Fredagen i helhet

Hoppade över ridning idag då jag kände mig lite mindre bra efter att ha varit på marknaden. Jag åkte ändå och hjälpte Jenny Magnusson med Goodie (Goodwin) som var med i Borås på hela helgens tävlingar. Det resultera i en 5:e plats trots en enorm förkylning. Är riktigt roligt att åka på lite större tävlingar för man hittar sin motivation och man ser lite hur andra rider sina vägar ( iallafall jag).
  Jenny och kungen Goodie
 
 
 
 
 
 
Passade även på att rådfråga Jenny gällande Challe hur jag ska göra med honom med ridningen och hon tyckte ( och lite vad jag funderat på) att jag skulle låta honom få lite semester i minst 1 månad. Och jag tror inte att det blir längre än den månaden men vi får se vad jag bestämmer mig för. Och efter vilan tänker jag åka ut med honom till Jenny för att få lite träning och lite tips på vad jag ska göra hemma.
 
Kan säga så här att jag känner mig febrig och redig förkyld, MEN jag vet inte om det är förkylning eller om det är allergi. Känner inte för att jobba i morgon kväll men jag tänker inte vara hemma fören min semester kommer om.....ca 7 veckor.

Underbara Fredag

Underbara lediga dag! Jag har dock inte sovit så gott i natt. Ska snart försöka ta mig upp ur sängen och åka upp till mamma och pappa, det är vårmarknad i stan idag så det blir en tripp dit idag :). Sen har jag inte riktigt bestämmt hur jag ska göra med hästarna....eller rättare sagt med Wilma. Tror nog ändå att det blir en uteritt så hon får galoppera mycket för det behöver hon verkligen göra. Var länge sedan jag red en lång runda med henne så tycker att det är dags nu :).

Tämta

Blev ingen tid över igår för att skriva om träningstävlingen så det får bli nu ikväll i stället :).
 
Det tog inte så lång tid som jag trodde att köra till Tämta så vi var framme redan 16:20 :). Aja ca 1 timme senare hade Wilma tröttnat och ville ut ur den där tråkiga lådan :). På framridningen blåste det halv storm ( kändes det som ), gruset blåste rätt i ansiktet och jag såg nästan ingenting i mellanåt och Wilma tyckte inte heller att det var så mysigt :). Trots detta så var hon som en duracellkanin och skulle bara springa springa, när vi sedan kom in i manegen såg hon spöken i varje hörn och ingen energi...såklart :). Jag glömde en volt i första programmet men fick ändå 60,7%.
Sen var det samma visa igen, Wilma gick som bara den ute och i manegen spöken ( äveb om de inte var lika många denna gången) och ingen energi, hon till och med bröt av i galoppen i första volten. Men även här trots den missen så fick vi 60,3%, det måste ha att göra med att jag var väldigt noga med hörnena, hur jag red mina 20 m volter och hur noga jag var med mina serpentinbågar. Dessa 3 saker har Jenny hjälpt mig med tidigare och hade henne i huvudet för varje moment jag gjorde, jag hörde vad hon hade lärt mig och det lönade sig :). 
Mitt nästa mål med Wilma är nu att få till en bra ökad/mellantrav för även om den var bättre än på länge så skulle hon länga lite till och hur tränar jag detta?
 
I morgon kommer en film upp från idag där jag rider en något spänd och pigg Challe :).
 
God Natt!!!

Onsdag

Har man ingen egen bil så får man vara beredd att ändra om sina planer. Så även om Wilma hade behövt ut och röra på sig idag så får det vänta tills i morgon. Jag kan idag istället se till att städa här hemma innan jag ska börja jobba vid 14:30 :).
 

Superbra

Är riktigt trött nu så orkar inte skriva allt ikväll. Men procenten var super bra idag. Skriver om ritterna i morgon när jag fått vila och ätit :).
 
God natt!!

Bättre att vara för tidig än för senad

alltihop startar kl 18 och jag är redan på plats tror jag varit lite för nervös att köra fel att jag åkte 45 min för tidigt :). Men men hellre för tidigt än för sent tycker jag, sen fick jag en bra plats med transporten också så jag slipper backa när jag ska hem igen :). 
Jag har gått igenom programen artontusen gånger idag och allt sitter...bara jag inte får någon blackout precis innan fast det skulle vara första gången det händer i sådana fall :). Fula knoppar blev det men de fick duga för det hade jag inte hunnit göra om.
kommer nog få stanna på City när jag åker hem för jag kommet vara väldigt hungrig :).

