Stockholm international Horseshow

Klockan 05 var jag hemma i natt/morse ocj hade då varit uppe i 26 timmar. Jag kände inte av det fören när vi var påväg hem då jag började bli "lite" trött. Men hem kom vi och vilken rolig dag eller dygn vi haft med skratt, tävlingar och shopping. Vi hade fått bra platser och satt på 5:e raden nere från vilket betydde att två halta-lottor fick med lite speciella steg ta sig ner för alla trappor och självklart när vi skulle upp igen. Dessa trappor fick vi även ta på andra sidan där mässan var så motion fick vi kan jag lova. Vi fick se både dressyr där Patrick Kittell. Tinne Wilhemsson och Minna Telde red, dock blev det ingen svensk seger där, sen så hade vi tidshoppningen....ingen svensk seger där heller MEN väl i VC -hoppningen stod Peder Fredriksson högst upp på pallen. Det som fick hela arenan att vika sig av skratt var "Poddkampen" som var mellan Alexander Schulman och Sigge Eklund, som de senaste 5 veckorna lärt sig rida och skulle nu tävla emot varandra. Alex som hade dödsångest och Sigge som var taggad som....ja riktigt taggad. Efter en vinglig och med lite egna konstiga vägar tog sig Alex runt en bana som låg på ca 30-40 cm höga hinder. Nu var det Sigges tur som nu skulle "krossa" Alex, han kom över första hindret och orädd som han är galopperar på i bättre fart än Alex. Sigge har aldrig under dessa veckor haft någon bra sits tappar nu balansen mellan hinder nummer 2 och 3 där han nu gör en snygg kullerbytta och ställer sig jämte sin häst. Han upp igen ( efter lite hjälp) och fortsätter nu i trav som nu var planen resten av banan. MEN planen ändras snabbt då hästen tar ett galoppsprång vid hindret och Sigge tappar balansen igen och även om han gör allt han kan för att stanna hästen och drar till i ena tygeln så hästen gör en tvärsväng, ligger nu Sigge på backen framför hästen och där var hans debut på Friends arena över. Det som nu fick publiken att vika sig av skratt var att både Alex och Sigge hade på sig en säkerhetsväst som blåser upp sig när man slår i marken. När den nu blåstes upp 2 gånger på Sigge som såg ut som en badboll kunde inte ens Peder Fredriksson ( Alex Coach) , Malin Bayard Jonsson ( Sigges Coach) Alex eller de andra som hjälpte till hålla sig för skratt. För att citera Alex igår " så var det det bästa som hänt under denna kväll". Sigge bjöd på sig själv när publiken satt för att hämta andan efter denna skräckblandade förtjusningen som faktiskt dessa två bjöd på. Det hade varit roligt om Sigge och Alex kunde öva fram till nästa år så man kan få se hur de utvecklats, kanske Alex inte har samma dödsångest som igår 😊.

Allt eller inget

Idag har allt gått i ett. Upp kl 05 för att släppaut hästarna för att kunna äta frukost i lugn och ro, sen mellan 07-16 har jag jobbat, åkte direkt till stan för att köpa foder till Challe och Wilma, till stallet för att mocka och fixa, till affären och sen hem. Klockan är nu 19:00 och morgondagens lunch ska lagas, orkar egentligen inte men 30 min senare är även det klart. Nu ligger jag i soffan och kollar på Numbers :). I morgon får Challe nya skor så han kan arbeta ordentligt sen 😉. Blir en spännande helg detta :).

Allt ska hända

En dag ledig, en dag där ALLT måste göras. Jag har haft mina föräldrars ( och min) hund hos mig över natten så han skulle slippa vara ensam, har tvättat, släppt ut hästarna, mockat, varit ute på promenader med Olle ( hunden) och varit och köpt spån. Nu är jag riktigt trött och ser fram emot några timmar med sömn i sängen innan jag ska upp vid 5.
I vanliga fall så går en vecka väldigt snabbt men denna går så långsamt, allt roligt händer i helgen. På lördag är det som sagt dags för SIHS tillsammans med Jenny. Sen på söndag är det dags för Challe att tillfälligt flytta hemifrån igen :). Då finns även möjligheten att prova Jennys "gamla" sadel för att se om den passar Challe eller inte :). Jag ser verkligen fram emot den närmsta månaden och är super uppspelt för detta. Nu ska jag se klart CSI Miami sen blir det sängen och lite läsning. Natti natt natt

Tisdag eftermiddag

Idag är det dags för en skrittrunda med Wilma igen, men denna gången tänker jag ta rundan åt andra hållet så hon inte tröttnar :). Annars så kommer nog inte så mycket mera att hända gällande stallet idag mer än att jag ska "inventera" i schabraken som jag har :). Tror jag får ringa Jenny ikväll och kolla lite vad som behövs följa med och vad som kan stanna hemma. För när Challe blev inriden i våras så behövdes bara 2 täcken följa med då Peter använde sin westernsadel och träns. Ja jag får göra en checklista helt enkelt :).

