Det blev inte som jag tänkt mig

Planen för dagen var att först mocka båda boxar na och sen rida Wilma först i paddocken innan Leena och Mony kom för att rida ut så jag kunde följa med ut på Challe.
Mocka (x)
rida Wilma (x)
rida Challe....nä så blev inte fallet. När jag skulle leda ut Wilma till hagen så började jag må illa och svettas som bara den. Blev tvungen att sätta mig ner efter att Wilma var insläppt för att hämta mig lite. Jag tog mig iallafall hem och Challe fick vara sällskap åt sin enormt duktiga mamma :).
Wilma fick idag bara jogga lite lätt och jobbade med att få henne lite låg. Detta visade sig vara jobbigt ändå krävde jag inte mycket av henne idag bortsett från några tempoväxlingar som också var lite mer jobbiga idag än vanligt :).
i morgon får vi se vad vi hittar på, Challe ska iallafall gå i morgon också eftersom han fick vara idag.
 

Det var en upplevelse

Kunde inget annat än sitta och gapskratta när jag red Challe idag, första gången eftet veterinärbesöket. Jag sa till Jenny att Challe han har inga problem med att stå...jag tar tillbaka de orden med en gång. Herrejäklar vad fort det gick och sen är han säkert lite trotsig och försökte göra som han ville hela tiden. Det var ingen vacker ritt vi gjorde idag men vad tusan han har knappt blivit riden någonting sedan innan sommaren. Jag får nog se till att rida honom iallafall 3 gånger/ vecka innan han ska iväg på sitt äventyr. Ja så idag blev en riktig upplevelse på hand rygg, dock så kan han inte ha Wilmas sadel då den glider fram och säkert irriterar honom. 
Jag var het slut sen och orkade inte rida Wilma efteråt så hon får gå i morgon och så får vi se om Challe får följa med Alli och Mac ut i morgon.

Hjärtat stannade

 
 
 
Idag trodde jag hjärtat hade stannat på mig då jag var i stallet för att hämta  Challe som skulle få fötterna fixade. Mac,Alli och Challe stod åt av det sista av höet men Wilma sågs inte till och hon brukar inte gå iväg långt ifrån de andra. Jag stod och ropa på henne men hon sågs inte till, till och med Alli ropa på henne. Jag gick fort ner med Challe till stallet och när jag kom upp till hagen igen....så stod hon med Alli och förstod inte vad det var med mig. Många tankar hann fara igenom huvudet, nu hade Wilma gått iväg för att dö, hur skulle jag få ner henne därifrån, vem ringer jag först? Så en enorm lättnad när hon stod där och åt 😊. Challe tyckte det var jättetråkigt att stå i stallgången så han hade jättesvårt att stå still när det var dags att fila hovarn 😊. 
Nu ska jag ta och åka hem och byta om inför kvällsjobb.

Normandie för fullt :).

 
VM i Normandie håller på för fullt och både idag och igår har jag suttit och tittat på reining eftersom Peter Ljungberg som red in Challe var med. Det var bra ridet ( tycker jag även om jag inte kan något om denna grenen) men det blev snålt med poäng tycker jag allt. Sen så var jag ju bara tvungen att kolla när Patrik Kittell red såklart 😉.
Idag blir det att rida Wilma i paddocken men inte fören lite senare har inte riktigt bestämt vad vi ska träna på idag så måste först och främst bestämma det först 😊.

När man tror att allt ändrats

Idag trodde jag verkligen att vädret var på min sida, men icke sa nicke. En bit på in på rundan Jag hade tänkt rida så hör jag ett enormt mullrande, blev först att jag vände tillbaka hemåt  till Wilmas glädje men som snabbt ändrades då jag bestämde mig att iallafall galoppera lite innan hemgång. Så idag blev det bara busridning, Dock så var det en som var ute och gick med sin hund och Wilma som är lite svår att stanna skrämde nästan slag på hunden ( som var en stor labrador). Tur var att ägaren var hästmänniska som också såg hur jag jobba med att få stopp ☺️. På tillbaka vägen hände självklart samma sak fast denna gången var det en katt som stirra på oss och man så hur de tänkte " jäkla idioter, fartdårar". Sen tyckte Wilma inte det var tråkigt att vara ute och hade så bråttom ner för backarna att det blev flera snubblingar :).  Men i morgon ska det bli fint och då blir det träning igen 😉.
För Challe's del så står lite planer på schemat i höst för honom hi hi.

Helt ointressant

En hel vecka sedan jag skrev sist och det är mest för att det inte funnits något intressant att skriva om :). Tänk själv att få läsa varje dag i en vecka om att man varit på jobbet och att regnet öser ner så det inte går att rida. Igår var enda gången denna veckan som Wilma fått röra på sig och eftersom man aldrig vet när regnet tänker komma ner så blev det tömkörning i ca 5-10 minuter för sen orkade inte jag springa efter henne mera ☺️.
Nu är jag ledig 2 dagar och tänker passa på att rida lite mer och längre pass och så får jag hoppas på det lovade fina vädret som ska komma från och med onsdag . 
Nu ska jag hoppa i säng för är galet trött eftet jobb, kalas, stallet och en mini promenad med Olle.