Då var det dags

 
Då var dagen här och jag vill bara att tiden ska gå så jag kan åka iväg :). Som tur är så ska det inte bli särskillt varmt så då borde Wilma inte vara för slö i kväll.

Challe The man

Jädrans vad vi galopperat idag, det var tur att jag tog den där galoppen ute för några veckor sedan :). Han tog höger galoppen när jag kom på hur jag skulle göra för att han skulle förstå :).
 

Måndag

Något har hänt över natten, idag är jag taggad som tusan för i morgon kväll jag ser riktigt mycket fram emot det :). Får hoppas att Wilma inte är för slö bara så hon går för dåligt :). 
Senare i eftermiddag ska Wilma gå lilla rundan och Challe ska "arbetas" lite i paddocken, dagens mål är att få in höger galopp. Ni ska jag iväg och hämta transporten :).

Ibland blir det inte som man tänkt

Jag är inte i toppform kan jag erkänna men det är inget som märks eller syns, jag känner mig febrig, trött, ingen matlust och jag fryser. Låg i morse och tänkte att " nä idag blir jag ta mig tusan hemma" men eftersom det inte gick att nå någon på jobbet så slängde jag på mig kläderna och körde fort till jobbet eftersom det bara var 5 minuter kvar innan jag skulle börja. Har idag bara gått och jobbat så bra jag kunnat och försökt att inte visa hur risig jag känt mig.
Jag tog mig iallafall igenom dagen men jag har inte haft någon ork att rida idag något som jag annars hade tänkt gjort. Åkte bara till stallet för att kolla om jag behövde smörja salva runt Challe och Wilmas ögon och om vattnet behövdes bytas eller fyllas på, det blev bara ett snabbstopp med andra ord.
Sen så självklart ( för mig) så har jag kollat Elitloppet och nästa år så ska jag vara där för alla gånger när jag sakt att en viss häst kommer vinna så är det ALLTID den häst som når målet först. Det är dags att få lite pengar för min dåliga talang ;).
I morgon kommer Wilma få gå en liten runda ute med bara lite grav och skritt, Challe kommer få komma tillbaka till paddocken då vi måste öva mera på högergaloppen.
 
 
 
 

Jag har ett erkännande

Har ingen motivation till att åka till Tämta på tisdag. Funderar faktiskt på att stryka mig eller ska man åka ändå även om motivationen inte finns? Wilma tycker jag går bra på träningarna där hemma så kanske vore dumt att låta bli att åka ändå?
Hmm ja jag är lite kluven i denna fråga så jag får fundera lite till.

Ta sig i kragen

Trotts att jag mått som en potta piss idag så tog jag mig i kragen och red Wilma Och Challe fick vara idag. Blev mycket galopp lite travbommar och en galoppbom där vi öva på att stanna efteråt...gick väll så där :).
Wilma tyckte att ökningarna i galoppen var en ren plåga för hon måste helt plötsligt arbeta mycket mera. Hon orkar inte riktigt korta upp så mycket som jag hade velat så det kommer vi öva mera på och även då vi rider ut...så gott det går iallafall :).
Nu ska jag se klart Morden i Midsommer sen åka hem och sova och förhoppningsvis gott hels
natten :).
 

Vad ska man göra

Blev ingen ridning igår. Äckligt kvavt var det och så hade jag så extremt ont i magen något som inte släppte fören vid 4 i morse. Sitter nu på jobbet med feber, tror nästan att kinderna snart brinner upp. Tur att det finns hiss till de ställerna jag ska till för jag orkar knappt lyfta fötterna. 