Massa att göra

Då var veckans enda kvällsjobb över och fort har det gått också. På onsdag kommer jag ha att göra då det är enda dagen innan söndag som jag är helt ledig och då måste jag tvätta tvätta hästgrejerna som Challe ska ha med. Idag blev iallafall transporten bokad så vi kommer iväg gärna innan lunch på söndag :). Det är något som jag verkligen vill ha och Skulle behöva och det är en transport för det skulle underlätta så mycket när det gäller träningar, veterinärbesök m.m. Men men det löser sig till slut ändå 😉.

Sunday morning

Söndag morgon redan satans vad fort en helg går, men känns som att jag varit ledig 1 vecka :). Det blev ingen longering igår så det får bli idag istället. Sen tror jag inte att det är lika hårt i backen som det var lite granna igår. Ja som sagt igår blev det klart att Challe ska åka på utbildning till Jenny ( JMDressyr ), tanken är att han ska vara där 1 månad men är öppen för en längre tid om det är möjligt. Så nu i veckan måste jag tvätta och packa grejer åt honom eftersom jag och Jenny åker till Stockholm på lördagmorgon och kommer inte hem fören på natten sen. Jag kommer ju inte orka stressa på söndagen sen och packa ihop och jag kommer säkert glömma något viktigt som hans kraft eller något liknande i sådanafall :). Nä nu ska jag ta och äta lite frukost innan stallet väntar :).

Då var det bestämt

Nästa vecka åker Challe på bootcamp hos Jenny ☺️. Jag är riktigt glad och Challe...ja han kommer kanske inte vara lika glad på mig men Wilma kommer vara lycklig då hon får mer uppmärksamhet 😍. Så jag måste kolla igenom alla grejer han behöver ha med sig. Jag får väll skicka med Wilmas sadel för jag kan inte rida ordentligt på ett tag ändå. Ska bli spännande att se hur Challe kommer sköta sig utan sin mamma och bror :).

Morgonpromenad

Då var morgonpromenaden klar tillsammans med Olle :), jag tog med honom hem från mina föräldrar igår kväll :). Var riktigt skönt att gå ute nu när det var så kallt och friskt så vi tog en lite längre runda och var borta nästan 1 timme. Idag tänkte jag skritta ut på Wilma och då inte längre än den lillarundan, sen ska Challe få arbeta lite på linan. Jag funderar fortfarande på om jag ska våga klippa av manen på honom eller om jag ska vänta till nästa år 😊. Nu ska Olle och jag ha lite morgonmys.

1 av 2

Då var denna dagen över och den avslutade jag på röntgen där jag fick göra magnetröntgen över höften. Ska tillbaka till ortopdemottagningen den 1 december för att få reda på vad röntgen visade, om det bara är en muskelbristning eller om det är något annat. Men men de tiden den sorgen, nu är det bara 1 vecka och 2 dagar kvar tills vi åker upp till Stockholm :). Sen är det kanske men bara kanske dags för Challe att hamna hos Jenny i 1 månad. Kanske att Challe kommer längta hem när han fått arbeta med Jenny ☺️.

Charlie's häst och hund

Valack eller inte sådana här vill jag ha 😍. Dessa kan man hitta hos Charlie's för 249kr och de finns i rosa, guld och silver.

Drama Queen

Snart dags att ta mig till stallet så de får sitt lunchhö. Tror Wilma kommer vara väldigt upprörd av att få så "sen" lunch idag, tycker att hon borde döpts till Drama Queen istället ☺️. Ska även longera lilleman idag sen får jag ta med mig träns och putsgrejer hem för annars blir det aldrig gjort, kan bli irrterad på mig själv ibland att jag är så lat att inte ta tag i det när jag ändå ser att det behövs 😠. Inga dyra träns till Challe på ett tag, däremot ett nytt bett skulle sitta fint :).

