Ens egna fel

Får väll säga att Wilma kämpa på bra...när man tänker efter.
Jag har som sagt väldigt lätt att tappa humöret, speciellt när inte Wilma inte gör som jag vill, men när man tänker efter så förstår man att det inte är så att hon inte vill utan att hon inte orkar. Vems fel är det då om inte mitt. Och då går man sååå dåligt samvete föra tt man tappa humöret, då brukar jag och Wilma stå och kramas lite, jag tror Wilma tycker jag är jättetöntig för hon är van vid mitt humör :). 
Mätte även Challe och jag tror vi mäter lite fel för vi fick honom till 1,44 cm. Wilma är nästan 1,43  och Challe är mer än 1 cm högre än Wilma.
joo sen så köpte jag en padd och Wilma verkar uppskatta den väldigt mycket :).
 
Imorgon blir det övning över några bommar hade jag tänkt, ska nämligen till underbara Fazli i morgon och fy ny färg i håret, blir spännande hur man ser ut efteråt ;).
 
 
 
Take Care

Brr brr

Nu är det inte långt kvar tills snön kommer. Min natt har varit fruktansvärd, vaknade minst 10 gånger i natt vilket resulterade i att jag var galet trött när klockan ringde i morse vid 06.

Idag blir det stallet direkt efter jobbet & träning för Wilma i paddocken. Sen kommer jag till det mest spännande, mäta Challe :).


Nu åter till jobb.

en dum dam

Kan ju säga så här att jag är inte så jätteglad på Wilma idag, hon valde att inte lyssna alls på mig. Det blev den lilla rundan idag då tiden rann iväg. Pigg sonm en speedad mört och hon bara tog bettet och drog. Fick faktiskt vara mindre snäll emot henne idag måste jag erkänna.
Så eftersom hon var som hon var idag så bestämmde jag att det inte blir någon uteritt för denna kommande veckan utan bara pass i paddocken.
 
I morgon har jag även tänkt att "lille" Challe ska mätas, jag och mamma tippar på att han hunnit bli 1,50 :). Ja vi får se i morgon eftermiddag vad siffrona blir ;).
 

Oj oj

Herregud, att så många läsare jag haft idag gör mig chockad, men samtidigt otroligt glad :).
Nu ska jag fortsätta titta på djursjukhuset.


Take Care

Duktiga tanten

Måste skryta om min lilla tant. Valde att longera Wilma idag och för en gång skull hade jag en plan med longeringen :). Ville kolla hur bra hon lyssna på min röst genom att i traven och galoppen låta henne öka några steg och sen gå tillbaka till normalt tempo. Hon var så otroligt duktig och gjorde det jag bad henne om :). Imorgon ska vi löshoppa...vad jag har tänkt nu iallafall :).
 
 
 
Take Care

Försäkringar

Då har man ordnat med lite försäkringar...till mig för hästarna har
det dem behöver :).
Så nu kan mamma vara lugn ifall det skulle hända något :).
Han jag prata med ställde vissa frågor som jag inte riktigt visste vad jag skulle svara på :), han börja fråga om KPA och om jag pensionsspara, trodde det var det jag gjorde i mitt försäkringsbolag men var några fonder det gällde :). Måste kolla upp detta märker jag :).

Snart mot stallet :).


Take Care

Suuuper

 
Dessa är mina favoriter, dessa ska jag köpa nästa gång för de är KANON bra :).

Gnäll en massa gnäll

Jag ska ta mig tusan rida idag, men min näsa värker och rinner. Ögonen värker och rinner. Huvudet värker och snart rinner väll den också :). Men upp på hästryggen ska jag idag :)

Sorgens gårdag

Var en ledsam dag igår. För oss som bor i Borås området hörde säkert om hästen som blev påkörd, kände både häst och dess ägare. Men tänker inte gå in mer på det. 
Imorgon blir det ridning igen iallafall. Har tagit det lite lugnt de senaste dagarna då jag har en envis förkylning... Även om det inte är den värsta sorten :).
 
 
Take Care 

Är det alltid lika roligt?

