Lite förändring

 
 
Blev ingen ridning idag :(. Har haft ont i halsen hela helgen men igår kväll blev det värre men mådde ändå bra i morse/ förmiddags så pass att jag trodde att jag skulle orka rida. Men vid lunchtid så mådde jag inte alls bra, kunde knappt svälja och kroppen värkte. Orkade åka till stallet så jag kunde mocka, släppa ut Leenas hundar och Olle fick gå en liten liten promenad för att lätta på trycket. Sitter nu och tvingar mig att svälja även om det gör så ont. Hoppas på att det går. Över fort och gärna över natten så det blir en skrittur i morgon med Leena och Alli :).
Så nu blir det att ligga i soffan och dricka mycket vatten ( gärna med lite citron) och vila kroppen:).
 
 
 
Take Care
 

Måndag

Om någon timme ska jag åka ner till bil-Johan så han kan byta en cylinder i bilen som lagt av. Kan säga så här att det är lite farligt att köra med en bil som går på en mindre Cylder, speciellt om man kör på motorvägen och ska köra om eller när  man kört av och  var gott om tid att köra vidare på nästa väg innan en annan bil kommer men att bilen inte tar gasen och den andra bilen som kommer bakom bara kommer närmre och närmre. Vissa blir nog rädda men jag blir förbannad på bilen som inte ville gasa , något som gör stor skillnad....eller kanskeinte :).
Så det ska jag göra innan jag senare ska åka till stallet och jogga igång Wilma, hade tänkt köra cavaletti idag men så började jag tänka lite mer och googla lite och kom då fram till att jogging är nog det bästa denna veckan så tar vi cavaletti bommar till helgen eller början av nästa vecka :).
 

Andra dagen i solen och skogen

 
 
Då var andra dagen med en skrittrunda avklarad, kan säga som så att damerna inte var lika pigga idag som igår :). Blev i och för sig en galopp i början men så kort att den nästan inte räknas ;). 
Varmt som tusan var det och det påverkade säkerligen damerna också idag, speciellt på kalhygget. Som vanligt var Wilma lite mer framåt än Alli så i protest fick Wilma stanna flera gånger för att vänta in tanten där bak :).
Men rätt goda vänner var de ändå tillslut ;),
Väl hemma i stallet efter att ha gjort i ordning hästarna efter ridturen får man sällskap utav en av stallkatterna Sigge, som inte är som alla andra katter :). 
 

Underbara lördag

 
 
 
Idag var första dagen på flera månader som vi sadlade damerna och tog oss ut på en promenad något som var väldigt uppskattat av damerna :). Det tog dock lite tid innan vu fick tag på dem för om ni bara visste hur lycklig man kan bli utav att få på sig ett par skor :). När vi kom tillbaka hade man kunnat tro att vi mest hade galloperat för damerna var både andfådda och väldigt väldigt svettiga :). Det var så underbart skönt att komma ut att det blir en tur i morgon bitti igen, tror de kommer ha lite träningsvärk i morgon så kanske att det inte blir en lika lång runda. 
Jag planerar att ta sådana här turer hela veckan med en eller två dagar med cavaletti/löshoppning för att bygga upp hennes ryggmuskler.
 
Take Care
 

Skrittur

#vårkänslor

Tillbaka till verkligheten

 
 
 
Då var första jobbveckan avklarad, blev två dagar denna veckan med 3 timmars jobb/ dag :). Var roligt att komma tillbaka till jobbet igen och känns att det är roligt igen :).
Efter jobbet i onsdags så hämtade Jenny upp mig på jobbet med transporten för att åka och hämta hennes ena häst som för tillfället står i Göteborg för att sedan åka vidare till Skåne Och ett veterinärbesök. Allt slutade bra och inget allvarligt som var orsaken till problemet. Vi var tillsluta hemma vid 22 tiden och jag var otroligt trött men vi hade riktigt roligt och lite småtrötta de sista milen hem :). 
Igår så var det dags att rida Challe igen och valde att bara träna i skritt och trav för att få bättre kontroll innan galoppen vilket är ett enormt pluss :). Är väldigt nöjd med ritten och Challe blev faktiskt trött vilket Peter tyckte var positivt då Challe behöver det, nu. menar inte jag att han var helt utarbetad. 
Nästa vecka blir det dock inte någon ridning då Peter åker till Tyskland för att tävla söndag-söndag så killarna får stå, möjligen att det blir någon longeringen av Peters sambo men är inte helt säker. 
Har försökt att lägga upp en film men det vill sig inte alls denna gången.
 
