En sadel's magi

Idag ville jag inte sitta av och sluta rida Challe.
Tänk vad en sadel kan göra underverk, han är så avslappnad ( speedad ), men avslappnad.
Han gick så fantastiskt bra att han till och med kunde fatta rätt galopp, jag blev så glad och lycklig i kroppen att jag bestämde mig för att anmäla mig till en klubbtävling i närheten i slutet av november. 
Red Challe med sporrar idag för att jag skulle kunna slappna av lite mer i mina ben och det hjälpte enormt för jag har inte ont alls efter träningen. För att först känna mig så frustrerad att knappt kunna jobba utan att få fruktansvärt ont, till att sväva på moln i stallet efter en riktigt bra ritt.
Så i morgon tänker jag ta ett pass till och hoppas på samma känsla, fram för allt i höften efteråt 💕.

Ta det lugnt..hur då?

Det är svårt men jag gör så gott jag kan för att inte hoppa upp och träna Challe upp på ryggen mer än 1 gång/vecka.
Är extra svårt nu när jag har en sadel som är riktigt skön att sitta i 😊. Idag har jag varit duktig och putsat sadeln så som jag skulle. Tänkte jag skulle börja planera kommande vecka hur han ska gå. 
Sen ska även Wilma få skor och komma igång med promenader som en början. Hon njuter så mycket när hon får stå i centrum och bli borstad min lilla tant 💕.
Så på sådant sätt så är det ju tur att jag inte jobbar fullt just nu, då hinner jag rida båda två innan mörker faller. 
Så när jag börjar jobba fullt igen så är båda igång och jag kan slappna av lite mer och mitt dåliga samvete kommer minska 😊.


Äntligen en ny sadel

Kan man bli så lycklig över en sadel? Jag blev det idag iallafall när vi hade hittat en sadel som passa både Challe och mig 😊.
Nu kan jag sitta ner i både trav och galopp, Challe han trivdes bra han också kan jag lova.

Jag har fått förlängd halvtidssjukskrivning till mitten av november,var kanske inte det bästa att hoppa upp och rida idag då jag nu har riktigt ont. Men det var värt varenda smärta i höften att få en sadel som passar Challe så.bra 😊.
Det blev en Lippo!!


Helt slut i min gamlakropp

Några dagar sedan sen senast. Jag har i helgen hunnit med att rida och varit hos kusinen och firat hennes födelsedag genom en lite tidig halloweenfest 😊.
Challe's veckoschema ökades på en extra dag då varken han eller hans bror Mac skötte sig särskillt bra igår. Båda två vägrade gå framåt efter en bit på vägen och skulle hela tiden backa in i träd, resa sig ytterst lite på frambenen. Både jag och Leena blev oerhört trötta på democh beslutade att inte rida rundan som vi hade tänkt. MEN vi skulle inte vända fören vi själva hade valt stygn hemåt. Så på grund utav detta beteende ville vi rida även idag och samma runda, skillnaden idag var att Mony som rider Mac två gånger i veckan var med så Leena kunde sitta på Alli. 
Det blev lite krångel på en gårdsplan men annars så gick de faktiskt framåt. Jag måste verkligen hitta en martingall att ha på Challe vid uteritter för jag får nästan näsan sönderslagen då han vill springa på men inte får.
Kan inte påstå att våra fyrbenta är särskillt smarta ibland, i Challe's fall så tycker han det är jättejobbigt med traven. Men när han lugnat ner sig så är det inte så jobbigt i jämfört med att hoppa och studsa, gallopera på stället, ner i trav i någr steg sen gallop i några steg. Allt detta tar ju energi men han förstår inte riktigt det än 😂. Så på grund av denna extra dag så kommer Challe bara få gå tre dagar kommande vecka. I morgon blir en vilodag sen tror jag nog att även tisdag får bli en vilodag...eller onsdag har inte riktigt bestämt mig ännu hur jag ska lägga upp det. På Torsdag ska det provas sadlar så då måste han gå lite granna iallafall :).
Jag är iallafall väldigt trött nu och tänker gå och lägga mig om bara några minuter så jag orkar gå upp och jobba i morgon bitti.

En ny plan

Ska testa en ny plan. Har idag ( dagen efter ett ridpass) haft lite ont i min ljumske, kan vara så att det bara är träningsvärk men för att ta reda på om det beror på ridningen eller jobbet så ska jag lägga upp en plan.
Från och med nästa vecka så ska jag bara rida 1 gång och de tre andra dagarna ska jag tömmlongera/longera. Eftersom jag jobbar så kan jag se om jag fortfarande får ont eller om det blir bättre. Har jag ont så får jag ringa min läkare och prata lite om hur jag ska göra gällande jobbet, kanske vara halvt sjukskriven några veckor till. Men beror det på ridningen så får jag fortsätta med endast uppsatt ridning 1-2 gånger i veckan tills det känns bra. 