 
 
 
Tycker man att det är lika roligt varje dag att åka till stallet? För min del så måste jag säga: Nej, verkligen inte. Dessa dagar är ju förvisso väldigt få men när de kommer är det riktigt, riktigt tungt. Även om andra säger att de ALDRIG tycker det är motigt, då tror jag de ljuger lite granna ;). Jag tror inte det finns någon som tycker att det är toppen varje dag året runt, allt mindre under vintersäsongen. Vem tycker det är upp över öronen roligt när det regnar, blåser och det är kallt och ruggit?
 
Men det som faktiskt gör att vi "idioter" till hästägare fortsätter med vårdat intresse är att dessa negativa dagar/händelser är så få och de positiva 100 gånger fler... Och det är väll tur det :).
 
 
 
 

Ändrade planer

det blir ändrade planer. Inget gym idag utan bara stallet :). Men eftersom jag har en förkylning som absolut skulle bryta ut under dagen så får det bli antingen samma runda som igår eller longering....låter som en väldigt dålig ursäkt detta :).
 
 
Take Carr

Måndag förmiddag

Kom på att jag har ett inplanerat gympass idag så frågan är om jag skippar ridning och bara mockar eller om jag mockar före gym och åker och rider efter gymmet? Hm ja det får jag fundera lite på :).

En snabbis

Det blev en lite stressig dag i stallet. När jag skulle åka från mina föräldrar i morse gick grannens kor trädgården så tig lite tid innan jag kom i väg. Blev snabb Mockning och en liten runda för Wilma. Nu sitter jag på rast på jobbet och äter lite mackor och kex. 
I morgon ( om vädret tillåter) så ska jag öva övergångar i paddocken :). 
 
 
nä nu ska jag tillbaka till jobbet.
 
 
Take Care
 

Söndag morgon

Ja igår blev ju inte dagen riktigt som jag tänkt så det blev ingen ridning. Istället blev det att gå runt vinterdagen och ta upp den gammal tråden och fylla på två vatten byttor. Idag är det kvällsjobb så ska om en liten stund dra mig till stallet innan regnet kommer för att hinna rida och mocka, kan meddela att Challes Box är inte så rolig att göra rent efter en natt. 
 
 
Take Care

Lördag morgon

Dagen är grå och kall idag, MEN Wilma och jag ska ut ochbrida en sväng idag ändå :). Tre dagar är en lång tid med att inte få rida. Ska bli så roligt att komma ut och låta henne springa av sig lite energi... Om det nu går att få henne att bli trött ;). 
 
Challe ska även han få komma ut på en liten promenad idag. Han är väldigt ömmfotad så blir bara att gå där det är mjukt.
 
 
 
 
Take Care

Fredag

Stod igår och massera Wilmas hals, bog och länd igår och det glädje mig att svullnaden hon hade i tisdags nästan är helt borta :). Hon tyckte det var sååå skönt med massage, speciellt på baksidan av skinkan. Jag stod och lutade mig med händerna mot henne och drog händerna uppifrån och ner och Wilma i sin tur stod och tryckte emot mig :). 
Idag är det kvällsjobb på schemat och även så i morgon, så nu blir det att sova lite så man håller sig vaken :).
 
 
 
 
Take Care

Får man känna sig bäst?

Var ute och gick med Olle igår kväll och det är då mina tankar går som mest i huvudet. Jag börja fundera på om man får känna/tycka (inom ridsporten) att man är bäst.?
Är man en bättre ryttare/hästägare om man sitter och söker och läser om både det ena och det andra så man har svar på nästan allt, om man jämför med den som mer går på sin magkänsla eller ringer och rådfrågar en veterinär?
Eller är man en bättre ryttare som får en häst som är motsträvig att gå i form och arbeta på bra i jämförelse med någon som inte behöver slita lika mycket utan kanske mer kan åka med och inte behöva göra lika mycket?
Är det okej att känna och tycka att man är  lite lite bättre än vissa ryttare/ägare på vissa delar i ett hästägar liv? 
Jag tror att vi alla tycker vi äter bättrpoäng någon annan, jag trotsat vitala vill känna att vi är bäst....på någonting.

inte mycket

Idag händer inte så jättemycket i stallet. blir inte mer än lite massage för Wilma idag och Challe ska få sig lite tid idag också :).
Återkommer senare ikväll om hur allt gick :).
 
