Kroppen är slut

Åkte ut till Challe i förmiddags för att titta när Peter Ljungberg jobba med honom, blev även att jag titta på Mac's lektion :). Vad jag gjorde var att bara titta och nu är jag heerlt slut, tar jag ett glas till exempel och glaset bara skakar. Nu ska jag samla kraft till att åka till stallet för att mocka. Jag ser inte sjuk eller trött ut i andras ögon (tur är väll det) men jag är helt slut i kroppen. Nu är jag så trött att tårarna är nära igen, det är jobbigt att vara trötthet hela tiden. Ska vi la lite innan jag tar mig till stallet :)

Torsdag

Idag blev det snabbaryck. Var tvungen att mocka och fixa redan efter jag släppt ut danerna för mamma behövde bilen. Vad jag inte hade trott var att det var så lite hö inne så det räckte bara till Wilma i kväll och i morgon bitti. Jag hann inte ta in hö till Leena då klockan flög i väg, dåligt samvete får jag så det sprutar ut ur öronen men men vad ska jag göra. Får ta in ensam om några dagar :). Nu är det snart jobbdax så ska göra mig i ordning sen så ut med Olle innan promenaden till jobbet.
Take Care

Orken finns inte

Har inte orkat skriva något på väldigt väldigt länge. Ingen ork alls och huvudet känns som en vattenskalle. Får dåligt samvete att jag inte orkar rida Wilma, jag vill men orken finns inte. Jag har iallafall turen att Challe får en massa uppmärksamhet hos Peter och då kan jag ha tid att återfå min ork igen. Vi får se hur det blir efter måndag, längtar iallafall till nästa onsdag då jag ska få besök från någon som bor lite längre här ifrån, tror det kan ge en massa energi :). Take Care

Egen uppfattning

Jag har funderar lite extra på en sak efter att ha upplevt att folk dömer innan de själva upplevt något. Detta händer( vad jag upplever) speciellt inom ridsporten och tror även det mest beror på avundsjuka. Går det bra för någon och kanske inte lika bra för en annan så är de snabba att prata bakom ryggen och/ eller hitta på och sprida rykten som inte alls stämmer. Hur kommer detta sig? Varför kan vi inte glädjas åt andras framgång? Det går ju inte alltid uppåt utan någon gång måste det gå neråt för hur ska man annars kunna gå upp? Och varför är vi så snabba på att tro ALLT vi hör genom andra istället för att fråga personen det gäller eller fatta sig en egen uppfattning, vi upplever faktiskt saker olika.

Helgen

Så igår var set dags för killarna att åka. Kl 10 kom Hovslagaren och fixade hovarna och vid 13 kom våran körhjälp. Först på var Challe och inga problem, han gick på med en gång och stod där hela tiden medan vi försökte få på hans bror. Efter 30 min så fick vi på Mac så det tog inte så lång tid. De stod stilla hela vägen till Hökerum och skötte sig fint när de kom ut. Sen undra de ju vart de hade kommit, Mac fick stå jämte två minishettisar så när han gick syn på de två var en rolig syn :). Eftersom de hade fått stå inne hela tiden så tog vi upp de efter en stund till ridbanan så de fick springa av sig. Det känns jättekonstigt att bara mocka en Box helt plötsligt men ändå rätt skönt för tillfället :). Ska bli riktigt roligt att komma bort och se hur de sköter sig om någon vecka :). Efter detta så var det dags för kalas hos kusinbarnet som fyllt år, en macka har aldrig varit så god som igår...& tårtan såklart ;).
Idag kände jag av den hektiska gårdagen genom att ha tryck över huvudet, trött och så var bog blodtrycket lite lågt :). Men men lite vila några timmar och lite vatten så var det bättre :). Tog med mig mamma till Viktoria Carlebäck's gård för att titta på en väns nya häst, kan säga att det blev jävligt kallt så efter 30 min åkte vi hem :). I morgon och fram till onsdag är det jobb och jag hoppas på att orka med att ruda Wilma i morgon igen...för jag red henne igår mellan Hovslagaren och förflyttningen :).

Ta det lugnt var det ja

Jag trodde aldrig att jag var någon som skulle sitta på nålar för att man ska ta det lugnt, men här är jag och tänker åka till Ulricehamn till min kusins affär :). Men först ska jag till stallet och ge hästarna lite lunch. Var hos sjukgymnasten igår och skulle få akupunktur i ryggen, men när jag la mig på mage så fick jag inte luft, försökt hitta ett annat läge men det hjälpte inte jag fick helt enkelt inte luft. Jag fick sitta upp och luta mig emot en stol medan jag fick behandling, jag var lite nervös för jag brukar somna när jag får akupunktur med ström, hade dock inte en chans att somna då sjukgymnasten fråga var 5:e minut om det guck bra...sen kvickna jag till när han snurra på nålarna :). Iallafall så igår fick jag åka in till jourcentralen för att göra ett EKG, kolla lungorna och blodtryck då jag får ett tryck över bröstkorgen när jag anstränger mig och det blir värre ju mer jag anstränger mig. Alla tester de kunde göra igår var bra men ska följa upp detta på vårdcentralen för att ta lite fler prover. Vad läkaren även sa att jag gör ju väldigt mycket( jobbet, gymträning ,stallet och hästarna) så jag ska se detta som en varningssignal att kroppen troligen är trött och behöver mera vila. Så idag ringde jag dit jag går och tränar och pausa mitt kort i 3 månader. Jag kommer bara gå ut på promenader som träning här hemma.

