Det går åt rätt håll

Vid halv 1 hade jag hunnit med en längre strittrunda med Wilma och ett lättare pass med Challe. 

Wilma tyckte det var lite kämpigt i början då det var massa uppåt och mycket lyfta benen. Trots detta var hon glad och nöjd med att få komma ut och framförallt få vara först ut. Hon hade jobbat på bra med bakbenen vilket jag var ute efter, hon har tappat väldigt mycket i bakdelen som nu måste jobbas upp igen.

Challe har blivit så mycket bättre i dressyren sedan han börja med hoppningen. Jag tror att han får använda bakdelen lite extra gör att han blir starkare och orkar mer i träningen hemma. Han gick så fantastiskt bra idag så efter 20 minuter var jag nöjd, extra nöjd att inte behövt köra slut på honom helt för att han skulle gå bra.
På fredag är det dags för ett besök hos tandläkaren för Challe. Är lite spänd på vad Benny ska säga, om det är bra eller lite mindre bra ☺️.


Hoppekipage #2

Igår var det dags igen för Challe att träna hoppning. Denna gången så höjdes det på hindrena vilket Challe tyckte var riktigt roligt. Elin som rider honom tycker det är roligt att rida och träna honom då han är väldigt possitiv och framåt. 

Som ägare blir jag väldigt lycklig av att se hur roligt han tycker det är 💕. 


Varje år samma sak

Hästarna blev igår avmaskade och den som skötte sig utmärkt var som vanligt Wilma. Måste ändå beröma Alli som skötte sig oväntat bra, annars är hon en av två ( Challe ) som ska strida in i dey sista. Challe skötte sig ok tills mot slutet  då han skulle absolut inte ha något...fast han redan fått allt han skulle. Ja jag har då aldrig sagt att han är särskillt smart. Har jag berättat om när han var liten och stod i boxen, tog satts från bakreändan och dunka huvudet i boxdörren. Sedan backade han och gjorde om det igen, så han kan ha förlorat några hjärnceller där.

Idag har Leena och jag gått runt sommarhagen, undra varför vi år efter år alltid väljer den varmaste dagen att göra detta?
Aja nu är det gjort iallafall och Challe har fått på sig sin tappsko. 
Sedan så kände Alli att hon skulle ner till sommarhagen och valde därför att lämna stallet och dra neråt. Challe som ser henne som sin brutta följde självklart efter, stackars Wilma blev kvar helt förtvivlad och gjorde allt för att de skulle komma tillbaka. 

Till mig ville de inte komma till iallafall och där gick jag fram och tillbaka på vägen tills Alli faktiskt blev trött så jag fick ta henne. Måttligt glad var jag men dessa två var hel nöjda med dagens påhitt. 

Ingen ork

Hela denna veckan har min kropp bara varit såå trött. Kroppen har vägt som 200 kg och jag har bara velat sova. Jag har inte orkat rida Wilma för efter att ha fyllt på hö och vatten i hagen så har jag inte haft några krafter kvar i kroppen. I morgon ska hästarna avmaskas och då blir det absolut ingen ridning på några dagar. Dåligt samvete för Wilma har jag men vet samtidigt att det är inget jag kan göra något åt. 
Så jag får vila mig dessa dagar också och sen tar jag tag i ridningen igen.

Take Care

Flytet är inte med mig

Man hinner inte med i svängarna när det gäller vädret. Ena dagen så är det blåsigt och kallt, nästa 18-20 grader och blå himmel till att återgå till det kalla. Challe efter bara 3 veckor gått och tappat en sko *suck*, ibland får man påminna sig om att man tycker det är roligt ned hästar. 
Wilma ska gå promenader och skrittrundor denna veckan tänkte jag, det kommer bli korta rundor dock så jag inte fryser ihjäl. Det är inte särskillt skönt  att sitta i 2 timmar och frysa in i märgen bara för att hästen ska få gå en promenad. Nä då tycker jag att korta promenader är bättre än inga alls.
Nu ska jag fortsätta min dag.


Ingen billig sport

God morgon god morgon!!!
Det här med hästar är inte billigt, och mindre billigt blir det med två hästar. 
Challe fick i början av året en ny sadel som passar honom, Wilma fick en ny sadel för....5 år sedan? Märkte igår under joggingpasset att även hon skulle behöva en ny. Den hon har nu tycker jag lutar lite bakåt och så tror jag att hennes bogblad motas av kåporna. Funderar på om jag ska ta ut han från Svenljunga och sedan här vad han tycker att jag ska ha för sadel till henne.
Det här med sadel är varken lätt eller billigt att skaffa. 