Så mycket utrustning

Om det var varmt igår och i förrgår så tycker jag inte att det något emot vad det .r idag. Jag orkar inte ens vara ute och Olle orkar knappt gå när vi är ute och tar en kort kort promenad. Jag tänker inte rida före klockan 20 idag om inte värmen går ner.
Jag började tänka igenom lite vad Challe behöver igår efter jag hade ridit honom....och det är lite smågrejer.
* Nytt pannband
* eget bett
* sadelgjord
* stigläder
*stigbyglar
Tanken var ju att köpa ett helt nytt träns då de träns jag köpt har pannbandet varit för litet. Men hitta inget för en lagom peng så eftersom det jag köpt passar bra bortsett från pannbandet så blir det bara att byta just den delen. Eftersom han ska ha eget träns och slippa dela med sin mamma så måste han ju ha ett eget bett :).
Sen har jag fått låna en sadel men personen ville gärna ha stigläder+stigbyglarna så då måste jag köpa nya sådana för att byta från sadel till sadel det gör jag inte.
lika så med sadelgjorden det är något jag gjort nu men tycker det är så kiligt (tråkigt) så det blir en ny sådan också :).
 

Fredag

Det där med en bra sömn har inte varit min grej riktigt den senaste 1,5 veckan. 
Idag kommer Challe troligen komma ut beroende på om Leena vill följa med antingen med Alli eller Mac.
Wilma kommer att få gå i paddocken Och fortsätta finslipa lite på vissa bitar i programmen som jag vet är lite av våran svaghet.
 

Kramp jag får kramp

Vi fortsatte med
våra övergångar även idag, något som inte var populärt av Wilma. Övergångarna mellan galopp till trav var extra jobbiga och speciellt i höger varv. Men tycker att det gick helt okej och bättre än igår så vi får fortsätta. Självklart har jag inga förväntningar att detta kommer sitta redan på tisdag men det kan vara bättre :).
 
Challe ja idag blev det mer gallop för hans del. Vänster varv går bra där han fattar rätt gallop och har bra tempo, han skjuter dock gärna in bogen och saktar gärna av när jag försöker få honom att trycka ut den lite granna. men han orkar väll inte helt att rida så ännu så det
är okej just nu :). Sen kom vi till det spännande varvet....höger varv. Detta är lite utav en "jag gör vad jag vill sida och lyssnar bara lite halvt". han ville inte fatta höger galopp och sen så giv det fortare och fortare tills jag kände på hans kropp att nu tänker jag snart busa. Synd att matte han känna detta och avbröt innan tanken blev till handling ;). Höger varv är precis som sin mamma hand mindre starka sida så blir mer jobb i galoppen där. Jag bet dock inte hur jag ska göra för att få honom att fatta rätt galopp i det varvet bara :(.
Det där med fläta i manen var otroligt löjligt tyckte han.

Varmt varmt varmt

Jag är helt slut ska alla veta. som alla säkert känt idag så har det varit "lite" varmt ute, detta märktes på Wilma och ännu mera på Challe. Ingen av dem fick gå särskillt länge eftersom det är ännu varmare bak i paddocken. Wilma och jag övade mest på övergångar och framförallt från galopp till trav för det brukar vi ha lite problem med. Efter många om och men så gick det helt okej och när vi avslutade med en ökadtrav och tillbaka så gick det tillsluta också mycket bättre, bättre än tidigare till och med :).
Wilma hade skummat så mellan bakbenen att det hade skvätt upp i svansen så fick ta till vattenslangen :).
Challe...ja vad ska man säga det märks att han bara är 3 och inte orkar så mycket. Men vi avsluta med en bra galopp....även om han inte riktigt ville ställa ordentligt, men det kommer vi får bara träna lite mera.
Så nu är kroppen trött och huvudet värker ( behöver troligen dricka), men ändå en bra riddag :).

Det är dags

Idag så gäller det, idag blir det galopp i paddocken med Challe :). Jag har varit lite för mesig mot honom och behöver ställa lite mera krav på honom än vad jag gjort, inga jättekrav men lite mera än vad jag tidigare gjort. 
Men innan detta sker så måste jag ta och jobba fram till 14:30 så bara att byta om och börja knata till jobbet :).

Det bästa

Jag har tragglat och tragglat programmen idag och de börjar sätta sig, tack och lov för det :).
Jag som är åskrädd tyckte det var skönt med lite "oväder" så man kunde få lite luft igen till och med allt regn var riktigt skönt .
Imorgon blir det som sagt vilodag för hästarna sen blir det träning hela veckan, det blir ingen vila ( om inget händer) fören på söndag och det gäller även Challe. 
ska snart lägga mig och läsa lite i sängen innan det blir att sova. Har ju min lille man Olle hos mig i natt, finns inget bättre att vakna på morgonen och se min lilla fis i sängen :). 
 