Take care
 

Gårdagen

Det blev lite försenat igår med massagen för Wilma, var hemma ca halv 9 igår.
Hade med mig mamma igår för att hon skulle få se vad det är Linda gör under behandlingen och hur Wilma verkligen njuter :).
Fick iallafall svar på varför Wilma inte ville gå i form i lördags. Dels så braka det till ordentligt i både hals och nacke sen så upptäckte Linda att Wilma hade en svullnad precis där jag har mitt knä på sadeln. Så nu finns det ingen återvändo utan det blir en padd så sadeln kommer upp lite, men fram tills dess så blir det bara barbacka ridning och massage varje dag :). Men hjälper inte padden så blir det en ny sadel...igen.
 
 
 
 
 
 
Eftersom det braka så i henne så skulle hon få vila i 2-3 dagar och endast komma ut på promenader.
 

Behandling

Nu om ca 1 timma kommer Linda komma ut till Wilma för att gå igenom henne. Hon ger ju bättre behandling om man jämför mina ;). Men jag tror ändå att jag " masserar" på mitt sätt ger henne något och något som hon behöver :). 
 
Nu kör jag till stallet, hörs senare.
 
Take Care

Hemma

Då var man hemma från AVC. De trodde inte det hade med gallan att göra, däremot tror de att jag fått ett virus som satt sig på högersida av bröstkorgen.  Min mamma tyckte det lät konstigt, men men vi får väll se om det går över på en vecka med antiinflamatoriskt i kroppen :). Blir inget stall idag utan vi fått ta det i morgon :).

take Care

Bilder

Akuten

Här ligger man nu på akuten med misstänkta gallbesvär. Har precis fått något äckligt bedövande/smärtlindrande att dricka. Segt och äckligt och jag fick inte kräkas, men vad var det jag gjorde, jo jag gick och hulka och hulka. Nu är jag helt bedövad i halsen men det ska visst försvinna. Nu återstår det att se vad läkaren säger.
take Care

Trött i luvan

Oj oj kände i morse när jag blev väckt av Olle (hunden) att nu har min förkylning börjat släppa. Red med lite feber igår på tävlingen och idag så värker näsan och rinner, känner mig lite små seg och hade helst legat i soffan hela dagen.  Men Wilma ska få lite amatör massage av mig idag och Challe ska bli ompysslad även han. 
 
Nu får jag åka med mamma till " mixi maxi" :).
 
 
Take Care

Tävlingsdag

Ja då var denna dagen över. Wilma hade problem med höger bakbenen så kunde inte riktigt gå i form.  Så tog beslutet att på banan inte tjafsa med henne utan bara tänka på vägarna. 
Detta resulterade att jag och Wilma fick 60%, Och hamna på en delad 3:dje plats :). Är mycket nöjd med Wilma för hon var lugn och avslappnad hela tiden...ja bortset från några få gånger. 
Nästa tävling har jag högre krav på oss då vi kommer vara mycket bättre och kunna gå i bättre form :).
 
Är jag fått ordning på min mobil kommer film och bilder :).
 
Take Care

Wild Wilma 60%

Fixat och trixat

Nu står Wilma inne i boxen och fått extra omtanke. Blir lätt stressad när jag ska fixa dagen innan samtidigt som det är lite extre mysigt. Får ställa mig många gånger och andas flera långa andetag för att inte få ont i magen :).  Men har nog aldrig gjort Wilma så fin som idag, får väldess hur hon ser ut ;).
 
Take Care

Så nära

Nu är det 24 timmar kvar. Jag får verkligen hålla fast mig för att inte åka till stallet för tidigt :). Nu har inte jag någon möjlighet att kunna duscha Wilma  ( tyvärr) men  har ju lite annat att pilla med. Måste MÅSTE komma ihåg att göra fler hål i nosgrimman så hon inte beställer sig och gapar mitt under programmet. 
Ååå det pirrar i hela kroppen och samtidigt lite små stressad då jag ska vara på dop halv 3, jag hoppas verkligen att det inte jättemånga anmälda om jag nu ska vara lite självisk :).
 
Nä nu måste  jag äta lite frukost.
 
 
Take Care

Så roligt

det ska bli sååå roligt och jag längtar till lördag så oerhört mycket :).
Eftersom vi ämnet är i speciellt bra form så känner jag inga krav eller måsten alls denna gången :).
det blir väll lite värre nästa månad dock, men men det är då det :).
I morgon blir det pill i stallet :).

torsdag morgon

Visst blir man glad när tekniken inte fungerar som den ska.Nä lite ironi på morgonen, jag blir såå irriterad på att jag inte kan blogga från appen, det står bara att det tyvärr inte går att publicera inlägget just nu. Så har det varit ett par dagar nu, tror ta mig tusan att jag blir tokig.

