut

Sover inte alls bra om nätterna, jag vaknar så fort jag måste vända på mig och jag vill verkligen lägga mig på vänster sida och det försöker jag göra men det går bara en kort stund. Provade att gå uta kryckor nu på morgonen me det gick bara några få steg, men nu känner jag igen att jag mycket troligt kan gå till jobbet på måndag :). Tänkte jag skulle prova att mocka i stallet idag, vet dock inte hur jag ska göra för att tömma skottkärran men det löser sig säkert det med :). Nä nu måste jag gå och vila mig, jag blir så trött utav min smärtlindrande tablett :).

Allt löser sig

Är så glad och lugn efter eftermiddagens lösning gällande Wilma. Mony som rider Mac hennes lillasyster ska rida Wilma 2 ggr/veckan i 3 veckor. Det kändes med en gång riktigt bra och jag var inte nervös över att hon skulle rida ut på henne utan jag gick lugnt in till Leena och Bill's hus och titta på tv medan de var ute i skogen :). Hade det gått jade hon gärna fått fortsätta rida Wilma men går det inte så går det inte :). Måste berätta att de här smärtlindrande tabletterna jag får är väldigt svåra att hålla sig vaken på. Somna några gånger i fottöljen hos Leena med två hundar i knät, det positiva är att jag somnar för natten :).

Tisdag

Innan jag åkte hem igår så tog jag min medicin mot smärtan som jag har i höften. Detta gjorde att jag inte hade ont resten av dagen och kände att jag lätt skulle kunna jobba nästa vecka. När jag vakna idag så hade jag en sådan enorm värk att jag såg dubbelt och ville kräkas. Då förstod jag att jag måste hämta ut resten av medicinen för jag skulle inte stå ut en hel dag utan smärtlindring och jobbet kändes väldigt långt borta. Men jag vill verkligen gå och jobba nästa vecka, jag och Jenny ska ju för tusan till Stockholm horse show i slutet av november och då behövs alla pengar i världen :). Hon på Apoteket talade om för mig att en sådan tablett sitter i mellan 1-1,5 dag så inte konstigt att jag inte hade ont igår kväll :). Men jag har varit ute och gått idag även om det tog evigheter att komma hem :). Jag har iallafall kommit på att rida det kommer jag inte kunna göra på ett tag iallafall, Challe kan jag alltid longera men att longera Wilma varje dag det kommer hon inte gå med på. Så nu letar jag förbrilt efter någon som kan rida henne och som inte vill rida i paddocken. Blir spännande om jag hittar en liten, tuff och orädd ryttare där ute.

Home sweet home

Då var man äntligen hemma. Kom i och för sig hem vid halv 2 tiden redan men är så skönt att vara hemma i sitt egna hem. Var riktigt skönt att få vila i sin egna säng och hade jag inte ställt klockan hade jag sovit tills nu :). Jag går omkring med mina kryckor här hemma och plockar lite för att inte sitta still för mycket. Jag har blivit sjukskriven 2-3 veckor men om jag ser till att gå och röra på benet denna veckan så kommer jag nog kunna jobba i nästa vecka redan. Vilket skitjobb år det har varit för mig så jag hoppas verkligen att nästa blir 100 gånger bättre. Måste i morgon hämta ut min medicin som jag fått utskriven för det glömde jag helt bort idag, ville bara hem och vila . Nä ska göra mig några mackor innan allt bra på tv börjar :).

God morgon

God morgon! Har blivit lite sömn i natt, har vaknat så fort jag rört mig. Har till och med försökt sova på vänster sida men det var lite för bra. Nu väntat jag på att frukosten ska komma in och sen får vi se när läkare och sjukgymnast tittar in.

Vilken dag

Ja vad ska man säga, ridturen gick bra tills sista galoppen. Men det tar jag lite senare. Challe fick låna en martingall i strl full så självklart för stor så en sådan måste inhadlas i rätt storlek :). Jag brukar säga att Wilma är snabb men hennes son är ännu värre och han kan springa sjukt snabbt om jag hade tillåtit honom att göra det. Han lyssnar trotts detta väldigt bra när jag ber honom att ta det lugnt eller sakta av, även om den framför fortsätter. Allt gick helt lugnt och de båda grabbarna skötte sig bra, sen kom vi till sista galoppen. Mac som vill hålla sin lillebror bakom blev sur på Challe som tänkte springa förbi eftersom han tyckte att Mac var lite långsam,så då väljer Mac att kicka bakåt mot Challe som då träffar mig med en smäll rätt på höften. Även nu stannar Challe lugnt medan jag sitter skrikande på ryggen, Mony som satt på Mac höll själv på att trilla av och Leena fick knappt stopp på den 23 åriga tanten Alli. Jag tog mig hem till stallet för jag hade inget annat val och fick där hjälp med att komma av då jag inte kunde röra benet. Hade ringt mina föräldrar direkt efter olyckan så de var där när vi kom hem. Mamma fick ringa efter ambulans och hjälpa mig av med ridkläderna så de inte skulle klippa sönder dem ☺️. De var rädda för att jag hade en höftfraktur då de tyckte mitt ben var kort och var utåt roterat, tur i oturen hade jag efter röntgen som visade inga skelettdkador. Men jag blev ändå inlagd för smärtlindring då jag hade så ont och ska jag vara helt ärlig så har jag nog aldrig fått så mycket morfin som idag. Vi får se i morgon om jag får åka hem helt beroende på om jag kan gå, något som jag inte kan utan hjälp av ett gå bord. Natti natti

Söndag

Ja då var en kväll avvärkad och en återstår. Men först ska jag till stallet och det är ganska snart för att hinna mocka och fixa innan vi ska ut på en ridtur och idag är det Challes tur. Tänkte jag skulle prova en martingall på honom idag också. Nä nu får jag stiga upp ur sängen och äta lite frukost :).

Lördag

Idag kan jag vara riktigt nöjd med mig själv. Wilma tillsammand med Mac fick komma ut på en låång skrittur, något som hästarna tyckte var sjukt jobbigt och enormt tråkigt. Direkt efteråt tog jag ner Challe så han fick longeras lite, en väldigt pigg liten 3 åring som började galoppera nästan med en gång så det tog lite tid innan han lugnade ner sig. Longering är inte det roligaste man kan göra så därför bestämde jag mig för att lägga ut bommar som han fick trava och galoppera över, något som vi aldrig gjort tisigare under lobgering. Men nyttigt för honom var det då han var tvungen att tänka lite och lufta lite mer på benen :). Efteråt så var han inte lila pigg kan jag tala om även om vi bara höll på i ca 15 min ☺️.

Ibland är inga hästar hemma

Igår blev det en uteritt med de nya räserskorna som Challe fått på sina bakhovar, märkte att en martingal på honom behövs troligen då lyckan tar lite över :). Men man kan inget annat än skratta och känna lycka när ens häst visar sådan glädje, sen var han självklart lite trött på vägen hem, men travade lätt på för att komma ikapp de andra två när jag bad honom. Wilma var dock inte lika lycklig då hon fick gå i paddocken medan vi var ute och talade mycket tydligt om att hon höll på att svälta ihjäl, finns det någon mer dramatisk ponny här i världen 😉? Idag har jag varit uppe i varv då jag hela dagen varit inställd på att jobba när jag i själva verket är ledig hela dagen och ska inte jobba kväll fören i morgon. Så idag blev det bara mockning och fix i stallet. I morgon bitti/förmiddag ska Wilma få komma ut och sträcka på benen igen, har dock inte bestämt vilken runda vi ska ta ännu bara :).