Traggla traggla

Sitter just nu hos tandläkare och väntar medan mamma ska bli klar. Sitter och kollar ritade program och filmer på youtube på båda programen jag ska rida om 1 vecka och speciellt LC:2 eftersom jah pluggat in LC:1...vilken miss man kan göra, tur att jag kom på mig i tid :).
sä i veckan ska jag rida vissa delar som jag känner att vi behöver öva på.  Försöker komma ihåg vad Jenny har get mig för tips, önskar att jag och Wilma kunde sätta en bra ökad trav utan att det blir slängtrav. Ja vi får se hur det går ;).

En sådan dag

Idag är en sådan dag där väldigt mycket händer. Jag ska hinna rida båda hästarna innan kl 12 då att jag ska hämta mamma kl 13 och att det ska regna i eftermiddag. I morgon har jag tänkt att det blir vilodag för båda så jag slipper gå upp tidigt då jag jobbar kväll. Kommer kännas konstigt att inte släppa ut dem på morgonen nu denna veckan.... sen vänjer man väll sig :). 
Har tänkt att rida i paddocken idag och prova galopp även i paddocken, det gick ju så bra igår ute så nu har jag fått mersmak :). 
Nu ska jag vila lite till innan Olle ska på promenad.

En stor dag idag

hela gänget 
Alli som fyller 23 år idag
Tant-Wilma
Challe
 
Mac

Det är bara att acceptera

Ja vad ska jag säga....jag skulle stannat hemma från träningen idag. Hela kroppen börja skaka när jag pressa den ( inte mycket) och sen hade jag skakningar i kroppen någon timme efteråt. Min kropp mådde inte alls bra av detta och är inte fullt redo eller helt återhämtad ännu. Så jag får hålla mig till lite styrketräning ibland och hästarna och så får jag se till hösten igen. 
Jag var så trött i kroppen att jag inte hade någon  ork till att rida idag som jag hade tänkt, det blir i stället att ta det lugnt i soffan och se på gladiatorena ikväll så blir det en lugn ridtur med båda mina fyrbenta :).
 

Idag känns det

Idag känner man av min galna dag från igår & att jag om lite mer än 1 timme ska träna Body pump för första gången för i år känns galet jobbigt. 
Idag ska Challe ridas jag skulle ridit honom igår men kände efter lunchen att kroppen var rätt så trött och valde att lyssna i stället för att köra på. 
Det blir väll den vanliga rundan och för hoppningsvis en galopp.... Om han sköter sig :). 
Nä ska dra mig upp ur sängen och äta lite så jag inte svimmar på passet :).

Skogspromenad

#Wilmaiskogen

Underbara dag...igen

Lugnt vad är lugnt? 
Jag körde mamma till jobbet, åkte hem och plockade lite och åt frukost. Efteråt bytte jag om och tog ett gympass, hem och duscha och åkte sedan till stallet där jag gick runt det mesta av sommarhagen, hämta Wilma i hagen och tog med henne på en skrittrunda vilket hon uppskattade :). 
Åkte hem till mina föräldrar och slängde in tvätt i tvättmaskinen, åt lite lasange och så tig jag och Olle en promenad. Olle var överlycklig för han träffa några äldre som bara ÄLSKADE honom, den ena tanten sa så fort hon såg honom :"ååå vilket fint ansikte han har". Tur att det är fler so ser hur snygga han är och inte bara han själv ;).
sen på hemvägen kom det bästa jan träffa en av sina bästisar WILMA ( inte min Wilma utan en labrador). Wilma var lika glad att se honom då hon kom springande emot oss från dungen :).
 

Löshoppningen

Hann inte ta så mycket kort eller filma så blev ett kort ihop klipp. Han har inga problem med höjder lille Challe kan jag säga  er iallafall :). När det är dags så får jag hitta en duktig ryttare som kan hoppa in honom :). 
 
Det var en enorm skillnad från att ha gått ifrån Challe som är grön i hoppning till att löshoppa Wilma :). Wilma behövde man inte vara på som med Challe. Sen fick Wilma bara gymnastikhoppa medan Challe fick känna på ett lite högre hinder :).

