Årets sista dag

Ja idag hoppade jag upp på Challe för första gången sedan den 5 oktober. Den stackare. Har så mycket energi lagrad i kroppen så han vet knappt vad han ska ta vägen...och det är då det blir lite fel. Efter att ha fått skrittat i paddocken i ca 15-20 min så behövde jag spänna sadelgjorden, Challe kunde dock inte stå still så gjorde tillslut en liten resning. Jag sa då till honom att det där lägger han av med, men då var det ju kört, jag var nära att åka av flera gånger så då valde jag att longera honom i några minuter för att få ut lite energi i hans lilla kropp :). Planen nu med honom är att han ska ridas eller motioneras runt 4 ggr/veckan, stackaren vet ju knappt vart han ska göra av all den energi han har.

Inte felfri men..

Det blev ingen felfri runda idag men vi rev inte och jag satt kvar :). Wilma tyckte detta var den bästa dagen på hela året så när nästa chans blir så är jag och Wilma med igen :). Ett bra avslut på året...sen kände ju såklart Viktoria igen den gamla stjärnan ( Wilma).

Vi avslutar året

Jag tänkte avsluta detta året med att ta mig runt felfritt en bana med Wilma. Så i morgon kl 14 blir det årets sista start och förhoppningsvis en glad Wilma :).
Sen idag blev det nya pjux på fötterna, ja Wilma fick runt om och Challe fick på sig sin tappsko. Longerade båda och Wilma travade på lugnt speciellt om jag jämför med Challe som sprang som en skottspole, han gör väldigt roliga galoppombyten också. Han är påväg att fatta höger galopp men kommer på i luften att det blir fel och byter till rätt, tog dock lite tid innan han förstod att alla skor satt på då han trippade fram i början :).

Nu jävlar...nästa år

Jag har redan nu kommit på mitt nyårslöfte och tänker avslöja det med en gång...medan jag är taggad som bara den. Jag har inga pengar att köpa en häst med toppstam på pappret, jag har min lilla Challe som har en fin pappa ( på pappret och till utseende) och sin fina mamma Wilma ( enligt mig 😉). När han avlades fram var min plan att ha en avkomma efter Wilma, jag hade vid det tillfället inte fastnat för dressyren. Jag måste erkänna att jag velat fram och tillbaka gällande Challe om jag ska ha kvar honom eller inte för han har ju faktiskt Quarter i sig. Men så har jag haft den där magkänslan som fått mig att vilja vänta och se hur denna korsning utvecklas. Jag har en storhäst som är arbetsvillig, som vill göra rätt och lär sig ganska lätt. Och efter att ha sett och delat ett filmklipp och tänkt på vad min "idol" tidigare sagt så tänkte jag nu inför nästa år visa att även en quarterkorsning också kan och vi ska även visa att man inte behöver den finaste på pappret att kunna få resultat. Så det är mitt (och Challe's) nyårslöfte.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Idag skulle jag sitta upp på Challe för första gången sen han kom hem från Jenny. Men...ja då har han ju självklart fått av sig en sko så det det var ju bara att släppa ut honom igen. Det är ju tur att hovslagaren kommer nästa vecka :).

Fredag fredag

Idag trots lite motgång så ska jag hoppa upp på Challe :). Har en känsla av att han kommer vara riktigt pigg så framåtdrivet kommer inte vara något problem 😉. Sen får Wilma komma ut på en promenad, ja det är ju tanken iallafall men kan även bli longering med gummisnodden :). Men innan detta blir av så ska mamma hämta Olle som nu längtar hem efter att ha varit hos mig sen i tisdags :).

Utan ridhus

Jag möttes i morse av en lycklig Wilma som hade haft "turen" att hennes boxdörr inte var riktigt stängd. Hon kunde därför ta sig en munsbit av höt som inte är långt ifrån henne så inga sura miner från henne idag :). Min plan idag var att skritta ut på Wilma och longera Challe men det har varit snorhalt hela dagen så det är ju fullt omöjligt och farligt att ge sig ut...om man nu inte är ute efter att bryta benen på sin häst. Så jag får hoppas på en jäkla massa snö eller mildväder de närmsta dagarna. Det så det är när man inte har tillgång till ett närliggande ridhus.