Natten mellan söndag och måndag

Händer vissa nätter att jag vaknar några minuter. Är fortfarande lycklig över att ha suttit och åkt häst idag/igår. Beroende på vädret och vad klockan blir så kanske men bara kanske ska Challe få gå på linan idag igen, all den där energin måste ut från honom, speciellt när jag gärna vill köra honom till Jenny så hon får provrida honom innan det är dags om några månader att göra ett nytt försök till att ha honom där 1 månad på utbildning. Sen behöver han åka lite transport igen också. Har även i veckan tänkt rida ut en kortis på honom om det går, allt beror på om han kan lugna ner sig eftersom det ändå gör lite ont att bara sitta ner på en häst just nu. Ja vi får väll se om det blir denna veckan eller nästa, nu måste iallafall jag somna om igen :).

Första gången på snart 2 månader

Jag bestämde mig på jobbet att jag skulle testa att skritta ut på Wilma idag. Så efter att jag mockat sadlade jag Wilma, på med reflexer ( viktigt i mörkret) och gav mig ut på en lycklig Wilma. Den där underbara känslan att bara sitta i sadeln går inte att beskriva. Även om benet inte riktigt fungerar så ska jag försöka göra detta 2 gånger i veckan.

Hyperaktiv

Jag har varit trött heela dagen idag, gick och la mig vid 13 och vakna nu vid 16 och jag hade kunnat fortsätta sova genom hela natten. Får hoppas att jag är piggare i morgon. Challe var galet pigg idag och lyssna inte alls utan ville bara trava med en gång. Märkte att det inte kommer gå idag att då honom att börja med att skritta så fick låta honom börja i trav. Dock var det bara slängtrav hela tiden och ibland kom han in i galoppen så jag bestämde mig för att lägga ut två bommar på var sin sida vilket blev en succé. För helt plötsligt så var något i vägen, han var tvungen att lyfta på benen och kunde inte längre springa som han ville. Jag lyckades få honom trött idag då han både var tvungen att jobba med kroppen och huvudet för att inte trampa på bommarna :). Så nästa gång ska jag lägga till en bom på varje sida.

En får vara en får jobba

Eftersom vädret styr lite om det blir ridning eller ej och att det börja regna igår gjorde att det inte blev någon skrittur innan veterinären kom igår. Idag får Wilma inte motioneras så Challe är den enda som ska longeras idag. I morgon efter jobbet har jag tänkt att skritta ut på Wilma och Leena och Alli ska följa med som sällskap. Igår när veterinären var ute för att vaccinera och det var dags för Wilma sa jag att det var surtantens tur. Men veterinären höll inte med mig om att hon är sur och grinig, han tycker till och med att Wilma har lugnat ner sig sen tidigare, jag minns inte ens hon varit orolig av sig :). Så tror han förväxlar Wilma med någon annan :).

Planerna ändras

Challe ska bli longerad nu i eftermiddag och Wilma får troligen vara tills helgen. Sadeln får jag hämta en annan dag för tiden rinner iväg väldigt fort idag, det måste bero på läckan i morse 😉. Nu sitter jag i ett parkeringshus och väntar på min bror som är på ett möte på arbetsförmedlingen. Innan dess fick pållarna mat och Leenas hundar fick komma ut en snabbis för att kissa. Detta fattade dock inte minstingen som inte lät sin morsa vara i fred, så jag fick plocka upp henne medan de två vuxna fick uträtta sina behov. Det är tur att jag är ledig i morgon också eftersom det bara blev 4 timmars sömn i natt :).

Vilken morgon

Jag trodde jag inte skulle vakna före kl 09 men så blev det idag. Vakna av att jag hörde något droppa och jag visste att det inte var kranen. Var länge sedan jag kom ur sängen så fort. Det droppa ifrån taket och det låg en stor vattenpöl på köksgolvet. Hyresvärden kom hit snabbt och hitta felet uppe hos min granne. Så nu får vi se hur stor vattenskada det blivit. Jag kan iallafall inte tända min lampa i köket. Så det är inget annat att göra nu än att vara vaken, ska nämligen köra in min bror till stan och kanske kanske kan jag hämta sadeln i Sandhult, annars kan jag hämta den i morgon men när man ändå är i närheten hade det passat bättre. Ja vad ska man nu göra för att inte somna?

