Midsommardagen

Jag minns inte när jag skrev något här senast, var det för 2 veckor sedan?
Det har varit så öde i hästvärlden för mig att det ändå hade blivit tråkiga inlägg.
Mycket på jobbet nu när semestertiden är här, så pass att både Wilma och Challe fått en veckas semester. Hade egentligen inte tänkt att de skulle få det nu i sommar men men.
Ikväll så anmälde jag mig och Challe på en pay and ride i Alingsås. Får hoppas att jag inte jobbar den dagen bara. Denna veckan har jag varit på återbesök på rehab i Göteborg. Har blivit så mycket bättre i höften sedan jag började åka dit 1 gång/månad. Jag har blivit starkare i benet och smärtan jag haft kommer mer sällan.
Dock har jag några knutor i stora muskelfästen vid ljumsken och bak vid ländryggen, de gör att jag inte kan träna fullt ut. Min höft är väldigt rörlig naturligt och eftersom jag inte kan bygga upp musklerna runt om höften så får jag i stället ont i ländryggen som blir överbelastad.
Ja är det inte det ena så är det det andra. Ska iallafall få en slaggs akupunktur där man i stället för att stimulera nu få igång en blödning i muskeln/ musklerna så knutorna försvinner. Går det till så som min sjukgymnast visade så tror jag att jag måste ha med en hel picknick korg. Jag blir alltid superhungrig och supertrött efter akupunktur.
Kommande vecka så ska jag till frisören och pållarna ska få nya dojjor.

Vilken torsdag

Idag är det Challe's födelsedag och inget gott eller fint fick han, för hans matte fick en migrän från helvetet mitt i arbetspasset. Meningen och planen idag var att Elin skulle hoppa honom men det fick vi boka om till på söndag och hoppas på bra väder 😊. 
Jag är helt slut idag att jag bara legat i soffan sen jag kom hem från jobbet, men jag måste ta en runda med snabeldraken för det var en vecka sedan sist 😳.

Take Care

Ledig tisdag

Halv 9 i morse följde Lena med på Wilma på en långritt tillsammans med mig och Challe. Lena som inte galopperat ute på väldigt länge tog mod till sig idag och körde två stycken galopper i uppförsbacke. Snälla Wilma kände troligen av att hon skulle ta det lugnt med Lena och höll därför ett bra tempo. 
Challe fick möte av en grupp äldre män som han var helt säker på skulle nypa honom i rumpan så han vände om och struntade i att mamma Wilma inte var med. Gubbarna skratta gott åt honom när jag fick leda honom förbi allihopa. 
När vi väl var förbi kände han att han klarat livet, men det var nära.  

Måndag kväll

Då var kvällsjobbet färdigt för denna gången och som vanligt kan jag inte sova med en gång när jag kommer hem. Satte mig i soffan och började planera hästarnas vecka, tack vare min vän Lena så kan jag låta Wilmas veckor varriera. Det blir mycket tid ute i naturen men 1-2 gånger i veckan rider/longerar/tömmlongerar jag henne för att försöka bygga upp henne lite mer igen. Meningen är inte att hon ska bli i tävlingsform igen men vill att hon är i kondition och musklad så hon håller i några år till, sen även att hon mår bra under vintertiden. Jag gör allt för min lilla tant 💕. 

Måndag och nationaldag

I morgon tänker jag ringa vårdcentralen för jag är fortfarande inte bra i min kropp. Hur frisk är man när det krävs två tröjor för att hålla värmen 😳.
Idag vaknade jag vid 7 så jag åt min frukost och åkte sedan till stallet. Måste passa på att rida innan det blir för varmt ute.
Challe var först ut och det märktes att han inte blivit riden på 4 dagar. Det var mycket spring i benen och trots att han motarbetade lite så kändes det såå bra att kunna rida utan ha hjälp av gramanen. Helt klart supernöjd med honom idag.

Wilma fick tömmlongeras idag. Hon är inte så jättepigg på detta motionssättet längre. Hon lyssnar men gör ändå inte sitt allt som hon annars brukar göra. I morgon får det bli lite bomövningar så hon får igång bakdelen lite bättre. 

Nu är iallafall lunchen för min del nere ( tonfisk i olja och en stor halv avokado ), så nu tänker jag ta en filt och kudde och vila lite innan jag ska cykla till jobbet 😊.

Take Care

Tandläkaren

Hemma från jobbet idag pga lite feber och magont. 
Idag var det planerat sen en vecka tillbaka att Challe skulle till tandläkaren-Benny. Så det var bara att ta alvedon och lasta Challe i Elin's transport som var snäll och körde oss.

Efter lite felåkning så hittade vi tillslut hem till Benny och han kunde börja ta en titt på Challe.
Kan säga så här att det är inte konstigt att Challe gjort som han gjort under ridningen, Challe var väldigt vass på alla tänderna. Han tyckte det var såå skönt när Benny slipade och raspade i munnen på honom, sen att han efteråt var trotsig och inte ville gå på transporten är en annan sak 😉.
Nästa gång så är det Wilmas tur ☺️
Inte lätt att vara lång när hästen vill vara nere med huvudet ☺️


En jobbig vecka

Jag har åkt på något jobbigt magvirus, men idag orkade jag ta mig till stallet.
Natten mellan tisdag och onsdag ringde jag till min mamma i panik då jag fick så extrema smärtor i magen. Det kom inte ett ljud i från magen som också var stenhård. Jag bokstavligt talat slängde mig från sida till sida i sängen av rena smärta. Försökte med en vetekudde på magen men att ha något på magen gjorde fruktansvärt ont så den kastade jag iväg. Svetten rann på mig och hela jag skakade, tanken slog mig att nu måste jag ringa 112 för så ont hade jag.
Men jag ringde mamma först som fick ropa på min bror som fick följa med ner till mig.
Men när jag hade lagt på så kände jag hur det bara släppte i magen, det var sååå skönt. Sen var jag helt slut och jag låg med vetekudden på magen i fosterställning.
Förstår hur hästar med kolik känner sig och förstår även varför de vill lägga sig ner och bara rulla.
Efter denna händelse har jag mått mindre bra. Har lite små ont i magen, mår desto mer illa mår jag.