Ahaa avslöjad

Hon är avslöjad, Wilma är avslöjad. Jag har tidigare skrivit att Wilma markerat i ena varvet när jag longerat henne. Nu har Hon fått vila länge länge så idag longera jag henne på nytt, men samma sak gjorde hon även idag. Men hon är pigg och har öronen framåt och kände jag bara hur trött jag blev. Så jag gick in och hämtade min hjälm och hoppade upp på henne och började trava på. Hon trava på snabbt och jag red i stora och små volter och vet ni vad.....ingen markering. Då tror jag att det är så här att hon tycker det är så otroligt jobbigt och ännu jobbigare med en gummisnodd ( även om den hänger rätt löst, så hon rycker med halsen/huvudet för att protestera och komma undan. Hon är inte dum den där tanten, så jag tänker nu planera för henne så hon bygger upp muskler och kondition igen. Så nu kommer det bli att rida två hästar om dagen, Challe kan vara den som får vila någon dag men Wilma, nä ska hon vila så blir det skrittrundor i sådana fall.

Borde vara olagligt

Idag då ska jag banne mig skita i vilket väder det är. Wilma ska longeras helt enkelt, så länge hon inte markerar så är det planen idag efter jobbet.
Förresten borde det vara olagligt att först jobba kväll där man slutar 22 ( somnar 23-23:30) för att sen dagen efter börja klockan 07, gissa hur trött man är när klockan ringer vid 5-6 😳.
Så idag tänker jag gå och lägga mig vid 21 så jag orkar med att vars vaken i morgon innan jag ska jobba kväll igen på onsdag.

Mother f*cker dag

En helt okej morgon...tills besöket hos ortopeden. Det ska bli så roligt att jobba idag nu när det gör galet ont i benet. Men nu väntar iallafall 2 saker som väntar de närmaste 3 månaderna. Först ska det bli ström in i benet för att kolla någon nerv och någon månad efter det blir det lokalbedövning i höften för att kolla om jag fortfarande har ont. Visar det sig att jag fortfarande har ont så är det höften och om inte så är det en nerv....eller om det var tvärtom ☺️. Jag har iallafall hunnit sova lite nu innan jag snart ska till jobbet. Och jag hoppas jag är så pass trött i kväll att jag somnar direkt när jag kommer hem. Jag vet iallafall att på torsdag kommer jag vara enorm enormt trött, för att jobba varannan dag kväll och varannan dag är jobbigare än vad man tror.

Söndag en resning söndag

Då var Wilma lycklig med nya dojjor och jag lite fattigare :). Min plan idag var att longera henne efteråt men när det regnar så här blir det geggigt och söligt i paddocken så vi väntar till i morgon och hoppas på bättre väder då:). Idag får jag i stället plocka lite här hemma :).

Äntligen

I morgon har den dagen kommit som jag väntat på, Wilma ska skos om :). Så i morgon ska Wilma sättas igång på nytt, jag hoppas att denna vila hon haft gjort att markeringen hon gjort på höger fram försvunnit. Leena i stallet hade köpt två begagnade gjordar, så tänkte prova longeringsgjorden :). Wilma som också börjat fälla enormt mycket nu fick sig en genomgång med pälsskrapan vilket uppskattades väldigt mycket :).
Fäller man så måste man rulla sig en massa ☺️

Äntligen

Jag har hittat den transport som jag vill ha, jag får åka ner till Skåne men helt klart värt det :). Nu har jag kommit så långt att jag bestämt vilken transport jag ska köpa, sen får vi se när köpet blir 😜.

Whopp whopp

Fit for fight!! Det händer så mycket roligt de kommande veckorna så nu känns det som att inget kan få ner mig på jorden. Den 19 ska jag på föreläsning för Sabina Dufberg från Biggest Looser, ska bli väldigt intressant :). Den den 29 är det "tävling" för mig och Challe i Gånghester. Så nu har jag pluggat på alla vägar så jag kan det utan till och för att jag inte ska bli för nervös och påverka Challe negativt. Det kommer gå sååå bra, jag bara känner det på mig. Jag är glad över att ändå ha en ganska stabil unghäst som låtit sina nerver fått sjunka in lite :). Så nu är vi taggade, fit for fight !!!!

Fredag

Ännu en dag i soffan. Har varit hos mina föräldrar under dagen igår och idag då kroppen värker som om jag har 40 graders feber. Men jag har ingen feber som visar i termometen 😳. Aja är helt slut efter att ha vikt tvätt, hängt upp och lagt i en ny i tvättmaskinen. Nu ska Olle bara få komma ut en snabbis innan jag bäddar ner mig i soffan igen 😓😷.