Så nu får det bli lite sammanfattning från gårdagen och hur denna dag sesr ut.
 
Igår:
Wilma blev åter förvirrad då vi helt plötsligt skulle ha fel galopp i fel varv. Man riktigt märkte att hon tänkte " oj förlåt jag ska byta till rätt galopp genast". Hon hade extra svårt ( konstigt nog) att ha vänster galopp i höger varv. Blev inget långt pass då jag endast hade tänkt öva på förvänd galopp, så när hon gick helt okej i båda varven så kände jag mig nöjd. Kan ju inte säga att det såg särskillt snyggt ut men det kommer...tror jag iallafall :).
 
Idag:
Idag var det ju meningen att jag skulle rida på morgonen efter att ha kört mamma till jobbet, men eftersom jag kom i säng så sent igår kväll efter jobbet så har jag ingen ork till det, sen är risken ganska stor att jag tappar humöret och då förstör jag mer än vad jag förbättrar.
 
Så nu ska jag lägga mig och sova lite till innan jag ska sätta igång och dammsuga, innan det beger sig mot jobbbet igen. väldigt glad över att jag är tre dagars ledig sen :).
 
Joo just det tänkte lite på mitt mål på lördag och det är att vi ska få minst 50%, känner inte riktigt att vi är i bättre form än att kunna uppnå mera just nu. Det har ju inte varit någon bra månad så vi har tappat ganska mycket tyvärr. Men men då vet vi vad vi ska förbättra till nästa månad. Funderar även på att anmäla mig till en hopp tävling också nästa månad men vi får se hur det blir med det :).
 
Take Care
 
 

Morgon träning med Wilma

Förvirrad Wilma

Har nog aldrig varit med om att Wilma varit så förvirrad och fundersam under ett pass. Gjorde galopp-övningar där jag galoppera några steg och bröt av till trav i några steg och så fatta jag galopp igen i några stege ochvså höll jag på. Från början undrade hon vilket av det jag ville att hon skulle göra, om hon skulle trava eller galoppera. Hon tyckte nog att jag hade lite svårt att bestämma mig idag :).
men vi avslutade övningen helt okej tycker jag, måste säga att vi ALDRIG gjort detta innan så kanske att hon glömt lite :).
tänkte avsluta passet med att rida programmet, men mitt i så börja hon dumma sig. Wilma märkte nu att jag blev arg på henne på allvar och hade tröttnat på henbes lojande. Så jag red programnet en gång till. Denna gången var hon mer koncentrerad men dock inte till 100%, men bättre. Var sedan nöjd för dagen. 
 
Wilma fick lite foder och b-vitamin vilket hon tycker är riktigt gott. Men när jag visade henne äppelpåsen jag hade med mig lös hennes ögon upp :). Hon fick ett äpple, kollade på påsen så fick hon ett till, sen försökte hon att bita tag i påsen, men då sa jag åt henne att nu, nu var det bra med godsakerna för i dag :).
 
idiot-häst är hon ibland men hon är den bästa idiot-hästen :).

Taggad till tusen

Även om vi inte är i någon jättebra form så är jag riktigt taggad inför tävlingen på lördag :). 
Äska bli så otroligt roligt att komma ut på tävling igen, är dock lite besviken på att jag inte har möjlighet att vara med träningen för Emma på söndag. Hade tänkt att fått öva på det som inte gick så bra på tävlingen, men men får hoppas på nästa månad :).

Mysigt

Man behöver inte rida för att njuta. Att kunna sitta/stå och titta på hästarna när de äter på kvällen är nästan det mysigaste av allt ihop :).

Förflyttad

Dagens pass har jag flyttat till morgon dagen då jag har ingen ork till den träning idag och då blir inte det någon bra träning. Risken är att jag tappar humöret, Wilma blir stressad och spänd och då är det bara att lägga ner. Så i morgon dagen blir så här:

Jobb 7-15
Träning gym:18:05
Träning Wilma: ca 19:30

Då jag ska öva galopp så blir det inget jättelångt pass :).