 
 
 Idag är det dags för skoning på Wilma så i morgon ska jag börja rida henne, kanske blir så att jag longeras henne lite idag när hon fått på sig skorna...men vi får se hur jag gör med det. Det är ju tur att skorna kommer på nu när vi inte kan rida killarna nästa vecka, vi hade nog blivit lite rastlösa annars :).
 
Nu ska jag och Olle ut och promenera i det fina vädret :).
 
 
Take Care

Westernsadel bra träning?

Ingen kan ha undgått att Challe har blivit inriden av Peter Ljungberg som träna,tävlar och utbildar i Westernridsporten. Vågar mig inte på att nämna just specifikt vilken gren han håller på :). Iallafall så nu senast när jag var och red Challe och efter några bocksprång,kickar och jag som var helt slut sa till Peter att jag tycker att knoppen som finns på westernsadeln är i vägen, Jag slår i mina fingrar och jag kan lova att det gör så ont tillslut. Han säger då att det är nyttigt för oss som rider engelskridning att rida i en westernsadeln då vi gärna sitter med händerna vid magen men vi får fram händerna i westernsadeln, man blir tvingad att ha framme händerna om man nu inte vill rida med jättelånga tyglar :).
Igår på programridningen i Tosseryd så hörde jag några gånger domaren säga till ryttarna att de ska lägga fram handen, att de gärna (som Peter sa till mig) drar händerna mot magen och när de släppte fram händerna gick ekipagen mycket bättre och mer avspänt. Det är rätt häftigt när man får en sådan "aha upplevelse", att man reagerar när man hör något bekant och att det inte bara är en person som säger Just denna sak. 
Det är galet jobbigt att rida med armarna så långt fram och speciellt närman inte är van vid det, skulle tro att mycket stretching i skuldror och armar kommer behövas så man inte sitter och spänner armarna medan man rider.
I veckan ska Wilma få på sig skor så jag kan börja sätta igång henne då det finns en chans till att få göra något roligt i slutet av månaden :).
 
 
 
Take Care

Lördag och en ömm kropp

Ja då var det då dags för den första galoppen igår, till slut så gick det ju bra men först fick jag flyga lite. Av någon anledning så drog jag upp mitt vänsterben så hälen tryckte in i sidan och då kicka han och små bocka lite, det var första gången jag inte blev rädd för en häst som bockar. Så nästa gång så ska jag galoppera utan att köra in en häl i magen på stackars Challe. Idag har jag ont i rumpan, låren, ljumskarna och magen så det känns att man fick sig en tur igår :).
 
 

Första galoppen

#Inridning

Hej och hå

 
 
Dagen börja med en rejäl försovning, Jenny skulle komma 7:40 och hämta upp mig vid Ica så vi kunde åka till Göteborg för att se när Jenny's tränare red Dino. Som tur var så hade Jenny också försovit sig så jag han med att äta frukost. 
Nu har jag kommit hem och Olle har varit ute på promenad och jag har ätit lunch och nu om ca 30 minuter kommer Leena och hämtar mig så ska vi åka till våra pojkar, mitt mål idag är att galoppera :).
 
 
 
Får se hur det gick sen ikväll :).
 