Löshoppning

#Challe#löshoppning

underbara dag

Haft ett underbart schema på jobbet idag, kunde inte haft något bättre dagen innan en 4 dagars ledighet =). När pappa har plockat upp mig när han kommer från jobbet så far jag vidare till stallet. Idag står löshoppning med killarna på schemat något som de båda tycker är riktigt roligt, tror till och med att Wilma ska få hoppa lite måste tänka mer på att få upp hennes ryggmuskler mer. Nu tänker jag inte bara arbeta hennes rygg såklart men något jag tänker tänka på lite mer än jag gjort tidigare.
Tror Wilma kommer tycka löshoppningen blir rolig idag också :).

Is i magen

Då har jag precis kommit hem från sjukhuset där jag röntgat mitt finger ännu en gång. Som första gången visade bilderna ingen fraktur så nu är det bara att ha is i magen och låta det ta den tid det tar för fingret att läka efter den lilla olyckan på jobbet för snart 1 månad sedan. Hade min läkare på vårdcentralen fått bestämma så hade jag fått handen lindan då fingret får vila för det är visst det den behöver göra. Men men har man det jobb och hästintresset som jag har finns inte vila på kartan. Så länge det inte är allvarligt skadat så får jag väll svära lite ibland när det hugger till :). Nu ska jag vila då det står kvällsjobb på schemat.

Förbaskade skitunge

Egentligen hade jag inte  behövt gått till gymet direkt efter stallet MEN Challe den förbaskade skitungen var en riktigt lite. J*vel unge idag. Dock inte under ridningen för där skötte han sig bra idag. Han till och med bjöd framåt i båda hållen och det tror jag beror på sadeln jag fått låna av Mikaela, lite stor åt mig så sitter inte riktigt bra men Challe grinar inte längre... Bortsett från när han inte får som han vill :). 
Efteråt skulle Challe upp till hagen så tog av honom allt i paddocken eftersom vägen till hagen går igenom paddocken. Han brukar aldrig göra något utan kan låta honom gå utan grimma.  Men idag var han på sånt jäkel humör för han inte tänkte INTE gå in i hagen, så vi sprang upp för backen och ner för backen...5-8 gånger, jag blev bara argare och argare. Gick tillslut och hämta grimman och  grimskaft och så fick han springa runt mig några varv. Det gav honom ingenting men för mig kändes det bra...eller vad man nu ska säga. Challe skämdes när vi gick upp till hagen igen. Ja som sagt blev tvungen att springa av mig lite ilska efter detta :).
Med Wilma hade jag lagt ut två bommar som jag använde när jag bytte varv och även som övning att hon skulle stanna efteråt. 
Fokusera på dagens pass att hon skulle lyssna på mina hjälper både framåt och tillbaka vilket hon gjorde jättebra. Körde på i bara i trav med någorlunda låg form och jag red bara i lättridning. Wilma är som vanligt bäst så Challe har mycket att leva upp till när han blir stor :).
 

Ja vad ska man säga

Är det inte det ena så är det det andra. Skojade med Natta igår kväll "att i natt kommer jag vakna av gallan", det gjorde jag inte men nu på eftermiddagen/kvällen så har jag mått så dåligt. Jag har mått jätteilla så jag har velat kräkas ( väldigt nära några gånger) och ont har jag också kroppen bara skakar. Bestämde mig för att ta en dusch ut i fall att det blir sjukan, men jag klara inte av att stå upp så blev tvungen att sätta mig på golvet. Klarar inte av att räta ut kroppen för den drar automatiskt ihop sig. Men jag tog nig igenom duschen och nu blir det att
vänta och se hur det slutar.

Vi hade iallafall tur med vädret

Var inte alls sugen att rida idag men efter att ha mockat klart så gick jag och hämta båda killarna och sen tog Leena och jag en liten tur i skogen. Mitt i skogen fick vi lite fart då en skogsduva flaxade iväg från en gren precis ovanför oss :). Men vi kom bara några meter så stannade dem när vi bad dem och de fortsatte lunka på i avslappnad form, inte en enda spänning i kroppen på någon av dem :). Vi tar små myrsteg framåt men det går framåt iallafall :).
När vi kom hem igen hann vi precis in i stallet innan himlen öppna sig.