H*lvetes,j*vla,skit

Finns det något som är värre än att slå i en tå?

Godmorgon

Galopp-övningar var det idag ja. Ridningen blir troligen av på kvällen då jag har lite att göra under dagen. Ska ut i skogen med mamma och Olle, sen vid halv 2 ska jag hämta lite bilder så bloggen kan få ett nytt utseende :).

Mor och son :)

Känner

Underbaraste

Då var dagens träning över. Hade som plan idag att rida över lite bommar för det är något som jag är dålig på att utöva mer. 
Jag måste ju säga att jag får ju skylla mig själv att jag mest ridit ut det senaste, vilket yrar resulterat i att Wilma tycker det är otroligt jobbigt med passen i paddocken. Men även om det var kämpigt idag så kan jag faktiskt inte vara arg eller besviken för hon kämpade och gjorde sås gott hon kunde. Självklart försökte hon komma undan och det nya nu är att hon lägger all vikt neråt, alltså jag får nästan bära upp henne i händerna. Dettà resulterar i att jag blir väääldigt trött i armar och händer. 
 
I morgon blir det galopp-övningar så det blir att googla övningar under dagen :).

Godmorgon

Jag har nu varit vaken några timmar och ska snart be ge mig till stallet för lite träning i paddocken.
Har lite ont i ryggen även idag, beror på att jag gick (troligen) för långt i förrgår. Men som tur är så känner jag inte av detta när jag sitter ner eller rider :).
Nytt inlägg kommer senare om hur dagen gått :)

Jan Brink

Har ni hört att Jan Brink ska komma med en kollektion :)?

Jag som är en fantast av Jan är nyfiken på att få se hur denna kollektion ser ut :).

Slarv

Nu var jag lite slarvig och glömde ta med mig mobilen på uteritten :). Men det var riktigt skönt att rida barbacka ikväll, lagom varmt och lagom lång runda. Wilma trivdes oerhört och gillar just nu bäst att komma ut och sträcka på sig än att rida i paddocken :). Blir mer tid i paddocken kommande vecka tror jag nog :).

Uteritt

Eftersom det varit lite varmt idag så har jag inte kommit iväg till stallet ännu :). Men snart sitter jag barbacka på Wilma för en uteritt :).
Sen eftersom Leena idag åkte till Wien så får jag ordna med kvällsmat till hästarna :).

Underbart väder

Fint väder idag så idag blir det en uteritt med Wilma :)

Mooot bilen

Ska snart åka och hämta pappa på jobbet då hans bil varit och fått nya däck :).
Sen blir det träning i paddocken med Wilma :), jag längtar bara som den. Kanske mest för att jag var sjuk hela förra veckan.
Nu till bilen :).

Ledig dag?

Idag skulle jag varit ledig, men det ändrade sig snabbt då de ringde från jobbet och fråga om jag kunde jobba i kväll. Inga problem för mig för jag blev ledig i morgon i stället :). Hade det inte varit för att jag jobbat i helgen så hade jag kunnat jobba i morgon också, men 7 dagar i rad blir lite tufft :).

Hästarna fick idag nytt strö i sitt skjul som de har i hagen, vilket brukar vara uppskattat och så även idag :).

Nu blir det mat sen möte innan dagens pass börjar :)

Prylar

Det är så mycket jag vill köpa i hästväg.
Men varför ska det bli så mycket pengar :(?

Gym-träning

Jag har tidigare tagit upp det här med att  hur viktigt det är med "vanlig" träning på gymet eller ute i naturen är. 
Även om vi hästmänniskor håller igång mycket i stallet med både ridning och stallarbete så räcker egentligen inte det. Eller räcker och räcker men det hjälper en väldigt mycket om man kan röra sig och träna på annat sätt också för att använda andra muskler som inte används i stalljobbet.  Ser man till att träna på gym, ute och springer eller något annat som passar en så hjälper det en att orka ännu mera i ridning och träning med hästen och man minskar även risken att dra på sig skador I det tunga stallarbetet vi faktiskt har. 
 
Kommer senare lägga upp lite träningstips som jag brukar göra och övningar jag tycker är bra vi gör på mina träningspass.

Regnväder

Ja det var ju inte det underbaraste vädret att rida i idag. Därför blev det en halvtimmes tur idag, men Wilma var lika lycklig hon :).