 
 
Take Care

Elitryttarna

 
Varje vecka bara måste jag se programmet Ryttareliten, jag får lite olika känslor under den timmen programmet visas. Visas Daniel Zetterman så får jag lite ångest och vill nästan blunda lite för man vet aldrig vad som kommer hända....känns det som i allafall :). Jag tror jag har lite svårt att förstå Daniel i vissa situationer som gör att jag känner så. När Rasmus och Charlotte står i rampljuset så känner jag inte något så speciellt mer än att jag kommer på mig själv att tycka att Charlotte verkar vara lite stroppig...eller nej förresten hon känns mer som bortskämd. Jag känner varken ångest,glädje eller något annat eller jag får nog säga att jag känner lite lite av alltihop. Sen när Peder och Lisen visas så sitter jag med ett stort leende och blir alldeles varm och glad inombords. Jag får sug och energi för min egna ridning och jag tycker de behandlar alla på ett så bra sätt om man ska utgå från programmet. Det får mig som numera är lite rädd för att hoppa att vilja hoppa mer än vad jag gör och gärna en träning för Lisen eller Peder hade inte varit så dumt ;). Sen kan inte jag säga att det stämmer till 100% det jag känner när jag ser programmet så det blir ett annat inlägg om det :). Måste ju berätta också apropå tävlingar och träningar. Tanken var att jag skulle rida för Borås ridklubb, kanske mest för att Jenny red för dem, men så kom hon och sa att jag borde rida för Tosseryd som nyligen bildats och så kommer det bli och ska faktiskt gå på deras kickoff dit Peter Markne kommer :). Det ska bli så otroligt roligt och ser verkligen fram emot det. Vad gäller tävlan så är den första "tävlingen" jag ska vara med på är en pay and jump i Brämhult i maj. Tänkte att det är en bra start på säsongen att börja på något där jag inte har några krav på mig själv, jag vill bara lugna mina små svaga hoppnerver att det inte är några problem :). Nu blir det att försöka sova så jag orkar gå upp och ta ut damerna i morgon bitti :).
 
Take Care

En blåsig måndag

Man kan inte sägs något annat än att man nästan blåser bort ute idag, Olle är nog den enda som gillar att vara ute idag :). Jag har funderat lite idag över det här med vad vi lägger mycket pengar på. Vi hästfolk har egentligen inga problem med att lägga flera tusen på utrustning till hästen, dock inte lika mycket utrustning till oss själva men mer än vad vi egentligen skulle lägga privat. Att köpa ett par byxor för över 1000-lappen eller varför inte en kavaj för flera tusen gör vi kanske mer än gärna för att se snygga ut på tävlingsbanan/träningarna, men att lägga dessa pengar på kläder vi ska använda i vardagen skulle vi inte ens komma på tanken. Jag hade iallafall tänk " ååå vad fin" sen kollar man på prislappen och då säger man " men inte så fin". Inte en chans att man hade lagt de kommentarerna till ett par ridstövlar eller ett par ridbyxor, herregud vi kan köpa ett par strumpor för flera 100 kr. Visst är det en intressant tanke :)? Jag har bestämt mig för att köper jag något till båda eller till någon av mina två så får jag köpa något till mig privat också, har märkt efter att varje dag stå och titta in i min garderob att näst intill alla mina kläder är slitna,gamla och har tappat sin form, så nu är det KRIS i tomteskogen. Jag tänker nu endast köpa till mig själv det närmsta efter att jag rensat ut en massa :). Undra om jag sa emot själv lite där någonstans i mitten :).
Ska se till att vila lite innan det är dags att ge sig ut i den hemska blåsten. Take Care

Sliten söndag

Tror mina föräldrars termometer är tradig för den visar att jag har 37,3 men jag känner att jag har feber. Jag tog mig iallafall till Challe och det märktes att jag inte pysslat om honom lite extra på två veckor för det tog MINST 20 minuter att reda ut svansen. Självklart hade han passat på att rulla sig så hela vänstersidan var ingnod i lera :). Men blev nöjd med att få honom så ren som han faktist blev :). Nu är jag heelt slut men feber har jag ju inte....enligt termometern som sagt. Nu ska jag lägga mig och vila så jag orkar se på ponnyakuten och mästarnas mästare :). Take Care