Julveckan

Då har jag suttit och försökt lägga ut båda mina hästars schema för julveckan. CHALLE MÅNDAG: paddock TISDAG: vila ONSDAG: vila TORSDAG: longering FREDAG: vila LÖRDAG: paddock SÖNDAG: longering WILMA MÅNDAG: längre promenad TISDAG: vila ONSDAG: lobgering/uteritt TORSDAG: vila FREDAG: paddock LÖRDAG: paddock SÖNDAG: uteritt Det kan kanske se lite konstig ut speciellt för Challe men jag har planerat utifrån hur jag jobbar ( kväll, dag, ledig) och sen tagit hänsyn till höften/ljumsken så jag inte går ut och pressar för mycket. Min plan är även att ta det lugnt och ingen galopp fören jag känner att det funkar :). Nu ska vi se om jag kan hålla denna plan också ha ha.

Måndag hela dagen

Jag känner mig så nöjd så nöjd idag. Efter en kämpig dag på jobbet åkte jag till stallet för Leena som haft så ont i ryggen i helgen behövde hjälp med att ta in lite hö. Men vad ser jag när jag kommer jo människan har tagit in allt skälv, hon är såå rastlös och kan aldrig vänta. Aja what to do, jag fixade med mina hästars mat och säng och tog sedan ut Wilma på en tur. Ortopeden sa åt mig att inte pressa mig men jag kan ju inte mesa heller så idag testade jag att galoppera...bad ide :). Men nu vet jag det och jag hade en lycklig Wilma när vi kom tillbaka :). Blir en lugnare tur i morgon och på onsdag är det Challe's tur att sträcka på benen lite :). Ska försöka lägga upp en plan vecka för vecka för både Wilma och Challe som passar mig just nu. Ja sen får vi se på torsdag vad sjukgymnasten säger :).

Hela helgen...typ

Mina planer för helgen sprack fullständigt men har gjort mycket roligt i stället :). I lördags var jag och min bror på vårat kusinbarns dop och 1 årskalas, vi har nog aldrig varit så stressade som då men vi han dit :).
Idag var jag och tittade lite på när Emma var i Sandhult och höll träningar något som gjorde mig riktigt sugen på att jobba på att kunna vara med på nästa tränings tillfälle. Efter detta var det fort hemåt för att hämta Olle och mamma för vi tre skulle vara med i Lusseparaden inne i stan :). Det vlev en kort runda men riktgt trevligt att träffa nya människor med sina vovvar :). Olle brydde sig till slut inte om att han hade tomtedräkt på sig längre och speciellt inte när hanträffa sin nya bästis Selma som var.....4 gånger så stor som honom själv 😊. I morgon blir det jobb sen en åktur med Wilma på eftermiddagen.

Allt på en dag

ALLTING hände igår. Blev tvungen att hämta hem Challe från Jenny då hon blivit skadad och inte kan rida på ett tag. Allt gick bra tills vi skulle upp till stallet då vi först inte kom upp pga slask på vägen. Vi kom till slut upp och kunde lasta in grejerna och Challe och bar oss iväg hemåt. Vid stoppljusen tyckte jag att han hade dålig balans men tänkte inte mer på det. Vi kommer till stallet och ska backa transporten då är det bomstopp. Aja vi tänker att vi lastar ut Challe först, vi öppnar dörren längst fram och vad ser vi då? Jo en Challe som står med huvudet under bommen men väldigt lugn, han är så duktig som behåller lugnet tills vi fått loss bommen. Ut kommer han iallafall och släpps ut till sina glada kompisar nu återstod transporten. Bromsen på transporten vidgar inte ut sig så efter många om och men lossnar den äntligen och vi kan vända transporten så jag kunde lämna både transport och Mony :).
Hemmåt för att få i sig lite mat och vila, klockan är nu 13:15 och jag måste ta en snabbdusch..,.satan jag måste mocka och ge kvällsmat till Wilma och Challe. Jag kommer till stallet 14:10 och jag börjar jobba 14:30. Det blev tajt men jag kom bara 5 minuter sent :). Ja som sagt ALLTING hände igår :).