Här ska ändras

Det är bra att jag får besök ibland för då hinner jag göra i ordning här hemma rätt bra :). Jag har god lust att göra om i både köket och hallen efter att ha varit hemma en snabbvisit hos en vän som bor några meter i från mig. Så ol en månad ska detta göras, både hallen och köket samtidigt. Ingen av rummen är särskillt stora så det kommer gå fort, om jag får lite hjälp vill säga :).  Efter det kommer jag bara ha det stora projektet kvar...tv-rummet :(.
Nä nu ska jag börja ta fram grejer för maten innan Natta kommer och gör mig sällskap för att se ESC :).

Den där magkänslan

Ridit båda hästarna, Challe fick prova Mac's/Alli's sadel som låg bättre än Wilma's. Så min magkänsla var bra att lyssna på så nu blir det att antingen hitta och köpa en till honom eller hitta och låna en så länge. 
Hade tänkt att bara byta om och åka direkt och handla, men efter att ha vaknat varannan timme i natt så var jag bara tvungen att lägga mig i sängen och vila lite först. 
 

Challe Challe

 
Min lilla lilla Challe. Idag hade jag tänkt ta den där galoppen men innan jag tänkte göra det vill jag att traven ska fungera...vilket den inte gör. Han grinar, slår med huvudet och gillar inte när jag sitter ner i traven. Så idag börja jag faktiskt tro att det är något fel, antingen i munnen eller sadeln. För mig så drar magkänslan mest till sadeln då jag märker att den inte riktigt sitter bra och tror till och med att sadeln gungar från sida till sida. I morgon ska jag låna Mac's sadel och se hur han reagerar då.
 

Så nära men ändå så långt borta

Tisdag, tisdag är så långt borta, Så länns det idag iallafall. För just på tisdag på morgonen är det meningen att de ska ringa från vårdcentralen om hur jag ska göra med mitt finger som jag klämde på jobbet. Det gör så sjukt j*vla ont så ibland vet jag inte vart jag ska ta vägen. Så detta ska bli spännande och se vart det bär av med detta finger.

Yes jag hann

 
 
Wohoo jag hann med Böda mina hästar idag, även om det bara var longering. Wilma var först ut och inget märkvärdigt där idag hon fick jogga i traven och lite tempoväxlingar i galoppen. Märks att vi har fått gå över till hö då hon börjat hosta lite i mellanåt. Det är ett fint hö som inte är något smulit så hostan blir inte så farlig, hon hostar till 1-2 gånger kommer upp små slembollar ibland men har hon bara fått gjort de hostningar så är det bra sen. Wilma har kronisk bronkit men tycker att hon har blivit bättre med åren, hennes hosta har blivit bättre och hon hostar inte längre med hela kroppen som tidigare....då kanske hon blir äldre än 20 ändå :). En vinter var jag helt säker på att jag skulle få tabort henne pga hostan så jag är jätteglad över den positiva förändringen :).
Sen var det då Challe's tur, blev lite små stressad då det började regna lite granna. Men av någon anledning höll set upp medan jag skulle longera honom. Challe har inte ridits sen i söndags då det varit för jäkla dåligt väder så kan säga så här att energin nästan spruta ur öronen på honom. I galoppen gick han nästan omkull då han bara raceade runt och runt, det var då jag bestämde mig för att han skulle få springa av sig allt genom att vara lös. Nu är det så att han ALDRIG fått springa löst så här tidigare, jag hade trott att han skulle springa runt hela paddocken men han bara sprang runt mig som om han satt fast i en lina. Men jag tror ändå att han tyckte det var lite roligt även om han nog trodde att jag tappat några skruva påvägen :) 
 

Snygg-Challe

#Runingfree

Hur ska det gå egentligen

Det har nog aldrig hänt,( iallafall inte på länge) att jag vaknat och det första jag tänkt är "yes det regnar". Härligt att ha en dag där inte näsan rinner, ögonen kliar och värker. Som alla andra dagar då det regnat har jag inte ridit utan får spara det till dagar då det inte regnar fullt så mycket som idag.
Har även idag pratat med vårdcentralen om mitt finger som jag klämde för snart 1 månad sedan, eftersom det fortfarande värker, kan inte räta ut fingret helt och eftersom jag försöker använda fingret så det inte ska stelna till så känns det som att man sticker in knivar i varje led. Så nu är frågan då om jag ska till vårdcentralen eller om jag ska tillbaka till sjukhuset, detta ska min läkare på vårdcentralen ta reda på till nästa tisdag då de även beställt den journalen där det står  vad de gjorde på mitt besök på akuten.
Jag funderar mest på om det kommer behöva gå in i leden och pilla, om det är någon mjukdel som blivit skadad eller något som kommit i kläm.
 