Tidig tidig torsdag

Sovit några timmar och sen vaknat för någon timme sedan. Eftersom jag missa bonde söker fru i går kväll så har jag legat och kikat på avsnittet, för reprisen hade jag missat till helgen ändå. I dag fast lite senare har jag funderat på att ringa Jenny för att äntligen låna hem hennes sadel och provrida den på Challe. Har jag riktig tur så ligger den tillräckligt bra för att jag ska kunna köpa denna undetbart sköna sadel. Det som är svårt med Challe är att han har en sådan liten manke och att ha en svanskappa på storhäst vägrar jag, bara för att jag tycker det är så fult. Det märktes på en glad Jenny som nu fått klartecken av läkaren att efter 7 veckors uppehåll nu får börja rida igen. För nu tycker hon att jag ska köra Challe till henne om någon/några månader som var planerat i september/ oktober :). Så någon gång eftet december får Challe flytta hemifrån i någon månad för att hamna på arbete hos tyrannen Jenny.... Om nu Wilma får säga sin mening 😉. Wilma vet nämligen att möter man Jenny är det hårt arbete som gäller. Så tills jag har varit på mitt återbesök hos ortopeden den 1 december så får jag ta det lugnt men hitta varierande sätt att motionera mina två fyrbenta.

Onsdag

Efter att ha varit ledig i helgen så har det känts väldigt lätt att jobba denna veckan. I morgon kväll ska alla utom Challe få sin influensa och stelkrampspruta så vet inte om jag bara ska ta Challe i morgon eller om Wilma ska då en promenad på förmiddagen. Har inte riktigt bestämt mig än men jag har ju gott om tid på mig ☺️.

Lycklig och trött

Wilma hade en dålig dag idag och var lite trött. Blev longering med gummisnodd över några travbommar och avsluta med galoppbommar, men där gick gränsen idag för damen. Det gick bra i högervarv men vänstervarv var antingen mer jobbigt eller möjligen att bommarna låg lite fel. Men eftersom hon inte lyckades lösa det så tyckte jag att det räckte där för idag, hon hade jobbat på bra ändå. Challe tänkte jag inte låta gå med snodd idag då han har energi så det nästan sprutar ut ur öronen på honom, så honom lät jag vara lös i paddocken. Vi hann knappt ut i paddocken innan han satte fart i galopp. Jag trodde att jag skulle få piska på lite med longerpisken för att få fart på honom men han hade mer energi än vad jag hade trott. Så han fick springa tills han själv kom in till mig i mitten. I morgon får Challe vara och Wilma ska få komma ut och skritta och jag hoppas att jag kan sitta upp på henne, men bara ett kanske på den.

Sista dagen

Klockan bara tickar på och om bara någon timme är det daga för veckans sista arbetsdag & sedan tar jag äntligen helg vilket ska bli så fantastiskt skönt :). Eftersom ingen av hästarna blev motionerade idag och jag har hela dagen på mig i morgon så ska båda få gå med gummisnodden. Men är Challe för pigg så får han springa löst i paddocken för att springa av sig sin energi lite :). Det är ju inte lätt att vara liten med massa energi och ha en matte som inte kan rida för tillfället :).

Fredags morgon

Ni kommer inte kunna läsa något annat än om att Challe och Wilma blir longerade på ett tag :). Möjligen någon promenad men troligen inget annat, ja så länge Ellen inte kommer och rider Wilma ibland ☺️. Idag är det kvällsjobb för mig så har lite rutiner att följa, tänkte sova någon timme till sen stallet och vid 12 är det lunchdags :). Inget mer intressant kommer att hända idag, inte vad jag har planerat iallafall ☺️.

Dagen är till ända

Dagen är förbi och jag har jobbat, longerat Wilma och nu har jag kommit hem från nyöppningen av min kusin My's butik Hjärtat hem och interiör ( stava jag rätt?) i Ulricehamn. Hit ska man åka om man vill hitta de mest udda men otroligt fina inredningsprylar, blommor, köksartiklar m.m.
My är duktig på att sätta ihop presentartiklar, buketter, kransar och har många bra ide'er på hur man kan använda olika prylar på ett lite ner speciellt sätt.
Just nu finns det mycket julprylar i butiken och det mesta hittar du sällan någon annanstans än hos Hjärtat.
Något som blivit mer och mer populärt i köket är dessa fat och formar....dock kommer jag inte ihåg namnet 😞. Men ingen kan säga mer än att de är väldigt fina.
Behöver ni råd eller har ni idétorka gällande inredning är My den ni ska fråga då hon har en bra fantasi att använda simpla saker till något helt annat än vad som den är till för.