Torsdag

Jag vill inte ha snön som ska komma nu till helgen 😩. Jag har lite andra planer så som att tvätta alla mina schabrak och låta dem torka ute, men det kommer ju inte att gå om det ska bli skitväder. Hur tvättar alla sina schabrak? Tvättar man i låg grad, lägger ni dem i en påse/lakan eller bara rätt i tvättmaskinen? Eftersom jag sällan får dem helt rena funderar jag på att lämna dem till någon som gör det åt mig.

What to do

Nu sitter jag i soffan under en pläd ( plädd enligt mig) och kollar på "Det Okända" som är lite extra spännande idag. Jag får nämligen INTE gå och lägga mig än, absolut inte innan klockan 22. Sen måste jag ju självklart klaga lite, känns som att det var några dagar sedan 😉. Jag har lite svårt att få fram mitt vänster ben ordentligt så nu undrar jag hur det kommer vara i morgon. Bättre, något bättre eller samma skit? Ja jag ska iallafall till sjukgymnasten på Onsdag igen och den 30/3 ska jag tillbaka till Ortopeden och träffa Doktor Fabian. Är till 99,9% säker att de kommer säga att jag bara ska fortsätta med sjukgymnastik och att det någon gång kommer försvinna. Jag har många gånger trott att nu, nu är det över. Men vem försöker man lura för sen har det bara smällt till och smärtan är tillbaka. Men men what to do, what to do???

Måndag hela dagen

Hela dagen har jag kännt mig som om jag varit på krogen igår. Galet trött, glad men tröttare än tröttast :). Jag är väldigt glad över att jag hade två lediga dagar efter denna tävlingsdag för vem vet hur det annars hade gått :). Nu ska jag iallafall ta mig i kragen och köra till stallet så Wilma slipper sova i en smuttsig Box och ingen mat :).

Lååånga dag

En lång dag idag, klockan 09:15 åktejag och Jenny till Lidköping där tävling för henne väntade och för mig att agera hästskötare, något som jag verkligen älskar att vara åt Jenny. Sen är jag ju hemligt kär i gentlemannen Godwin även känd som Goodie 😉. Vi åkte iallafall hem med en rosett i en klass som "vi" trodde mest på. Jag är sjuukt jäkla trött nu och längtar efter min sovmorgon i morgon...även om jag har Olle här hos mig i natt :). Nä nu gallskriker min säng efter mig så ska gå och krama min kudde så det blir lugnt

Whyyyy

Jag hade sett fram emot hela dagen att få sluta och åka till stallet för att ta en ridtur med Wilma. Självklart hade Wilma tappat en framsko, whyyyy kände jag då och har det hänt 1 sak så ramlar ju saker på. Suck, pust och stön aja det löser sig någon gång dessa veckor framåt.

Nu är det allvar

Jaha nu är det gjort, nu är det bara att fokusera...i slutet av april startar jag och Challe vår första start, det blir i gånghester och "bara" en start i LC:1. Nu är det på riktigt, nu är det allvar nu måste vi vara hårdare med träningen. MEN självklart ser jag detta som en träning och få reda på vad vi behöver öva på... Ja och så han ska få komma ut och se dressyrstaket och domare vid ett bord :).

Två tummar upp

För några veckor sedan köpte jag ett par kanon bra Rockle handskar som var varma men inte jättetjocka så man inte kunde hålla kvar tygeln. I helgen märkte jag att en söm hade gått upp så det gått hål 😳, så jag åkte tillbaka till My One där jag hade köpt dem. Självklart fanns de varken i lager eller i butik i min storlek, men personalen ringde ett samtal och hade nu ordnat att jag skulle få ett par nya 😍. De är helt fantastiska och man får alltid så bra service och hjälp om man undrar över något. Aldrig några problem med att försöka lösa det så bra som möjligt och alltid lika trevliga. Så två tummar upp för My One i Borås 👍👍.

Söndag

Idag har jag hunnit rida Wilma i 1 timme och gått med hundliv i Borås med lilla Dora :). Wilma hon övade på att trampa även idag och det under nästan hela ridturen. Även om vi hade en skrittrunda så var det Wilma som var lite svettig, undra varför 😉. Kommande vecka ska Wilma få galoppera korta sträckor, jag har en plan med henne nu och tänker ta det lugnt. Så skritt och galopp står på schemat nästa vecka :). Hon kommer ( om det går som jag tänkt) vila på onsdag då jag jobbar kväll, men annars korta rundor som gäller. Hon har enormt mycket energi i kroppen och skulle springa ihjäl sig om hon fick komma ut på långa rundor med en gång. Med Challe har jag plan på att starta honom i en Lb/Lc klass om några månader, är mest nervös över hur han ska reagera på staketen och domaren, men det får vi ta då 😊.