En liten snabbis

 
Ligger hemma med en kropp som är väldigt trött, inte så konstigt när man har något i kroppen. Kan bara berätta om gårdagen då det blev lite fart på stackars Challe. 
Vi red ut våran korta rund med killarna igå. Det blev till och med lite trav för mig och Leena körde på i galopp med Mac :). Leena red Alli när jag hade Challe och allt gick bra tills traven på grusvägen. Jag lyckades tappa höger stigbygel så Challe blev rädd och jag av misstag klämmer in hälen i sidan på honom så han bara flyger iväg och jag klamrar mig fast på sidan. Av en ren reflex tar jag tag i vänstertygeln och Challe stannar och undra vad tusan det skulle vara bra för att sätta in hälen så hårt i sidan. Stackars Alli blev också rädd när Challe hoppade till så son han gjorde. Men slutet gott allting gott vi avslutade med en lugn och avslappnad trav :). 
Men jag är ändå väldigt glad över våra duktiga killar som är såpass coola för att bara vara 3 år :).

Blir så glad

Det är så roligt att få höra efteråt att man kämpade på bra och att det syntes hur bestämd jag blev med skänkeln, men också att det syntes på Wilma att hon hade bestämt sig att jävlas :).
Jag är beredd för nästa omgång och tänker anmäla mig och då ska vi inte ha fullt så många stopp ;). Är enormt tacksam för att Jenny ställde upp och puschade mig idag när jag fegade på framhoppningen. 

Vilken förmiddag

Ja vi tog oss ju runt iallafall, även om vi stanna på alla hinder utom ett :). Tror mer att hon passade på att försöka göra som Hon vill :). MEN vi kom dit & vi ställde upp och vi ska nu träna mer hoppning hemma :). Stolt över mig själv iallafall :).
Nu sitter jag och kollar när Jenny Magnusson har träningar hos min kusin :).
Lucky måste också vara med :)
 

Det är lugnt

Så var dagen här. Är inte särskillt nervös försöker se det som att jag ska åka och hoppa för mig själv :).
Ska ut med Olle innan jag åker bort till stallet så inte han behöver knipa hela förmiddagen :).

Allt på en gång

Transporten är hämtad och står på stallplan. Efter bion ska jag göra klart stallet och göra klart så mycket som möjligt för det kommer säkert krångla med något i morgon bitti :). 
Jag kommer rida med ett skadat och värkande finger och en värkande och stukad fot, ja vem vet kanske till och med åker av i morgon ;).
MEN jag har ingen panik för i morgon..,,ännu.

Kämpa på, klättra upp

Skogen, skogen den är lite småläskig i början när man aldrig varit i en tidigare. Killarna fick gå upp och ner 2 gånger för klätterbacken som jag tidigare skrivit om. Vi fick dock hoppa av när det var som mest brant då de båda hade lite bråttom ner. Men det gick så bra även när vi längre ner hoppade upp där det inte var lika brant. Efter att vi hade gått upp andra gången fortsatte vi in i skogen vilket var väldigt spännande och speciellt när båda killarna såg att de kom fram till sina mammor :). Alli var självklart helt överlycklig över att se dem igen, hon har nämligen lite svårt med att någon lämnar flocken utan henne. Tror killarna tycker det har varit en rolig vecka med massa nya saker, sen att Challe fick ett glädjefnatt igår var ju bara pricken över i:t :).
I morgon efter jobbet så ska jag hämta transporten då dagen D är här. På lördag ska jag och Wilma till Brämhult för att starta båt första pay and jump och vi kommer att starta först då vi är de enda som ska starta på 50 cm. Jag ser det som positivt då jag inte hinner stressa upp mig utan kan börja köra på, tur att mamma är i Berlin ;).