Äntligen torsdag

Kände att jag vill förklara gårdagen lite och detta kommer bli sista gången detta kommer upp här. Att jag var på akuten igår igen berodde inte på något nytt eller att jag inte "fick något bra svar" när jag var inne natten till i tisdags. Mina besök där denna veckan beror på den spark jag fick på höften för några veckor sedan och jag har fått problem efteråt. I måndags natt så var det för sent för att göra ultraljud då röntgen hade stängt och jag skulle därför bli uppringd från röntgen för att få göra ultraljudet. Det blev lite krångel med remissen och jag blev tillsagd att göra om hela besöket på akuten för att få komma till röntgen och det var därför jag var på akuten igår och inte pga att något nytt hade hänt. Så nu hoppas jag att allt är utrett och undrar man något är man välkommen att fråga så får vi se om jag kan svara.
Idag är planen att hinna longera gamla damen lite innan jag och mamma ska åka till min kusins affär som flyttat till nya lokaler i Ulricehamn :). Kommer ta lite bilder och lägga upp mer information om vart och när dörrarna slår upp för allmänheten för ikväll är det bara öppet för släkt och vänner :).

Åter tillbaka

Ja då var äntligen nästan allt avklarat gällande utredningen med min höft som gör sig till känna. Har idag befunnit mig på akuten igen under hela eftermiddagen men har fått höften röntgad som inte visade något och så ska kag få göra en magnetröntgen över höften ganska snart, läkaren är till 99% säker att jag fått en rejäl muskelbristning, men det återstår att se vad röntgen visar. Nu ska jag gå och göra lite jordgubbskräm son blivit min nya favorit 😍.

Dåligt samvete

Jag var i valet och kvalet om att gå eller inte gå till jobbet. Valde att gå för att på eftermiddagen kunna åka in till akuten på eftermiddagen. Så här i efterhand skulle jag valt att stanna hemma då jag troligen gjorde allt mycket jobbigare, det kändes så iallafall och fick dåligt samvete. Önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan till i morse. Nu ska jag iallafall få reda på om det gått sönder något mer än en muskelbristning i ljumsken/magen. Läkaren i måndags trodde iallafall att jag fått en muskelbristning i den ytliga magmuskeln men ville som sagt göra ett ultraljud för att vara säker på att inget annat hänt. Efter denna dagen tänker inte jag besöka sjukhuset på mycket mycket länge.

Skruvar lösa?

En fighter eller bara alla skruvar lösa? Den frågan kan man ställa sig gällande mig idag. Efter bara 2,5 h sömn gick jag haltande till jobbet. I morgon blir det att jobba förmiddagen och sen åka tillbaka till akuten så jag kan få göra mitt ultraljud, har galet j*vla ont ikväll så därför är det tur att jag har mina tabletter att ta så jag kan få lite sömn i natt. I morgon får Wilma stå men på torsdag blir det longering med snodden igen, hoppas bara på bra väder 😊

Såå trött och sååå ont

Sååå trött jag är men inte så konstigt efter att bara ha sovit 1,5-2 timmar. Jag fick nämligen åka in till akuten igår kväll efter att ha pratat med 1177 om mitt onda som jag haft sen det small till i lördags kväll. Hon på 1177 tyckte jag skulle åka in då det kanske var ett ledband som hade gått av, kan lugna alla att så inte var fallet. Men det var den värsta gången på AVC någonsin. Visst vet jag att det kan ta tid pga många patienter men när jag ringer på den här klockan när man behöver hjälp och ingen kommer och att de har en otrevlig ton när man går fram till disken och säger att man behöver hjälp nä där går min gräns.
De sitter 3-4 personer och glor in i en dataskärm men ingen går och tittar vad patienten behöver hjälp med, nu stod inte jag ut längre med att ligga där och ha ont så ville inget annat än ha något mot detta så det var en jäkla tur att det inte var något mer allvarligt.
När jag hade ringt på klockan hade jag väntat i ca 4,5 timme att få ett rum och hade jag inte ringt på klockan hade jag nog inte fått ett rum så snabbt som jag sedan fick. Jag tror faktiskt att de hade glömt bort mig för man hör ju hur de pratar, någon gick och pula och 3 andra satt och tjöta och bakom en skärm låg jag så inte en chans att de såg mig. Nä irriterad blev jag och med all rätt tycker jag.
De trodde iallafall att jag fått en muskelbristning men ska tillbaka till röntgen idag för att göra ett ultraljud för att se så det inte är något annat som har gått sönder. Så jag fick tillbaka mina kryckor som jag lämnat tillbaka och jag var hemma runt 03 i natt. Men jobbat det har jag gjort, jag har gått i min egna lilla tackt och försökt att inte tänka på hur trött jag är.