I hagen kan man bli lycklig och tokig

#Unghästar

Hösten kom tidigt i år

Regnet har bara öst ner idag så att jag skulle sätta mig upp på Wilma idag är för mycket att begära, Tror inte att Wilma skulle uppskatta det heller.
Jag ska snart ta mig hemåt för att flytta tillbaka min Tv till storarummet och dammsuga så det är
roligare att komma hem efter första jobbdagen efter den behövliga semestern.  Jag hoppas att vädret är
bättre i morgon eftermiddag så jag kan ta min uteritt då i stället.
 

Stockholm i november

Är det någon mer än jag som är sugen på att åka upp till Sweden internaional horse show i November :)? Jag har iallafall bestämt mig för att åka sen får jag se vem jag åker med, sen denna gången tänker jag nig ordna med sovplats 😉.

Alla har sämre dagar

Inför morgon dagens ridpass måste jag komma på vart jag ska rida för tror Wilma behöver göra något annat bara en dag. Var likadant idag att det var väldigt jobbigt i vänster varv och jag börjar tro mer och mer att hon behöver fixa sina tänder, tror även att vänster sida kan bli lite bättre av detta. 
Så i dag gick hon lite så där trots några timmars vila i stallet som var behövligt. Men men alls har sina svackor :).
 

Ååå denna natt, denna underbara natt

Jag skulle ha sovit hos mina föräldrar i natt, tänk att sova riktigt riktigt gott och så flyger nan upp för att någon ropar( skriker), en bil gasar lite för mycket. Det blev många sådana väckningar i natt men känner mig någorlunda pigg ändå :). Nu ska jag bara äta frukost ich ta en dusch så ska jag åka och ta in mina två så de får vila nägra timmar nu när det ska börja regna. Jag hoppas det ska hjälpa så att Wilma blir lite piggare :).

En kväll i augusti

Just nu är troligen mer än halva Dalsjöfors i parken där Brolle ska spela ikväll ☺️. 
I vilket fall så var jag väldigt glad över att jag väntade med att ta mig till stallet fören runt 17 tiden :). Under hela ridpasset hade vi strålande sol och sällskap av Leena och Mac. Wilma hade det lite jobbigt i vänster varv idag och ville inte riktigt ställa  eller korta galoppen i just det varvet. I morgon så ska hon och de andra få komma in och vila sig några timmar och då kanske Wilma är lite piggare :). Jag är i vilket fall väldigt väldigt nöjd med henne och väldigt glad över mig själv också som också blivit bättre i ni ridning och som inte längre grejar med hennes mun för mycket eller mer än vad jag behöver. Så nu kan allt bara bli bättre 😍.

Dagen slutade bra iallafall

 
 
En mindre peppad Wilma följde med ut på en lång skrittur i eftermiddag, Alli som också följde med var lika seg hon ☺️. Men vi fick runt dem hela rundan som bestod av lite varierade underlag och lutning 😉, det jobbigaste partiet var nog när vi var på kalhygget och framför allt när de var tvungna att lyfte benen nästan till hakan för att komma över två stycken träd som låg över vägen. En bit gick båda med näsan nästan i backen men piggnade till ju närmre vi kom stallet, så pass att de knappt ville stå stilla 😊. Så jag undrar inte om det mesta var överdriven dramatik från båda två. Hoppas på lika bra väder i morgon för då blir det ett pass i paddocken igen och min plan då är att träna på våran ökade trav lite mera och möjligen den ökade galoppen, men vi får se vad vädret har att erbjuda första :).
 

Nu får det vara nog

Nog att regn behövs men nu tycker jag att det räcker. Jag vill kunna rida Wilma gärna några dagar i rad och inte bara en dag där och en dag där. I morgon blir det troligen ingen ridning beroende på vad det blir för väder, duggregn kan  jag stå ut med. Ska först besöka Skene lasssret för att diskutera om jag ska få bli opererad eller inte gällande min galla, Så vi får se vad läkareN säger och tycker. Efteråt har jag tänkt att stanna och titta på en bil...även om den kostar lite mer än vad jag har tänkt, men kolla kan man göra så jag vet om jag gillar den sortens bil. Man behöver ju inte köpa :). Tur har jag iallafall som har en granne som kan bilar som gärna följer med mig och kikar, så han slipper irritera sig på mina idiotiska bilköp ha ha ha.
 

I' m singing in the rain...not

Det har idag regnat mer eller mindre hela dagen, då åkte jag och köpte strö för att lägga i Wilmas och Challes boxar. När det regnar så pass mycket och länge så måste hästarna få komma in några timmar för att vila sig. Damerna var riktigt trötta och jag tror de tyckte det var riktigt skönt att få komma in och vila upp sig. Challe fick sin sista dos medicin igår så idag behövde jag bara ta hans temp. som var helt normal. Svullnaden har inte heller blivit värre så får se vad veterinären säger på fredag då jag ska ringa tillbaka för att berätta hur det gått.
Hoppas på mindre regn i morgon så jag hinner skritta ut på Wilma innan jag på eftermiddagen ska åka och titta på en bil :). 
 