Har föresten precis kommit hem så ska lägga mig och vila för att sedan äta lite lunch 😊.
Natti natt 

Slutkörd

Idag var det vilodag för Challe, vilket jag tror han var glad över idag. 
Hästarna skulle självklart ha hö och på något sätt lyckades jag få ner det sista av den öppnade balen på en säckakärra. Det är bra tur att man är envis som synden när en stor, tung rulle trillar av kärran gång på gång. Var lagom trött efter att ha krattat ihop lite utav det hö som ramlade av på vägen och efter att ha fyllt på deras vatten. 
Men nu har jag fått i mig lite mat och jag har återhämtat mig igen :).
Planen för i morgon i stallet är ett pass i paddocken och jag tror det kommer bli lite bommar på marken just för att han ska bli lite mer fokuserad på vad han gör och inte kolla för mycket ner till kompisarna i hagen.
Gissa om jag längtar till nästa vecka och jag hoppas så mycket på att det finns en sadel som kommer passa.

Magkänslan är bra

Idag har det inte varit många knop kan jag lova. Ringde till en sadelutprovare och ordnade med en tid för att förhoppningsvis hitta en bra sadel till Challe. Så om en vecka hoppas jag på att jag har en bra och skön sadel som passar oss båda. 
Sen så åkte jag till stallet lite senare på eftermiddagen för att fylla på vatten, mocka och fylla på hö. Sen fick även Challe tömmlongeras vilket han inte var bekväm med i början...tills han förstod att det blev lättare när han rörde sig framåt 😉. Han gick så fantastiskt fint hela han så jag stod bara och log tillslut. Jag kände att det kanske finns hopp för honom som dressyr häst trotts allt. Jag var helt inne på tankar att kanske vara tvungen sälja honom som hopphäst då han är riktigt duktig på det. Blir säkert en annan känsla sen när jag har en sadel som passar där han kan röra sig precis som han ska. Magkänslan är riktigt bra. Hoppas på att kunna åka till Jenny för lite träning om några veckor också. 


Inte riktigt som före sommaren

I morgon blir en lugn dag för Challe. Tänkte mig lite tömmlongering för honom då vi idag följe med Leena och Mony på en uteritt. Den bestod av 90% skritt och resten trav och galopp. Stackars Challe ville så mycket men han har verkligen inte samma kondition som innan sommaren och det fick jag hjälpa honom att komma ihåg flera gånger.
Han har en vilja av stål lilla Challe, den har han definitivt ärft ifrån Wilma det kan jag säga till 100%. För har man en mamma som har bronkit men som ändå vill springa skiten ur sig då kan maninte  säga något annat än att han då brås på sin mamma 😊.
Planerar även under veckan att trava över lite bommar som ligger på marken för att om några veckor kanske hoppa ett litet skutt på honom. Det kan hinna ändras mycket tills dess.
Har letat efter någon som hade velat hoppa in Challe åt mig, men eftersom det verkar vara helt omöjligt så tänker jag ta den biten själv.Dags att sadla om

Säger bara en sak: Jag har fött upp en hopphäst!!! Jag får nog sadla om 😂

Lösgörande hoppning

Igår blev det ingen ridning, jag orkade fylla på vatten och mocka inne i deras regnskydd sen var jag riktigt trött. 
Men idag är jag mycket piggare så idag ska Challe få skutta över några låga hinder i paddocken....utan mig på ryggen ☺️.
Men först måste jag laga lite mat och ta en alvedon så min näsa slutar värka.


Sadel utprovning

Nu när jag inte kunde sova så satte jag mig och kolla sadelutprovning på youtube då jag letar sadel till både Wilma och Challe, men framförallt Challe. Fick ett lite större hum om vad jag ska kolla efter och hur jag provar en sadel, det fick mig att allra helst åkt till stallet med en gång och prova de sadlar jag har på de båda för tillfället. Meen jag får väll hålla mig till i morgon...ja som längst till på torsdag. 
Tänk att det är så mycket man ska kolla efter när man ska hitta en bra sadel 😳.

Dag 2 med förkylning

Jag kan säga så mycket som att jag lämnade knappt mina föräldrars soffa idag. Jag har sovit nästan hela dagen och enda gångerna jag rest mig var vid toabesök och när Olle var tvungen att gå ut på toa 😊.
Denna värk jag har haft i kroppen i 2 dagar, ja nu ska jag inte klaga för mycket för det är bara en förkylning med lite feber. Hoppas jag är bättre i morgon så jag kan rida i allafall på torsdag. 
Ja man kan ju inte säga något annat än att vi hästägare är lite speciella.

Supernöjd!!!!

Är väldigt nöjd över min fina kille idag.
Trots en jobbig förkylning så tog jag mig upp i sadeln, något jag nu i efterhand skulle låtit bli. 
Iallafall så hade jag tänkt att bara skritta Challe i paddocken då jag inte tyckte att det vore så snällt emot honom att öka farten riktigt ännu. Men med all denna energi som bubblar i hans kropp så fick jag efter 20 minuters skritt börja trava honom då han nästan explodera. Så efter ca 15-20 minuter hade han fått lite utlopp genom att springa som en tok så fort det föll honom in och han gick faktiskt väldigt avslappanat och mjukt. Kunde inte vara mer än nöjd så där la jag faktiskt av. Måste tillägga att jag inte under någon minut krävde något av honom mer än att försöka hålla ett friskt tempo utan att han blev för springig, han fick gå ganska lång ich djupt ner vilket han i slutet gjorde. I morgon blir det promenad på eftermiddagen om jag känner mig bättre annars får han vänta till på onsdag :). 
Jag måste verkligen hitta en sadel som passar honom och mig 😳.

Hurra!! ÄNTLIGEN!!


Äntligen hände det, första ridturen på 3 månader💕.