Måndag

Jag har märkt den senaste tiden att om jag är ledig 1 dag så är jag lite stressad för i mitt huvud är jag inte ledig utan mer inställd på att jobba kväll. När jag jobbar kväll så ska allt vara klart innan 12 och så blir det även denna endagars ledighet så jag får säga till mig själv att stanna upp för att varva ner. Ja jobbigt är det iallafall. Är galet idag och min höft/ ljumske gör galet ont även idag, det gick bra tills jag satte mig i bilen för nu vet jag inte hur jag ska sitta och att bara ligga på höger sida är inte alltid sä skönt. Så jag längtar till början av december då jag har tid hos sjukgymnasten igen.

SIHS

Om 4 veckor så tar jag och Jenny bilen upp till Stockholm då det åter är dags för Sweden international horseshow 😍. Jag har sett fram emot denna helgen hela året och ser verkligen fram emot denna dag som vi ska vara där. Förra gången så åkte vi över dagen och sa det att vi ALDRIG skulle göra så igen utan ordna med boende, men då det var svårt att hitta ett bra boende så pass nära så vi skulle slippa taxi fanns inte så det blir att vi åker runt 3 tiden på natten mellan fredag och lördag och åker sedan hem på kvällen. Denna gången blir det nog bättre då vi vet hur vi inte ska göra och vad vi ska göra. Ser fram emot att denna gången kunna shoppa lite jag också, sen hoppas jag att jag inte behöver vara så nervös över att Jenny ska bli omkull sprungen av alla människor som förra gången :). Något som är lite annorlunda från förra gången också är dels en annan arena men också att vi har heldag biljetter så vi kommer få se lite hoppning denna gången också :). Nä nu ska jag åka till stallet.

Måttligt glad

Efter att kvällsjobbet var klart och det var dags att gå hem så var jag måttligt glad på höften som hade smällt till 2 gånger under passet. Så nu hade jag nästan ( inte riktigt men nästan) lika ont som en vecka efter olyckan, jag kunde inte sitta utan var tvungen att vara ner hasad på stolen och att gå...ja jag vackla inte som en anka längre utan halta rejält. Så tanken blev att " ja men en varmdusch gör det bättre så jag kan få sova", men nä nä det gick inte att sitta ändå så det var bara att ta en av tabletterna som jag faktiskt inte behövt ta de senaste 1-2 veckorna. Så jag har ju sovit relativt gott iallafall men drömt dessa konstiga drömmar så några vakna sekunder har det dock varit ändå. Tänkte jag skulle sova någon timme till så jag inte slocknar i korridoren på jobbet 😉.

Allt är bara jobbigt

Gårdagen var riktigt bra och båda mina pålar skötte sig mycket bra....tja Wilma skulle ju stanna och äta gräs med jämna mellanrum dock men det ändrades tillslut. Wilma fick nämligen gå till klätterbacken och att klättra är något som hon absolut inte tycker är särskilt roligt bara för att det är såå jobbigt och tro mig hennes matte tycker det är jobbigt att gå upp och ner för den där backen också. När vi hade gått upp för hela backen och var påvägen ner så vände vi vid halva och gick upp igen, gissa om nag hade en redigt sur ponny-tant 😊. Men mycket gladare när vi kom ner igen och blev åter tvungen att äta gräs för nu var hon ju hungrig 😉. Sedan var det Challes tur som för första gången fick longeras med gummisnodd och det var ju inte särskilt populärt. Nu kan Challe komma väldigt högt med sitt huvud, lite tvärtom mot sin mamma som är väldigt låg så även om snodden glappa lite så hade han svårt att koncentrera sig på mig eftersom han var så irriterad på att det var något som hindra honom att springa lite som han själv vill. Sen så tyckte han det var väldigt jobbigt att helt plötsligt behöva arbeta på ett annat sätt och som sagt inte bara flänga runt på en volt. Men det kommer bara bli bättre och bättre för varje gång han får ha snodden på sig. Sen måste han vänja sig vid att ha martingall på sig för det är inte heller populärt om man frågar honom :).