En kärleksförklaring

Min underbara underbara Wilma även om jag inte ler utåt under ridpassen så kan jag lova att jag ler ett enormt stort leende inombords 😍. du är en sådan kämpe med ett enormt tålamod då jag ibland tappar humöret vid helt fel tillfälle och du kämpar och gör det jag ber dig om även om du egentligen inte riktigt orkar. Du kan vara lite jävlig i hoppningen då du märker att jag är osäker och passar då på att slippa hoppa. Jag önskar jag kunde vrida tillbaka tiden till då du var lite yngre så vi kunde få många många fler år tillsammans på tävlingsbanan. Men jag njuter varje dag då jag får sitta på din rygg och bara njuta ❤️❤️❤️.
 

En dag på Skara hästklinik

 
Då var man äntligen hemma från dagens utflykt till Skara hästklinik. Challe skötte sig jättebra bortsett från lite bråk i lastningen på morgonen. Det visade sig att han har haft lite problem ned att tappa en tand och då fått en infektion i tandköttet som nu börjar försvinna. Samma tand fast på andra sidan höll på att lossna den med så den passade veterinären på att plocka bort så det inte skulle bli samma sak även på den sidan.
Challe skötte sig exemplariskt kanske berodde på att han fått lugnande 😉. Blev även några röntgen bilder för stt kolla så han inte hade någon bihåleinflammation....vilket han inte hade 😄. När det lugnande hade börjat släppa så hade han fått nog och ville åka hem, vilket han berätta väldigt väldigt tydligt. Challe stod och ropa och ropa så fort han var ensam vid boxarna . När vi väl fick svar på blodproverna och fick åka hem gick Challe ner än gärna på transporten för nu skulle han hem. Han skulle hem och berätta att på detta stället blir man drogad och när man kvicknar till gör munnen ont...& så stoppar de in något i rumpan ( kollar tempen) 😉.
Jag blir överraskad varje gång han sköter sig så bra som han gjorde idag för det trodde man inte för några år sedan. Trotts att vi stanna för att köpa lite att äta i Falköping så stod han helt stilla i transporten tills vi åkte igen, han rörde sig faktiskt inte mycket överhuvudtaget under transportresan.
Nu ska jag äta lite innan jag ska åka tillbaka till stallet och ge Challe sin medicin.
 

Vissa dagar faller allt på plats

Varför kan jag inte ha det tålamodet och lugnet som hagen hade under dagens ridpass med Wilma? Stressade inte igenom traven som jag brukar göra för att sen bråka en massa i galoppen. Wilma gick så himla bra att jag mesta delen bara kunde sitta och "åka med". Vi red mycket tempoväxlingar och lite skänkelvikningar och av detta blev hon väldigt mjuk, bråkade inte mycket med tygeln utan koncentrera mig på att ha en stadig och jämn kontakt med munnen. Avsluta det hela med att rida LB:1 allt gick super bortsett från den ökade galoppen som vi behöver träna mer på 😊. 

Sjukling påväg?

Igår var jag på ett möte och ringde veterinären och efter det låg jag och sov. Jag vaknade vid 16:30 och trodde att jag inte skulle kunna somna  fören mitt i natten, men vid 23 orkade jag knappt hålla ögonen uppe. Sov fram till 9 nu på morgonen men är fortfarande jättetrött och fryser gör jag. Får hoppas att jag inte håller på att bli sjuk nu när det är bröllop på lördag.
senare idag ska jag åka och hämta transporten då jag ska köra Challe till veterinären i Skara och titta till honom pga svullnaden och det tjocka gula snoret som kommer ur höger näsborre, förhoppningsvis är det något man lätt att åtgärda. Som tur är ska Leena åka med då Challe aldrig åkt transport så långt och skulle han hitta på något så är vi två ☺️.
 

Om inga under sker

Jaha om inga under sker under helgen så kommer jag troligen få åka med Challe till en klinik i nästa vecka. När vi hämta hem killarna hade Challe massa gult snor i höger näsborre, men trodde att det berodde på blommorna i hagen & tänkte inte mer på det. 2-3 dagar senare märkte jag att han hade en svullnad mellan höger öga och höger näsborre men han hade inte ont. Tänkte att han kanske hade fått ett stick av någon insekt och tänkte att jag avvaktar. Idag när jag red honom gick allt bra tills  vi skulle trava. Challe bet tag i bettet på höger sida och kasta bara med huvudet och "grinade illa med öronen". Då tog jag beslutet att ringa veterinären och rådfråga, troligen blir det att åka upp till Skara med honom för att kolla så inget är fel på tänderna eller något annat. Kan bli en spännande resa då han aldrig åkt så långt sen han var 3 månader. Kan lugna alla att jag inte åker ensam ☺️.
Jag har haft tur med Wilma så Challe blir väll tvärtom.