Målet i veckan

Och vart tog den underbara värmen vägen? Ja huvudsaken är väll ändå att vi får en varm sommar och inte så kall som för några år sedan. I morgon ska jag åka ut till Challe och pyssla om honom lite extra, speciellt fixa hand svans då den börjar bli lite väl tovig :). Det har inte blivit någon promenad med Wilma på några dagar nu så får ta mig i kragen....så fort viruset i kroppen jag har nu börjat försvinna :). Mitt mål med Challe nästa vecka är att galoppera på honom :), Wilma ska få enormt mycket uppmärksamhet, sen måste jag nog ringa tandläkaren för henne också så han kan titta henne i munnen och se om han hittar något som gör att det luktar illa i hennes mun.
Nä nu ska jag fortsätta sortera papper som av en konstig anledning samlas lite här och var i lägenheten :). Take Care

Jag och Challe

#Inridning#hästar

Veckans bästa

Glömde mobilen i bilen så Leena fick filma med sin. Blev en massa trav idag och det gick riktigt bra måste jag säga. Börjar hitta Challes "knappar" och vågar kräva mer denna veckan. Vi hade dock oturen att en stor maskin skulle köra bort skit just förbi ridbanan men Challe brydde sug inte särskillt mycket, det var bara att stå stilla med huvudet mot utgången där maskinen kom så var det lugnt. Hoppas på att jag kan galoppera på honom nästa vecka men vi får se :).

Take Care

Torsdag

Har tänkt att skriva men av någon anledning inte orkat, velat skriva en massa om mina funderingar och tankar jag haft men inte orkat. Undra om man kan få en sådan här dipp? Tur att det är soligt och fint för det hjälper, synd att det ska komma snö nästa vecka bara. Men men nog med depp. Idag är det dags att rida Challe igen, något jag sett fram emot hela veckan :). Idag ska jag komma på hur jag ska göra för att få honom att gå rakt fram när jag vill :). Läste en artikel men kommer dock inte ihåg om det var hippson eller svenskridsport men det handla om hur vi rider, hur vi ska rida och inte. En mycket bra tankeställare då iallafall jag tycker att man inte får lära sig på ridskola att man inte ska pilla så mycket med handen eller så är det jag som missuppfattat allt när jag red på ridskolan :).
En annan tanke som slagit mig nu när det varit så fint väder och faktiskt ganska varmt är att vissa låter sina hästar gå med täcke på sig, vissa med helhals. VARFÖR har man på hästarna täcke när det är såpass varmt ute? VARFÖR ha på hästarna täcken när de nu börjar fälla och mår bäst av att gå utan så de kan rulla sig, klia sig så de blir av med pälsen? Jag förstår om man har en klippt häst att denna har täcke men jag har ingen förståelse till de som har all päls kvar. Känner ofta att bara stanna bilen, gå in i hagarna och slita av alla täcken. Ska hästarna ha täcken på sig och bli kokheta kan väll ägarna gå med tjocka vintertäcken med mössa och vantar. IDIOTER är vad dem är IDIOTER.
Take Care

Bästavänner föralltid

#Vänner#bestfriends#hästar

Söndag och en promenad

Då vart det söndag igen och jag tog mig till stallet för att ta Wilma på en promenad. Men först till vad som hänt denna veckan. Både i tisdags och igår har jag hjälpt Jenny att först köra Dino till Göteborg i tisdags och igår fick jag snabbt hoppa in och hjälpa henne då hon skulle rida på en dommarkurs i Tosseryd. Det blev lite hektist mellan första och andra häst så det är tur att man är van med att hjälpa henne för det fick gå undan :).
Efteråt åkte jag bara hem och bytte om till andra kläder innan jag åkte hem till Jenny där vi titta på Melodifestivalen :). Wilma fick vara igår då jag var borta nästan hela dagen och att gå i skogen när det var kolmörkt var inget jag ens fundera över. 