Trampa trampa och åter trampa

Wilma har hört på stan att den där Goodie ska visst vara en jäkel på banan 😉. Så därför har hon nu bestämt sig för att börja lära sig trampa på stället....gärna någon kilometer. Hon säger åt sin matte som sitter på ryggen att hålla i sig för nu tänker hon trampa trampa trampa :). Hon är fantastiskt rolig den där tanten 😂.

Onsdag

Ett litet tips som jag vill ge alla...glöm inte att dricka massa massa vatten :). Så det var det, idag har mamma och jag fixat och pillat i min lägenhet. Jag har till och med fått upp min tv efter 4 år :). Nu ska jag bara hitta en bra hylla att ha under tv så jag kan kolla Poirot igen :). I morgon ska Olle till doktorn för en liten undersökning inför kommande operation och Wilma och jag ska ut på en tur igen :).

Sadeldags

Nu har jag bestämt mig..att det alltid ska ta sådan tid att sluta tänka. Jag har bestämt mig att till våren senast början av sommaren så ska Challe ha fått en ny och egen sadel som passar honom och då vill jag ha en dressyrsadel. Jag är dock lite nervös då min lilla prins inte har så mycket till manke och jag vill ju absolut inte ha någon svanskappa på honom :(. Tänk en storhäst ( fast ändå liten) på en tävlingsbana med svanskappa, nä jag vill verkligen inte ha det. Jag har som plan att åka ner till Falkenberg och tänker fråga Jenny ( JMDressyr.se) om hon kan tänka sig att åka med mig, bara så jag inte köper på mig något som inte passar. Självklart ska Challe med. Varför fick jag en häst med en sådan liten knort till manke för ☺️.

Måndag

Jag har lovat mig själv att ta det lugnt nu när jag är ledig flera dagar och efter idag ska jag börja :). Nu är klockan lite efter 12 och jag har hunnit mocka och varit ute på en 45 minuters skrittur med en mycket glad och superpigg Wilma :). Alli var inte ett dugg glad över att vi red iväg utan henne, men hon lyckades nog motionera sig själv idag :). Nu måste jag åka iväg till stan så jag kan göra det där hemska och otrevliga cellprovet 😞.

Inköpslista

I väntan på att jag ska bli trött surfa jag runt lite och kolla ridkläder och börja fundera på vad jag behöver till våren/sommaren och kom då fram till följande:
• piké tröjor ( inte tröja utan tröjor)
• tunna långärmade
• ny ridhjälm( dags att byta efter 10-11år )
• fler ridbyxor
• ridstrumpor
• ridskor/stövlar...eller både och 😉

Känns som att prio 1 är nog ridhjälm då man egentligen ska byta vid ca 1-2 år, jag har ju hunnit åka av några gånger med den jag har.
Sen för att slippa rida i mina vinterskor så ett par sommar skor att börja med och sedan ett par stövlar och där tänkte jag börja med ett par från Mountain Horse som är i lagom prisklass för ett par första stövlar, ja enligt min mening då :).
Sen får vi se hur det andra trillar in i garderoben under månaderna som kommer 😊.

Åter igen Good Night, Sweet dreams

Hela helgen lång

Det har varit fullt ös denna helgen känns det som men en rolig sådan. Igår åkte jag och Jenny till mässan där vi satt i bloggmontern tillsammans med Amanda Björk...shit blev det rätt namn nu 😳? Vi tre hade fantastiskt roligt både i montern och när vi satt och åt lite svindyr mat. Jag shoppade iallafall mina back om track underställ byxor, något som jag idag är väldigt glad över att jag köpte. Sen tack vare Jenny så köpte jag ett fleecetäcke åt Challe, hade lite ångest tills jag kom hem och provade det på honom 😍. Ja jag får lite panik att handla "dyra" grejer men det brukar oftast gå över efter någon timme eller två. Jag är som en shoppaholick fast tvärtom ha ha. Tur att jag oftast är med Jenny som puschar lite omedvetet på att jag ska köpa något jag absolut behöver och vill ha 😊. Är besviken över mässan över lag annars och det var jag inte ensam om. Som många andra så tycker jag att det mest var vintergrejer som alla montrar försökte bli av med och inte något nytt inför våren, så min plan att hitta tröjor och piké till mig själv sket sig rätt stort. Jag får sätta mig ner om någon månad och kolla på nätet eller åka in till My One :).
Imorgon tänkte jag göra Wilma enormt lycklig och skritta ut på henne :). Hoppas det inte regnar/ snöar för mycket bara 😳. Good night💤💤!!'