Jag blundade och sen hoppa jag

Igår kväll blev det snabbt bokat att våra killar ska på inridning till Peter Ljungberg. Det var där de blev till och det är där de ska utvecklas, så vi är tillbaka på brottsplatsen :). Känner på mig att detta kommer bli super bra och troligtvis ska Anna (sambo med Peter) låna Challe och Mac till ridskolan och då går de bara 3 ggr/ vecka på lektion sen rider Anna eller Peter dem. Så igår blundade jag och hoppade mot det okända.
Idag fick jag f*n för att ga låtit Wilma stå för länge. Det var som att sätta tyglarna runt en lycktatolpe. I skogen där vi galoppera hade ett gigantiskt träd fallit och Jag får inte stopp på Wilma, hon tänkte hoppa och då pratar vi om ett träd som var ca 1,70 cm hög. I lite små panik släpper jag ena tygeln och bara drar med båda händerna i den andra. Då äntligen blev det stopp på henne. Så i fortsättningen blir det gramanen på på uteritter, för jag var heelt slut. Wilma fick sedan i stallet lite amatör massage av mig. Hon har troligen sträckt sig i ena sätesmuskeln men var annars mycket nöjd :).

Blandade känslor

Hade varit och hämtat en sadel som jag ska ha till Challe som förhoppningsvis passar bättre än den jag har nu. Iallafall så hade jag tänkt sätta mig på honom, men mörkret kom fort så jag och Leena valde att mäta våra pojkar. Challe har vuxit 4 cm och är nu 1,48 cm hög och då är han bara 2 år och 7 månader gammal. Mac är 9 cm högre så även han har blivit en stor kille :). Jag blev både glad och samtidigt fick jag en klump i magen då han med stor sannolikhet kommer bli stor häst. Detta gör då att jag inte längre är lika säker på om jag ska sälja honom, jag tänker då vänta och se hur han fungerar i ridningen.
Take Care

fredag

Då vart det Fredag igen och jag ska jobba kväll, tur att dessa kvällsturer går fort när man väl har kommit igång. Har precis ätit lunch tillsammans med Olle och samtidigt suttit och tittat på längdskidorna som går på tv. På måndag så ska jag börja sätta igång Wilma igen på allvar, kommer bli mest uteritter nu i början då hästarna fått gå mycket i paddocken nu när det varit så dåligt väder, så Wilma är lite trött på det stället just nu :). På söndag ska det smidas planer gällande Challe och om tanken som jag har kommer att genomföras senare i år, kommer dock inte inte kunna tävla Wilma lika mycket som jag hade tänkt, men det får väll gå ändå. Fick min B-12 spruta igår av mamma också så idag är jag inte lika trött ( även om jag inte är pigg), skönt det att inte behöva sova bort hela dagen utan vakna vid halv 10 och hinna göra stallet, tvätta och laga mat i tid så jag slipper känna mig stressad till jobbet utan kan sitta och äta i lugn och ro och även efteråt kunna sitt och smälta maten utan stress :).
Take Care

Underbara dröm

Jag hade världens bästa dröm på länge. Drömde att jag skulle få tävla Jenny's häst Goodie pga att Wilma nu skulle sluta tävlas, gissa om jag var eld och lågor, jag kunde knappt stå still :).
Take Care

Onsdag

Har ingen motivation till att skriva något alls just nu. När jag sitter här går tiden mer åt till att stirra på skärmen än att skriva något mer vettigt och intressant, sen när man väl försöker skriva något så blir det pinsamt dåligt så det lika väl kunde ha kvittat. Jag känner mig iallafall bättre och idag var jag iväg och jobba. Nu tog jag det väldigt lugnt och gick inte i trappor mer än vad jag behövde och inga onödiga tunga saker. Märkte ganska fort att så länge jag inte anstränger mig för mycket så verkar blodtrycket ligga på en normalnivå och jag slapp trycket mot bröstet, svårt att andas och det konstiga trycket över huvudet. Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och mockade för att sen gå en mindre promenad med Wilma, gick upp för klätterbacken men kände efter knappt halva att jag ska nog vända om och gå ner om jag nu inte vill tuppa av i mörkret mitt i skogen där ingen visste att jag gick :). Wilma blev nöjd och blev även riktigt glad över att få komma in och äta, tyckte dock att det var konstigt att de andra inte hade kommit in medan hon var ute ;). Sen var det Challe´s tur, med honom hade jag bara planerat att stå på pallen jämte honom medan jag borsta honom. Vet ni hur läskigt det är när matte blir mycket högre än honom och mycket högre än vad hon brukar vara, han menar bara att han brukar få titta ner på henne :).Blev även tvungen att klippa av en bit av hans svans då den är så lång att den med bara någon centimeter ifrån släpar i backen och ni kan ju gissa hur skitig den blir. Nu ska jag titta på en Stig-Helmer film som jag inte sett tidigare :). Take Care