Vanor en vardag

Tröttare än tröttast är jag idag, att jobba 5 dagar är i vanliga fall inga problem men är man van att max jobba 4 så är den där extradagen en plåga. Det positiva är att sömnen blir desto bättre :). I morgon kommer grannen ner och ska måla mitt kökstak som fick en snygg brun fläck från vattenläckan som kom från hans nyinkopplade diskmaskin...som troligen inte gick så bra 😉. Så det enda som fattas i köket nu är nya tapeter som jag hoppas på att få upp i Januari/februari beroende på när jag hittar några som jag gillar. Det bästa med söndagskvällar är hela veckans avsnitt av "Numbers" visas på FOX kanalen ☺️, så här sitter jag nu och är inne på sista avsnittet...tror jag iallafall. Idag är jag mycket glad över att jag lät Wilma longeras igår kväll för hade aldrig för mitt liv ställt mig ute i paddocken för att longera i 10-15 minuter, sen hade säkert Wilma varit redigt sur på mig då hon hatar att arbeta i regn. Men i morgon ska det bli bättre så kanske jag "hoppar" upp på Wilma så hon får skritta ut en stund för mer blir det inte barbacka det kan jag lova.

Min ponny ÄLSKAR massage

Wilma fick gå en kort tur med linan idag då jag kom på att Challe har sadeln :). Så ett kort pass sen fick hon komma in för lite massage, Wilma älskar verkligen att få massage. Nu på vintern är Wilma väldigt känslig gällande sin kropp, med det menar jag att hon har lite ont i kroppen och är extra killsen så hon tjurar en hel del. Men enda gången hon står med båda öronen framåt är när hon får massage, hon står och riktigt trycker emot mig så mycket tycker hon om det :).

I huvudet skriker jag f***n

Så länge jag letat, så länge jag väntat och nu när jag äntligen får ett tillfälle så skiter det sig med stort S. Jag har tidigare nämnt en sadel som jag gärna velat ha och nu hade jag möjlighet att köpa den...men klart att något skulle gå emot. Den låg tyvärr inte tillräckligt bra så fick med osynliga tårar och i huvudet skrikande "f***n", tacka nej till denna underbara sadel. Så nu får jag snällt vänta till sommaren innan jag kollar på sadel åt honom igen. Det har gått för bra ett tag nu så klart att det kommer sådant som går emot en, ja just det ja det glömde jag berätta Challe protestera stort mot Jenny igår som nästan åkte av...fler gånger. Ska matte behöva åka dit lika ofta som i våras för att han ska sköta sig?

Dagen är över

Dagen är snart till ända och jag har hunnit rasta både Olle och hans vänner i stallet, mockat, varit på mitt lilla möte och lämnat grejer till Challe och passade även på att kolla när Jenny longerade honom. Stackaren blev så svettig att på onsdag ska han bada för att sedan bli klippt. I morgon ska Wilma och jag ut på en liten runda så vi inte fryser ihjäl :).

What a day...yesterday

Vid halv 3 igår eftermiddag följde jag med Josse till ett ställe utanför Ulricehamn och Gällstad för att hämta hem en svårlastad häst. Vid 18:30 var hon inne i transporten och vi åkte iväg hemåt. Men vi hade aldrig fått in henne om jag inte ringt min kusin så hon kom med sin sambo ich hans hästvana pappa. Tror det tog 10-20 min för dem att få in hästen ( tack och lov), tur att det finns dem som hjälper till även om de inte känner den som behöver hjälp. Iallafall vi lämnade av detta lilla stot för att åka och hämta Challe som skulle iväg igår till Jenny. Tur att Challe-mannen är duktig på att bara gå på, men han blev väldigt fundersam när vi skulle åka mitt i natten för honom :). Allt gick iallafall bra och vi kom fram till Sandhult med Challe och hans mat, det blev inte riktigt som jag tänkt denna dagen men vi löste det:). Så idag ska jag åka med alla behövande grejer till Challe så som täcken, träns, sadel m.m. Jag ska bara vakna lite först :).