Fredag om onsdagen

Jag har varit så trött efter i onsdags, det har blivit lite mycket denna veckan så idag orka jag knappt lyfta grepen i stallet.
Iallafall så måste jag berätta att jag är så glad efter onsdagens prestation i Tosseryd med Challe.
Han gick så fantastiskt bra för att vara honom, han brydde sig inte om staketet utan nu var det mer läskigt med vissa hörnen i manegen och någon blomma på ena långsidan.
Han var 100% mer avslappnad än när vi var i Borås. Han var väldigt taggad på framridningen så fick skritta fram honom i ca 25-30 minuter. Taggade till lite extra när Jenny's häst ( JMDressyr) kom galopperande förbi vilket gjorde att han var trött i huvudet väl inne på banan och jag hade glömt sporrarna. Jag fick därför inte ut honom riktigt i hörnena eller hålla emot på yttersidan när han tyckte det var lite små läskigt. Men men jag är iallafall mycket nöjd och vi höjde oss från 51% till 55,1% ☺️.
Nu är jag taggad för en till pay and ride eller klubbtävling väldigt snart 😊. 

Måndag

Jahop helt slut i min lilla kropp eftet 4 dagars jobb och en som återstår. För en vecka sedan tog jag beslutet ( med hjälp av Jenny ) att vara med på en pay and ride på Challe i Tosseryd på onsdag. Så över helgen har jag rå pluggat det nya programet i LB:2. Men mitt mål för dagen är att han ska gå in självmant på banan, sedan är allt annat ett pluss.

Sen har jag dock inte ridit på snart en vecka då jag fick rid och träningsförbud i några dagar efter den kortisoninjektion jag fick förra veckan. Jag hoppas att han sköter sig som han brukar ☺️. 

YES!!!

Yes!! Efter en hel helg och en måndag med bara regn så tittade solen äntligen fram idag ☺️. Nu vill jag bara skynda mig till stallet så Wilma kan få komma ut på en liten uteritt. Frågan är bara vart vi ska ta vägen idag 😳.


All tyngd i höger arm

Det har regnat idag...men jag och Wilma tog oss ut på en 1 timmes uteritt. Jag måste ringa tandläkaren till henne och även till Challe. Jag har hela Wilma i min högerhand och ingenting i vänster, ni kan ju gissa hur tungt och jobbigt det var i galoppen. Är tänderna bra så får jag gå vidare till en equipeteraupet. Jag är iallafall helt slut i armarna och Wilma kommer ha sådan träningsvärk i morgon. 


För Challe's del så tänkte jag att det gäller att passa på medan jag slipper åka iväg med båda två ☺️. 


Sen har jag äntligen hittat en tjej som ska få hoppa in ( heter det så? ) Challe, ska bli väldigt spännande att se hur detta kommer gå och hur bra han verkligen är.


Starkare än någonsin

Idag skulle man kunna tro att Wilma var max 9 år och inte 19. Jag tänkte att vi skulle jogga lite lugnt och behagligt i paddocken idag då det var länge sedan hon reds där. Men Wilma tyckte att vi skulle träna som vi alltid gjort, hon travade på där och ibland lite väl fort. Fick påminna henne om att ta det lugnt och att det då blev lite lättare. Så här pigg i paddocken har hon inte varit sen...ja på många år, tror även här att fodret hon fått har gjort stor skillnad. Hon får i sig det hon behöver och blir sitt vanliga pigga jag igen, så nu måste jag börja tänka om lite med hennes upplägg också ☺️. Hjärtat slår lite extra hårt när man efter ridpasset ser hur pigg och glad hon är efteråt, det är så pass att jag tänkte anmäla oss till en pay and jump om någon månad eller två ☺️.


She's back

Oj oj oj att man kan bli sjuk så snabbt och bli frisk nästan lika snabbt är helt otroligt. I måndags trodde jag att jag aldrig kommer bli frisk igen men idag mår jag bra igen, hur är det möjligt?
Aja skönt att känna sig frisk igen och funderar starkt på att gå och träna ikväll så jag sköter min strikta rehabplan.

Men vet ni vad, idag fick Wilma följa med på en liten runda tillsammans med Leena och Alli. Min oro att Wilma skulle vara dålig utan att visa det försvann helt idag. Man kan inte tro att hon är 19 år denna tanten ( bortsett från att man tittar i hennes ögon ), hon höll på med sin Piaff hela tiden precis som vanligt. Dey var till och med så att jag funderar på att hon ska få lite träning i paddocken. Hon har börjat muskler sig igen, hon känns som att hon kommit tillbaka till sitt rätta jag igen vilket gör mig såå lycklig. Så jag tänkte börja lite försiktigt redan i morgon innan jobbet med att börja jogga henne lång och och lite halvlåg. Hon har väldigt lätt att gå lågt med huvudet så det kommer att finnas en gräns för hur lågt hon ska få gå, för hennes egna bästa. Varför öva på något som hon redan har så lätt för?


 

Skämmes på dig

Ja vad ska man säga, jag blev för bekväm idag pga vädret så det blev ingen promenad idag. Detta gör att i morgon måste det bli longering för Challe's del så inte hand lilla kropp får en chock på fredag ☺️.
Var länge sedan jag längta efter en träning som jag gör just nu, jag vill bara att det ska bli fredag. Undra vad Anton säger som knappt fått träffa mig denna veckan 😂.

Lyssna på sin första tanke

Det var något jag skulle gjort idag. Tanken slog mig när jag kom till stallet efter jobbet att jag skulle hoppa över att rida Challe idag och ändra min plan för dagen. Men jag beslöt att inte lyssna och det visade sig att Challe hade en jobbig träningsvärk i bakdelen idag och orkade inte med övergångarna mellan trav till galopp och tvärtom. Han avslutade dock helt okej men kände att han inte till 100% orka, han ville göra rätt men han orka inte. Jag hoppa av med dåligt samvete att jag inte hade lyssnat på mig själv, så han fick en massa kramar och pussar efteråt.
Så i morgon ska vi ta en promenad i stället och på torsdag en lite lättare longering så han orkar med träningen hos Jenny på fredag 😊.

Kan inte säga annat än att han är en kämpe 💕.

Underbara lördag

Klockan är mycket och just nu är jag glad för att jag inte ska starta i morgon. 
Jag har hunnit rida Challe & varit på kalas hela eftermiddagen. 
Bokade även en träningstid för Jenny ( JMDressyr) på fredag eftermiddag. Känner att jag måste passa på att utnyttja tillfället nu när Challe går så bra & bara känns så super possitiv.

Idag så red vi lite över bommar dels för att träna ryggen men också att han inte skulle kunna springa iväg i mellanåt utan få tänka och koncentrera sig lite extra. Det gick superbra och han vill verkligen gör rätt, han bad så mycket om ursäkt när han en enda gång slog i tån i en bom. Han reagera som så att spänna sig och försöka springa iväg. Att i stället för att dra i tyglarna så kramade jag bara lite extra om tygeln, berömde honom och fortsatte rätt fram. Han slappnade av direkt och vi kunde fortsätta passet utan att gå tillbaka flera steg. Jag tror vi börjar hitta varandra ❤️.

Övergång?

Challe är i någon övergångsfas vad gäller sin kropp och gångarter. Hans trav har blivit helt fantastisk, han går inte längre med de där små ponnystegen och trippar utan tar lägre avslappnade steg. Jag måste säga att mitt hjärta klappar lite extra hårt när jag ser denna skillnaden. Jag måste verkligen boka träning för Jenny väldigt snart.