Så idag blev det en längre promenad i skogen :). Vi gick upp för den vanliga backen vilket inte var populärt kan jag lova :).


 Men vi kom upp för den även idag och fortsatte framåt och kom sedan in i den gamla skogen och fick kliva över några träd då jag tog fel väg :). Här ogillade Wilma mig ännu mera, tog lite tid innan jag hade övertalat henne att gå över det första trädet. Måste beröma min gamla ponny då hon klev över med första benet och kände först om underlaget var okej och hon försökte hitta ett bra ställe att sätta hoven på :). 
Till slut så hittade jag stigen där vi travade (för mig) lite lätt, men inte enligt Wilma. Hon var väldigt andfådd och det märktes att hon inte ridits på ca 3 månader, så att först gå upp för denna backe , behöva lyfta benen lite extra och sen trava ca 100 m....hon är helt enkelt i väldigt dålig form. Måste påminna om att hon är 17 och har kroniskbronkit så det gör ju en del också, men jag tror även att bara hon får på sig skor igen så kommer hon piggna till lite granna :). 


Jag och Challe

Jag och Challe

#Förstaridturen

Dagen D

Idag händer det, idag ska både jag och Leena rida våra småpojkar för första gången :). Ska även ta beslutet om jag ska ta hem Challe eller låta honom vara kvar månaden ut. Ska bli riktigt spännande :).

På promenad

Då var vi på promenad i backen, otroligt jobbigt säger Wilma ;).

På topp

Igår följde jag med Jenny när hon körde Dino till Göteborg där han ska stå ett tag. Alltid lika roligt att åka med Jenny för vi har alltid lika roligt och lite olika diskutioner, inte alltid vi är  överrens dock ;). Funderar nu på om jag ska åka till kickoffen i Tosseryd, suget är ju enormt eftersom Peter Markne kommer dit, får höra med Jenny om hon ska dit :).
Eftersom Wilma inte klara av att gå utan skor så planerar jag nu att i stället för tömkörning och longering att gå ut och gå i backar med henne så hon iallafall får komma ut och röra på sig, hon har ju blivit lite väl rund om magen så den måste trimmas till lite granna. Tur att jag har en ponny som lätt går ner och lika lätt formar sig :).

Nu blir det Mia på grötö :).


Take Care

Måndag

Har fått mycket gjort idag och känner mig väldigt nöjd. Började med att jag åt en snabb frukost innan jag tog med mig Olle på en morgonpromenad i skogen. Känner nu av att jag gjort så lite som möjligt de senaste veckorna för jag har sådan träningsvärk :). 
Senare åkte jag och äntligen fick iväg mina papper till försäkringskassa. Därifrån vidare till stallet. Idag fick Wilma sug en omgång med borsten för hon har gottat sig rejält i leran några dagar :). Försökte tömmköra henne men det gick inte så bra eftersom hon inte har några skor och ömmade mer än vad jag trodde att hon skulle göra. Men Wilma var nöjd ändå och fick sedan gå ut och äta sin lunch. Alli var ännu gladare eftersom hon fick stå inne medan Wilma och jag var i paddocken :). Nu blir det att vila lite. I morgon blir det att åka till Göteborg tillsammans med Jenny och Dino :).

Take Care

Söndag

Då var årets Göteborgs Horseshow över. Det jag köpte med mig hem var ett par senskydd till Wilma, något som hon behövde nytt. Annars hitta jag väll inte riktigt något som jag ville ha.


Var fantastiskt roligt att se Patrik Kittel rida igen & att höra publiken klappa allt de hade innan han kom in och ännu mera när han ridit färdigt :). Efter att ha sett hoppningen idag (dock på tv) så är jag lite mer peppad att komma igång med Wilma igen och fokusera på hoppningen den 2 maj :).

Mysbelysningen måste vara på på natten hos hästarna för de bryr sug antagligen mycket om detta ;).