Redan söndag

Och så var det söndag redan. Igår var jag bara i stallet och gav hästarna sin kvällsmat, för på kvällen väntade Eurovision med Natta.
Det gick inte som vi ville detta året så vi båda ( jag och Natta) och la oss irriterade.
Idag fick Wilma jogga lite lätt i paddocken och det märktes att hon går ute på natten nu, lite små slö i traven till en början. Men som vanligt efter lite galopp så kvicknar hon till, hon är som hon brukar.
Märkte ännu mera tydligt idag hur van jag är att träna Challe och hur stor skillnad det är mellan honom och Wilma. Jag känner att Wilma har blivit äldre och att det tar lite längre tid i uppvärmningen. Men jag tänker ta det lugnt med henne så kommer hon komma i form hon också till slut ☺️.
Min gamla tant kommer aldrig åka ifrån mig.


Jag hade tänkt att longerat Challe efteråt men jag var så frusen och kall så jag kände att jag måste hem och värma höften. 
Ska sätta mig ner (medan Anton sitter och spelar ) för att planera kommande vecka. Har många lediga förmiddagar och  lediga heldagar veckan som kommer så denna veckan kan jag få till bra. 

Challe's inhoppning

2 dagar senare kommer en uppdatering om hur det gick för Challe första dagen i hoppskolan.
Det var lite läskigt att komma in i ett tomt ridhus där det stod en massa pinnar ( hinderstöd) på marken.
Elin som är den som ska träna Challe hoppade upp på honom för att känna på honom lite. Han fick bra beröm att vara lydig för skänkeln och att han var så uppmärksam, Challe vill gärna arbeta och alltid göra rätt. Iallafall så efter lite uppvärmning började hon skritta fram till en bom som låg på marken, Challe tyckte den var enormt läskig. Men efter lite övertalning så gick han över och fortsatte i trav. 
När han sedan fick komma i trav mot bommarn gick det lättare och mer mjukt i övningen. Elin red i en stor åtta över hela ridbanan så att Challe fick använda huvudet och att han fick arbeta hela tiden.
Avslutade med ett arbete över bommar i galopp som gick galant. Challe var pigg och lycklig för detta var det roligaste han gjort på länge, han ville gärna fortsätta när Elin och jag tyckte att det räckte för denna gången. 


Längtar till nästa gång för då tror jag nog att bommarna höjs lite från marken.


Myntet har trillat ner

Efter igår så kom tröga jag på vad problemet med Challe varit...mig.
Jag har försökt trycka ihop honom under ridningen, något som han inte riktigt orkat och har därför "bråkat" och försökt tala om problemet.
Att det skulle ta sådan tid för mig att förstå detta...jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Felet har varit mitt hela tiden.
Igår gick han fantastiskt bra igen, helt avslappnad och mjuk att vi kunde avsluta redan efter 20 minuter (även om jag gärna hade fortsatt).

Idag tog vi det lugnt på en promenad och efteråt stod jag och snyggade till hans man, för i morgon ska Challe äntligen få börja sin resa mot att arbeta med hinder ☺️.

Sen var tanken att jag skulle jogga Wilma. Men när vi kom in i stallet och jag börja borsta såg jag ett sår precis där sadelgjorden ska ligga 😳.
Det såg nog värre ut eftersom hon är mörkbrun och att detta lilla sår syntes ännu mer tydligt. 
Jag gjorde rent och kleta på lite så att inga flugor ska komma åt det mera.
Men pigg var hon iallafall, så ett tag framöver blir det barbacka de gånger det blir ridning. Min stackars lilla tant.


Uppgiven dag

Idag känner jag mig väldigt uppgiven vad gäller Challe. Han svarade bra på behandlingen av sin lite vridna Atlaskota  och kan nu ställa åt höger igen.
Men han springer som en tok, jag blir så trött på honom. Idag började jag på allvar fundera på om det är så att vi inte går riktigt ihop så att jag kanske behöver sälja honom. Eller kan det vara så att han är så trotsig att han bara är jobbig just nu, han är trots allt bara 5 år.

Ja vi får väll se i morgon igen, för han går väldigt bra när han slutar tramsa sig. För det är så det känns, bara en massa trams *suck*.

Tandläkare eller equipeteraupet?

Igår var jag som den senaste tiden otroligt supertrött efter jobbet. Hade tänkt hoppa över ridningen och bara fixa stallet men ångrade mig ganska snabbt.
Hämtade Challe i hagen och gjorde i ordning honom för ett pass i paddocken, tänkte vi skulle öva lite övergångar från galopp till trav. 
Men igår så var det ingen bra dag för Challe, han kämpade bara ihop hela passet och valde att springa iväg. I höger varv så ville han inte ställa över huvudtaget.
Vänster varv var han bättre men var lite lite motsträvig där också men långt ifrån som i höger varv.


Mina tankar går nu om jag ska kolla hans tänder eller ringa en equipeteraupet först. Jag har lutat mest åt tänderna men något i magen säger att han skulle behöva kolla kroppen först ändå.

Ska fundera under förmiddagen lite till hur jag ska göra.

Nu ska jag vidare till jobbet ☺️.